Boek: Sara's Broer - Suzanne Bugler

Suzanne Bugler woont met haar man en kinderen in Kingston in Zuidwest-Londen. Ze is naast moeder en echtgenote schrijfster van kinderboeken. Haar boeken staan bekend om de spannende en soms beklemmende verhalen van jongeren. Weet zij met haar nieuwe boek Sara's Broer wederom de lezer in zijn/haar greep te houden?


Over het boek
Meteen vanaf de eerste dag dat Sara in hun klas komt, voelt de keurige en burgerlijke Kate zich aangetrokken tot dit meisje. Sara ziet er slonzig uit, er kan geen lachje vanaf en al snel is ze het mikpunt van pesterijen in de klas. Vooral de vriendin van Kate, Juliët, heeft het op Sara gemunt. Sara lijkt zich van deze pesterijen niets aan te trekken en Kate besluit om contact met haar te leggen. In eerste instantie wil Sara niets van Kate weten, maar op een gegeven moment nodigt ze Kate bij haar thuis uit. Daar blijkt dat haar ouders zijn gescheiden en dat de moeder van Sara aan de drank is. Geen ideale situatie, dat vinden vooral de ouders van Kate. Maar Kate zet door. Ook zij wordt het mikpunt van pesterijen in de klas en Juliët wil niets meer van haar weten. Het maakt Kate niets uit en in de pauzes en de weekenden is ze steeds vaker bij Sara te vinden. Haar moeder is bijna nooit thuis. Sara heeft een broer, Glenn. Wanneer blijkt dat Glenn verliefd is op Kate slaat de vertwijfeling toe bij Kate. Ze is niet verliefd op Glenn, maar Sara is zo dominant dat ze toch de vriendin van Glenn wordt. Na een tijdje blijkt dat Kate zwanger is. Wanneer ze hulp zoekt bij Sara, wordt Sara woedend. Ze heeft het erom gedaan en ze heeft haar broer afgepakt. Kate is met stomheid geslagen. Sara deed wel vaker vreemd, maar dit slaat alles. Sara en Glenn geven Kate geld om een abortus te plegen, maar Kate wil dat niet. Wanneer Kate een miskraam krijgt, beseft ze eens te meer wat echte vrienden zijn....

Conclusie
Wederom heeft Suzanne Bugler met Sara's Broer een spannend jeugdboek neergezet. Kate is zo naïef, dat je haar soms zou willen wakker schudden. Ook de dilemma's waar veel pubers mee worstelen komen in het boek naar voren. Wie ben ik, wat kan ik en waar wil ik voor staan. Ook Kate worstelt met deze vragen en door verkeerde keuzes belandt ze op het verkeerde pad. Voor kinderen is het boek iets te volwassen, maar voor de jeugd vanaf een jaar of 12 is het een heel spannend boek. Vooral meisjes zullen zich tot dit boek aangetrokken voelen. Een aanrader, vier sterren voor Suzanne Bugler.



ISBN: 978 90 499 2361 7 Uitgeverij Pimento Pagina's: 278
Waardering:

Kijk voor meer boeken in Boeken.