RKC Waalwijk voorlopig gered

RKC Waalwijk is voorlopig gered. Een sociaal maatschappelijk plan moet uiteindelijk de redding gaan betekenen van de noodlijdende eredivisieclub. Dit werd zojuist bekend gemaakt op een persconferentie.

In Waalwijk onderhandelden het voltallige college, de club en hoofdsponsor Ben Mandemakers al een aantal dagen over een oplossing. Vanmorgen vond er bovendien een gesprek plaats tussen hoofdsponsor Mandemakers en burgemeester Kleijngeld.

"RKC is momenteel gered in de zin van dat we door kunnen gaan", aldus burgemeester Kleijngeld. "We moeten nu vragen aan de gemeenschap om het bedrag van 150.000 euro op te hoesten", waarmee hij doelde op de patstelling die was ontstaan tussen de gemeente Waalwijk en hoofdsponsor Mandemakers.

Waalwijk wil de stadionhuur verlagen met 150.000 euro, Mandemakers wil dat de huur met drie ton wordt verlaagd. De totale huur is nu 600.000 euro. "We willen uit die patstelling. Moet de huur nu 300.000 of 450.000 euro zijn? Er is gewoon nog altijd een probleem van 150.000 euro. De gemeenschap mag en moet nu laten zien wat RKC voor hen waard is," aldus Kleijngeld. De gemeente staat in ieder geval tot april 2010 garant voor een huurverlaging van 150.000 euro. De supporters van RKC krijgen in die zes maanden de tijd om het overige 'tekort' aan te vullen.

De spelersraad van RKC liet gisteren uit monde van aanvoerder Wouter Gudde de clubleiding nog weten af te zien van de winstpremies voor het lopende seizoen. Overigens geldt dit ook voor de technische staf.

Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK!Voetbalmanager!