Italië geschokt door filmpje maffiamoord

Italië is in rep en roer nadat Justitie vandaag een filmpje heeft getoond van een brute moord. Men hoopt door het schokkende filmpje de dader boven water te krijgen.

Op de bewakingsbeelden, geschoten op 11 mei van dit jaar in Napels, is te zien hoe een man met een honkbalpetje Mario Bacio Tarracino op klaarlichte dag vermoordt. Tarracino, een 53-jarige ex-maffioso, wordt koelbloedig doodgeschoten.

Het nietsvermoedende slachtoffer staat relaxt een sigaret te roken op het terras van een café als plots de moordenaar de kroeg in loopt. Hierna loopt de moordenaar weer naar buiten en schiet Tarracino plotseling van dichtbij neer. Als deze voorover valt, geeft de moordenaar hem een nekschot.

Of het nu angst of onverschilligheid is, is niet bekend, maar geen van de omstanders wordt heet of koud van de moord. Op de beelden zit een vrouw doodleuk haar kraslot open te krassen terwijl voor haar ogen het ex-maffialid in koelen bloede wordt doodgeschoten. Een man met een klein kind op de arm kijkt naar Tarracino maar loopt gewoon rustig door.

Ondanks dat het gelaat van de dader duidelijk zichtbaar is, is de moordenaar na vijf maanden nog steeds niet gepakt. "We hebben nu besloten de video via zo veel mogelijk media te vertonen, met de dringende vraag of iemand informatie kan geven over de moordenaar en de man die op de uitkijk staat", laat de anti-maffiadienst weten.

Italiaanse politici hebben al geschokt gereageerd op het filmpje dat op alle Italiaanse nieuwssites wordt getoond. Een politicus van de milieupartij is zelfs bereid tweehonderd euro te betalen voor tips die tot de arrestatie van de moordenaar kunnen leiden.


Het bewuste filmpje. Kijken op eigen risico, de beelden kunnen schokkend zijn!