Winkelcentrum Stein verwoest door brand

Een grote uitslaande brand in een winkelcentrum in Stein kan nog uren duren voordat deze onder controle is. Een flat van elf verdiepingen en zes woonhuizen zijn vanwege de brand ontruimd. Dat meldde de brandweer vanmorgen.

Enkele uren geleden brak brand uit in een filiaal van Blokker in Winkelcentrum Stein aan het Raadhuisplein. De brand sloeg over naar omliggende winkels, waarvan er zeker tien in brand staan. Er zijn geen gewonden gevallen. Ook een getroffen dierenwinkel kon op tijd worden ontruimd. Ook zes ontruimde woonhuizen aan de achterzijde van het winkelcentrum staan in brand.

De brand dreigt over te slaan naar een aangrenzende flat. Alle 80 appartementen zijn ontruimd. De ruim 120 bewoners zijn ondergebracht in een zorgcentrum tegenover de flat. Een 70-jarige slechthorende flatbewoonster was in eerste instantie per ongeluk achtergebleven, maar werd later alsnog door de hulpdiensten ontdekt en geëvacueerd.

Brandweerkorpsen uit de regio en de bedrijfsbrandweer van DSM bestrijden de uitslaande brand met groot materieel. Er zijn meerdere ontploffingen gehoord. In het gemeentehuis van Stein is een crisiscentrum ingericht. De oorzaak van de brand is onbekend. De brandweer zegt dat de schade in de miljoenen loopt.

De wethoudster van sociale zaken van gemeente Stein, José Ie, zegt dat het winkelcentrum op de nominatie stond om te worden gesloopt.

Update 10:10 uur
Iets na vijven vanochtend was de brand onder controle. Het hele winkelcentrum is afgebrand, evenals ten minste zes woningen. Er zijn geen gewonden gevallen, aangezien alle mensen uit de naastgelegen woningen die gevaar liepen tijdig geëvacueerd zijn. Naar de oorzaak van de brand wordt nog gezocht.


Winkelcentrum Stein in vlammen (foto: ANP)