Vrouw slikt collectie bestek in

Het is maar waar je net zin in hebt. Margaret Daalmans had zo'n erge dwang om bestek in te slikken dat ze besloot om haar eten links te laten liggen. In plaats daarvan verorberde ze haar hele verzameling lepels en vorken, wat neerkomt op 78 stuks bestek. Haar messen liet ze gelukkig liggen.

Geheel verrassend kreeg Daalmans enige tijd later last van maagpijn. In een ziekenhuis in Rotterdam zijn alle lepels en vorken operatief verwijderd. Het is niet de eerste keer dat de vrouw bestek inslikt. "Ze lijdt aan een soort van obsessie en telkens als ze aan tafel zit, negeert ze het voedsel en begint ze het bestek op te eten" aldus een arts van het ziekenhuis. Margaret zelf: "Ik weet niet hoe het komt, maar ik voelde de drang om mijn bestek op te eten. Ik kon mezelf niet tegenhouden"

De vrouw zal volledig herstellen. Wel gaat ze in therapie om van haar obessie af te komen. Volgens dokters gebeurt het wel vaker dat mensen een dwang hebben om oneetbare dingen door te slikken, maar zo'n grote hoeveelheid als Daalmans inslikte zijn ze nog nooit eerder tegengekomen.