FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 13 oktober 2009

[WK -20] Brazilië tegenstander Ghana in finale

Brazilië heeft bij het WK onder twintig jaar de finale bereikt. In Caïro bleek Alan Kardec tegen Coasta Rica de matchwinnaar te zijn voor de Goddelijke Kanaries. In de eindstrijd zal Brazilië het op moeten gaan nemen tegen Ghana dat dinsdag Hongarije met 3-2 klopte.

Kardec legde na een uur spelen de bal achter de doelman van de Costa Ricanen. De Ticos kwamen nog bijna terug in de wedstrijd doordat David Guzman bijna de Brazliaanse doelman Rafael met een wonderschone vrije trap verschalkte.

Notts County kan Mancini wegstrepen

In de zoektocht naar een nieuwe coach kan Notts County de naam van Roberto Mancini vergeten. De Italiaanse trainer heeft volgens zijn zaakwaarnemer geen trek in het Engelse avontuur.

Mancini werd sinds de overname afgelopen zomer door Munto Finance, een consortium uit het Midden-Oosten, al meerdere malen gelinkt aan de club uit de League Two. Omdat de oud-speler ook goede contacten onderhoudt met technisch directeur Sven Göran-Eriksson leek de deal al in de maak.

Ian McParland kreeg maandag zijn congé en contacten tussen Eriksson en Mancini waren een feit. "Er is geen officieel contact geweest tussen Notts County en Roberto", geeft Mancini’s zaakwaarnemer Maurizio De Giorgis aan in The Nottingham Evening Post.

"Ja, ze spreken elkaar zo nu en dan, daarvoor zijn het ook vrienden. Maar het is niet waar dat er besprekingen lopen. Met alle respect voor Notts County en haar project: vergeet niet dat Mancini bij Inter heeft gezeten."

Brand bij oud-ijzerhandel St. Joost

In het Limburgse Sint Joost heeft vanavond een grote brand gewoed bij een oud-ijzerhandel. Bij de brand ontstond hevige rookontwikkeling. Gedurende enige tijd werd gevreesd voor explosies, omdat elders op het terrein gasflessen waren opgeslagen.

Brandweerkorpsen uit de hele regio bestreden het vuur, dat rond half acht zou zijn ontstaan. Omstreeks negen uur werd het sein brand meester gegeven. Een mogelijke oorzaak voor de brand is een vonkenregen die ontstond toen een man slijpwerkzaamheden verrichtte in een loods. Hierdoor vloog isolatiemateriaal in brand, waarna het vuur oversloeg. De man wist de loods op tijd te verlaten.

Met dank aan de_boswachter voor de submit.

Amerikaan Davies zwaargewond na ongeluk

Charlie Davies, international van de Verenigde Staten, is dinsdag ernstig gewond geraakt bij een nachtelijk auto-ongeluk. De 23-jarige aanvaller, die onder contract staat bij het Franse FC Sochaux, is dezelfde dag onmiddelijk geopereerd. Hij verkeert inmiddels buiten levensgevaar.

De nationale voetbalbond van de Amerikaanse ploeg maakte het tragische nieuws bekend. Er heerst nog onduidelijkheid over de gevolgen van zijn verwondingen voor zijn sportieve loopbaan. De politie heeft inmiddels een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de crash. Een andere inzittende van de auto die Davies bestuurde, overleefde de crash niet.

Afgelopen zaterdag speelde Davies nog mee met zijn land tegen Honduras. De wedstrijd werd met 3-2 gewonnen en door dit resultaat plaatsten de Amerikanen zich voor het WK van 2010. Komende woensdag zal de Verenigde Staten tijdens hun laatste groepswedstrijd aantreden tegen Costa Rica. Bij winst plaatst Costa Rica zich ook voor het WK in Zuid-Afrika.

DSB-schaatsers betalen trainingskamp zelf

De DSB-schaatsploeg begint nu toch hinder te ondervinden van de problemen bij sponsor DSB-bank. De creditcards waarmee de schaatsploeg van Jac Orie de kosten betaalde voor het trainingskamp in Erfurt zijn door de eigenaar van de kaart geblokkeerd.

De schaatsers van de DSB-ploeg hebben de kosten die in Erfurt zijn gemaakt nu zelf moeten betalen. "We handelen het netjes af, want we willen graag nog terugkeren", aldus Orie voor de microfoon van NOS Langs de lijn.

Volgende week zal de schaatsploeg neerstrijken in Wolvega om zich voor te bereiden op het Nederlands Kampioenschap Afstanden. Het etablissement waar de ploeg die periode verblijft is op hoogte gesteld van de problemen bij de schaatsploeg. "Ze weten daar van de situatie af."

FIFPro trekt kritiek op contract Messi in

De federatie van profvoetballers FIFPro heeft de kritiek die het maandag op het contract van FC Barcelona-speler Lionel Messi afgezwakt. Europese voorzitter Philippe Piat zegt nu dat de verbintenis voldoet aan de Spaanse wetgeving.

Piat zei dat het contract van Messi niet voldeed aan de reglementen van de FIFA uit 2001. Hierin staat dat een contract maximaal vijf jaar mag duren. Het aankaarten van de contractduur bij zowel de Europese Unie als de wereldvoetbalbond berust op een misverstand.

Stemacteur van Cole doet auditie voor Infamous 2

Het lijkt er of dat er een vervolg komt op Infamous voor de Playstation 3 komt. De acteur die de stem van Cole heeft ingesproken heeft op zijn twitterpagina aangegeven dat hij auditie gaat doen voor een nieuwe Infamous game. Het was door het open einde van Infamous eigenlijk al duidelijk dat er een vervolg zou komen op de game.

Hier de twitter reactie van David Sullivan:

First voiceover/motion capture audition today for a video game. Re-casting of Cole in the sequel of Infamous. "I'll melt your face." e.g

inFamous was één van de belangrijkste titels voor de PlayStation 3 van dit voorjaar. In het spel speelde je Cole, een man die na een explosie elektrische krachten heeft gekregen, waarmee hij de verwoeste stad schoon gaat vegen. De game werd erg goed ontvangen.Krul gevierde man bij Jong Oranje

Door een penalty te stoppen, was doelman Tim Krul dinsdagavond belangrijk voor Jong Oranje in het met 0-4 gewonnen duel met Jong Polen.

Jong Polen kreeg een strafschop toegekend nadat Daryl Janmaat de bal met de hand beroerde. Krul wist de inzet van Patryk Malecki te keren en behoedde zijn ploegmaten zo voor een achterstand.

"Het was geen fantastische penalty, maar door lang te wachten heb ik het hem zo moeilijk mogelijk gemaakt", vertelde Krul na afloop van het duel tegenover OnsOranje. Bij de rust leidde Oranje, mede door de katachtige save van de Newcastle United-goalie, al met 0-2.

"In de kleedkamer zeiden we tegen elkaar dat de 0-2 voorsprong nog niet genoeg was. Dat Ricky dan direct de 0-3 maakt is wel heel lekker. Wat we nalieten in Finland, doordrukken, deden we nu fantastisch goed", besloot Krul zijn betoog.

Uiteindelijk stapte Jong Oranje met een 0-4-overwinning van het veld in het Poolse Kielce. Door de knappe zege staat de ploeg van bondscoach Cor Pot bovenaan in de groep.

Man opgepakt na 'kussengevecht' met agent

De politie van Edgewater, in de Amerikaanse staat Florida, heeft zondagavond een veertigjarige inwoner van die plaats opgepakt. Erik John Batty gooide namelijk een kussen naar de politie. Een aanslag, vindt de politie, want het kussen zat onder de bacteriën.

De politie toog zondagavond naar de woning van George Batty. De man had de politie gebeld omdat hij bang was dat zijn zoon pillen had geslikt en zichzelf iets wilde aandoen. Eenmaal binnen constateerde politieagent Myles J. Lawler direct dat Batty niets had geslikt, maar wel behandeling nodig had voor zijn hevig bloedende hoofdwond.

De man weigerde echter geholpen te worden, en begon op de agent te schelden en te roepen dat deze moest verdwijnen. Vervolgens pakte hij het met bloed besmeurde kussen en smeet het naar de agent. Deze wist hem af te weren maar kon niet voorkomen dat het voorwerp hem raakte.

"Ik voelde dat het kussen besmet was en gevaarlijk voor de gezondheid kon zijn", verklaarde Myles in het politierapport. Batty heeft namelijk enkele besmettelijke ziekten onder de leden. De man zit voorlopig nog vast.

Mugshot
"Ik ben niet gek, ik ben een vliegtuig!"

Gentenaar geopereerd aan knie

De knieoperatie van Dennis Gentenaar is goed verlopen. De doelman van VVV-Venlo viel onlangs uit in het verloren duel met Ajax (0-4).

Gentenaar werd succescol geopereerd in het Onze Lieve Vrouwe Ziekenhuis in Amsterdam. Dit maakte VVV-Venlo dinsdag op zijn website bekend. In het hospitaal is zijn kruisband hersteld. Daarnaast werd er een stukje meniscus verwijderd. Gentenaar zal gaan revalideren bij zijn oud-werkgever Ajax. De sluitpost zal in ieder geval zes tot negen maanden niet in actie kunnen komen voor de Limburgers.

VVV besloot onlangs nog geen vervanger voor Gentenaar aan te trekken. Momenteel vangt de club het verlies op met tweede keus Kevin Begois, die de komende tijd onder de lat staat bij de Venlonaren.

[UPD] Meteoor boven Nederland ontploft

Volgens Twitter is ons land zojuist aan een ramp ontsnapt. Vele Twitteraars werden rond zeven uur vanavond opgeschrikt door een meteoor. Deze is onder andere gesignaleerd boven Zwolle, Ede, Breda, Huizen en Arnhem.

Volgens sommige gebruikers zijn we nog niet van de problemen af. De vuurbal zou zijn neergestort in de Noordzee. Een heuse tsunami zou ons land nu bedreigen. We houden ons hart vast, het is dan ook al bijna 2012.

UPDATE

Veel Nederlanders hebben vanavond rond zeven uur een vuurbol in de lucht gezien. De Groningse sterrenkundige Theo Jurriens bevestigde dat het om een zeer heldere meteoor ging die op een gegeven moment in drie stukken uiteenspatte.

Jurriens zei uit heel Nederland ongeveer honderd meldingen te hebben ontvangen van mensen die de vuurbol hebben gezien. Het KNMI meldde ook een behoorlijk aantal telefoontjes te hebben ontvangen.

 

Een afbeelding van de meteroriet is hier te vinden

Rechters laten verdachten treindode vrij

De rechtbank in Rotterdam heeft vandaag drie mannen voorlopig vrijgelaten die verantwoordelijk zouden zijn voor een vechtpartij op station Rotterdam Alexander op nieuwjaarsdag.

Hierbij kwam een 19-jarige man uit Oegstgeest om het leven en raakte een andere man zwaargewond. Beide slachtoffers stonden op het spoor en konden zich niet tijdig uit de voeten maken voor een aanstormende trein.

Het Openbaar Ministerie (OM) eiste eerder op de dag celstraffen tot 2,5 jaar tegen hen. Volgens de rechters is de kans groot dat de straf die de verdachten mogelijk krijgen, korter is dan de tijd die ze in voorarrest hebben gezeten. De mannen zaten sinds half april vast.

De officier van justitie eiste vandaag tegen de 23-jarige Ahmad S. dertig maanden celstraf, waarvan zes maanden voorwaardelijk. Tegen de eveneens 23-jarige Osman S. en Abdelkarim el K. (19) eiste het OM 24 maanden, waarvan eveneens zes maanden voorwaardelijk. Voor het drietal geldt een proeftijd van twee jaar.

De eis voor Ahmad S. viel hoger uit, omdat justitie hem als de aanstichter van de vechtpartij beschouwt. Volgens de officier hebben de drie zich collectief roekeloos gedragen en de slachtoffers belet zo snel mogelijk het spoor te verlaten. Justitie verwijt hun openlijke geweldpleging, mishandeling en dood door schuld.

Hervorming zorg VS stap dichterbij

De Amerikaanse president Barack Obama heeft vandaag een eerste overwinning in zijn strijd voor een ingrijpende hervorming van de gezondheidszorg in de Verenigde Staten. De commissie Financiën van de Amerikaanse Senaat stemde in met het plan.

Het plan is opgesteld door de voorzitter van de commissie, de Democraat Max Baucus. In het voorstel wordt gesproken over verzekeringscoöperaties zonder winstoogmerk, die moeten concurreren met particuliere verzekeraars om de kosten van de peperdure gezondheidszorg omlaag te brengen.

Al tot eind 2011 bij AA Drink

Thijs Al en het AA Drink Cycling Team gaan nog twee seizoenen met elkaar verder. Vandaag zette de veldrijder uit Elst (Gld) zijn handtekening onder een verbintenis die op 31 december 2011 afloopt.

De 29-jarige coureur hoefde niet lang na te denken toen teammanager Michael Zijlaard hem onlangs een verbeterde aanbieding deed. "Bij dit team geniet ik alle vertrouwen van de ploegleiding en bovendien is de sfeer onderling uitstekend. En omdat ik over het financiële aspect evenmin ontevreden ben, was het geen moeilijk besluit. Ik zit bij AA Drink op m’n plaats", zegt Al.

Ook Michael Zijlaard, die contractverlenging met de bekendste crosser uit zijn stal aan het slot van de jaarlijkse teampresentatie wereldkundig maakte, was uitermate content met de overeenkomst. "Thijs is een vaste waarde in het veldrijden die zijn mannetje staat. Omdat ik verwacht dat hij verder doorgroeit, leek het me goed er nog eens twee seizoenen aan vast te plakken", aldus Zijlaard.

Van Wolfswinkel leidt Oranje naar zege

Jong Oranje is nog altijd ongeslagen in de strijd om kwalificatie voor het Europees Kampioenschap in 2011. Het elftal van bondscoach Cor Pot wist met 4-0 te winnen van Jong Polen. Grote man bij Jong Oranje was Ricky van Wolfswinkel. De spits van FC Utrecht wist driemaal het net te raken.

Het andere doelpunt was afkomstig van Nicky Kuiper, de linksback van FC Twente. Ook doelman Tim Krul wist zich in het duel te onderscheiden. Krul wist bij een 0-0 stand een strafschop te stoppen. Eerder in deze kwalificatiecampagne wist Jong Oranje al twee maal te winnen van Jong Finland. Nederland voert de ranglijst in groep 4 aan met 9 punten uit drie wedstrijden.

Naaktscanner in gebruik genomen

Op de luchthaven van Manchester is een apparaat in gebruik genomen dat naaktbeelden van geklede mensen kan maken. Het apparaat maakt een scan dwars door de kleding van mensen heen, zodat beveiligingsbeambten in één oogopslag kunnen zien of iemand wapens of explosieven bij zich draagt.

Het apparaat toont echter niet alleen verborgen wapens of andere verboden voorwerpen. Ook geslachtsdelen, borstvergrotingen of piercings zouden goed te zien zijn. Veel mensen zullen daarom huiverig zijn voor het apparaat.

Sarah Barrett, hoofd van de afdeling Customer Experience van de luchthaven, stelt dat niemand iets te vrezen heeft.  Volgens haar worden de beelden bekeken door een medewerker op een andere locatie. Nadat de beelden bekeken zijn, worden ze vernietigd. Passagiers die echt niet door de scan willen gaan, kunnen er bovendien voor kiezen om 'ouderwets' gefouilleerd te worden. 

Met dank aan maily voor de submit.

Zware kritiek Brussel op Turkije

Turkije moet aanzienlijk meer vaart maken met hervormingen om te kunnen toetreden tot de Europese Unie. Dat staat in een rapport dat de Europese Commissie morgen presenteert, maar vandaag is uitgelekt.

Specifiek noemt de Europese Commissie de gebrekkige vrijheid van meningsuiting, de persvrijheid, godsdienstvrijheid, rechten van vakbonden, de grote macht van het leger en discriminatie van homo's.

"Eerwraak en gedwongen huwelijken blijven een ernstig probleem", aldus het rapport. Brussel stelt ook vast dat Turkije nog steeds Cyprus boycot, ondanks beloften om daarmee op te houden. Turkije erkent Cyprus niet als land en laat daarom geen schepen of vliegtuigen toe uit het EU-land Cyprus. Brussel dreigt echter nog niet met sancties, om lopende gesprekken tussen Turkije en Cyprus niet te verstoren.

Pluspunt is wel dat Turkije de relatie met Armenië heeft verbeterd. Het land heeft zelfs een Koerdische tv-zender toegestaan, looft Brussel.

Turkije is sinds 2004 kandidaat-lidstaat van de Europese Unie. Het land moet zeer veel regels aanpassen aan EU-wetten om te mogen toetreden. Turkije, met nu 76 miljoen inwoners, zal rond de toetreding waarschijnlijk het land met de meeste inwoners zijn. Het wordt daarmee bij EU-besluiten minstens zo invloedrijk als Duitsland.

AOW mogelijk pas in 2026 op 67 jaar

Het kabinet en coalitiepartijen CDA, PvdA en ChristenUnie in de Tweede Kamer overwegen de AOW-leeftijd in 2020 eerst naar 66 jaar te verhogen. Daarna zou de pensioenleeftijd in stapjes opgetrokken worden van twee maanden per jaar. Dat betekent dat de AOW-leeftijd in 2026 op 67 jaar is aanbeland.

Dat is volgens een ingewijde een compromis dat vanavond bij nieuw beraad over de AOW op tafel ligt. Verder wordt ook bekeken of mensen die kunnen aantonen dat ze tussen veertig en 45 jaar hebben gewerkt, de vrijheid houden om toch op hun 65e verjaardag te stoppen met werken. Dat betekent wel dat ze genoegen moeten nemen met een AOW-uitkering die 5 tot 8 procent per jaar lager uitvalt.

AOW mogelijk pas in 2026 op 67 jaar  (foto: ANP)

Herre Zonderland neemt afscheid in stijl

Herre Zonderland heeft zijn laatste oefeningen als professioneel turner afgewerkt. Hij kwam op het WK in actie op sprong en vloer.

"Mooier kun je toch geen afscheid nemen. Ik heb zelf het moment bepaald," aldus Zonderland. Zijn prestaties waren niet voldoende voor finaleplaatsen. "Ik ben reëel genoeg om te weten dat ik niet voor de medailles strijd. Maar ik heb wel de opkomst van het Nederlandse mannenturnen meegemaakt. In de schaduw, maar in een team is iedereen even belangrijk. Je speelt meer dan een dienende rol."

Valse brieven ziekenhuis in omloop

Het Universitair Medisch Centrum in Groningen (UMCG) waarschuwt voor valse brieven die namens het ziekenhuis zouden zijn verzonden.

De brieven zijn verstuurd naar een nog onbekend aantal deelnemers van het Prevend-onderzoek, een bevolkingsonderzoek onder achtduizend Groningers. Zij worden opgeroepen een bloedonderzoek te laten doen, omdat er bij eerdere bloedafnames mogelijk niet-steriele naalden zijn gebruikt.

Dat heeft het UMCG vandaag gemeld. Het ziekenhuis heeft aangifte gedaan en alle deelnemers aan het onderzoek over de valse brieven geïnformeerd. De vervalsers hebben volgens het ziekenhuis onder meer gebruikgemaakt van het Prevend-logo. Daardoor zou de brief lastig van echt te onderscheiden zijn.

Dragon Age: Origins Character Creator vanaf nu beschikbaar

Dit nieuwtje al een keer eerder gelezen? Mooi, want dan weet je donders goed dat de Character Creator van Dragon Age: Origins vandaag gelanceerd is. Na het genieten van de nieuwste trailer kun je eindelijk aan de slag met de Character Creator. Wat moet je allemaal doen om de Character Creator te downloaden? Nou, onze bron heeft een handige lijst van to-do's:

1) go to http://social.bioware.com/login.php
2) log in with your BioWare forums username and password
3) you will be prompted for some additional information - fill it in and follow the instructions
4) Go to http://social.bioware.com/charactercreator.php
5) Choose your language
6) Download

Hou je niet echt van registreren en dat soort gedoe? Nou, dan kun je mooi op deze link klikken. Zo heb je de Character Creator direct binnen.

[WK -20] Ghana naar finale

Ghana heeft als eerste de finale van het wereldkampioenschap voetbal voor spelers tot 20 jaar bereikt. Het klopte in de halve finale Hongarije met 3-2.

Dominic Adiyiah had na een half uur al twee keer gescoord en bracht daarmee zijn totaal van het toernooi op acht treffers. Abeiku Quansah maakte tien minuten voor tijd het derde Ghanese doelpunt. De Hongaren deden nog wel wat terug via Marko Futacs (73)en Adam Balajti (84). Genoeg voor de zege was het echter niet.

In de finale treft Ghana de winnaar van het duel tussen Brazilië en Costa Rica.

Toestel Air Transat moet terugkeren

Vanochtend in alle vroegte vertrok een Airbus A310 van de Canadese luchtvaartmaatschappij Air Transat van Toronto naar Londen Gatwick. Eenmaal boven de Atlantische Oceaan vliegend ontstond er een barst in een windscherm. De bemanning ondernam de nodige actie en keerde terug richting St. John's Airport, Canada. Hier wachtte hen rond drie uur 's ochtends lokale tijd een landing die zonder verdere incidenten verliep.
 
Volgens de luchthaven inlichtingen stond de noodhulp al paraat, maar was grootse inzet niet nodig. De Royal Newfoundland Constabulary meldde dat er 255 passagiers aan boord waren. Hoofd veiligheid van het vliegveld, Bob Nurse, liet weten dat deze passagiers in een hotel zijn ondergebracht.
 
Nurse zei ook dat Air Transat een zogenaamde 'repair crew' in laat vliegen om het toestel weer in tiptop in orde te krijgen. Zijn verwachting was dat de passagiers 's middags hun weg weer zouden kunnen vervolgen.

Verbinding valt weg; StarCraft-gamer steekt meisje neer

Je bent verslaafd aan StarCraft. Je speelt het spel de hele dag maar ineens valt de verbinding weg. Wat doe je dan? Juist, gewoon lekker iets anders doen, ook al is het verdriet groot. Dat bleek helaas niet het geval te zijn bij een 18-jarige StarCraft-speler uit Zweden.

Hij was zó boos, dat hij woedend naar de keuken liep om een mes te pakken. Daarna verliet hij het huis en kwam een 15-jarig meisje, dat terugkwam van een feestje, tegen. Hij stak meerdere keren met het mes. We mogen van een wonder spreken dat ze de aanval heeft overleefd.

Vandaag heeft de rechtbank in Zweden besloten dat de 18-jarige jongen intensieve psychiatrische hulp nodig heeft. Omdat de StarCraft-verslaafde niet het huis verliet om dat meisje te vermoorden, krijgt hij geen celstraf. Ligt het deze keer aan games of aan deze jongen?

Nederland oefent tegen Italië

Het Nederlands elftal speelt op 14 november een oefenwedstrijd tegen Italië. De wedstrijd zal gespeeld worden in Pescare.

De plannen voor een oefenduel waren er al langer, maar men moest de resultaten van de WK-kwalificatie afwachten. Nu duidelijk is dat de Italianen geen play-off duels voor het WK hoeven te spelen is de datum vrij voor een oefenduel.

Nederland en Italië speelden zestien keer eerder tegen elkaar. Zeven keer wonnen de Italianen, drie keer was Oranje de sterkste. Zes keer eindigde de wedstrijd in een gelijkspel. De laatste keer dat beide ploegen tegen elkaar speelden was op het EK van 2008, toen won Nederland met 3-0.

Een paar dagen later zal Nederland wederom een oefenwedstrijd spelen. Op 18 november is in Heerenveen Paraguay de tegenstander.

Man slaapt in kast met lijk

De politie van Cypres, een plaats zo'n veertig kilometer van de Amerikaanse stad Houston, heeft zondag een slapende man aangetroffen in een kast. Hij was echter niet alleen. Naast hem lag namelijk een lijk.

De 21-jarige Cody Jean Plant werd ontdekt nadat de eigenaar van het huis stemmen in zijn woning hoorde. Toen hij bemerkte dat er was ingebroken, belde hij de politie. In de kast deed de politie de schokkende ontdekking.

"Er lagen twee jongens in de kast. Ze leken te slapen, de een snurkte en de andere was overleden", zegt politiewoordvoerder Mark Herman. "Het bleek dat ze onder invloed van verdovende middelen waren, althans degene die wakker werd."

Plant zit momenteel nog vast. Hem wordt nu drugsbezit ten laste gelegd. De identiteit van de dode man is nog niet vrijgegeven.

KPN nieuwe hoofdsponsor KNSB

KPN Telecom wordt vanaf het seizoen 2010/2011 de nieuwe hoofdsponsor van de KNSB (Koninklijke Nederlandsche Schaatsenrijders Bond). Het volgt daarmee Aegon op, dat vanaf 1984 de hoofdsponsor is. Vanavond wordt er door de drie partijen een toelichting gegeven.

Tijdens de persconferentie zal meer bekend worden over het contract tussen KPN en de KNSB, dat na de Olympische Spelen in Vancouver in zal gaan. Aegon, dat ook hard getroffen is door de economische crisis, sponsort naast de KNSB ook voetbalclub Ajax. Dat contract loopt nog door tot en met 2015.

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.

Coalitie boekt vooruitgang in AOW-overleg

Het kabinet en coalitiepartijen CDA, PvdA en ChristenUnie in de Tweede Kamer werken deze week noest aan een akkoord over verhoging van de AOW-leeftijd van 65 naar 67 jaar.

Premier Jan Peter Balkenende wil vrijdag de knoop doorhakken over de vraag in welk tempo de pensioenleeftijd omhoog moet en hoe mensen met zware beroepen moeten worden ontzien.

Volgens ingewijden verloopt het overleg goed, maar is er nog geen overeenstemming. "Het gaat de goede kant op, zeker als je de situatie vergelijkt met twee weken geleden", aldus een betrokkene. De meest betrokken bewindspersonen en de fractievoorzitters van regeringspartijen steken vanavond weer de koppen bij elkaar.

Zo wordt nog bekeken of mensen die kunnen aantonen dat ze veertig jaar hebben gewerkt, de keuzevrijheid houden om toch op hun 65e verjaardag te stoppen met werken. Dat zou kunnen betekenen dat ze genoegen moeten nemen met een lagere AOW-uitkering en een behoorlijk aanvullend pensioen moeten hebben om dat op te vangen.

Draken slachten met Dragon Age: Origins trailer

Dragon Age: Origins is een RPG die wordt ontwikkeld door BioWare en is de spirituele opvolger van Baldur's Gate. De game zal anwezig op FirstLook 2009 dat deze week plaats zal vinden en komt begin november uit voor de Xbox 360, Playstation 3 en PC. Vandaag hebben we een verse trailer voor jullie waarin de helden een hoge berg beklimmen om daar uiteindelijk oog in oog te staan met een grote draak. De trailer staat hieronder maar wij raden aan om hem gewoon lekker in HD te gaan kijken.

Dragon Age: Origins neemt ons mee naar de magische wereld Ferelden. Vele jaren geleden hebben de mages daar een ras van DarkSpawn gecreëerd. Deze wezens vielen vervolgens de rassen van Ferelden, de elves, dwarves en humans, aan en ze leken de oorlog te gaan winnen. Totdat er ingegrepen werd door de Grey Wardens, deze mythische vechters wisten de oorlog te keren en de DarkSpawn verden verslagen. In de decennia die volgden zijn de Grey Wardens en de oorlog met de DarkSpawn vergeten. Maar het kwaad is terug. In een wereld die niks meer weet van de bloederige oorlog, lijkt niets hun overwinning in de weg te staan.

De Bakker verder in challenger Kolding

In tegenstelling tot Raemon Sluiter gisteren heeft Thiemo de Bakker zich wel geplaatst voor de tweede ronde van de challenger in Kolding.

De Bakker, die in augustus en september in totaal vier challengers won, had moeite met de Duitse qualifier Lars Poerschke, maar won alsnog; 1-6, 7-5 en 7-6. In de tweede ronde moet de hoogst geklasseerde Nederlander op de wereldranglijst het opnemen tegen de winnaar van de partij tussen Yannick Mertens en Frederik Nielsen.

Queen Rock Band versie?

Brian May, gitarist by Queen, zegt dat het mogelijk is dat er een versie van Rock Band komt die geheel om Queen draait. Volgens de gitarist is er al veel gepraat achter de schermen over een mogelijke Queen Rock Band en de gitarist zegt dat ze er niet afwijzend tegenover staan: "Yes, we're into it, I think it may happen."

Brian May is al verschenen in LEGO Rock Band, iets wat de man zelf mooi weet te verwoorden in: "It's the ultimate accolade, to be portrayed in Lego,"
(Geef hem eens ongelijk. Wie droomt er nou niet van ooit in Lego te worden nagemaakt?)En, zitten er te wachten op een mogelijke Queen Rock Band. Of hoeft het niet zo nodig van jullie?

Bij zon is alles mooi

Vroeger, ja vroeger, kon Jack vliegen. Hij had een fijne baan en was getrouwd met een mooie vrouw. Zijn idealen, daar stond hij voor. Links, socialistisch. Eerlijk delen en tegen de elitaire bullebakken die arbeiders geld afhandig maken. Geen berg was voor hem te hoog. Hij boekte succes op succes. Zijn gulle lach straalde gezelligheid in veel Nederlandse huiskamers. Soms leek het alsof hij de zon in zijn handen kon houden. Deze stad hield van hem. Nederland hield van hem. 

KPN nieuwe hoofdsponsor KNSB

KPN Telecom wordt vanaf het seizoen 2010/2011 de nieuwe hoofdsponsor van de KNSB. Het volgt daarmee Aegon op, dat vanaf 1984 de hoofdsponsor is. Vanavond wordt er door de drie partijen een toelichting gegeven.

Tijdens de persconferentie zal meer bekend worden over het contract tussen KPN en de KNSB, dat na de Olympische Spelen in Vancouver in zal gaan. Aegon, dat ook hard getroffen is door de economische crisis, sponsort naast de KNSB ook voetbalclub Ajax. Dat contract loopt nog door tot en met 2015.

Geest waart rond in Disneyland

Het is bekend dat er in de talloze Disney-parken altijd wel een spookhuis staat. Nu wordt een van de vestigingen van Disneyland echter zelf geteisterd door een geest.

De entiteit is in het donker waargenomen door verschillende bewakingscamera's. Al langer wordt er gespeculeerd over spoken in het pretpark, maar dit is de eerste keer dat er een filmpje van is verschenen.

Niet iedereen gelooft echter in de echtheid van de geest. Sommigen zijn van mening dat dit verdomd mooi uitkomt met het naderende Halloween, en gaan uit van een publiciteitsstunt.


Spook of grap? Overtuig jezelf!

Ook in hoger beroep straf voor De Hond

Het gerechtshof in Amsterdam heeft vandaag opiniepeiler Maurice de Hond veroordeeld tot twee maanden voorwaardelijke gevangenisstraf, wegens smaad en smaadschrift jegens Michaël de Jong.

De Jong is de zogenoemde 'klusjesman' van het slachtoffer in de Deventer moordzaak, de weduwe Jacqueline Wittenberg. Ook De Jongs vriendin geldt als slachtoffer in de zaak. Over haar beweerde Maurice de Hond dat zij haar vriend een vals alibi heeft verschaft, terwijl hij De Jong zelf aanwees als de werkelijke dader van de geruchtmakende Deventer moord.

De Hond deed zijn uitlatingen in 2006 in diverse media en op zijn eigen weblog.

Twee maanden voorwaardelijk voor Maurice de Hond  (foto: ANP)

Boyzone-zanger stierf natuurlijke dood

De 33-jarige Stephen Gately, zanger van de populaire Britse jongensgroep Boyzone, is overleden door vocht in zijn longen. Dat bleek vandaag uit de eerste autopsieresultaten. Gately overleed zaterdagochtend na een avond stappen op het Spaanse eiland Mallorca.

De Spaanse politie zei meteen na de vondst van het lichaam van Gately dat er geen verdachte omstandigheden waren. Ook de familie sprak over een natuurlijke dood en een tragisch ongeluk. Volgens Britse media is hij gestikt in zijn eigen braaksel.

Vrouw stript om arrestatie te ontlopen

Als je naakt bent kun je niet worden gearresteerd. Dat was tenminste de overtuiging van een 36-jarige Amerikaanse vrouw. Toen ze gearresteerd dreigde te worden kleedde ze zich dan ook uit ten overstaande van zowel politieagenten als haar drie kinderen. Uiteindelijk wisten de agenten de beschonken vrouw alsnog te arresteren op het moment dat ze enkel nog gehuld was in haar onderbroek.

Medewerkers van een lokale winkel lichtten de politie in omdat zij de vrouw ervan verdachten een groot stuk vlees te hebben gestolen. Daarop volgden agenten de dame naar haar huis. Nadat de vermeende dievegge thuis was aangekomen belden de agenten aan bij de vrouw, die met een scheldkanonnade duidelijk liet blijken geen zin te hebben in een ritje naar het bureau.

De vrouw trakteerde de agenten vervolgens ongewild op een striptease. Toen de agenten haar alsnog inrekenden werd één van hen in het gezicht bespuugd en kreeg de ander een trap in zijn kruis te verwerken. In de politieauto presteerde ze het ook nog om haar laatste kledingstuk uit te krijgen en haar billen tegen de autoruit aan te drukken.

Met dank aan DrJackle voor de submit.

Dieven slaan toe in nieuwbouwhuizen

In de Haagse wijk Ypenburg hebben dieven vannacht in twaalf net opgeleverde woningen allerlei spullen weggehaald. Dat meldde de politie.

De dieven gingen er met complete keukens, gereedschap en toiletten vandoor. De eigenaren van een aantal nieuwbouwwoningen hadden net de sleutel gekregen en waren al aan het klussen.

De dieven sloegen toe in twee straten. Hoe groot de schade is, kon de politie niet zeggen.

Kun je weer opnieuw beginnen met klussen  (foto: ANP)

Huisartsenspreekuur op Twitter

Nederland heeft een eerste tweetspreekuur, een huisartsenspreekuur op Twitter. Dit maakte huisarts Erik Jansen uit Nijmegen, één van de initiatiefnemers, vandaag bekend.

Twitteraars kunnen op @tweetspreekuur vragen stellen over hun gezondheid. Huisarts Jansen en basisarts Bart Brandenburg geven voor zover mogelijk antwoord en adviseren indien nodig mensen hun eigen huisarts te bellen of naar het acute noodnummer. Als de twitteraar privacy wil, krijgt hij van @tweetspreekuur een inlogcode. Hij of zij kan dan "onder vier ogen" verder praten met de dokter op de site tweet.webspreekuur.nl, een ontwerp van partner Filip van Dijk.

Tweetspreekuur geeft geen bindende adviezen, maar neemt wel onrust weg, geeft informatie en verwijst door.

Omroep Max mediabedrijf van het jaar

Omroep Max is vandaag tijdens het jaarlijkse Omroepcongres in Hilversum verkozen tot mediabedrijf van het jaar. De zendgemachtigde voor senioren wist de tv-productiebedrijven Talpa en Blue Circle, die eveneens waren genomineerd, achter zich te laten.

Een vijfkoppige jury, geselecteerd door vakblad Broadcast magazine, wees de eretitel toe. Volgens de jury is de club van voorzitter en Max-presentator Jan Slagter er in geslaagd ouderen in Hilversum een stem te geven. De keurmeesters vinden dat Max een eigen geluid laat horen, maar waarschuwen wel dat Slagter zich niet te veel moet vereenzelvigen met Max en dat het gevaar van oubolligheid soms op de loer ligt.

Slagter nam de ingelijste oorkonde met gejuich in ontvangst. "Het is top om zo'n eretitel in de wacht te slepen. In drie tot vier jaar hebben we een omroep uit de grond gestampt met 240.000 leden en een positief imago. In de toekomst krijgen we meer zendtijd en zal ik minder vaak in beeld zijn, simpelweg omdat we meer programma's krijgen."

Max werkt onder meer aan een drama-/comedyserie rond de liedjes van Wim Sonneveld. Ook wil Max debat- en actualiteitenprogramma's ontwikkelen. "In de AOW-discussie spelen we nu nog geen prominente rol. Dat moet veranderen. Ik heb Charles Groenhuijsen gevraagd zo'n programma te doen. Niets is zeker, maar hij staat daarvoor open."

Omroep Max, mediabedrijf van het jaar  (foto: ANP)

Vrouw met één hersenhelft verrast wetenschap

Hoewel een Amerikaanse vrouw al 37 jaar met maar één hersenhelft leeft, leidt ze een zelfstandig leven. Een dokter ontdekte pas tien jaar geleden dat de Amerikaanse Michelle Mack ongeveer 95 procent van haar linkerhersenhelft mist.

Daardoor heeft Michelle Mack de wetenschap versteld doen staan, berichtte de Amerikaanse tv-zender CNN vandaag.

De linkerhersenhelft zorgt er normaal gesproken voor dat je onder meer kunt bewegen, praten en lezen. Door een beroerte voor haar geboorte is bij Mack dat deel van de hersenen nauwelijks ontwikkeld. De rechterhersenhelft heeft een groot deel van die functies overgenomen, waardoor de vrouw uit Falls Church in de staat Virginia normaal kan praten en haar opleiding aan de middelbare school met succes kon afronden.

Mack woont bij haar ouders, betaalt huur en doet het grootste deel van het huishouden zelf. Ze is financieel onafhankelijk door haar administratieve baan bij een kerk. Ze wilde haar verhaal naar buiten brengen om duidelijk te maken "dat ik normaal ben maar wel speciale behoeften heb." De vrouw hoopt dat er op deze manier meer begrip ontstaat voor "alle andere mensen die zoals ik zijn".

Papa ontvoert tienermeisje voor zoon

Een Kroatische rechter heeft een 53-jarige man tot vier jaar cel veroordeeld. De vader had een mooi cadeau gevonden voor zijn zestienjarige zoon. De zoon wilde namelijk wel eens een vriendin. Aangezien hij die zelf niet kon krijgen, besloot zijn vader er één te regelen.

Bosko Djurdjevic ging naar het Kroatische buurland Servië en ontvoerde daar een veertienjarig meisje. Hij gaf twee anderen in de noord-Servische plaats Macvanska Mitrovica wat zwijggeld en reed weer terug. Zoonlief bleek dolblij met de mooie, jonge meid.

Het meisje had de jongen al eens eerder ontmoet en was flink onder de indruk van de puber. Ze wilde zelfs met hem trouwen, maar veranderde later van gedachten. Omdat zijn zoon per se dat meisje wilde hebben, toog vaderlief naar Servië en nam het meisje in zijn Mercedes mee naar het Kroatische Bjelovar.

Het meisje werd na een week door de politie gevonden. Tegenover de agenten beschuldigde ze de vader en zoon ervan haar te hebben mishandeld. Het meisje is inmiddels herenigd met haar Servische familie.

Biologen ontdekken vegetarische spinnensoort

Een groep van vijf Canadese en Amerikaanse biologen heeft in Midden-Amerika een spinnensoort ontdekt die er een vrijwel volledig vegetarisch menu op nahoudt. Dat is opmerkelijk te noemen, aangezien de ongeveer 40.000 spinnensoorten die tot nu toe bekend zijn allemaal carnivoor zijn. Het gaat om de Bagheera Kiplingi, welke in Midden-Amerika voorkomt. De wetenschappers publiceren hun ontdekking vandaag in het wetenschappelijk tijdschrift Current Biology.

De biologen, die de diertjes enkele jaren observeerden, kwamen erachter dat de spinnen enkel leven van de uiteinden van acaciabladeren. Het gebeurt wel, zij het incidenteel, dat mieren die de spinnen de weg naar de bladeren versperren in de maag van de spin belanden. Een web maken de beestjes niet: dat zou gezien hun menu ook weinig van nut zijn.

Met dank aan Maily voor de submit.

Vrouw lokt man met seks en snijdt z'n keel door

Bij de rechtbank van het Britse Bristol dient momenteel een bizarre zaak rond een echte zwarte weduwe. Een 39-jarige vrouw heeft namelijk haar 43-jarige echtgenoot het bos ingelokt voor een potje stomende seks. In plaats van haar man eens flink te verwennen, sneed ze hem de strot door.

Voor de daad had Joanne Hale haar man Peter een natuurlijk lustopwekkend middel met de naam 'horny goat weed' gegeven. Vervolgens blinddoekte de vrouw hem en nam hem mee naar het bos. Hierna zoende en knuffelde het paar, en rollebolden over de bladeren. Dit allemaal volgens de seksfantasie van Hale.

Toen de arme drommel eenmaal met zijn gezicht op de grond lag, greep het loeder een flink mes en sneed zijn keel door, waarop een wond van zo'n twaalf centimeter ontstond. Hierna haalde ze het mes en stak enkele keren op zijn borstkas in. Toen ze werd gestoord door een voorbijganger, liet ze hem voor dood achter en reed naar het station. Hier zou ze een internetdate oppikken.

Helaas voor mevrouw Hale heeft haar echtgenoot de aanval overleefd. Hij was vandaag dan ook de belangrijkste getuige in de rechtbank. Hij vertelde dat de moordpoging vorig jaar op 27 december plaatsvond. Het stel, al negen jaar gelukkig getrouwd, genoot op dat moment van hun kerstvakantie.

Esmée Denters in het Simlish

Esmée Denters is in het Simlish te horen in het nieuwste uitbreidingspakket voor het populaire computerspel De Sims 3. Dat maakte gamesproducent EA vandaag bekend.

De personages in de game spreken hun eigen taal: Simlish. Het is gebruikelijk dat voor de Simsspellen een aantal bekende artiesten een nummer in die taal opnemen. Naast de Nederlandse zangeres worden onder anderen LeAnn Rimes en Katie Melua opgenomen in het nieuwe spel.

"Het was heel apart om in een andere taal te zingen, maar dat was tegelijkertijd ook heel erg leuk", aldus Denters. "We hebben heel veel lol gehad tijdens de opnamen en het was geweldig om samen te werken met EA." Denters zegt heel blij met het eindresultaat te zijn.

"Mijn vrienden hebben het al jaren over De Sims en het was mij ook al ter ore gekomen dat Natasha Bedingfield en de Black Eyed Peas nummers hadden opgenomen in het Simlish, dus ik stond te trappelen om ook mee te doen", aldus LeAnn Rimes. "Het is echt cool om mijn eigen muziek terug te horen in zo'n bekende game."

Het nieuwste uitbreidingspakket, De Sims 3 Wereldavonturen, komt volgende maand uit.

Esmée Denters

Dordrecht-voorzitter Heijsman stopt in winterstop

Ad Heijsman, de voorzitter van FC Dordrecht, legt in de winterstop zijn functie neer. Dit heeft de preses bevestigd aan RTV Rijnmond.

Heijsman dreigde vorige maand al met opstappen, na de ongeregeldheden tijdens de wedstrijd tegen SC Cambuur. Inmiddels heeft hij besloten om ook echt te gaan stoppen. Wel moet FC Dordrecht dan een opvolger hebben gevonden voor Heijsman, die wel aanblijft als bestuurslid technische zaken.

Tekenen met hoge snelheid in Epic Mickey video

Junction Point Studios werkt momenteel aan een Disney-game voor de Nintendo Wii. De game, Epic Mickey genaamd, laat spelers in de huid kruipen van Mickey Mouse, die gewapend met een kwast de wereld van de ondergang moet redden. Veel meer dan dat is er nog niet bekend over de game en vooralsnog zijn er enkel een aantal stukjes artwork binnengestroomd.

Één van de tekenaars van deze game heeft voor ons een filmpje gemaakt waarin we met een hoge snelheid een tekening van de game gemaakt zien worden. De video wordt vergezeld door muziek die ook in de game zou zitten.

Gedupeerden DSB stellen Lakeman aansprakelijk

Onder de naam lakemanleed.nl is een nieuwe website gelanceerd, waar gedupeerden van de DSB-affaire zich kunnen melden.

Het gaat nu om mensen die vinden dat ze gedupeerd zijn door Pieter Lakeman, de voorzitter van de stichting Hypotheekleed, die mensen opriep om geld van hun DSB-rekeningen te halen en zo aan te sturen op een faillissement van de bank. De website is een initiatief om Lakeman aansprakelijk te stellen voor de kosten van het omzetten van rekeningen en voor eventueel verloren geld.

Behalve Hypotheekleed zet ook het Steunfonds Probleemhypotheken zich in voor gedupeerden van de DSB-affaire.

Vier nieuwe aanhoudingen HvH

De politie heeft vier nieuwe verdachten aangehouden in verband met de strandrellen in Hoek van Holland. Dat heeft de politie Rotterdam-Rijnmond vandaag bekendgemaakt.

Het totaal aantal gearresteerden is nu twintig. Ze worden verdacht van openlijke geweldpleging tijdens het uit de hand gelopen dancefeest op 22 augustus. Een 19-jarige Rotterdammer kwam toen door een politiekogel om het leven. Zes andere bezoekers raakten gewond.

Drie van de vier verdachten waren eerder betrokken bij geweld rond voetbalwedstrijden. Een van hen meldde zich vrijwillig. Het is een 21-jarige man uit Capelle aan den IJssel, die te zien was op één van de tien foto's die het televisieprogramma Opsporing Verzocht vorige week toonde.

Zeven van de tien verdachten op de foto's zijn nu aangehouden, meldt de politie. Na de publicatie van de foto's in het programma en op de website heeft de politie inmiddels 68 tips ontvangen. De nieuwe verdachten variëren in leeftijd van 19 tot en met 24 jaar en wonen allen in de regio Rotterdam.

Vier nieuwe aanhoudingen Hoek van Holland  (foto: ANP)

'Medicatie naast bed Vandenbroucke'

Er gaan geruchten dat Frank Vandenbroucke vlak voor zijn dood nog diverse medicijnen heeft geslikt. Naast het bed van de Belg, die gisteravond overleed, zijn namelijk slaapmiddelen, angstremmers en insuline aangetroffen. Dit meldt de Franse sportkrant L'Equipe.

Vandenbroucke had in het verleden met regelmaat last van depressies en ondernam zelfs twee zelfmoordpogingen. De laatste tijd was de Belg echter vol enthousiasme op zoek naar een nieuwe ploeg, zodat hij in 2010 weer actief aan het wielrennen kon deelnemen.

Vooralsnog is het dus niet duidelijk of de gevonden medicijnen te maken hebben met de dood van Vandenbroucke. De Gazet van Antwerpen wist zelfs te melden dat de familie van de Belgische wielrenner inmiddels om een autopsie heeft gevraagd.

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.

Van Gaal: "Van der Wiel komt er niet in"

Gregory van der Wiel hoeft niet meer op een transfer naar Bayern München te rekenen. Tenminste, als het aan Louis van Gaal, trainer van de Duitse formatie, ligt.

"Ik moet eerlijk zeggen dat hij bij op het lijstje stond, maar dat hij er na dit incident nooit meer in komt. Dat is toch ongelooflijk," aldus Van Gaal, die hiermee naar het Twitter-incident rondom de verdediger van Ajax refereerde.

Van der Wiel meldde zich, voorafgaand aan het oefenduel met Australië (0-0), af bij het Nederlands elftal. Enkele dagen later bezocht de voetballer echter een optreden van rapper Lil' Wayne in de Heinken Music Hal. Dit kwam aan het licht, nadat de speler een foto van zichzelf op zijn Twitter-pagina plaatste.

Van Gaal heeft zijn woorden inmiddels wel wat genuanceerd. "Helemaal nooit zeg ik niet, maar zo'n speler heeft bij mij een vlekje. Omdat ik vind dat het niet kan."

'Medicatie naast bed Vandenbroucke'

Er gaan geruchten dat Frank Vandenbroucke vlak voor zijn dood nog diverse medicijnen heeft geslikt. Naast het bed van de Belg, die maandagavond overleed, zijn namelijk slaapmiddelen, angstremmers en insuline aangetroffen. Dit meldt de Franse sportkrant L'Equipe.

Vandenbroucke had in het verleden met regelmaat last van depressies en ondernam zelfs twee zelfmoordpogingen. De laatste tijd was de Belg echter vol enthousiasme op zoek naar een nieuwe ploeg, zodat hij in 2010 weer actief aan het wielrennen kon deelnemen.

Vooralsnog is het dus niet duidelijk of de gevonden medicijnen te maken hebben met de dood van Vandenbroucke. De Gazet van Antwerpen wist zelfs te melden dat de familie van de Belgische wielrenner inmiddels om een autopsie heeft gevraagd.

Met Michael Jackson praten via Twitter-seance?

Altijd al eens willen praten met Michael Jackson? Dan moet je de dertigste in Londen zijn.  Dan vindt daar namelijk de eerste 'Tweance' plaats, waar ze geesten van overleden celebrities willen oproepen.

De organisatoren van de eerste Twitter-seance, waaronder het bekende medium Jayne Wallace, zitten de dag voor Halloween klaar in een kledingwinkel in hartje Londen. Ze hopen er in contact te komen met overleden beroemdheden. Naast de veel te vroeg overleden King of Pop, hopen ze ook in contact te komen met Patrick Swayze en Farrah Fawcett.

Via Twitter kan men zelf nog overleden bekende personen aandragen die zij kunnen oproepen. Zo wil de een graag in contact komen met bijna alle Beatles, terwijl een liefhebber het liever houdt op Adolf Hitler. Voor tips over glaasje draaien kijkt men uiteraard even in het Truth-forum.

[Upd] Hermann Maier stopt ermee

Er gaan geruchten dat Hermann Maier zijn afscheid gaat aankondigen. Rond de klok van 14:00 uur heeft de Oostenrijkse alpineskiër namelijk een persconferentie belegd.

Ook de sponsor van Maier, Raiffeisen, zal vanmiddag bij de persconferentie aanwezig zijn. Dit geldt ook voor de president van de Oostenrijkse skibond.

Veel media zoeken inmiddels naar een mogelijke reden, maar niemand kan daar vooralsnog een antwoord op geven.

Update
Hermann Maier heeft zijn carrière als alpineskiër per direct beëindigd. Dit heeft de Oostenrijker dinsdag middels een speciale persconferentie in Wenen bekend gemaakt.

"De voorbereiding op de Winterspelen is eigenlijk goed verlopen, toch heb ik deze beslissing genomen. Het ideale moment voor mijn afscheid is gekomen," aldus Maier met tranen in zijn ogen.

Engeland zonder Gerrard tegen Wit-Rusland

Bondscoach Fabio Capello van Engeland kan woensdag in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Wit-Rusland geen beroep doen op Steven Gerrard, aldus de BBC.

De middenvelder van Liverpool raakte zaterdag in de wedstrijd tegen Oekraïne geblesseerd aan zijn lies en moest hierdoor dinsdag de training verlaten. Gerrard is teruggekeerd naar zijn werkgever Liverpool.

Naast Gerrard ontbreken ook Wayne Rooney en Robert Green woensdag bij The Three Lions. Rooney is geveld door een kuitblessure, terwijl Green is geschorst naar aanleiding van zijn rode kaart afgelopen zaterdag.

David James leek de aangewezen persoon om doelman Green te vervangen, maar de routinier heeft last van zijn knie en is nog een twijfelgeval voor woensdag.

Hiddink wil best voor Ajax gaan werken

Bij PSV vierde hij jarenlang successen. Het zou nu echter zomaar kunnen gebeuren dat Guus Hiddink werkzaamheden voor Ajax gaat verrichten.

Hiddink en Ajax werden de afgelopen jaren regelmatig aan elkaar gelinkt, maar een samenwerking ontstond er nooit. Volgens de Varssevelder kwam dat, omdat verschillende Ajax-directeuren hem zonder bedrijfsmatige aanpak benaderden.

"Laat voorzitter Uri Coronel me nou bellen namens de club, dan blijft het overzichtelijk", zegt Hiddink deze week in Sportweek. "Plannen we een afspraak met Rik van den Boog. Natuurlijk zit ik nu vast aan Rusland, maar ik zou in de toekomst best door Ajax heen willen knuppelen."

Hiddink is momenteel bondscoach van Rusland. De succescoach was vorig seizoen ook enkele maanden in dienst van Chelsea en gaf aan best naar de Premier League te willen terugkeren.

Veel artiesten zingen in het Simlish voor De Sims 3


Niet veel games hebben hun eigen taal. Dat is namelijk alleen maar erg veel moeite voor de ontwikkelaars. Aan de andere kant kun je het jezelf als ontwikkelaar ook wel weer erg makkelijk maken door je karakters in een eigen taal te laten praten want op deze manier kunnen ze brabbelen wat ze willen zonder dat ze iets zeggen.

Dit laatste is het geval bij De Sims. Vanaf het eerste deel spreken de karakters in hun eigen taal dat toepasselijk Simlish heet. Al jaren spreken de Sims deze taal en er is niemand die er iets van begrijpt. Het zal daarom ook een beetje raar zijn als muziek in de game niet in het Simlish gezonden zou zijn. Gelukkig zijn er genoeg artiesten die wel een liedje in het Simlish willen zingen. Zo konden we eerder Lily Allen al horen met en Simlish-versie van haar hit Smile.Lily Allen met Smile

Voor de nieuwe uitbreiding voor De Sims 3 zullen een hoop artiesten een liedje in het Simlish zingen. De uitbreiding zal Wereldavonturen gaan heten waardoor er een hoop verschillende artiesten in de game zullen zitten waaronder onze Nederlandse "trots" Esmée Denters. De lijst met de artiesten die bekend zijn gemaakt kun je hieronder zien.

* LeAnn Rimes – “You've Ruined Me”
* Fefe Dobson – “I Want You”
* Katie Melua – “If the lights go out”
* Madina Lake – “Lets Get Outta Here”
* Manchester Orchestra – “I've Got Friends”
* Natalie Portman's Shaved Head – “Me + Yr Daughter”
* Esmée Denters – “Outta Here”
* Hot Chelle Rae – “Say”
* Audrye Sessions – “Turn Me Off”
* Metalkpretty – “Wake Up, Wake Up”
* Evan Taubenfeld – “Pumpkin Pie”
* Friday Night Boys – “Can't Take That Away”
* Cassie Steele – “Summer Nights”
* Broken Hearts Club – “Na Na Na”

Deze eerste uitbreiding voor De Sims 3 zal vanaf 16 november in de winkels liggen voor de PC. Voor onze preview van de uitbreiding kun je hier een kijkje nemen.

Vlemmix start met 24 uurs internet-tv

Johan Vlemmix start op 1 november een 24 uurs internet-tv kanaal. Dit zal gebeuren vanaf zijn woning en bedrijfspand Paleis Soestdijk 2 in Eindhoven waar eerder dit jaar The Bunker Online (TBO) vandaan kwam.

"Het wordt een interactief gebeuren die zich volledig in mijn huis afspeelt", vertelt Johan aan FOK!. "We gebruiken daarvoor niet alleen de bunker, die nog in de oude staat is, maar ook boven in het huis komen camera's. In totaal hangen er straks een stuk of vijftig. Verder hebben we de beschikking over een professionele regieruimte en een bluescreen."

Het geheel krijgt volgens Vlemmix een soapachtig karakter maar wel met een duidelijke programmering. "Zo kunnen mensen zelf bepalen wanneer en wat ze willen kijken. Want 24 uur televisie maken die voor iedereen leuk is, dat is onmogelijk. Wel wordt het interactief en verrassend. Zo kunnen er onverwacht mensen binnenvallen die dan in het programma terechtkomen. Verder is elk uur weer een nieuw uur televisie, we doen niet aan herhalingen."

Vlemmix is bezig om wat bekende Nederlanders te strikken voor zijn tv-zender. Welke, dat wil hij pas zeggen als ze definitief zijn. Wel kan Vlemmix al zeggen dat men straks uit meerdere streams kan kiezen. En deze zijn, in tegenstelling tot TBO, gratis. Over TBO gesproken: is een tweede seizoen dan definitief van de baan? Vlemmix: "Niet per se, want een dergelijke reallifesoap kan prima in de tv-zender worden geïntegreerd."

Wel is duidelijk dat Vlemmix de touwtjes strak in handen houdt van zijn zender: "Ik sta altijd open voor leuke ideeën en initiatieven. Maar ik ben degene die beslist. Het belangrijkste is dat het straks voor de kijker leuk wordt om naar ons te kijken."

Onderzoek AFM naar DSB gaat door

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) gaat door met haar onderzoek naar de koopsompolissen van DSB Bank. Dit bevestigde een woordvoerder van de AFM vandaag.

Na vele klachten van consumenten over de producten en adviezen van de bank van Dirk Scheringa, kondigde de AFM in maart dit jaar aan onderzoek te doen. In juli heeft de AFM bekend gemaakt dat zij DSB een boete van 120.000 euro heeft opgelegd. De AFM kondigde toen ook aan dat er verder onderzoek gedaan zou worden naar de verkooppraktijken van DSB.

Neem voor diverse discussies over de DSB Bank eens een kijkje in ons subforum Kredietcrisis, of lees deze column

Download via deze link de NOVA-uitzending over de DSB-wanpraktijken

Rechter: Wilders onterecht geweigerd

Geert Wilders is in februari van dit jaar onterecht de toegang tot Groot-Brittannië geweigerd. Dit oordeelde een Britse rechter van het Asiel en Immigratie Tribunaal vandaag. De zaak was aangespannen door de Birkenhead Society, een organisatie die zich inzet voor de vrijheid van meningsuiting.

Wilders wilde in februari op uitnodiging van een lid van het Britse parlement zijn film Fitna vertonen in het parlement. De PVV-voorman werd al snel de toegang tot Engeland ontzegd, volgens de Britse regering zou hij een bedreiging zijn voor de veiligheid. "Vanwege het verspreiden van extremisme, haat en gewelddadige praat", zo luidde het.

Wilders was vastbesloten toch te gaan, naar zijn mening omdat het anders een belediging zou zijn voor de vrijheid van meningsuiting. Bij aankomst op het vliegveld werd hij gearresteerd en weer naar Nederland gestuurd.

Wilders noemt het oordeel van de rechter 'fantastisch nieuws'. "Het politieke besluit van de Britse regering is terecht door de Britse rechter van tafel geveegd. Dat is winst voor de vrijheid van meningsuiting."

Met dank aan tntkiller voor de submit.

Playmate betrokken bij bitchfight

Louise Glover moest gisteren voor de rechtbank verschijnen. De 26-jarige Playmate uit Epping in het Engelse graafschap Essex wordt ervan beschuldigd een meisje te hebben mishandeld in de wc van een club. Maxine Hardcastle, de 23-jarige dochter van eighties-eendagsvlieg Paul Hardcastle, beweert dat Glover haar de haren uit haar hoofd rukte en haar neus heeft gebroken.

Het begon naar verluidt omdat Glover Hardcastle ervan beschuldigde met haar man te flirten. "Ze sloeg me in het gezicht. Ik lag op de vloer en ze pakte me bij de haren en deed het weer", vertelde ze de rechtbank. "Er lag overal bloed. Daarna probeerde ze mijn hoofd in het toilet te duwen. Ik liep naar buiten en iedereen schreeuwde."

"Bijna al mijn haar was weg. Mijn neus zat zelfs aan de andere kant van mijn gezicht. Het leek alsof ik allemaal tomatenketchup over mij heen had." Volgens het slachtoffer heeft ze sinds de aanval twee jaar geleden in Brighton nog immer een kale plek.

De Playmate ontkent het slachtoffer ernstig lichamelijk letsel te hebben toegebracht. Volgens Glover handelde ze slechts uit zelfverdediging. 

De rechtszaak is met twee maanden uitgesteld. De jury kon het juridisch niet eens eens worden.


Glover kan in elk geval heel sexy op een stier rijden

Wognum hard geraakt

Wognum, de thuisbasis van de gisteren onder curatele gestelde DSB Bank, wordt hard geraakt door een faillissement van de bank van voorman Dirk Scheringa, zo vreest de lokale middenstand. Met bijna 2000 werknemers was DSB een grote werkgever en bron van inkomen in het 8000-inwoners tellende dorp in Noord-Holland.

Terwijl veel Nederlanders zich in de schulden staken door de verleidelijke leenreclames van DSB-merken zoals Frisia Financieringen en Postkrediet, leek Wognum er goed bij te varen.

Bij de lokale Keurslager verkocht medewerker Randy dagelijks 'lekker beleg' aan DSB-personeel en grote partijen barbecuevlees aan DSB-afdelingen, zo vertelt ze tegenover het gratis dagblad Spits. Haar vriendin is net werkloos geworden door het failliet van DSB: "Het ging zo goed. Het hele dorp is er zeker op vooruit gegaan. Nu is het hele dorp in rep en roer door meneer Scheringa."

Tulin Barakly van bloemisterij Fleurop vreest het ergste voor Wognum: "Het wordt hier één grote puinzooi." De openstaande rekeningen die haar bloemisterij bij DSB heeft zullen waarschijnlijk niet meer geïnd kunnen worden. "De meeste ondernemers gaan het voelen."

Kapster Lucette Munier is minder rouwig om de val van DSB. Zij werd voor 30.000 euro opgelicht door een overbodige koopsompolis van DSB: "Ik dacht dat het normaal was omdat mijn man een hartaanval had gehad. Ik ben op slinkse wijze voorgelicht." Nu heeft Munier een BKR-notering aan haar broek.

DSB-kantoren in Wognum

'Grofgebekte politicus incompetent'

Een politicus die woorden als 'een rotschop' en 'knettergek' in zijn mond neemt, is onfatsoenlijk, incompetent en onaantrekkelijk. Dat vinden zowel jongeren als volwassenen, zo blijkt uit een onderzoek naar het taalgebruik van politici van de Tilburgse hoogleraar Tekstkwaliteit Jan Renkema.

Renkema wilde weten hoe kiezers denken over de verruwing van het taalgebruik in de Tweede Kamer. Kamerleden spreken in hun werkomgeving steeds vaker alsof ze in de kroeg staan. Voorbeelden zijn Geert Wilders, die minister Ella Vogelaar 'knettergek' noemde of GroenLinkser Ineke van Gent die tegen PVV'er Hero Brinkman zei dat hij 'een grote waffel' heeft.

De hoogleraar legde proefpersonen fictieve teksten van politici voor. Jongeren hadden een voorkeur voor een tekst met ruwere woorden. Maar net als ouderen waardeerden zij de grofgebekte sprekers uiteindelijk lager dan degenen die correct en met twee woorden spraken. Volgens Renkema blijkt uit zijn onderzoek, dat politici ten onrechte aannemen dat hun boodschap beter overkomt als ze de 'taal van de straat' gebruiken.

Creepy familieportret uit den ouden doosch

Op internet stuitte ik op dit familieportret uit 1888. Wie goed kijkt, ziet dat er met het meisje middenop de foto iets vreemds aan de hand is. Haar handen staan vreemd en haar ogen zijn zwart.

Het meisje was tijdens de opname namelijk al een poosje dood. Omdat het gezin toch graag nog een kiekje wilde, werd het meisje op een constructie bevestigd en rechtop gezet. Omdat de ogen al waren verteerd, heeft men deze op de oogleden getekend. Photoshop was namelijk nog geen gemeengoed in die dagen.

Foto zit in de 'lees verder; want het ziet er behoorlijk creepy uit.

'Geen extra sancties tegen Iran'

Het is nog te vroeg voor extra sancties tegen Iran. Dit zei de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Hillary Clinton, vandaag op bezoek in Moskou.

Ze sprak haar Russische collega Sergej Lavrov onder meer over de Iraanse nucleaire ambities. Lavrov noemde meer sancties op dit moment contraproductief.

Grote mogendheden pogen onder meer via sancties van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties Iran te bewegen onderdelen van zijn kernenergieprogramma en nucleair onderzoek niet langer zelf uit te voeren. Ze verdenken Iran ervan kernwapens te willen maken.

Iran beschouwt dat als onrechtvaardig. De islamitische republiek is ondertekenaar van het verdrag tegen de verspreiding van kernwapens en aanvaardt toezicht van het atoomenergieagentschap van de VN (IAEA).

Clinton: Nog geen nieuwe sancties tegen Iran  (foto: ANP)

Mijn publieke ontmaagding

Vijf jaar geleden was ik een groot fan van De Lama’s, mijn grootste ambitie was afstuderen en ik lustte nog geen champignonsoep. In Utrecht ging ik naar een klein zaaltje om mijn allereerste theatersportwedstrijd te zien. Het jonge studentje in mij adoreerde de spelers en wilde dat ik zo goed was om ook ooit op het podium te staan. Vier jaar lang heb ik niets met dat idee gedaan. Maar deze week was het zover. Na een intensieve periode van trainingen ga ik met knikkende knieën mijn eerste improvisatiewedstrijd in.

Politie pakt verstuurders neprekeningen

De politie heeft de afgelopen week vier mannen aangehouden voor het versturen van 350.000 nepfacturen. De rekeningen, verstuurd in december, wekten de indruk dat ze verstuurd waren namens de Kamer van Koophandel. Dat lieten de politie en het Openbaar Ministerie in Zwolle weten.

De politie was in actie gekomen na klachten van de Kamer van Koophandel en ondernemers. De bedrijven die betaalden, hebben inmiddels hun geld terug.

De verdachten waren van plan 1,4 miljoen neprekeningen te versturen. De vier mannen, onder wie een Belg, zijn na verhoor weer op vrije voeten gesteld. Het onderzoek richt zich op oplichting, overtreding van de Auteurswet en deelname aan een criminele organisatie.

Hangbuikzwijn moet weg uit appartement

Flurkje, een hangbuikzwijn van 80 kilo, moet binnen acht dagen weg uit een appartement aan de Varkensstraat in het Vlaamse Mechelen. Dat eist de verhuurder van het appartement in de sociale sector. De bazin van Flurkje weigert haar huisdier echter de deur te wijzen. Een rechter zal daarom een dezer dagen over het lot van het hangbuikzwijn beslissen, zo meldden Vlaamse media vandaag.

Volgens zijn bazin plast Flurkje netjes op een potje in de woonkamer van 7 bij 4 meter en poept hij op een krant. Stinken doet het zwijn volgens haar ook niet. Het beest krijgt namelijk elke twee dagen een huidbehandeling met bodylotion.

De verhuurder, sociale huisvestingsmaatschappij MGW, ziet de zaken anders. "Dat varken moet hier weg want het zorgt voor overlast en geurhinder. En mevrouw zijn we ook liever kwijt omdat ze nu al jarenlang het huishoudelijk reglement overtreedt door zo'n groot dier te houden", klinkt het daar. Een buurvrouw zou bovendien 's nachts wakker worden van Flurkje die langs de muur schuurt. Ook merkte ze in de winter dat er varkensurine van een gele ijspegel op haar balkon lekte.

Indien het hangbuikzwijn van de rechter niet in zijn woning mag blijven is er volgens zijn bazin geen ander alternatief dan hem te laten inslapen.

Proloog vervroegd voor WK voetbal

De proloog van de Tour de France, die komend jaar in Rotterdam wordt verreden, zal eerder van start gaan. Dat heeft te maken met de kwartfinales van het WK voetbal, die op dezelfde dag worden gehouden.

Op 4 juli klinkt het startschot voor de 97e Tour de France, maar in Kaapstad worden vanaf 16:00 uur dus ook de kwartfinales voor het WK voetbal gespeeld. "De afspraak met de Fransen is helder: als het voetbal begint, is het wielrennen afgelopen," liet Hans den Oudendammer, directeur van Rotterdam Topsport, weten.

Er is tevens een mogelijkheid dat de bezoekers van de proloog niets van de kwartfinales hoeven missen. De organisatie bekijkt namelijk of het mogelijk is om deze duels op grote schermen in de stad uit te zenden.

Scheringa wilde ING nationaliseren

DSB-topman Dirk Scheringa wilde ING, de grootste bankverzekeraar van Nederland, genationaliseerd hebben. Dit blijkt uit een oud interview met de Volkskrant begin maart dit jaar.

"In Amerika krijgen we nog een creditcardcrisis. Ook de kredietcrisis is daar nog lang niet voorbij. ING zal hierdoor nog veel verder in de problemen raken. Die bank moet zo snel mogelijk genationaliseerd worden. Ik maak me zorgen over een faillissement", aldus Scheringa wiens DSB gisteren zelf onder curatele is gesteld. In het Volkskrant-interview klopte Scheringa zichzelf nog op de borst: "DSB draait wel uitstekend."

De AZ-voorzitter ging verder in het interview en wierp zich op als crisisminister voor Nederland: "Daar heb ik een jaar voor nodig, in een breed zakenkabinet. We staan pas aan het begin van de wereldcrisis, het wordt allemaal nog veel erger. Als er niet snel krachtdadig wordt ingegrepen, staan Nederland nog zeker tien donkere jaren te wachten. Ik baseer mijn prognoses op gezond verstand en een onderhuids gevoel. Ik zie gewoon wat er om mij heen gebeurt. Het is een financieel oorlogsgebied. Het is echt een slagveld."

Veel abortussen na foute vaccinatie Turkije

In Turkije zijn bij een vaccinatieprogramma van de overheid per ongeluk zwangere vrouwen ingeënt tegen rode hond. Omdat het vaccin ernstige misvormingen bij de ongeboren vrucht kan veroorzaken, hebben tot nu toe zestig vrouwen tot een abortus besloten. Dat melden dagblad Hürriyet en de plaatselijke krant Ege'de Son Söz.

Mogelijk zijn ook in de andere 32 steden waar de campagne loopt, per ongeluk zwangere vrouwen ingeënt. De zaak kwam aan het rollen door opmerkzame verpleegkundigen die hun vakbond inlichtten, waarna onderzoek op gang kwam. Daaruit bleek ook dat van een flink deel van de gebruikte vaccins de houdbaarheidsdatum verstreken was. Het Ministerie van Gezondheid heeft de fout toegegeven. Een parlementslid van de oppositie heeft inmiddels vragen gesteld in het parlement en een onderzoek geëist.

Er is niet alleen kritiek op de foute vaccinaties, maar ook op de voorlichting aan de vrouwen die het betrof. Veel van hen zouden uit paniek tot een abortus hebben besloten, zonder goede informatie over de risico's van de vaccinatie voor de baby. De overheid is inmiddels bezig in de 32 andere steden waar de campagne loopt, eventueel gevaccineerde zwangeren op te sporen en voor te lichten.

Wapenaar zwaait af als keeper

Harald Wapenaar hangt zijn keepershandschoenen definitief aan de wilgen. De ervaren keeper wil zijn zoektocht naar een nieuwe werkgever niet langer voortzetten.

Sparta Rotterdam trok in de afgelopen transferperiode Aleksander Seliga aan, waardoor Wapenaar op het tweede plan belandde. De goalie heeft nu nog één wens; keeperstrainer worden. De verwachting is dat hij deze functie bij FC Eindhoven zal gaan uitoefenen.

"Lang heb ik gehoopt op een nieuwe club, maar nu ligt mijn focus op het vak van keeperstrainer. Ik praat binnenkort met FC Eindhoven over de vraag of ik één keer per week iets met hun keepers ga doen," lichtte Wapenaar toe. De keeper kreeg nog wel aanbiedingen van twee ploegen uit de Jupiler League, maar ging hier niet op in.

In zijn carrière als keeper speelde Wapenaar bij flink wat ploegen, te weten Feyenoord, RBC Roosendaal, Helmond Sport, FC Utrecht, het Italiaanse Udinese, Premier League-club Portsmouth, Vitesse en tot slot Sparta Rotterdam. Dit leverde hem uiteindelijk 341 wedstrijden op.

Ecclestone ontkent deadline Donington

Bernie Ecclestone, het grote Formule 1-icoon, heeft ontkend dat Donington uitstel heeft gekregen op de deadline dat het circuit klaar moet zijn. Volgens Ecclestone verbreekt circuitbaas Simon Gillett zijn contract.

Gillet zei in een verklaring gisteren dat het circuit twee weken uitstel had gekregen om de Britse Grand Prix in 2010 veilig te stellen. Ecclestone zei daarentegen dat Gillett slechts twee weken heeft gekregen om de contractbreuk te herstellen maar dat de echte deadline ongewijzigd is.

"We hebben helemaal niet besloten om Gillett een andere deadline te geven, we hebben hem gezegd dat hij de beloftes breekt. Het contract dat we met hem hebben, geeft hem veertien dagen om die breuk te repareren. De meeste businesscontracten werken zo", zei Eccelstone in de Telegraph Sport. "Mensen interpreteren dingen altijd zo, zoals ze het het willen interpreteren. Het zou moeilijk zijn als je in de rechtbank staat om te betwisten dat wat hij (Gillett, red.) zei fout was."

De Formule 1-baas vervolgde: "Maar hij heeft helemaal geen andere termijn gekregen. Hij heeft, zoals het contract zegt, nog eens twee weken gekregen om de contractbreuk recht te zetten. Geen enkele deadline is veranderd."

Ecclestone vertelde dat hij niet met Gillett gesproken had, maar hij benadrukte dat de deal met Donington voorbij zou zijn als Gillett de situatie niet rechtzet binnen twee weken. "Ik denk dat hij het wel voor elkaar krijgt, omdat hij me heeft doen geloven dat alles oké is. Maar ik zie geen reden om ook maar iets met hem te overleggen."

De Brit was uiterst duidelijk over de kwestie: "Hij repareert de contractbreuk of niet. Als hij dat niet doet, is het einde verhaal. Als het hem lukt, moeten we ons ervan verzekeren dat hij alles uitvoert zoals het in het contract staat."

'Robert Jensen terug bij RTL5'

Robert Jensen schijnt nu toch echt zijn comeback te gaan maken. Dat vertelde Albert Verlinde vanochtend bij Q-music. Hij zou 'binnenkort' weer te zien zijn bij RTL 5.

De presentator ontving jarenlang vele binnen- en buitenlandse gasten op de rode bank, maar verdween in 2008 van de beeldbuis. De eerste jaren presenteerde hij de show samen met zijn vrijwel nikszeggende sidekick Jan Paparazzi, die in 2007 een overstap maakte naar Radio Veronica. De laatste jaren presenteerde hij de show dan ook alleen.

Zijn comeback is al vaker aangekondigd, het leek erop dat hij deze herfst weer op televisie zou komen, maar bij de najaarspresentatie van RTL was hij de grote afwezige. Toch is hij volgens Verlinde binnenkort weer op televisie te zien "Dan heb ik je maar vast gewaarschuwd."

RKC Waalwijk betaalt belastingschuld

RKC Waalwijk heeft maandag zijn belastingschuld afbetaald. De Waalwijkse club in nood heeft dit gedaan om te voorkomen dat de Belastingdienst beslag zou leggen op de bankrekeningen van de club.

Hoe de rode lantaarndrager van de Eredivisie aan het geld komt is het Brabants Dagblad niet duidelijk. De schuld die RKC heeft terugbetaald aan de Belastingdienst zou een bedrag zijn tussen de 294.000 en 400.000 euro.

Zowel sportief als financieel verkeert RKC momenteel in zwaar weer. De promovendus heeft dit seizoen slechts drie punten weten te vergaren. Daarnaast kampt de club met een groot financieel tekort.

Noom blijft ook winnen in Hong Kong

Orla Noom heeft zich geplaatst voor het hoofdtoernooi van de Hong Kong Open 2009. De 23-jarige Hoofddorpse squashster won in de laatste kwalificatieronde van het prestigieuze WISPA Grand Prix-toernooi eenvoudig van de Hongkongse Leung Shin-Nga. Het werd 11-3, 11-8 en 11-4. De partij duurde slechts achttien minuten.

In de eerste ronde van de Hong Kong Open 2009 moet Noom het nu opnemen tegen Alison Waters, de als vierde geplaatste Engelse, die vorige maand nog de halve finales bereikte tijdens de Forexx Women's World Open Squash 2009 in Amsterdam.

Ook Natalie Grinham en Laurens Jan Anjema komen woensdag tijdens het grote squashtoernooi in Azië in actie. De 31-jarige Grinham is als tweede gerangschikt en stuit in haar openingspartij op qualifier Elise Ng uit Hong Kong.

Anjema neemt in het herentoernooi de elfde plaats in op de plaatsingslijst. De 26-jarige Hagenaar speelt in de eerste ronde tegen de Egyptenaar Omar Mosaad. Bij winst wacht vermoedelijk een duel met diens landgenoot Karim Darwish, de nummer één van de wereld.

Voor de in goede vorm verkerende Noom was het overigens al weer de zesde zege op rij op de Women’s International Squash Players Association (WISPA) World Tour. Vorige week schreef de nummer 41 van de wereld enigszins verrassend de Indian Challenger #2 2009 op haar naam in het Indiase Chennai, waarmee ze voor de vijfde keer in haar loopbaan beslag legde op een proftitel.

Actie en rust in GTA IV: The Ballad of Gay Tony screenshots

Rockstar heeft weer enkele screenshots vrijgegeven van GTA IV: The Ballad of Gay Tony waarin de APC zijn kracht laat zien. Maar daarnaast zien we ook lekkere drankjes, heerlijk wachten op de metro, een zelfmoordpoging en een rustige vliegtocht.


GTA IV: The Ballad of Gay Tony verschijnt 29 oktober op Xbox Live en duikt dezelfde dag ook op in de retail als Episodes from Liberty City, samen met The Lost and Damned.

'Bruyneel nog niet weg bij Astana'

Johan Bruyneel mag voorlopig nog niet weg bij Astana. Dit is in de Franse sportkrant L'Equipe te lezen. De wielerploeg uit Kazachstan wil eerst een vervanger voor de Belg binnen halen. Pas daarna zou hij mogen vertrekken.

Bruyneel zou samen met een groot aantal Astana-renners naar de nieuwe ploeg van Lance Armstrong vertrekken. Ook Andreas Klöden, Gregory Rast en Haimar Zubeldia behoren tot dat gezelschap, maar zij mogen pas weg, zodra er geschikte vervanging is gevonden. Daarnaast heeft het genoemde trio nog een doorlopende verbintenis.

De verwachting is echter dat de zaken op korte termijn worden afgerond. Astana liet gisteren namelijk weten een aantal 'betere buitenlanders' te hebben gecontracteerd.

Boete voor doodknijpen kanarie

Een 48-jarige inwoner van Dokkum is door de rechtbank in Leeuwarden veroordeeld tot een geldboete van 420 euro voor het doodknijpen van zijn kanarie. Vorig jaar werd het dier onthoofd en ondersteboven aan een kist gebonden aangetroffen bij de woning van de man.

Omdat een getuige had gezien dat de man een autoband te lijf ging met een keukenmes, bracht de politie een bezoek aan de woning van de man op 31 oktober vorig jaar. Daar deden agenten de lugubere vondst. De man verklaarde dat het beest vleugellam was en dat hij het uit zijn lijden had verlost door het dood te knijpen en te onthoofden.

De officier van justitie trok het verhaal van de verdachte in twijfel. "Als je een dier uit zijn lijden verlost, hang je hem daarna niet op aan een kist." De rechter ging hierin mee. De man kreeg een boete van 420 euro voor de moord op de vogel en het leksteken van de autoband. 

Met dank aan crv voor de submit.

Hof: AIVD mag Telegraaf niet afluisteren

Inlichtingendienst AIVD mag de hoofdredactie van De Telegraaf niet afluisteren in de zogenoemde AIVD-lekzaak. Ook het toestel van Telegraafverslaggeefster Jolande van der Graaf mag de AIVD voorlopig niet meer aftappen. Dat oordeel velde het gerechtshof in Amsterdam vandaag in het hoger beroep van een kort geding dat de krant tegen de inlichtingendienst had aangespannen. Het hof bekrachtigt hiermee de eerdere uitspraak van de kortgedingrechter van de rechtbank in Amsterdam.

Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt Telegraaf-journaliste Jolande van der Graaf ervan dat zij een actieve rol heeft gespeeld bij het verkrijgen van staatsgeheime informatie van een medewerker van de veiligheidsdienst AIVD. Daarom is ze waarschijnlijk afgeluisterd door de dienst.

M. Schumacher duimt voor Vettel

Michael Schumacher denkt nog altijd dat Sebastian Vettel wereldkampioen in de Formule 1 kan worden. De Duitser, die in dienst van Red Bull Racing rijdt, moet in de resterende twee races een gat van zestien punten dichten.

"Ik kijk enorm uit naar de laatste twee races," aldus Schumacher op zijn website. "Beide kampioenschappen liggen nog steeds open en natuurlijk hoop ik op de eerste plaats dat de jongens van Ferrari de derde plaats bij de constructeurs kunnen vasthouden."

De zevenvoudig wereldkampioen besloot met de woorden: "Het is pas voorbij als het echt voorbij is. En zo zal Sebastian Vettel er ook wel over denken, want hij maakt nog steeds kans op de titel. Eigenlijk is dat op zich al een groot succes, maar ik weet zeker dat hij alles zal geven om goed te presteren in de laatste twee races. Ik zal voor hem duimen."

Feyenoord blunderde met Gullit en Wotte

Mark Wotte had in 2004 trainer van Feyenoord moeten worden. Ruud Gullit, die uiteindelijk trainer is geworden, had volgens Voetbal International de technisch directeur van de club moeten worden.

In eerste instantie benaderde de Rotterdamse club Gullit als technisch directeur, maar de oud-speler gaf aan dat hij graag nog eens op het veld wilde staan. Hierdoor besloot het bestuur de rollen om te draaien. Wotte werd technisch directeur en Gullit hoofdtrainer. Later bleek dit een verkeerde keuze te zijn geweest, want volgens ex-voorzitter Jorien van den Herik waren beide personen op de verkeerde plek beland en werd Feyenoord door deze blunder vierde met het laagste puntenaantal sinds de de magere jaren '80.

Momenteel zit Gullit zonder club, maar gaan de geruchten dat hij hoofdtrainer gaat worden van het Italiaanse AC Milan. Wotte is na zijn periode bij de Rotterdamse club beland op een zijspoor. Inmiddels is de Enschedeër hoofdtrainer bij Southampton FC dat in de Engelse tweede divisie uitkomt.

China telt al meer dan 130 miljardairs

Er wonen steeds minder 'volkse mensen' in de Volksrepubliek China. Inmiddels telt de lijst van de duizend rijkste Chinezen, de Hurun Rich List, meer dan 130 miljardairs. Deze miljardairs moeten meer dan een miljard dollar hebben vergaard. De Britse uitgever Rupert Hoogewerf die je daar opstelt, schat echter dat er twee keer zo veel Chinese miljardairs zijn, omdat veel miljardairs hun rijkdom stil houden en hij ze dus niet allemaal kon achterhalen.

Omdat de lijst steeds langer werd is de 'entree' naar de lijst dit jaar verhoogd. Wie op de lijst komt moet in plaats van minimaal 75 miljoen dollar tegenwoordig 150 miljoen dollar hebben om op de lijst te komen. Ondanks deze verhoging zijn er dit jaar 180 nieuwe namen op de lijst gekomen. De top tien kent zelfs zeven nieuwe superrijken. De rijkste Chinees volgens deze lijst is Wang Chuanfu. Hij heeft een persoonlijk fortuin van 5,1 miljard dollar dat hij met accu's en elektrische auto's verdiende.  

De lijst van rijkste Chinezen wordt in Shanghai sinds 1999 ieder jaar in het maandblad de Hurun Report geplaatst. Ook wordt er door de uitgever sinds vijf jaar bijgehouden welke Chinees het meeste geld aan goede doelen geeft. Naast de lijst van rijkste Chinezen, heeft de Hurun Report ook een lijst van best verkopende Chinese kunstenaars.

Eerste echte sneeuwval in Alpen

De eerste echte sneeuw van het seizoen is gisteren en vanmorgen vroeg gevallen in de Oostenrijkse Alpen. Het begon met tien tot vijftig centimeter sneeuw en voor de komende dagen wordt nog een neerslag van 25 centimeter tot een meter verwacht. Ook in Oost-Zwitserland is het begonnen met sneeuwen.

"Hoewel de liften op de meeste plaatsen nog wekenlang stil zullen staan is het altijd spannend wanneer de winter voor het eerst toeslaat. Vorig jaar viel in Zwitserland op 30 oktober voor het eerst een meter sneeuw. Dit jaar heeft Oostenrijk al twee weken eerder de primeur. Dit is altijd een goede prikkel voor skiërs om zich alweer serieus met de wintersport bezig te houden", laat wintersportweerman Hajo Smit van Sneeuwverwachting.nl weten.

Saïdi maakt rentree in shirt van NEC

Saïdi Ntibazonkiza heeft zijn rentree gemaakt in het shirt van NEC. De aanvaller speelde mee in de wedstrijd van Jong NEC tegen Jong Sparta.

Saïdi maakte zich de afgelopen transferperiode niet populair in Nijmegen. Kort voor het sluiten van de transferwindow eiste hij een verbeterd contract. NEC weigerde dit verzoek waarop de aanvaller besloot zich niet meer te melden bij de club. Hij was spoorloos en dook op in Oostenrijk. Hij trainde mee bij Red Bull Salzburg. Daar kon hij echter niet op een contract rekenen.

Vervolgens had Saïdi een gesprek met technisch directeur Carlos Aalbers. Hij werd weer aangenomen bij NEC omdat dat de beste oplossing zou zijn voor beide partijen.
Tegen Jong Sparta speelde hij een hele wedstrijd. "Heel behoorlijk. Alleen mist hij natuurlijk nog ritme", aldus trainer Wim Rip tegenover De Gelderlander.

Hiddink geen ambassadeur vanwege FIOD

Zowel Nederland als Rusland heeft Guus Hiddink gevraagd om op te treden als ambassadeur bij de campagne om het WK van 2018 of 2022 binnen te halen. Het Nederlandse organisatiecomité hoeft echter niet te rekenen op de steun van de bondscoach van Rusland.

Hiddink geeft in de Telegraaf aan dat het niet aan de KNVB ligt. "Met de KNVB heb ik geen probleem. Ik heb met directeur betaald voetbal Henk Kesler ook een goed gesprek gehad over het ambassadeurschap."

"Maar ik heb een ander gevoel bij de Nederlandse overheid. Die is met de belastingaffaire niet goed voor me geweest. Nadat de kwestie juridisch was afgerond, heeft de FIOD het dossier overgedragen aan België. Ze zijn me blijven zoeken en dat stoort me. Daarom heb ik geen trek om nu als een boegbeeld van Nederland op te treden", aldus Hiddink.

Ook Rusland heeft Hiddink inmiddels als ambassadeur benaderd. "Ik ben gevraagd door Vitaly Mutko, minister van Sport en daarnaast president van de Russische voetbalfederatie. Rusland heeft grote plannen met het WK en heeft mij verzocht daaraan bij te dragen. Ik heb gezegd erover na te willen denken."

Cees van Nieuwenhuizen, zaakwaarnemer van Hiddink, was onlangs in Moskou om over het verzoek van Rusland te praten. Hij denkt dat het beter is om beide landen af te zeggen.

"Het ligt natuurlijk moeilijk. Nederland is zijn vaderland en Rusland zijn werkgever. Als Guus zich voor de een inzet, levert dat scheve gezichten op bij de ander. Je kunt het bijna nooit goed doen. Daarom is mijn advies aan Guus om neutraal te blijven en voor geen van beide landen als ambassadeur op te treden. Ik denk dat het daar uiteindelijk ook op uit gaat draaien."

Peuter jongste mannelijke lid Mensa

Oscar Wrigley, een 2,5 jaar oude peuter uit Reading (Engeland), is vanaf nu het jongste mannelijke lid van Mensa. Dit is een exclusieve club voor hoogbegaafde mensen die een IQ van minstens 148 hebben.

Na amper negen maanden kon Oscar al praten en negen maanden later kende hij al het hele alfabet. Toen Oscar twee jaar werd, kende hij al ongeveer tweeduizend woorden, terwijl leeftijdsgenoten dan pas ongeveer vijftig woorden kennen. Wetenschappers voorspellen voor de kleine bolleboos een gouden toekomst.

Win een mystery pakket! (12)

Het antwoord op de vraag van gisteren was natuurlijk: Blauwe Vinvis en plankton/krill. Acinonyx is de winnaar van het elfde mystery pakket.

Wil je ook kans maken? Beantwoord de onderstaande vraag en win het mystery pakket van de dag!  Iedereen die voor 12 uur vannacht het goede antwoord doormailt op xessive@fok.nl doet mee. De winnaar wordt geheel willekeurig gekozen uit de goede inzendingen. Zet wel even je username in het mailtje. Geen antwoorden in de reacties zetten!

Naar deze zoon van Dionysus en Aphrodite is een nogal pijnlijke mannelijke aandoening genoemd. Wat is de naam van deze aandoening?

(Geen idee waar het over gaat? Bekijk de aankondiging voor meer info.)

Heidi Klum bevallen van dochter

Topmodel en presentatrice (Project Catwalk) Heidi Klum is afgelopen vrijdag bevallen van een dochter. Dat heeft haar woordvoerder vandaag bevestigd tegenover het Amerikaanse showbizzblad People. Klum en haar man Seal noemen het meisje Lou Sulola Samuel.

Het 36-jarige model en de zanger hebben samen twee zoons; Johan (2,5 jaar oud) en Henry (vier jaar oud). Klum heeft al een dochter (Leni van vijf) uit een vorige relatie.

"Vanaf het moment dat Lou in onze ogen keek was het eindeloze liefde op het eerste gezicht. Ze is mooier dan ik ooit zal kunnen zeggen en we zijn enorm gelukkig dat we haar dichtbij ons hebben zodat we haar kunnen zien opgroeien de komende jaren."

"Ebony and ivory live together" in koffiekleurige kindjes  (foto: ANP)

Bouwvakkers vinden geld en wapen in badkamer

Enkele bouwvakkers die gistermiddag bezig waren een huurwoning aan de Magnolialaan in Amstelveen te renoveren, deden tijdens hun werk een bijzondere ontdekking. Bij het verwijderen van het plafond in de badkamer troffen zij een vuurwapen en meer dan 15.000 Amerikaanse dollars aan.

Dat maakte de politie vandaag bekend. Waar het wapen en de dollars vandaan kwamen en hoe lang ze al in het plafond waren verstopt, kon de politie niet zeggen.

Tennissen in de trein met 430 kilometer per uur

Normaal tennissen ze op de baan, Jo-Wilfried Tsonga en Fernando Verdasco deden dat nu eens op een ongebruikelijke plek: In de snelste trein ter wereld in Shanghai. Het duo speelde een kort potje in een leeggeruimd treinstel bij een snelheid van ruim 430 kilometer per uur.

"Deze trein gaat sneller dan mijn opslag", grapte Tsonga die zich, net als Verdasco, nog kan plaatsen voor de World Tour Finals in Londen. Daar sluiten de beste acht tennissers van 2009 het seizoen af.

"Ik heb wel eens een snelheid van 380 kilometer per uur meegemaakt, maar dit was een geweldige ervaring", aldus Verdasco die een liefhebber van hoge snelheden is.

Koeman: "Dit soort dingen niet te voorspellen"

Afgelopen weekend was AZ-trainer Ronald Koeman in Portugal waar hij het nationale elftal van Hongarije onder leiding van broer Erwin zag spelen.

Vandaag keert hij terug in Alkmaar en voordat hij met zijn spelers gaat praten zal Koeman eerst om de tafel gaan zitten met de clubleiding om zich te laten bijpraten over de crisis rond hoofdsponsor DSB. Dit meldt De Telegraaf.

"Natuurlijk kan er nu onrust ontstaan. Maar wij zullen ons intern eerst beraden. Het lijkt me logisch, dat je je zorgen maakt. Dit soort dingen valt niet te voorspellen in het leven. Het moet niet zo zijn dat je er nachtenlang wakker van gaat liggen,” aldus Koeman.

België rouwt om dood 'VDB'

België rouwt om de dood van Frank Vandenbroucke. De wielrenner bezweek gisteravond aan de gevolgen van een longembolie en werd slechts 34 jaar.

Sporza sprak onder meer met Jef Bouwers. Hij was jarenlang de psycholoog van VDB, zoals hij liefkozend werd genoemd. "Niets liet vermoeden dat Frank nu zo plots aan zijn einde zou komen. Zonder specifieke redenen was het moeilijk om de laatste tijd contact met hem te hebben. Hij was niet op de sukkel, maar zat enorm met het idee dat hij ondanks alle beloftes geen ploeg zou vinden."

Ook Hilaire van Schueren, momenteel ploegleider van Vacansoleil, werkte met Vandenbroucke samen. Dit deed hij bij Mr. Bookmaker. "Hij was een crème van een jongen en enorm slim. Hij praatte over alles mee. Je kon er nooit kwaad op zijn."

De laatste Belgische winnaar van de Tour de France, Lucien van Impe, was in shock. "Ik ben hier niet goed van. Ik kan het niet geloven. Onlangs sprak ik hem, hij zag er goed, fris en monter uit. Soms verschilde ik met Frank van mening, maar dat loste zich vanzelf op. Frank was een zeer toffe gast en een immens talent. Ik zie nu geen renner met dezelfde kwaliteiten als Frank."

Tot slot ontving persagentschap Belga een reactie van Rudi Debois. Hij is de manager van de Cinelli-Down Under-formatie. Dat was het laatste team waar VDB voor reed. "Eigenlijk ben ik te zwaar aangeslagen om een deftige reactie te geven. Er was een einde gekomen aan onze samenwerking. Dit door allerlei omstandigheden maar zijn overlijden overtreft toch alles."

10 Dagen gratis VIP licensie op PlaySega

PlaySega heeft nu een actie waarbij je 10 dagen lang gratis een VIP-licensie kan krijgen. Het voordeel hiervan? Naast de gratis games die je kunt spelen op de site, kun je nu ook de VIP-games spelen. Spellen als Sonic the Hedgehog (inclusief leveldesigner) , Golden Axe en Virtua Fighter 2.

En mocht je beslissen dat deze games de 15 dollar (per drie maanden) waard zijn, dan krijg je er gratis een usb controller bij (zie plaatje).Obama ontvangt 564 stamhoofden

De Amerikaanse president Barack Obama ontvangt op 5 november Indiaanse leiders van 564 stammen in het kader van een Witte Huis-conferentie voor de oorspronkelijke bewoners van de Verenigde Staten. Dat meldden Amerikaanse media gisteren.

Obama wil naar de stamhoofden luisteren om erachter te komen wat zijn regering kan doen om "niet alleen aan hun wensen tegemoet te komen, maar ze ook te helpen hun levens en die van hun volken te verbeteren".

Obama deed de handreiking aan de Indiaanse gemeenschap op de nationale feestdag Columbus Day, waarop de gelijknamige ontdekkingsreiziger in 1492 Amerika ontdekte. De viering van de dag is omstreden in delen van het land door het geweld tegen Indianen dat volgde op de ontdekking.

Wielrenner Vandenbroucke (34) overleden

Frank Vandenbroucke is op 34-jarige leeftijd overleden, zo meldt de Belgische omroep RTBF. VDB zou tijdens zijn vakantie in Senegal zijn bezweken aan de gevolgen van een longembolie.

De Belg was bezig aan een comeback na een schorsing voor het in bezit hebben van doping. Hijzelf werd echter nooit positief betrapt. Vandenbroucke deed twee keer eerder een zelfmoordpoging, die hij beide overleefde. VDB won in zijn carrière onder andere Luik-Bastenaken-Luik (1999), twee etappes in de Vuelta en Parijs - Nice. Verder werd hij tweemaal tweede in de Ronde van Vlaanderen.

Laurent De Backer, voorzitter van de Belgische wielerbond, reageert aangeslagen. "Ik ben echt aangedaan door dit nieuws. Een sportman met een te korte, maar schitterende loopbaan heeft ons verlaten. Ik zag hem onlangs nog en toen zei hij dat hij aan een nieuwe carrière bouwde. Vdb kende een enorme populariteit. De menigte werd wild van Frank. Veel fans zullen in rouw gedompeld zijn. Vdb was een vedette zoals we er maar weinig hebben gehad in België", zegt De Backer.

Met dank aan Crazy_maniac voor de submit!

Kijk voor meer sportnieuws op FOK!sport!

'Hezbollah-functionaris dood door explosie'

Een functionaris van de militante Hezbollah-beweging zou gisteren om het leven zijn gekomen door een explosie in zijn woning in een dorp in het zuiden van Libanon. Bronnen binnen de veiligheidsdiensten meldden dat nog vier andere personen de dood vonden.

Een zegsman van Hezbollah ontkent dat er doden zijn gevallen door de ontploffing. Hij stelde dat een persoon gewond is geraakt. Het zou gaan om de 41-jarige Abdel Nasser Issa. Die zou een raket hebben gevonden bij een rivier in de omgeving, en het object hebben meegenomen naar zijn huis.

Israël eiste direct dat Unifil, de VN-macht in het gebied, het incident onderzoekt. Het Israëlische leger voerde in 2006 een maand lang oorlog tegen Hezbollah. In het zuiden van Libanon werd toen een groot aantal gebouwen, wegen en andere objecten vernietigd. In het gebied ligt nog een groot aantal explosieven die tijdens de oorlog werden afgevuurd, maar die niet ontploften.

Donkere lokken Elvis onder de hamer

Enkele haarlokken uit de vetkuif van Elvis Presley worden zondag in Chicago verkocht aan de hoogste bieder. Veilinghuis Leslie Hindman brengt behalve Elvis zijn haar ook ruim tweehonderd andere bezittingen van de King onder de hamer. Dat meldde showbizzblad People gisteren op zijn website.

Het haar zou afkomstig zijn van een knipbeurt in 1958, toen Elvis in militaire dienst was in Duitsland. In 2002 werd bij een eerdere veiling 115.000 dollar (ruim 77.000 euro) betaald voor een lok uit het kapsel van de King.

Verder worden er memorabilia en kledingstukken geveild. De bezittingen zijn afkomstig van verzamelaar Gary Pepper.

CD: SlipKnoT- 10th Anniversary Edition

And the winner for best opening minute on a music dvd is...: SlipKnoT
Sid Wilson die op een parkeerplaats zijn vloeibare, geel-bruine maaginhoud op het asfalt gooit. Een prima begin van de meer dan vijftig minuten durende dvd die in de 10th Anniversary Edition van het SlipKnoT debuut zit. Sic...toepasselijker kan het bijna niet voor deze metalcore band uit Iowa.

Op 09-09-09 kwam de jubileumeditie van SlipKnoTs debuut uit op Roadrunner Records. Mede als dank aan de 'maggots' die de negenmaskerige band al die jaren hebben ondersteund. Nu hebben juist zij de cd volledig grijsgedraaid, waardoor deze versie, die bestaat uit een extended cd en een dvd, goed van pas kan komen.

Marathoncoach De Vries laakt Lakeman

De ploegleider van de DSB-marathonschaatsers, Peter de Vries, zei gisteravond dat hij Pieter Lakeman verantwoordelijk stelt voor het dreigend faillissement van de bank, waardoor 2.200 mensen hun baan zouden kwijtraken.

"Hij heeft veel leed veroorzaakt met zijn oproep geld weg te halen bij de bank. Dat was de doodsteek”, aldus De Vries. "We staan straks allemaal op straat, ik ook. Ik sta voor drie dagen op de loonlijst bij AZ en voor twee bij de DSB-ploeg. Ik heb acht jaar voor Scheringa gewerkt en ben nooit een euro tekort gekomen. Onze schaatsers hebben iedere maand keurig hun centen gekregen. Nu verkeren we in grote onzekerheid.”

Oud-schaatser De Vries en zijn schaaatsers hadden nog een verbintenis tot maart 2010 en na die tijd zou DSB zijn naam alleen nog voor een periode van twee jaar verbinden aan de nationale competitie. "We zijn net klaar met de training. Die verliep stroef. Het gesprek ging maar over één ding. Zaterdag waren we nog in hoezee-stemming, na de tweede plaats van Ingmar Berga in de DSB-marathon in Alkmaar. Een prachtige start van het seizoen. Twee dagen later dit. Vreselijk zuur,” besloot De Vries.

Autopsie op lichaam Stephen Gately

Doktoren gaan een autopsie uitvoeren op het lichaam van Boyzone-zanger Stephen Gately, die zaterdag plotseling overleed tijdens een vakantie op het Spaanse eiland Mallorca. Dat meldde CNN gisteren.

Volgens Britse media overleed de 33-jarige zanger na een avond stappen. Hij zou gestikt zijn in zijn braaksel. De Spaanse politie zei meteen na de vondst van het lichaam van Gately dat er geen verdachte omstandigheden waren. Ook de familie sprak over een natuurlijke dood en een tragisch ongeluk.

De autopsie vindt waarschijnlijk vandaag plaats. Dan wordt duidelijk wat de exacte doodsoorzaak van Stephen Gately is.

'This is it' niet alleen van Michael Jackson

Michael Jacksons nieuwe single 'This is it' werd niet alleen door hemzelf geschreven. De Canadese componist Paul Anka (68) werkte ook aan het nummer mee, maar hij kreeg hiervoor niet de credits. Dat heeft een van de beheerders van Jacksons muzikale erfenis inmiddels toegegeven, meldde showbizzsite TMZ gisteren.

Anka en Jackson schreven het lied in 1983, beweerde Anka maandag in een interview met de krant The New York Times. Het nummer was bedoeld als een duet voor Anka's eigen album Walk a fine line, maar doordat Jackson de opnames meenam kwam het daar niet van. Anka kreeg uiteindelijk de tapes wel terug, maar Jackson hield één take achter. Rond die ene opname met alleen piano en zang is volgens Anka nu het arrangement gemaakt van This is it.

Toen Anka het nummer gisteren hoorde, viel hij van zijn stoel van verbazing. Hem was geen toestemming gevraagd om het nummer uit te brengen. Ook stond alleen Michael Jackson als schrijver vermeld. Paul Anka wil geen halszaak van de blunder maken: "Het is geen probleem als het een eerlijke fout is. Die dingen gebeuren."

Overigens vertoont Michael Jacksons nieuwe single grote gelijkenissen met het nummer 'I Never Heard', dat in 1991 werd uitgebracht door R&B-zangeres Safire. Paul Anka en Michael Jackson deelden hier wel de schrijverseer.

VS sturen 13.000 man extra naar Afghanistan

Er gaan 13.000 Amerikaanse militairen meer naar Afghanistan dan de 21.000 die het Witte Huis in maart stelde te sturen. Dat meldde het dagblad The Washington Post vandaag op gezag van bronnen in het ministerie van Defensie.

De aandacht was vooral gericht op het aantal gevechtstroepen. Het Witte Huis heeft ook niet apart aangekondigd dat er 13.000 man ondersteunende troepen meegaan naar Afghanistan, onder wie artsen, ingenieurs, veiligheidsspecialisten en leden van de militaire politie.

Het Witte Huis heeft dus ingestemd de Amerikaanse troepenmacht in Afghanistan aan te vullen met 34.000 man. Momenteel zijn er ongeveer 65.000 Amerikaanse militairen in Afghanistan.

Het is volgens The Washington Post echter niet de bedoeling dat het totaal naar de 100.000 man gaat lopen. Er keren ook eenheden terug naar huis. Washington heeft zich ten doel gesteld eind dit jaar niet meer dan 68.000 man in Afghanistan te hebben.

Schwarzenegger keurt 'Harvey Milk Day' goed

Arnold Schwarzenegger, de Republikeinse gouverneur van Californië, heeft onverwacht toch nog zijn goedkeuring verleend aan een speciale dag ter herinnering aan de in 1978 vermoorde homoseksuele politicus Harvey Milk. Dat meldden Amerikaanse media gisteren.

De nieuwe wet wijst 22 mei, de verjaardag van Milk, aan als dag van "speciale betekenis" en moedigt scholen aan stil te staan bij het leven van de politicus die opkwam voor de rechten van homoseksuelen.

Vorig jaar weigerde Schwarzenegger de wet te ondertekenen en stelde hij dat de politicus op lokaal niveau kon worden herinnerd. Maar afgelopen jaar verscheen er een film over het leven van de activist, waarvoor Sean Penn de Academy Award kreeg voor beste acteur. Ook werd Milk postuum de Presidentiële Vrijheidsmedaille toegekend, een hoge onderscheiding voor Amerikaanse burgers.

"Harvey Milk is veel meer een symbool geworden van de homogemeenschap dan een jaar geleden", legde een woordvoerder het besluit van Schwarzenegger uit.

SEGA: "Innovatie blijft ons speerpunt"

Als je kijkt naar de game waar SEGA het meeste succes mee behaald heeft zou je niet zeggen dat de "hardcore" gamer de doelgroep is. Mario & Sonic at the Olympic Games is vooral partyvermaak met vrienden of het gezin. Toch wil de uitgever zich niet te veel richten op de wat jongere doelgroep die deze game aanspreekt, volgens managing director John Clark blijft het doel van het bedrijf om innovatieve IP's op de markt te brengen om de core gamers te plezieren. Niet alleen op de zogenaamd volwassen consoles, maar zeker ook op de Wii. Dat zei Clarke in een interview met het Engelse Gamesindustry.biz.

"We're prepared to have a go and try to be innovative, and we want to crack core gaming. We've spent a lot of time thinking there must be a way to release mature, more adult content on the Wii format.

SEGA lanceerde dit jaar twee titels die in hun hardcore categorie vallen: MadWorld en House of the Dead: Overkill. Hoewel MadWorld niet heel goed verkocht, was SEGA wel erg blij met het concept van de game. Dit soort nieuwe projecten zullen ook blijven komen omdat de uitgever meer dan genoeg verdient met titels als Mario & Sonic. Er kan dus risico genomen worden en geïnvesteerd worden in nieuwe en innovatieve projecten.

"You can look at quality thresholds and the proven track records of Sonic and Total War and Football Manager, but the industry we're in demands creativity and innovation. There has to be inspiration from the development level as well as the publishing level. There has to be balance."


MadWorld was wat bloederiger dan de gemiddelde Wii-game

Bioscoop zendt leveroperatie live uit

Vierhonderd belangstellenden gaan er vandaag in de Rotterdamse bioscoop aan het Schouwburgplein eens goed voor zitten. Het Erasmus Medisch Centrum zendt een leveroperatie rechtstreeks uit.

Tijdens de operatie in het Erasmus MC haalt een chirurg de lever uit het lichaam van de patiënt om een tumor te kunnen verwijderen. Daarna wordt de lever teruggeplaatst. Een chirurg in de bioscoopzaal heeft verbindingen met de operatiekamer. Hij geeft toelichting en beantwoordt vragen van het publiek.

Het is overigens de derde keer dat een operatie live in de Rotterdamse bioscoop te volgen is. Op het witte doek waren eerder een hersenoperatie en een niertransplantatie te zien.

CD: Neil Diamond - Hot August Night NYC

We schrijven 1972, het jaar waarin ikzelf het levenslicht zag... maar ook het jaar dat Neil Diamond zijn grote doorbraak meemaakte. BBeiden zijn we nu 37 jaar ouder, wat grijzer misschien ook als de haarverf dat niet verhult. Verder prima. Duidelijk dat je een fan bent, dat vind ik altijd leuk Maar één ding is door de jaren heen behouden: de muziek van Neil, welke me nog altijd kan bekoren. Gelukkig is er sinds kort een heerlijk dubbelalbum uitgekomen waarop zijn grootste hits verzameld zijn, in een registratieweergave van een concert in Madison Square Garden in New York. Onder de titel Hot August Night NYC wordt het tijd om weer even ouderwets te gaan genieten.

[Special] De opkomst van Max Mosley - deel 1

Max Mosley is samen met Bernie Ecclestone één van de meest besproken personen in het Formule 1-circus. Vooral de laatste jaren moest Mosley nogal wat brandjes zien te blussen als president van de internationale autosportbond FIA, zowel zakelijk als privé. Eind oktober 2009 zal Mosley aftreden als president na een termijn van zestien jaar.

Geschiedenis
Mosley werd geboren op 13 april 1940 als zoon van Oswald Mosley en Diana Mitford. Zijn vader Oswald was een voormalig leider van de Britse BUF-partij. Deze British Union of Fascists stond bekend om haar fascistisch programma. Na zijn studie begon Max zijn carrière in de naoorlogse politieke partij van zijn vader, de Union Movement. Naar eigen zeggen stopte hij vervolgens met zijn politieke activiteiten doordat de achternaam Mosley veelal geassocieerd werd met het fascisme en hem dat geen goed deed.

Racecarrière
Tijdens zijn studie ontwikkelde Max ook interesse voor de gemotoriseerde sporten. Deze interesse ontstond dankzij zijn vrouw die gratis kaartjes had gehad voor een motorrace op het circuit van Silverstone. Hierop besloot hij dan ook te gaan racen en vooral het feit dat de sport het niet interesseerde wat zijn politieke achtergrond was verheugde Mosley enorm. Later vertelde Max hier nog een anokdote over: "In één van mijn eerste races keken mensen naar het bord waar net mijn rondetijden op verschenen en ik hoorde de mensen zeggen: 'Mosley, Max Mosley, is dat niet de zoon van die bussenbouwer, Alf Mosley?'" Op nationaal niveau reed de Brit ruim veertig races in de jaren 1966 en 1967 waarbij hij twaalf races op zijn naam zette. In 1968 kwam Mosley in contact met Frank Williams die de auto's uit zijn raceteam prepareerde. Later zou hij Williams weer tegenkomen in de Formule 1.

March Engineering
Na twee grote crashes in 1969 besloot Mosley om het racen achter zich te laten. Hij was er inmiddels achtergekomen dat hij nooit een wereldkampioen zou gaan worden. In die tijd was hij samen met Robin Herd, Alan Rees en Graham Coaker al bezig om zelf een team op te zetten. Dit team dat de naam March Engineering kreeg zorgde ervoor dat Mosley zijn intrede in de Koningsklasse van de autosport zou maken. March is een acroniem van de namen van de oprichters en de Brit werd verantwoordelijk voor de juridische en commerciële kant van het team. Alle vier de oprichters legden ieder 2.500 Britse ponden in om het team draaiend te krijgen. Oorspronkelijk zag zijn vader er niets in en het team zou volgens hem dan ook zeker failliet gaan.

Ondanks het gelimiteerde budget van het team trad men toe tot de Formule 1. Dankzij deals die Mosley maakte zou het team zijn eerste race deelnemen met één auto, maar de Brit zorgde ervoor dat tijdens de eerste race er uiteindelijk maar liefst vijf March-auto's aan de start stonden. Ook kreeg Mosley het voor elkaar om meteen enkele grote sponsoren binnen te halen. In 1970 eindigde het team zelfs als derde in het constructeurskampioenschap. Ondanks dit succes kwam het team toch in financiële problemen, waarna Mosley de macht greep over de financiën. Tot en met 1977 bleef het team financieel doorkwakkelen, maar het lukte Mosley al sinds 1972 om met minimale financiën te overleven in de autosport. De Brit bewees zich in deze jaren door diverse constructies te bieden aan sponsoren en teams, waarbij er toch geld in het laatje kwam. Eén van de meest in het oog springende zaken was wel het bouwen van een Formule 1-auto met zes wielen. Deze auto zorgde voor veel nieuwe sponsoren, waardoor het team weer een jaar door kon. Uiteindelijk bleek dit zelfs de meest winstgevende March-auto ooit te zijn. Eind 1977 viel dan eindelijk het doek voor het team toen Mosley besloot dat het team het niet meer waard was om elk seizoen te vechten om geld zodat het weer een seizoen mee kon doen.

Formula One Constructors Association
Max Mosley werd in 1969, toen March de Formule 1 betrad, uitgenodigd om namens March toe te treden tot de Grand Prix Constructor's Association (GPCA). Deze organisatie onderhandelde namens de teams met diverse partijen. Ondanks dat het team niet populair was bij de overige teams, vond men Mosleys juridische kennis zeer handig en werd het team altijd uitgenodigd. Mosley was echter niet onder de indruk van de onderhandelingen die de organisatie voerde, wat volgens de Brit vooral kwam door het gebrek aan vertrouwen tussen de teams.

In 1971 trad Bernie Ecclestone toe in de Formule 1 en direct was er een band tussen Ecclestone en Mosley. Binnen een zeer korte tijd namen zij met z'n tweeën de GPCA over. In 1974 besloot het tweetal dan ook de Formula One Constructors Association op te richten. Ook de teams van Colin Chapman, Teddy Mayer, Ken Tyrrell en Frank Williams sloten zich hierbij aan. De FOCA moest de commerciële belangen van de teams behartigen bij de FISA (Fédération Internationale du Sport Automobile). In 1977 stopte Mosley met March, en werd hij voltijdadviseur van de FOCA, die onder leiding stond van Bernie Ecclestone. De FISA vormde toentertijd nog onderdeel van de FIA en Mosley werd in 1977 al voorgesteld om president te worden van de FIA. Dit werd echter door de enkele autofabrikanten tegengehouden.

Mosley speelde ook een grote rol in de FISA-FOCA-rel in de jaren tachtig. Deze rel leidde zelfs tot de organisatie van een kampioenschap in 1981 op het circuit van Zuid-Afrika. Uiteindelijk werd er een overeenkomst gesloten tussen de FISA en FOCA door middel van het tekenen van de eerste Concorde Agreement door alle partijen. De Brit was één van de personen die het document mee op had gesteld. In dit document werd vastgelegd dat de FISA de controle over de regels gaf en de FOCA de commerciële rechten.

In 1982 besloot Mosley het voor gezien te houden in de Formule 1 en verliet de sport om weer actief te worden in de politiek. Zijn politieke carrière duurde echter niet lang. In 1986 keerde Mosley met hulp van Bernie Ecclestone terug in de Formule 1 om directeur te worden van de FISA-constructeurscommissie. In hetzelfde jaar startte hij samen met Nick Wirth Simtek Research. In 1991 verkocht hij zijn aandeel in Simtek toen hij aantrad als president van de FISA. Om president te worden moest hij de strijd aangaan met Jean-Marie Balestre. Met, toentertijd, controversiële uitspraken werd Mosley gekozen tot president met 43 stemmen voor en 29 tegen. Na een jaar trad hij echter af om één van zijn verkiezingsbeloftes waar te maken. De Brit vond namelijk dat men na één jaar maar moesten beslissen of hij geschikt genoeg was; hij werd direct herkozen.

In de volgende special zal Max Mosleys periode als FIA-president uit de doeken gedaan worden.

Akgün maakt langverwachte rentree bij Jong Willem

Willem II-trainer Alfons Groenendijk kan snel weer beschikken over Mehmet Akgün.

De middenvelder was langdurig geblesseerd waardoor hij nog geen wedstrijd speelde dit seizoen. Gisteravond deed hij een helft mee met de beloften.

Ook afgelopen seizoen kende Akgün de speler weinig geluk. Toen brak hij zijn been. Akgün is in Tilburg bezig aan zijn derde seizoen, maar kwam dus nog niet in actie deze jaargang.

Maas gaat afbouwen bij Utrechtse amateurclub

De 39-jarige Rob Maas heeft het profvoetbal vaarwel gezegd. De middenvelder gaat zijn loopbaan afbouwen bij de Utrechtse vijfdeklasser RUC, aldus het AD

Maas is uitgekomen bij RUC door oud-prof Dick van Burik. De 36-jarige Van Burik speelt daar ook in het eerste elftal.

De vijfdeklasser heeft nog meer connecties met spelers uit het profvoetbal. Gregoor van Dijk zou het elftal dit seizoen gaan trainen. Dit ging echter niet door, omdat FC Utrecht hier niet blij mee was.

Rob Maas speelde voor RUC voor FC Eindhoven, Feyenoord, Arminia Bielefeld, Hertha BSC, MSV Duisburg, Heracles Almelo en RKC Waalwijk.

Excelsior-spelers trainen mee bij Feyenoord

Bij Feyenoord stonden gisteren drie opvallende namen op het trainingsveld. Mario Been liet rechtsback Sigourney Bandjar en Feyenoord-huurlingen Kermit Erasmus en Kevin Wattamaleo meetrainen.

De drie spelers spelen hun wedstrijden dit seizoen voor Excelsior, maar zouden in de winterstop wel eens een overstap kunnen maken naar de grootste club uit Rotterdam.

"In eerste instantie met het oog op de toekomst, want Excelsior is voor een deel een opleidingsclub voor Feyenoord. Misschien is er in de winterstop iets mogelijk en dan kijk ik naar posities, die bij ons door blessures minder bezet zijn, zoals de rechtsbackpositie", vertelde hoofdtrainer Been over de situatie.

Bij Feyenoord is de rechtsbackpositie niet goed bezet door de blessure van Dani Fernandez. De verdediger kwam afgelopen zomer over van NEC maar raakte al snel geblesseerd. Hij moet zich richten op volgend seizoen.

De training van Wattamaleo was ongelukkig. De Excelsior-speler moest naar de kant met een hamstringblessure.

TV: VERS UIT DE VS: Flash Forward

Er zijn al een aantal series in de reeks 'Vers uit de VS' langsgekomen, waarvan de meeste onder de noemer comedy vielen. Nu is het tijd voor een andersoortig genre, namelijk een SciFi: Flash Forward. Voor de serie van start ging werd hij al bestempeld als 'de nieuwe Lost'. Nu ben ik zelf geen echte Lost-fan, maar besef wel dat het succes van deze serie moeilijk te evenaren zal zijn. Kan de nieuwe SciFi langs zij komen?

Al-Qaeda in financiële crisis

Al-Qaeda verkeert financieel in zijn slechtste vorm in jaren, waardoor de invloed van de terreurgroep afneemt. Dat stelt David Cohen, een expert in terrorismefinanciering bij het Amerikaanse ministerie van Financiën, berichtten Amerikaanse media vandaag.

Cohen waarschuwde echter dat al-Qaeda nog wel steeds in staat is zijn kas snel te vullen, doordat het meerdere donoren heeft die graag willen bijdragen. Volgens Cohen is er betere samenwerking van de internationale gemeenschap nodig om het fondsennetwerk van de groep verder te ontmantelen.

Het ministerie is in staat om de geldtoevoer aan bewegingen als al-Qaeda, de Palestijnse Hamas en de Libanese Hezbollah te verstoren, door zich te richten op donoren, fondsenwervers en helpers van terroristische groepen in onder meer de Verenigde Staten. "Deze maatregelen hebben samen met andere instrumenten een duidelijk ontwrichtend effect op netwerken die terrorisme financieren", aldus Cohen.

"Money can't buy me love", maar wel haat, klaarblijkelijk.  (foto: ANP)

'Voedselproductie moet 70% omhoog'

De VN-voedselorganisatie FAO zegt dat de wereldvoedselproductie met zeventig procent moet stijgen in de komende veertig jaar. De wereldbevolking is volgens prognoses in 2050 gestegen naar ruim negen miljard mensen, die alleen gevoed kunnen worden als de voedselproductie fors stijgt.

Niet alleen een veel grotere wereldbevolking, maar ook welvaartsgroei en verstedelijking zijn oorzaken van een grotere vraag naar voedsel. Volgens de FAO kan er alleen aan de vraag voldaan worden als de ontwikkelingshulp voor agrarische producten sterk toeneemt. Door extremere weersomstandigheden, zoals grote droogte of overvloedige regenval, zal het verbouwen van voedsel echter steeds moeilijker worden.

Momenteel lijden zo'n 1 miljard mensen dagelijks honger.

Zes mensen gered na vliegtuigcrash

Reddingswerkers hebben gisterenavond in het donker zes mensen gered die ruim vijf uur in de Middellandse Zee hebben rondgedobberd nadat hun vliegtuigje was neergestort voor de kust van het Franse eiland Corsica. Dat meldden Franse media.

Het eenmotorige toestel verdween 's middags van de radar tussen Corsica en de Zuid-Franse badplaats Cannes. De piloot had kort daarvoor aan de luchtverkeersleiding doorgegeven dat er een probleem was met de motor en dat hij ging proberen een noodlanding te maken op het water.

De inzittenden moesten in zee zien te overleven tussen golven van wel vijf meter hoog. Ze werden gevonden na een groots opgezette zoektocht. Reddingswerkers spreken van een wonder.

Enkele inzittenden hebben ernstige onderkoelingsverschijnselen. Een vrouw had een gebroken arm, een man kampt met hoofdwonden. De oorzaak van het ongeluk is nog onbekend.

[Fotoreportage] Nationaal Jeugddebat 2009

Maandag 12 oktober namen meer dan honderd jongeren zitting in de Tweede Kamer voor het 14e Nationaal Jeugddebat. Onder leiding van Tweede Kamervoorzitter mevrouw Verbeet gingen zij in debat met minister Plasterk, Verburg en Rouvoet. Op de agenda stonden de thema's 'kredietcrisis en toekomstverwachting', 'biologisch eten', 'kunst en internet' en 'drugsbeleid'. De sfeer van de dag was open, maar zeker niet vrijblijvend. Er werden vervolgafspraken gemaakt en verschillende concrete toezeggingen gedaan.

Nationaal Jeugddebat 2009 door Bram Muller

Onbetaalbare bolides scheuren langs in Gran Turismo 5 shots

Het leuke aan racegames is dat je daarmee in auto's kunt rijden die je nooit van je leven zou kunnen betalen. Nouja, goed, als je hard spaart kun je misschien één of twee van die auto's kopen uiteindelijk als je 86 bent, maar een hele selectie aan prachtige auto's in je bezit hebben is voor de meesten onder ons niet weggelegd. Gelukkig komt daar Gran Turismo 5 aan om alle autowensen in vervullen te laten gaan!Gran Turismo 5 komt exclusief naar de PlayStation 3, wanneer is alleen nog een raadsel, we hopen dit jaar nog. Heb je een onlestbare dorst naar Gran Turismo lees dan onze review van de PSP-versie.

Waarom sniper rifles niet meer welkom zijn bij EA

IN een beetje vreemde trailer/grappig filmpje van Army of Two wordt duidelijk waarom sniper rifles niet echt meer gewaardeerd worden als je langskomt bij EA. Of deze policy ook geldt in Nederland is vooralsnog onbekend, al gaan we er vanuit dat ook hier in ons kikkerlandje niet positief gereageerd wordt op het kapotschieten van mensen hun bakkie ochtendelixer.

Shanghai wordt getroffen door een ramp van epische proporties en Rios en Salem zitten midden in de ellende: ze zijn op het verkeerde tijdstip op de verkeerde plek, maar gelukkig wel met het juiste team. Na een perfect geplande opeenvolging van mysterieuze catastrofes bevindt Shanghai zich op de rand van de afgrond. Het ultieme tweemansleger moet zich een weg vechten door een verwoeste stad en tegen alle verwachtingen in het geheim van de 40e dag zien te ontrafelen.

Eerste indoorhockeyclub van Nederland

Sinds afgelopen vrijdag is de eerste indoorhockeyclub van Nederland een feit. IHC Titans traint het gehele seizoen door in de zaal.

In de winterperiode vinden meerdere trainingen plaats. Komend seizoen start de club met een mannen- en vrouwenteam. Hockeyers kunnen het lidmaatschap bij hun eigen club combineren met het spelen bij de Titans.

De grote man achter IHC Titans is voorzitter Maarten Salverda. Salverda is al jaren actief op districtsniveau voor de KNHB en verzorgt trainingen bij verschillende hockeyclubs.

Vandaag is de eerste training in sportcomplex Sportstad Heerenveen geweest.

Laatste reviews en specials
special
Activiteiten tijdens DreamHack Rotterdam
special
Martin Scorsese over The Irishman: ‘cinema is een gemeenschappelijke ervaring’
special
Globale uitleg van CSGO
preview
The Outer Worlds
special
20 jaar FOK! - wat cijfers op een rijtje
review
LEGO Jurassic World - Switch + prijsvraag
©FOK.nl e.a.