Krankzinnig door cannabis

Steeds meer jongeren raken verslaafd aan cannabis. Het afgelopen jaar zijn tweemaal zoveel  jonge softjunks in jeugdklinieken opgenomen als in 2008 en zelfs vier maal zoveel als in 2002, zo werd vorige week bekend. Ook gaan er steeds vaker stemmen op dat het gebruik van cannabis schizofrenie kan veroorzaken. Excuses voor deze ongelukkige woordspeling, het is immers een ernstige zaak.
Dat weerhoudt de media echter niet van een zeer gekleurde berichtgeving. Cannabis veroorzaakt schizofrenie, laat me niet lachen. Er is nog nooit een causaal verband aangetoond tussen softdrugs en psychisch disfunctioneren. Als er al sprake is van een samenhang, dan begrijpt iedereen met een kritische geest dondersgoed dat deze minimaal twee kanten op kan werken. Het zou kunnen dat mensen die in de war zijn eerder naar verdovende middelen grijpen dan heldere geesten. Maar nee hoor, over deze optie wordt voor het gemak met geen woord gerept in de subjectieve media. Softdrugs zijn een groot risico voor waanideeën en andere psychotische klachten, punt uit.
Je reinste bullshit als je het mij vraagt.

Afgezien van een oorzakelijk verband, vraag ik me af of er überhaupt wel een relatie bestaat tussen cannabis en schizofrenie. Mij kun je niet wijsmaken dat er geen vuig spelletje wordt gespeeld door enkele beleidsmakers in de verslavingszorg. Ze jagen heel Nederland de stuipen op het lijf, met minister Klink als sekteleider aan het roer van de doctrine. Een kat die werkloos dreigt te worden, maakt rare sprongen. 
Ondertussen rook ik elke dag een paar heerlijke batsen en ervaar niet het minste ongemak. In tegendeel, mijn ervaringen zijn louter uiterst positief. Die heerlijke ontspanning na een grammetje wiet vormt voor mij juist een voedingsbodem voor briljante ideeën, rationele overpeinzingen en kraakheldere inzichten. Zo ben ik er ook achter gekomen dat medicijnfabrikanten en psychiaters samenspannen om de brave blowende burger een fikse loer te draaien. Allemaal voor eigen gewin. En dat is niet verrassend, aangezien tegenwoordig de maatschappij om niets anders draait dan geld, met als gevolg dat ik van alle kanten financieel word uitgekleed. Niet alleen de bank, mijn baas en de belastingdienst, maar ook voormalige vrienden en kennissen hebben het op mij gemunt.
Maar ik heb ze wel door! Ze bespieden me vanachter bosjes, vanuit auto's en zelfs via mijn computer, waarop ze geheimzinnige spyware hebben gezet. Ik word afgeluisterd wanneer ik slaap. Als ik niet zo sterk in mijn schoenen zou staan, zou de paranoia mij kunnen overvleugelen. Hoe meer ik er bij nadenk, des te meer ik me opwind. Tijd voor een lekkere dikke joint.
Mij krijgen ze niet klein.
En mij ook niet. En mij ook niet. En mij ook niet.