Wapenaar zwaait af als keeper

Sjors (Sj0rSz)
Harald Wapenaar hangt zijn keepershandschoenen definitief aan de wilgen. De ervaren keeper wil zijn zoektocht naar een nieuwe werkgever niet langer voortzetten.

Sparta Rotterdam trok in de afgelopen transferperiode Aleksander Seliga aan, waardoor Wapenaar op het tweede plan belandde. De goalie heeft nu nog één wens; keeperstrainer worden. De verwachting is dat hij deze functie bij FC Eindhoven zal gaan uitoefenen.

"Lang heb ik gehoopt op een nieuwe club, maar nu ligt mijn focus op het vak van keeperstrainer. Ik praat binnenkort met FC Eindhoven over de vraag of ik één keer per week iets met hun keepers ga doen," lichtte Wapenaar toe. De keeper kreeg nog wel aanbiedingen van twee ploegen uit de Jupiler League, maar ging hier niet op in.

In zijn carrière als keeper speelde Wapenaar bij flink wat ploegen, te weten Feyenoord, RBC Roosendaal, Helmond Sport, FC Utrecht, het Italiaanse Udinese, Premier League-club Portsmouth, Vitesse en tot slot Sparta Rotterdam. Dit leverde hem uiteindelijk 341 wedstrijden op.