Wielrenner Vandenbroucke (34) overleden

Frank Vandenbroucke is op 34-jarige leeftijd overleden, zo meldt de Belgische omroep RTBF. VDB zou tijdens zijn vakantie in Senegal zijn bezweken aan de gevolgen van een longembolie.

De Belg was bezig aan een comeback na een schorsing voor het in bezit hebben van doping. Hijzelf werd echter nooit positief betrapt. Vandenbroucke deed twee keer eerder een zelfmoordpoging, die hij beide overleefde. VDB won in zijn carrière onder andere Luik-Bastenaken-Luik (1999), twee etappes in de Vuelta en Parijs - Nice. Verder werd hij tweemaal tweede in de Ronde van Vlaanderen.

Laurent De Backer, voorzitter van de Belgische wielerbond, reageert aangeslagen. "Ik ben echt aangedaan door dit nieuws. Een sportman met een te korte, maar schitterende loopbaan heeft ons verlaten. Ik zag hem onlangs nog en toen zei hij dat hij aan een nieuwe carrière bouwde. Vdb kende een enorme populariteit. De menigte werd wild van Frank. Veel fans zullen in rouw gedompeld zijn. Vdb was een vedette zoals we er maar weinig hebben gehad in België", zegt De Backer.

Met dank aan Crazy_maniac voor de submit!

Kijk voor meer sportnieuws op FOK!sport!