Esmée Denters in het Simlish

Jeroen (Rahl)

Esmée Denters is in het Simlish te horen in het nieuwste uitbreidingspakket voor het populaire computerspel De Sims 3. Dat maakte gamesproducent EA vandaag bekend.

De personages in de game spreken hun eigen taal: Simlish. Het is gebruikelijk dat voor de Simsspellen een aantal bekende artiesten een nummer in die taal opnemen. Naast de Nederlandse zangeres worden onder anderen LeAnn Rimes en Katie Melua opgenomen in het nieuwe spel.

"Het was heel apart om in een andere taal te zingen, maar dat was tegelijkertijd ook heel erg leuk", aldus Denters. "We hebben heel veel lol gehad tijdens de opnamen en het was geweldig om samen te werken met EA." Denters zegt heel blij met het eindresultaat te zijn.

"Mijn vrienden hebben het al jaren over De Sims en het was mij ook al ter ore gekomen dat Natasha Bedingfield en de Black Eyed Peas nummers hadden opgenomen in het Simlish, dus ik stond te trappelen om ook mee te doen", aldus LeAnn Rimes. "Het is echt cool om mijn eigen muziek terug te horen in zo'n bekende game."

Het nieuwste uitbreidingspakket, De Sims 3 Wereldavonturen, komt volgende maand uit.

Esmée Denters