Vier nieuwe aanhoudingen HvH

bennootje
De politie heeft vier nieuwe verdachten aangehouden in verband met de strandrellen in Hoek van Holland. Dat heeft de politie Rotterdam-Rijnmond vandaag bekendgemaakt.

Het totaal aantal gearresteerden is nu twintig. Ze worden verdacht van openlijke geweldpleging tijdens het uit de hand gelopen dancefeest op 22 augustus. Een 19-jarige Rotterdammer kwam toen door een politiekogel om het leven. Zes andere bezoekers raakten gewond.

Drie van de vier verdachten waren eerder betrokken bij geweld rond voetbalwedstrijden. Een van hen meldde zich vrijwillig. Het is een 21-jarige man uit Capelle aan den IJssel, die te zien was op één van de tien foto's die het televisieprogramma Opsporing Verzocht vorige week toonde.

Zeven van de tien verdachten op de foto's zijn nu aangehouden, meldt de politie. Na de publicatie van de foto's in het programma en op de website heeft de politie inmiddels 68 tips ontvangen. De nieuwe verdachten variëren in leeftijd van 19 tot en met 24 jaar en wonen allen in de regio Rotterdam.

Vier nieuwe aanhoudingen Hoek van Holland  (foto: ANP)