Marathoncoach De Vries laakt Lakeman

Olga Kroeders
De ploegleider van de DSB-marathonschaatsers, Peter de Vries, zei gisteravond dat hij Pieter Lakeman verantwoordelijk stelt voor het dreigend faillissement van de bank, waardoor 2.200 mensen hun baan zouden kwijtraken.

"Hij heeft veel leed veroorzaakt met zijn oproep geld weg te halen bij de bank. Dat was de doodsteek”, aldus De Vries. "We staan straks allemaal op straat, ik ook. Ik sta voor drie dagen op de loonlijst bij AZ en voor twee bij de DSB-ploeg. Ik heb acht jaar voor Scheringa gewerkt en ben nooit een euro tekort gekomen. Onze schaatsers hebben iedere maand keurig hun centen gekregen. Nu verkeren we in grote onzekerheid.”

Oud-schaatser De Vries en zijn schaaatsers hadden nog een verbintenis tot maart 2010 en na die tijd zou DSB zijn naam alleen nog voor een periode van twee jaar verbinden aan de nationale competitie. "We zijn net klaar met de training. Die verliep stroef. Het gesprek ging maar over één ding. Zaterdag waren we nog in hoezee-stemming, na de tweede plaats van Ingmar Berga in de DSB-marathon in Alkmaar. Een prachtige start van het seizoen. Twee dagen later dit. Vreselijk zuur,” besloot De Vries.