Veel artiesten zingen in het Simlish voor De Sims 3

Kevin (KoosyNL)

Niet veel games hebben hun eigen taal. Dat is namelijk alleen maar erg veel moeite voor de ontwikkelaars. Aan de andere kant kun je het jezelf als ontwikkelaar ook wel weer erg makkelijk maken door je karakters in een eigen taal te laten praten want op deze manier kunnen ze brabbelen wat ze willen zonder dat ze iets zeggen.

Dit laatste is het geval bij De Sims. Vanaf het eerste deel spreken de karakters in hun eigen taal dat toepasselijk Simlish heet. Al jaren spreken de Sims deze taal en er is niemand die er iets van begrijpt. Het zal daarom ook een beetje raar zijn als muziek in de game niet in het Simlish gezonden zou zijn. Gelukkig zijn er genoeg artiesten die wel een liedje in het Simlish willen zingen. Zo konden we eerder Lily Allen al horen met en Simlish-versie van haar hit Smile.



Lily Allen met Smile

Voor de nieuwe uitbreiding voor De Sims 3 zullen een hoop artiesten een liedje in het Simlish zingen. De uitbreiding zal Wereldavonturen gaan heten waardoor er een hoop verschillende artiesten in de game zullen zitten waaronder onze Nederlandse "trots" Esmée Denters. De lijst met de artiesten die bekend zijn gemaakt kun je hieronder zien.

* LeAnn Rimes – “You've Ruined Me”
* Fefe Dobson – “I Want You”
* Katie Melua – “If the lights go out”
* Madina Lake – “Lets Get Outta Here”
* Manchester Orchestra – “I've Got Friends”
* Natalie Portman's Shaved Head – “Me + Yr Daughter”
* Esmée Denters – “Outta Here”
* Hot Chelle Rae – “Say”
* Audrye Sessions – “Turn Me Off”
* Metalkpretty – “Wake Up, Wake Up”
* Evan Taubenfeld – “Pumpkin Pie”
* Friday Night Boys – “Can't Take That Away”
* Cassie Steele – “Summer Nights”
* Broken Hearts Club – “Na Na Na”

Deze eerste uitbreiding voor De Sims 3 zal vanaf 16 november in de winkels liggen voor de PC. Voor onze preview van de uitbreiding kun je hier een kijkje nemen.