Vlemmix start met 24 uurs internet-tv

Johan Vlemmix start op 1 november een 24 uurs internet-tv kanaal. Dit zal gebeuren vanaf zijn woning en bedrijfspand Paleis Soestdijk 2 in Eindhoven waar eerder dit jaar The Bunker Online (TBO) vandaan kwam.

"Het wordt een interactief gebeuren die zich volledig in mijn huis afspeelt", vertelt Johan aan FOK!. "We gebruiken daarvoor niet alleen de bunker, die nog in de oude staat is, maar ook boven in het huis komen camera's. In totaal hangen er straks een stuk of vijftig. Verder hebben we de beschikking over een professionele regieruimte en een bluescreen."

Het geheel krijgt volgens Vlemmix een soapachtig karakter maar wel met een duidelijke programmering. "Zo kunnen mensen zelf bepalen wanneer en wat ze willen kijken. Want 24 uur televisie maken die voor iedereen leuk is, dat is onmogelijk. Wel wordt het interactief en verrassend. Zo kunnen er onverwacht mensen binnenvallen die dan in het programma terechtkomen. Verder is elk uur weer een nieuw uur televisie, we doen niet aan herhalingen."

Vlemmix is bezig om wat bekende Nederlanders te strikken voor zijn tv-zender. Welke, dat wil hij pas zeggen als ze definitief zijn. Wel kan Vlemmix al zeggen dat men straks uit meerdere streams kan kiezen. En deze zijn, in tegenstelling tot TBO, gratis. Over TBO gesproken: is een tweede seizoen dan definitief van de baan? Vlemmix: "Niet per se, want een dergelijke reallifesoap kan prima in de tv-zender worden geïntegreerd."

Wel is duidelijk dat Vlemmix de touwtjes strak in handen houdt van zijn zender: "Ik sta altijd open voor leuke ideeën en initiatieven. Maar ik ben degene die beslist. Het belangrijkste is dat het straks voor de kijker leuk wordt om naar ons te kijken."