Hangbuikzwijn moet weg uit appartement

Flurkje, een hangbuikzwijn van 80 kilo, moet binnen acht dagen weg uit een appartement aan de Varkensstraat in het Vlaamse Mechelen. Dat eist de verhuurder van het appartement in de sociale sector. De bazin van Flurkje weigert haar huisdier echter de deur te wijzen. Een rechter zal daarom een dezer dagen over het lot van het hangbuikzwijn beslissen, zo meldden Vlaamse media vandaag.

Volgens zijn bazin plast Flurkje netjes op een potje in de woonkamer van 7 bij 4 meter en poept hij op een krant. Stinken doet het zwijn volgens haar ook niet. Het beest krijgt namelijk elke twee dagen een huidbehandeling met bodylotion.

De verhuurder, sociale huisvestingsmaatschappij MGW, ziet de zaken anders. "Dat varken moet hier weg want het zorgt voor overlast en geurhinder. En mevrouw zijn we ook liever kwijt omdat ze nu al jarenlang het huishoudelijk reglement overtreedt door zo'n groot dier te houden", klinkt het daar. Een buurvrouw zou bovendien 's nachts wakker worden van Flurkje die langs de muur schuurt. Ook merkte ze in de winter dat er varkensurine van een gele ijspegel op haar balkon lekte.

Indien het hangbuikzwijn van de rechter niet in zijn woning mag blijven is er volgens zijn bazin geen ander alternatief dan hem te laten inslapen.