Man opgepakt na 'kussengevecht' met agent

De politie van Edgewater, in de Amerikaanse staat Florida, heeft zondagavond een veertigjarige inwoner van die plaats opgepakt. Erik John Batty gooide namelijk een kussen naar de politie. Een aanslag, vindt de politie, want het kussen zat onder de bacteriën.

De politie toog zondagavond naar de woning van George Batty. De man had de politie gebeld omdat hij bang was dat zijn zoon pillen had geslikt en zichzelf iets wilde aandoen. Eenmaal binnen constateerde politieagent Myles J. Lawler direct dat Batty niets had geslikt, maar wel behandeling nodig had voor zijn hevig bloedende hoofdwond.

De man weigerde echter geholpen te worden, en begon op de agent te schelden en te roepen dat deze moest verdwijnen. Vervolgens pakte hij het met bloed besmeurde kussen en smeet het naar de agent. Deze wist hem af te weren maar kon niet voorkomen dat het voorwerp hem raakte.

"Ik voelde dat het kussen besmet was en gevaarlijk voor de gezondheid kon zijn", verklaarde Myles in het politierapport. Batty heeft namelijk enkele besmettelijke ziekten onder de leden. De man zit voorlopig nog vast.

Mugshot
"Ik ben niet gek, ik ben een vliegtuig!"