Ecclestone ontkent deadline Donington

Sally (Tessa)
Bernie Ecclestone, het grote Formule 1-icoon, heeft ontkend dat Donington uitstel heeft gekregen op de deadline dat het circuit klaar moet zijn. Volgens Ecclestone verbreekt circuitbaas Simon Gillett zijn contract.

Gillet zei in een verklaring gisteren dat het circuit twee weken uitstel had gekregen om de Britse Grand Prix in 2010 veilig te stellen. Ecclestone zei daarentegen dat Gillett slechts twee weken heeft gekregen om de contractbreuk te herstellen maar dat de echte deadline ongewijzigd is.

"We hebben helemaal niet besloten om Gillett een andere deadline te geven, we hebben hem gezegd dat hij de beloftes breekt. Het contract dat we met hem hebben, geeft hem veertien dagen om die breuk te repareren. De meeste businesscontracten werken zo", zei Eccelstone in de Telegraph Sport. "Mensen interpreteren dingen altijd zo, zoals ze het het willen interpreteren. Het zou moeilijk zijn als je in de rechtbank staat om te betwisten dat wat hij (Gillett, red.) zei fout was."

De Formule 1-baas vervolgde: "Maar hij heeft helemaal geen andere termijn gekregen. Hij heeft, zoals het contract zegt, nog eens twee weken gekregen om de contractbreuk recht te zetten. Geen enkele deadline is veranderd."

Ecclestone vertelde dat hij niet met Gillett gesproken had, maar hij benadrukte dat de deal met Donington voorbij zou zijn als Gillett de situatie niet rechtzet binnen twee weken. "Ik denk dat hij het wel voor elkaar krijgt, omdat hij me heeft doen geloven dat alles oké is. Maar ik zie geen reden om ook maar iets met hem te overleggen."

De Brit was uiterst duidelijk over de kwestie: "Hij repareert de contractbreuk of niet. Als hij dat niet doet, is het einde verhaal. Als het hem lukt, moeten we ons ervan verzekeren dat hij alles uitvoert zoals het in het contract staat."