Scheringa wilde ING nationaliseren

DSB-topman Dirk Scheringa wilde ING, de grootste bankverzekeraar van Nederland, genationaliseerd hebben. Dit blijkt uit een oud interview met de Volkskrant begin maart dit jaar.

"In Amerika krijgen we nog een creditcardcrisis. Ook de kredietcrisis is daar nog lang niet voorbij. ING zal hierdoor nog veel verder in de problemen raken. Die bank moet zo snel mogelijk genationaliseerd worden. Ik maak me zorgen over een faillissement", aldus Scheringa wiens DSB gisteren zelf onder curatele is gesteld. In het Volkskrant-interview klopte Scheringa zichzelf nog op de borst: "DSB draait wel uitstekend."

De AZ-voorzitter ging verder in het interview en wierp zich op als crisisminister voor Nederland: "Daar heb ik een jaar voor nodig, in een breed zakenkabinet. We staan pas aan het begin van de wereldcrisis, het wordt allemaal nog veel erger. Als er niet snel krachtdadig wordt ingegrepen, staan Nederland nog zeker tien donkere jaren te wachten. Ik baseer mijn prognoses op gezond verstand en een onderhuids gevoel. Ik zie gewoon wat er om mij heen gebeurt. Het is een financieel oorlogsgebied. Het is echt een slagveld."