FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 19 augustus 2009

Vandalen duwen Smart FOK!user om

FOK!ker rishi120 is boos. Vannacht werd hij ruw uit zijn slaap gewekt door een flinke klap. Toen de FOK!ker met z'n slaperige kop uit het slaapkamerraam keek, zag hij zijn trots roerloos op straat liggen. Zijn auto, een Smart For Two, lag op z'n kant.

De Smart-bezitter staat het huilen nader dan het lachen. Hij was juist vanuit de grote stad Den Haag naar het landelijke Berkel en Rodenrijs verhuisd om de criminaliteit te ontvluchten. 

Dit flauwe geintje gaat de FOK!ker veel geld kosten. "Mijn auto heeft net een beurt gehad met nieuwe f^#*&(#g dure motorolie", klaagt hij. "Ben pissed, ben brak, heb de hele week niet goed geslapen, ga ik een keer op tijd slapen krijg je dit. Ik mis Den Haag, nog nooit dit soort dingen meegemaakt."

Smart van FOK!ker
Voor informatie over deze flauwe grap, bel 0900-8844
De dader mag zich uiteraard ook persoonlijk bij de FOK!ker melden

Directeur adoptiebureau 'moegestreden'

Ina Hut, directeur van wereldkinderen, het grootste adoptiebureau van het land, legt per 1 september as haar functie neer. "Ik ben moegestreden", zegt ze in een interview vandaag in Trouw.

Hut vindt dat bij internationale adoptie de kinderwens van ouders zwaarder weegt dan de belangen van het betrokken kind. Ook spelen economische belangen - er wordt regelmatig betaald voor kinderen - een te grote rol.

Hut had om die laatste reden ook een conflict met het ministerie van Justitie. In China worden naar verluidt veel kinderen ontvoerd en verhandeld. Justitie oordeelde na een onderzoek hiernaar dat het Chinese adoptiestelsel weliswaar "kwetsbaar" is, maar wel acceptabel.

Hut wilde daarop zelf gaan kijken of Chinese kindertehuizen in kinderen handelen. Justitie vond dat te ver gaan en meende dat het "onbedoelde en ongewenste gevolgen voor de samenwerking met China" op verschillende terreinen kon hebben.

Hut vindt daarbij dat minister Hirsch Ballin (Justitie) is gezwicht voor een lobby van ouders, onder wie veel homoparen, die ‘deelbemiddeling’ of zogenaamde ‘doe-het-zelf-adoptie’ uit de VS wilde laten doorgaan. De minister was aanvankelijk tegen, omdat deze adopties slecht te controleren zijn. Hut is nog steeds fel tegen: "Omdat je daarmee een soort B-adopties creëert."

Wereldkinderen streeft ernaar kinderen zo veel mogelijk in hun eigen omgeving op te (laten) vangen, conform het Haagse adoptieverdrag. Hut voelt zich daarin nu te lang tegengewerkt door aspirant-ouders met een kinderwens, en onvoldoende gesteund door de Nederlandse overheid.

Hut wordt opgevolgd Albert Jaap van Santbrink, voormalig directeur van SOS-kinderdorpen.

Klote Michael Moore!

Die verrekte Michael Moore! Die kloothommel! Hij heeft het dus toch mooi voor elkaar gekregen. Voor het eerst sinds zéér lange tijd heb ik zitten janken voor de TV. Wat zeer gerenommeerde regisseurs met de grootste acteurs in de meest briljante scènes niet voor elkaar kregen, lukt die Moore met z'n verdomde documentaire over de ziektekostenverzekeringen in de VS. Zit ik daar gewoon te snotteren op die verdraaide DVD van hem.

Kwalificatieregels in F1 in 2010 aangepast

De FIA heeft vandaag de nieuwe sportieve en technische reglementen voor het Formule 1-seizoen 2010 bekendgemaakt. De opvallendste wijzigingen zijn, naast het verbod op bijtanken, de regels in de kwalificatie.

De sessie die een uur gaat duren zal net als nu in drie delen gesplitst worden. Na de eerste twintig minuten zullen acht rijders af gaan vallen. In Q2 zullen wederom acht coureurs af moeten gaan vallen. De grootste verandering zal in Q3 plaats gaan vinden. Tien coureurs zullen met weinig brandstof om de poleposition gaan strijden. Nu moeten ze dat nog doen met de brandstof waar ze de race mee gaan beginnen.

Lees op deze pagina de volledige nieuwe reglementen na.

Uitslagen Champions League (19/08/2009)

In de laatste voorronde van de Champions League werden er vanavond vijf wedstrijden gespeeld. Hieronder vind je de uitslagen.

Panathinaikos FC (GRE) - Club Atlético de Madrid (SPA) 2-3
36' Maxi Rodríguez 0-1
47' Salpingidis 1-1
63' Forlán 1-2
70' Agüero 1-3
74' Leto 2-3

PFC Levski Sofia (BUL) - Debreceni VSC (HON) 1-2
12' Bodnar 0-1
51' Bardon 1-1
76' Czvitkovics 1-2

Olympique Lyonnais (FRA) - RSC Anderlecht (BEL) 5-1
10' Pjanic 1-0
15' Lisandro (pen) 2-0
39' Bastos 3-0
42' Gomis 4-0
58' Suarez 4-1
63' Gomis 5-1

FC Salzburg (OOS) - Maccabi Haifa (ISR) 1-2
22' Ghadir 0-1
57' Zickler 1-1
84' Arbeitman 1-2

FK Ventspils (LET) - FC Zürich (SUI) 0-3
12' Vonlanthen 0-1
55' Aegerter 0-2
75' Djuric 0-3

De returns vinden plaats op 25 augustus.

Politie Eindhoven weigert bewijs diefstal

Politie Eindhoven heeft bewijsmateriaal van diefstal in een auto geweigerd. De beelden, gemaakt door de eigenaar van de auto, zouden onrechtmatig verkregen zijn.

Berrie en Maria Pruijsen uit Eindhoven hadden vaker te maken met diefstal. Door een particulier bureau lieten ze een camera in huis installeren, gericht op de parkeerplaats, die 's nachts alles vastlegde. Nadat het weer eens raak was brachten ze de beelden van de diefstal naar de politie.

Die gaf ze echter weer terug na drie weken. Onrechtmatig verkregen want gefilmd op de openbare weg en dus niet bruikbaar aldus de Brabantse dienstkloppers. Pas nadat de lokale krant zich er mee bemoeide wilde de sterke arm der wet toch nog wel een keertje de beelden bekijken. Kijk hieronder zelf de beelden.

Een opiniestuk hierover lees je hier.Dat dit kan in Eindhoven.

[WK] Goud met luchtje voor Semenya

Caster Semenya heeft met groot vertoon van macht bij het WK in Berlijn de 800 meter bij de vrouwen op haar naam geschreven. Het 18-jarige Zuid-Afrikaanse talent liep een tijd van 1:55,45 waarmee ze nog meer vraagtekens omtrent haar identiteit opriep.

Semenya liep afgelopen juli bij de Afrikaanse juniorenkampioenschappen nog een tijd van 1.56,72 waarmee ze een stokoud wereldrecord aanscherpte. Met de tijd van vandaag liep de Zuid-Afrikaanse ver weg bij de concurrentie. Grote favoriete Janeth Jeskosgei werd op twee seconden tweede voor de Britse Jennifer Meadows.

Joyrider wil meer straf

Een 22-jarige joyrider uit Drachten bleek voor de rechtbank wel heel eerlijk te zijn. De jongeman verklaarde namelijk tegen de rechter dat hij de strafeis "een beetje laag" vond. "Als ik in uw plaats was, zou ik een hogere straf geven om een jong broekie - en dat ben ik - dit eens goed af te leren," sprak hij vervolgens in alle ernst.

De man had kort daarvoor een werkstraf van veertig uren en een geldboete van 220 euro tegen zich horen eisen. De rechter wist niet wat hij hoorde, toen de verdachte antwoordde op de vraag wat hij van de eis vond.  "Ik heb het nog niet eerder meegemaakt dat een verdachte een straf te laag vindt," aldus de verbaasde rechter, die besloot de eis van de officier van justitie te volgen. De vriendin van de verdachte kon een lachje niet onderdrukken.

De joyrider wilde een kratje bier halen met de auto van een collega. Hij had ongevraagd de sleutels gepakt, en de auto meegenomen. De man, die zonder rijbewijs en onverzekerd rondreed, veroorzaakte onderweg een aanrijding met blikschade. 

Met dank aan Peterselieman voor de submit.

Federer makkelijk verder

Roger Federer heeft vandaag op het ATP-toernooi in Cincinatti niet veel moeite gehad tegen José Acasuso uit Argentinië in de tweede ronde. Met 6-3 en 7-5 werd de Argentijn aan de kant gezet.

In de tweede set had de nummer één van de wereld bij 4-4 nog wel even een voorsprong van 0-40, maar de als eerste geplaatste Zwitser wist het niet af te maken. De break op 5-5 was wel een feit en daarmee de wedstrijd ook.

De Serviër Novak Djokovic had iets meer moeite met de Kroaat Ivan Ljubicic: 7-6 (5) en 6-4. Jo-Wilfried Tsonga, als zevende geplaatst, moest zijn meerdere erkennen in qualifier Chris Guccione. De Fransman, die vorige week in Montreal nog wist te winnen van Federer, kon niet op tegen de service-volleys van Guccione.

Villarreal-trainer onder de indruk van NAC

NAC Breda treedt donderdagavond in de Europa League aan tegen Villarreal. De Spanjaarden hebben alles te verliezen, terwijl NAC zonder druk kan spelen.

"Dit wordt het begin van ons seizoen en we moeten er meteen staan, want anders missen we straks Europees voetbal en dat betekent zoveel als een valse start", aldus Villarreal-trainer Ernesto Valverde op de website van NAC.

Winnen is het doel voor El Submarino Amarillo, maar niet per sé noodzakelijk. Valverde: "Als het kan, maar een goede uitgangspositie neerzetten, dat is waar het om gaat. Zolang we hier een resultaat boeken waarmee we thuis straks de groepsronde kunnen halen, dan ben ik tevreden."

Villarreal heeft een helder beeld van de Bredase tegenstander. "We hebben wat beelden van de ploeg gezien en dat was indrukwekkend. De atmosfeer hier is fantastisch en er staat een zeer ervaren ploeg, met Lurling en Kolkka aan de buitenkanten en dynamische middenvelders als De Graaf en Kwakman die graag diep gaan."

"NAC heeft bovendien het voordeel dat het al een aantal serieuze wedstrijden heeft gespeeld. Wij moeten nog beginnen. Desondanks heb ik er alle vertrouwen in dat we hier morgen een goede prestatie neerzetten."

Opponent PSV: "We hebben één procent kans"

PSV mag zich van Bnei Yehuda-trainer Guy Luzon rijk rekenen als het gaat om een ticket voor de groepsfase van de Europa League.

De oefenmeester van de Israëlische tegenstander van PSV zegt dat zijn ploeg welgeteld één procent kans heeft om de Eindhovenaren te verslaan. "Als ik percentages moet noemen, zeg ik dat PSV 99 procent kans heeft en wij 1 procent. We zullen niks in te brengen hebben", waren zijn niet al te motiverende woorden.

"Ik wil ons niet als underdog bestempelen, het verschil is nou eenmaal te groot. PSV is beter dan ons en we hebben echt weinig kans", ging Luzon vrolijk verder.

Het pessimisme van Luzon heeft weinig te maken met het ontbreken van enkele belangrijke spelers. "Ook al zouden ze spelen, het zou niets uitmaken. PSV is beter dan ons. Zij hebben allemaal internationals, wij niet. We hebben echt weinig kans."

Kalusha: "Mulenga wordt de nieuwe Drogba"

Mocht Jacob Mulenga niet slagen bij FC Utrecht, zal het in ieder geval niet aan de president van de Zambiaanse voetbalbond hebben gelegen. Bwalya Kalusha, de preses en oud-PSV-speler, gelooft heilig in Mulenga.

"Hij wordt de nieuwe Didier Drogba", aldus Kalsuha, die hem zes jaar geleden ontdekte, in VI. "Ik zag Jacob en was gelijk verkocht. In heel Zambia kon ik geen spits vinden met méér talent en dus selecteerde ik hem meteen voor de nationale ploeg."

"Dat was nog nooit gebeurd met een speler uit een lagere divisie, maar ik wist dat deze jongen enorme mogelijkheden had", aldus de voormalige linksbuiten, die de Nederlandse competitie prijst. "Hij zal er veel opsteken van het combinatievoetbal. Let op, hij gaat iedereen verrassen. The sky is the limit voor hem. Ik ben enorm trots op Jacob. Hij is de hoop van Zambia."

Mulenga was de minst bekende aankoop van FC Utrecht, maar maakte tijdens de eerste drie competitieronden een uitstekende indruk. Met FC Utrecht verloor hij nog geen duel. Alleen tegen VVV-Venlo (2-2) werd er niet gewonnen.

'PSV biedt op Duisburg-aanvaller Wagner'

Sandro Wagner is momenteel een gewilde spits in Nederland. De jeugdinternational van Duitsland ging eerder niet in op een aanbieding van FC Groningen, maar mag inmiddels rekenen op de belangstelling van PSV.

Volgens Voetbal International hebben de Eindhovenaren een bod van twee miljoen euro gedaan op de 21-jarige Wagner, die momenteel zijn doelpunten maakt voor MSV Duisburg. Zijn jeugdopleiding genoot hij bij Bayern München, maar in Zuid-Duitsland slaagde Wagner er niet in door te breken.

Zaakwaarnemer Thomas Kroth is niet echt loslippig wat betreft de Eindhovense interesse. "Maar PSV is natuurlijk wél een grote club, dus ik neem aan dat Sandro zeker zal willen luisteren", aldus Kroth in VI.

De eventuele komst van Wagner zou voor Danny Koevermans slecht nieuws betekenen. De Schiedammer moet zich nu al tevreden stellen met een plaats op de bank en zou in het geval van een transfer van de jonge Duitser nog meer uit beeld raken. Ook de Turk Batuhan Karadeniz werd onlangs gelinkt aan PSV.

Safina verslikt zich in Rezai in Toronto

Op het WTA-toernooi van Toronto heeft Aravane Rezai voor een verrassing gezorgd door de Russische titelfavoriete Dinara Safina uit te schakelen. In de tweede ronde werd het 6-3, 2-6 en 4-6 in het voordeel van de Française.

De twee stonden eerder dit jaar ook al tegenover elkaar. Tijdens Roland Garros trok Safina aan het langste eind en stond slechts een game af. De nummer één van de wereld bereikte afgelopen weekend nog de finale van het WTA-toernooi van Cincinnati.

Duur vreemdgaan

Robert Charlton, een rijke zakenman had zijn vrouw op de huwelijksplechtigheid 'eeuwige trouw' beloofd, maar dat "vond vader wel wat lang!" om Toon Hermans maar even aan te halen.

Hij besloot vreemd te gaan en zuiverde zijn geweten om na iedere keer een nog groter en nog duurder cadeau voor zijn vrouw bij de juwelier te kopen. Elizabeth zijn vrouw, bleek zich in deze regeling te kunnen vinden.

Toen Robert stierf op 63 jarige leeftijd, na 25 jaar huwelijk, had zijn vrouw een verzameling van minmaal 43 stuks juwelen in haar bezit. Mevrouw Charlton liefkoosde de halskettingen, oorbellen, armbanden en ringen totdat zij in 2006 op 90-jarige leeftijd zelf overleed.

Ondanks de bizarre herinneringen die de juwelen hadden, werden ze nagelaten aan hun enige dochter, Marie, die ze besloot te verkopen. Afgelopen week werd de prijs bekendgemaakt van Roberts ontrouw toen de inhoud van het doosje de juwelen van Elizabeth op een veiling werd verkocht voor 286.000 Engelse ponden: ongeveer 6.000 pond per slippertje.

Clare Durham, een medewerker van het veilinghuis Woolley and Wallis in Salisbury, vertelde dat de geheimen van de rijke zakenman niet zo geheim waren; het bleek een publiek geheim binnen de familie. De meeste juwelen zijn antiek en werden rond 1950 en 1960 gekocht.

Clare vertelt: "Het is een prachtige collectie van mooi diamanten juwelen. De 43 stuks juwelen stammen uit het late Victoriaanse- en vroege Edwardiaanse tijdperk. Het kunnen er best wel meer dan 43 stuks zijn, want de familie heeft sommige juwelen gehouden."

"Iedere keer wanneer meneer Charlton stout deed, kocht hij een prachtig juweel voor zijn vrouw om zijn zonden af te kopen. Ze wist precies wat er aan de hand was en hij bedroog haar vaak. Zijn dochter wist ook exact wat er toen speelde; de familie heeft ons het verhaal verteld. Het was voor niemand een geheim.

Het duurste juweel bij de veiling was een halsketting gemaakt met 54 diamanten die verkocht werd voor 50.000 pond. Men schat dat meneer Charlton er op zijn minst 5.500 pond voor betaald moet hebben rond 1960.

Meneer Charlton, die in 1974 overleed, kwam uit Leicester. Hij was directeur van onder andere een groot bouwbedrijf en een drukkerij. Ook bezat hij twee nachtclubs die hem prima de gelegenheid gaven om met klanten en zijn vrouwelijk personeel in vleselijk contact te komen.

Mevrouw Durham voegde er nog aan toe: "Hij had een belangrijke positie bij de vrijmetselarij en was een prominent lid van een golfclub. Het leek er dan ook op dat hij een gewaardeerd lid was van de gemeenschap, maar reed niettemin een behoorlijke scheve schaats."

'Grygera volgende ex-Ajacied op lijstje Barça'

Na Zlatan Ibrahimovic en Maxwell wil FC Barcelona zich ook met een derde ex-Ajacied versterken: Zdenek Grygera.

Dat meldt de Italiaanse website Tuttomercatoweb. De agent van Grygera ontkent dat de Tsjech deze zomer van club gaat veranderen, maar voor een aanbod van Barcelona zal Gryga niet ongevoelig zijn.

Barcelona-trainer Josep Guardiola wil met de komst van Grygera meer diepte aan zijn achterste linie toevoegen. Met Dani Alves heeft de club al een uitstekende rechtsback, maar als de Braziliaan niet fit is, zijn er weinig alternatieven.

Grygera stapte in de zomer van 2007 over van Ajax naar Juventus. Dat deed hij transfervrij, omdat zijn contract in Amsterdam afliep. Tot nog toe had hij 55 optredens in de Serie A. Met de komst van Martin Caceres en Fabio Cannavaro is de concurrentie voor de Tsjech echter flink toegenomen.

Bruma: "Ik krijg ooit de kans in Chelsea 1"

Hij verkaste ruim twee jaar geleden naar Chelsea, maar zit vooralsnog niet bij de eerste selectie. Toch ruikt Jeffrey Bruma (17) aan het grote werk.

Hij mag zo nu en dan meetrainen met de selectie van Carlo Ancelotti, laat hij optekenen in de Engelse media. "De club heeft me gezegd dat ik ooit de kans ga krijgen in het eerste elftal", zegt Bruma trots. "Dat heeft me veel zelfvertrouwen gegeven."

"Ik praat elke dag met jongens als Alex en John Terry", gaat hij verder. "Zij zeggen dat ik geduld moet hebben en m'n kans moet grijpen als die komt. Harder en harder blijven trainen dan de anderen en na afloop van de training extra oefeningen doen. Zo kan ik vooruit blijven gaan."

De afgelopen jaren zijn meerdere talenten uit de Eredivisie weggeplukt door vermogende Premier League-clubs. Dit seizoen waren tal van clubs geïnteresseerd in Feyenoord-talent Luc Castaignos.

Sampdoria plukt Semioli weg bij Fiorentina

Franco Semioli (29) is vanaf vandaag speler van Sampdoria. De speler komt over van Fiorentina.

Dat hebben beide ploegen woensdagavond op hun websites bekend gemaakt. De clubs waren al enige tijd in onderhandeling over de vergoeding van Semioli, maar kwamen er tot vandaag niet uit.

Semioli zal zijn kans op speelminuten niet op het rugnummer moeten inschatten, want hij draagt nummer 77 op zijn rug. Donderdagmiddag zal hij voorgesteld worden aan pers en publiek.

Hoewel beide clubs geen mededelingen hebben gedaan over de transfersom, gaat men er in Italië vanuit dat Sampdoria tussen de vier en de vijf miljoen euro heeft betaald voor Semioli.

Rus haalt tweede ronde in Challenger

In het Belgische Westende heeft Aranxta Rus de eerste ronde overleeft. De als eerste geplaatste Nederlandse verschalkte in twee sets voor de Portugese Demi-Manuella Barao-Rodrigues: 6-2 en 6-3.

Barao-Rodrigues mocht meedoen met een wildcard en had eigenlijk niet heel veel in te brengen tegen Rus. In de volgende ronde moet de Nederlandse het opnemen tegen de Roemeense Liana-Gabriela Ungur.

[WK] Kamel wint de 1.500 meter

Yusuf Saad Kamel is de nieuwe wereldkampioen op de 1.500 meter. De atleet uit Bahrein kwam tot een tijd van 3.35,93.

Kamel bleef in Berlijn de Ethiopiër Deresse Mekonnen (3.36,01) en de Amerikaanse titelverdediger Bernard Lagat (3.36,20) voor. Kamel kwam onder de naam Gregory Konchellah tot 2003 uit voor Kenia. Daarna stapte hij over naar Bahrein. Op de Olympische Spelen eindigde hij vorig jaar als vijfde.

71 Graden Noord van RTL naar AVRO

Het tv-programma 71 Graden Noord verhuist van RTL 5 naar de AVRO, dat maakte de omroep vandaag bekend. Het programma huisde drie seizoenen bij de RTL zender. In het programma maken vijf bekende Nederlanders en vijf bekende Vlamingen een avontuurlijke tocht van 2500 kilometer. Het is de bedoeling aan het eind de Noordkaap te bereiken.

De afgelopen drie seizoenen van 71 Graden Noord werden namens RTL gepresenteerd door Ernst-Paul Hasselbach. Vorig jaar oktober verongelukte Hasselbach bij opnames voor het programma. Danielle Meyer, hoofdredacteur van het programma, houdt rekening met emotionele gevoelens daarover bij de crew: "Samen met de producent, TéVé Media Group, zullen we daar waardig mee omgaan."

71 Graden Noord is een samenwerking tussen de AVRO en de Vlaamse commerciële omroep VMMa. De AVRO schuift Ruben Nicolai als presentator naar voren, namens VMMa levert Karoline Kamosi de nodige presentatiekunsten. 71 Graden Noord is vanaf 15 december te zien op Nederland 3.

Hewitt overleeft matchpoints

Op het Masters-toernooi in Cincinatti heeft Lleyton Hewitt twee matchpoints tegen Robin Söderling overleeft. De Australiër won met 3-6, 7-6 (8) en 6-4.

Söderling was dit jaar nog verliezend finalist op Roland Garros en was in de eerste set sterk met harde groundstrokes. Maar Hewitt wist in de rest van de partij vat te krijgen op het spel van de Zweed. In de tiebreak in de tweede set kreeg Hewitt op 6-5 en 8-7 twee matchpoints tegen, maar die wist de Australiër weg te werken en even later trok hij zelf aan het langste eind. In de derde set werd Söderling direct gebroken en Hewitt hoefde alleen zijn eigen services te behouden. Dat lukte.

De Spanjaard Fernando Verdasco moest aantreden tegen landgenoot Guillermo García-López. De partij ging gelijk op, maar toch was het de nummer 53 van de wereld García-López die wist te winnen van de als elfde geplaatste Verdasco: 6-7 (4) en 6-7 (4).

Mansell rijdt in Le Mans Series

Nigel Mansell, inmiddels 56 jaar, zal meedoen op Silverstone in de Le Mans Series. De voormalige Formule 1-coureur rijdt, samen met zijn zoon Greg, in de seizoensfinale de 1000 kilometer in een Ginetta-Zytek GZ09S.

Na zijn Formule 1-carrière reed de fameuze Brit nog een paar races in het Britse toerwagenkampioenschap, maar sindsdien is hij niet veel meer in een racewagen te vinden. Het wordt de eerste keer dat vader Nigel en zoon Greg een team vormen. "Het zal erg speciaal voor mij zijn om weer op Silverstone te racen. Ik heb hier enkele van mijn meest memorabele overwinningen behaald. Ik heb vandaag de auto nog mogen testen op Snetterton. Ik weet zeker dat het een onvergetelijk weekend gaat worden", aldus Mansell senior.

Een andere zoon van Mansell, oudste kind Leo, doet ook mee in Silverstone in de 1000 kilometer. Alleen voor een ander team, Modena, en in een andere categorie (LMGT2). Op 13 september rijdt de Le Mans Series op Silverstone.

[WK] 'Favoriet 800m vrouwen is een man'

Grote onrust tijdens het wereldkampioenschap atletiek dat momenteel wordt gehouden in Berlijn. De topfavoriet, die volgens de kenners vanavond de gouden medaille pakt tijdens de 800 meter voor vrouwen, is namelijk een man. Dat beweren boze tongen althans.

De achttienjarige, Zuid-Afrikaanse Caster Semenya is een natuurtalent. Dit WK is haar eerste internationale sportwedstrijd, maar toch wist ze zich maandag tijdens de halve finale gelijk te plaatsen voor de finale vanavond. Haar enorm sterke spieren zijn ook de IAAF, de internationale atletiekbond, niet onopgemerkt gebleven.

IAAF-woordvoerder Nick Davies heeft vandaag toegegeven dat Semenya drie weken geleden een geslachtstest heeft moeten ondergaan. De uitslag laat helaas nog wel enkele weken op zich wachten. Tot die tijd is er geen reden om haar te diskwalificeren.

De Zuid-Afrikaanse atletiekbond is woedend en legt alle aantijgingen naast zich neer. "Zij is absoluut een vrouw. We zijn er volledig van overtuigd. We zouden haar nimmer hebben laten meedoen aan de vrouwencompetitie als wij twijfels hadden gehad", laat voorzitter Molatelo Malehopo weten.

De IAAF begon te twijfelen na een geweldige prestatie tijdens een jeugdkampioenschap. De atlete verpletterde een jaren oud wereldrecord op de 800 meter. Haar verbazingwekkend snelle vertoning heeft vele vragen doen oproepen over haar geslacht.

Oordeel hier zelf of Caster Semenya een man is of toch een vrouw.

'Favoriet 800m vrouwen is een man'

Grote onrust tijdens het wereldkampioenschap atletiek dat momenteel wordt gehouden in Berlijn. De topfavoriet, die volgens de kenners vanavond de gouden medaille pakt tijdens de 800 meter voor vrouwen, is namelijk een man. Dat beweren boze tongen althans.

De achttienjarige, Zuid-Afrikaanse Caster Semenya is een natuurtalent. Dit WK is haar eerste internationale sportwedstrijd, maar toch wist ze zich maandag tijdens de halve finale gelijk te plaatsen voor de finale vanavond. Haar enorm sterke spieren zijn ook de IAAF, de internationale atletiekbond, niet onopgemerkt gebleven.

IAAF-woordvoerder Nick Davies heeft vandaag toegegeven dat Semenya drie weken geleden een geslachtstest heeft moeten ondergaan. De uitslag laat helaas nog wel enkele weken op zich wachten. Tot die tijd is er geen reden om haar te diskwalificeren.

De Zuid-Afrikaanse atletiekbond is woedend en legt alle aantijgingen naast zich neer. "Zij is absoluut een vrouw. We zijn er volledig van overtuigd. We zouden haar nimmer hebben laten meedoen aan de vrouwencompetitie als wij twijfels hadden gehad", laat voorzitter Molatelo Malehopo weten.

De IAAF begon te twijfelen na een geweldige prestatie tijdens een jeugdkampioenschap. De atlete verpletterde een jaren oud wereldrecord op de 800 meter. Haar verbazingwekkend snelle vertoning heeft vele vragen doen oproepen over haar geslacht.


Man of toch gewoon een vrouw? Binnenkort weten we meer!
Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.

Net geen tropische dag in Nederland

Hoewel in het zuiden de temperatuur op verschillende plaatsen boven de 30 graden Celsius kwam, was het vandaag officieel net geen tropische dag in Nederland. In De Bilt bleef het kwik namelijk op 29,6 graden steken. Dat was 0,4 graad te weinig, meldde het KNMI.

In Limburg, Noord-Brabant en Zeeland werd het op een aantal plekken wel tropisch. De hoogste temperatuur werd genoteerd in Limburg: 32 graden.

Ook aan het begin van de avond was het nog warm. Volgens Harry Geurts van het KNMI is dat een voorbode voor het nog warmere weer dat morgen volgt.

Velen genoten van het warme weer aan de kust  (foto: ANP)

Dode bij verkeersongeluk Heerhugowaard

Aan de Molenweg in Heerhugowaard is een auto met vijf inzittenden te water geraakt. De auto sloeg over de kop en is ondersteboven in het water beland. Hierbij is een van de inzittenden verdronken.

Omstanders hebben nog geprobeerd het slachtoffer te redden. Bij het ongeluk raakte een andere inzittende zwaar gewond. De passagier kon ter plekke worden gereanimeerd en is met een traumahelikopter in kritieke toestand naar het ziekenhuis vervoerd.

Het gezelschap was op weg naar een verjaardagsfeest. De passagiers waren gehandicapten uit het gehandicaptencentrum Reigerdaal in Heerhugowaard. De chauffeuse was werkzaam bij Reigersdaal.

[GC '09] Assassin's Creed 2 screenshots: Florence bevestigd

We hebben inmiddels al twee nieuwtjes over Assassin's Creed 2 vandaag en normaliter updaten we gewoon hetzelfde bericht, maar de onderstaande screenshots verdienen toch hun eigen bericht. Wie namelijk goed kijkt op met name de eerste screenshot, ziet namelijk op de achtergrond een voor velen vrij bekend uitzicht. De gebouwen die je op de screenshot ziet, staan namelijk in hartje Florence, waarmee de tweede stad voor Assassin's Creed 2 bekend is.

Middelkoop wel, Koning niet door in Challenger

Matwé Middelkoop heeft gisteren gewonnen van Sebastián Decoud (Argentinië) in de eerste ronde van het Challenger-toernooi in Trani, Italië. Michel Koning ging echter onderuit tegen Filip Prpic uit Zweden.

Middelkoop had het niet makkelijk tegen Decoud, maar na exact twee uur spelen stond er toch 6-4 en 7-6 (4) op het scorebord tegen de als vijfde geplaatste Argentijn.

Koning gaf zijn Zweedse tegenstander ook goed partij in de eerste set, de tiebreak in de eerste set werd nipt verloren met een dubbele fout. Dat daarmee de pijp leeg was, bleek in de tweede set, waar de Nederlander geen enkele game wist te winnen. Het werd 6-7 (6) en 6-0.

Gesink: "Steeds dichter bij topvorm"

Robert Gesink bereid zich deze week in de Tour du Limousin voor op de aankomende Ronde van Spanje. En hij ligt naar eigen zeggen op schema.

"Echt een goede dag gehad! De benen voelden nog beter dan dinsdag. Het werd wederom massasprint. Weer een stap dichter bij de topvorm." aldus Gesink op zijn twitterpagina. De Vuelta begint op 29 augustus in Assen.

In de Tour du Limousin, waarvan de etappe vandaag werd gewonnen door Samuel Dumoulin, liep de temperatuur vandaag op tot 37 graden. De Rabobankcoureurs dronken gezamenlijk zo’n negentig bidons. "Twaalf de man. Ik weet niet of het een record is. Eigenlijk vind ik het nog wel meevallen," aldus ploegleider Frans Maassen.

Barry White moet haaien laten naaien

Om je vriendin in de juiste stemming te krijgen, is vaak weinig meer nodig dan een lekkere plaat van Barry White. Dierenverzorgers van Sea Life in Londen hebben dit nu ook in de gaten. Zij hopen nu dat de overleden soulzanger ook haaien aan het paren kan krijgen.

Al tijden wordt namelijk geprobeerd zebrahaai Mazawabee bevrucht te krijgen. Op Valentijnsdag werd mannetje Zorro op het vrouwtje losgelaten. Maar ondanks de enorme potentie van de haai, werd Mazawabee maar niet zwanger.

Dus vanaf heden zijn de warme klanken van Barry White, ook wel 'Walrus of Love' genoemd, te horen in het immense aquarium. Mocht zelfs de bronstige bariton Zorro niet weten op te hitsen, dan hebben de verzorgers nog genoeg andere muziek achter de hand. Zo worden 'Let’s Get It On' van Marvin Gaye en 'Endless Love' van Diana Ross en Lionel Richie al getipt als sfeermuziek. Mocht zelfs dit niet helpen, dan wordt als laatste redmiddel gegrepen naar Tom Jones' 'It’s Not Unusual'.

 


De 2 Live Crew wordt echter nergens genoemd

[WK] Jamaica laat 'dopingzondaars' thuis

Jamaica zal tijdens de estafettes bij het wereldkampioenschap atletiek geen beroep doen op de vijf atleten die onlangs positief testten tijdens een dopingcontrole.

Het gaat hierbij om Yohan Blake, Marvin Anderson, Sheri-Ann Brooks, Allodin Fothergill en Lansford Spence. Het antidopingcomité in Jamaica sprak de sprinters vrij omdat het middel waarop ze betrapt werden (methylhexanamine) niet op de dopinglijst staat.

Eerder maakte de Jamaicaanse bond bekend dat de vermeende dopinggebruikers toch naar het WK mochten. De internationale atletiekfederatie IAAF zal pas na het WK een uitspraak doen en daarom neemt de Jamaicaanse bond geen risico.

[Gerucht] Need for Speed: Shift krijgt dragrace-DLC?

Tijdens een hand-on presentatie van Need for Speed: Shift liet een developer zich ontvallen dat er DLC aan zat te komen voor de racegame. Dit is opzich niet zo gek, maar hij liet ook vallen dat er met de DLC een nieuwe game-mode zal komen, namelijk het dragracen bekend uit Need for Speed: Most Wanted.

De DLC voor Need for Speed: Shift zal daarnaast ook nieuwe auto's en tracks bevatten, auto's bijvoorbeeld waarvan de licenties niet op tijd vast gesteld konden worden of van auto's die nog niet eens op de markt zijn.

In ander nieuws: de game racet als een zonnetje en ziet er erg gelikt uit! Need for Speed: Shift wordt 17 september verwacht voor de PC, PlayStation 3, PSP en Xbox 360.

Visser vangt piranha in Elzas

In de Oost-Franse Elzas heeft een visser een niet alledaagse vangst aan de haak geslagen. Uit de koele beekjes van de Elzas haalde de man namelijk een piranha boven, een vis die normaal gesproken in het warme water van het amazonegebied rondzwemt.

De visser ving de roofvis in het riviertje de Ill bij Colmar. Hoe de vis daar terecht is gekomen, is ook voor het hoofd van de vissersbond van het departement Haut Rhin koffiedik kijken. "Misschien heeft iemand de piranha losgelaten in de rivier."

Met dank aan crv voor de submit.

Farrar wint eerste etappe Eneco Tour

Tyler Farrar moest gisteren nog genoegen nemen met een tweede plaats in de proloog, vandaag heeft de Garmin-renner de eerste etappe gewonnnen. In een massasprint klopte de Amerikaan de Belg Tom Boonen en de Noor Edvald Boasson Hagen.

Beste Nederlander was Tom Veelers van Skill-Shimano met de zevende plaats. Farrar mocht ook de leiderstrui om zijn schouders hangen dankzij de bonificatieseconden. Chavanel, die gisteren de proloog wist te winnen, zakte naar de derde plaats in het klassement op negen seconden achterstand.

"Ik ben in de conditie van mijn leven. In de Tour was ik al goed, maar ik heb daarna wat rust genomen en sindsdien ben ik nog beter. Op dit moment voel ik mij razendsnel", vertelde Farrar aan Sporza. "Mijn ploeg was werkelijk fantastisch vandaag. Mijn ploegmaats reden 100% in mijn dienst en ik heb hen voor dat werk beloond met deze zege. Net als in Hamburg een speciale vermelding voor Christopher Sutton. Schitterend werk van hem in de laatste 5 km!"

De etappe in België van Aalter naar Ardooie over 184,5 kilometer werd getekend door valpartijen. Al na 85 kilometer sloegen Bobbie Traksel en Wim Stroetinga en de Spanjaard Luis Pasamontes tegen het asfalt. Traksel kon verder met enkele schaafwonden maar Pasamontes en Stroetinga moesten naar het ziekenhuis. De Spanjaard had mogelijk een hersenschudding en was duizelig, de Nederlander had zijn linkerschouder uit de kom.

In de sprint vielen ook nog veel renners; Gorik Gardeyn, Johann Offredo, Koldo Fernandez, Baden Cooke en Sébastien Turgot waren de klos. Belg Gardeyn en Fransman Offredo waren er het ergst aan toe. In het ziekenhuis werden vier of vijf gebroken ribben en een gebroken schouderblad vastgesteld bij Gardeyn. Offredo had last van zijn linkerschouder. De overige gevallen renners konden in de finishplaats zelf verzorgd worden.


Uitslag eerste etappe

Pos.RennerTeamTijd
1 Tyler Farrar Garmin - Slipstream 4:18.40
2 Tom Boonen Quick Step z.t.
3 Edvald Boasson Hagen Team Columbia - High Road z.t.
4 Graeme Brown Rabobank z.t.
5 Robert Forster Team Milram z.t.
6 Yauheni Hutarovich Française Des Jeux z.t.
7 Tom Veelers Skill-Shimano z.t.
8 Roy Sentjens Silence-Lotto z.t.
9 Mathew Hayman Rabobank z.t.
10 Juan Jose' Haedo Team Saxo Bank z.t.


Klassement na eerste etappe

Pos.RennerTeamTijd
1 Tyler Farrar Garmin - Slipstream 4:23.26
2 Tom Boonen Quick Step +0.04
3 Sylvain Chavanel Quick Step +0.09
4 Edvald Boasson Hagen Team Columbia - High Road +0.10
5 Bradley Wiggins Garmin - Slipstream +0.11
6 Joost Posthuma Rabobank +0.11
7 Vincenzo Nibali Liquigas +0.13
8 Juan Antonio Flecha Giannoni Rabobank +0.13
9 Maarten Tjallingii Rabobank +0.14
10 Nikolas Maes Topsport Vlaanderen - Mercator +0.14

[GC '09] Naughty Dog brengt Jak & Daxter naar de PS3?

Één van de grootste franchises voor de Playstation 2 was Jak & Daxter, het dynamische duo die de balans tussen dark en light eco dienden te bewaren en daarbij talloze hoeveelheden aan vijanden moesten verslaan. Sinds de Playstation 3 is Naughty Dog druk bezig met de Uncharted-franchise en lijken Jak & Daxter niet naar de PS3 te komen. Of toch wel?

Naughty Dog community manager Arne Meyer heeft op de GamesCom aangegeven dat er zeker wordt nagedacht over Jak & Daxter voor de PS3: ""We definitely hear a lot from our Jak fans and we'd love to be able to be working on a new Jak product at some point," vertelt hij aan Eurogamer. "That might be on the cards."

Voorlopig blijft de focus echter nog liggen op de Uncharted-franchise, maar er is gelukkig hoop op de terugkeer van Jak & Daxter naar de console van Sony.Forum WO1 steeds populairder

Het Forum Eerste Wereldoorlog wordt steeds populairder. Dat blijkt onder meer uit de aanhoudende media-aandacht voor de website die specifiek gaat over de Eerste Wereldoorlog. Er blijkt een groeiende behoefte en belangstelling te zijn voor deze gebeurtenis.

Op de site kan gepraat worden over de oorlog die plaatsvond van 1914 tot en met 1918. Deze week wordt het forum getipt in het highculture magazine HP de Tijd. Voor wie het nog niet weet, Het Forum Eerste Wereldoorlog is een project van Yvonne Heslinga, inderdaad de Godmother van FOK!

Wil je meer weten over de wereldoorlog die minder vaak wordt genoemd dan de tweede? Yvonnes forum vind je op op www.forumeerstewereldoorlog.nl. Voor de HP/De Tijd-lezers: de tip staat op bladzijde 66.Forum WO1, steeds populairder.

China begint dollars te dumpen

China heeft in juni 3 procent van zijn totale hoeveelheid Amerikaanse staastobligaties verkocht. Dat blijkt uit woensdag gepubliceerde cijfers van het Amerikaanse ministerie van Financiën. Het is voor het eerst sinds negen jaar dat de Chinezen schuldpapieren van de VS van de hand doen.

Het opkomende Aziatische land was vooralsnog de grootste koper van Amerikaanse staatsobligaties. Dit konden zij doen wegens een groot handelsoverschot (het meer exporteren dan importeren) en de spaarzaamheid onder de Chinese bevolking. De Amerikaanse overheid en de Amerikaanse burgers konden hun schulden laten oplopen omdat de Chinezen dollarschulden bleven kopen.

De groeiende begrotingstekorten van de Amerikanen, die door de wereldwijde crisis is geëxplodeerd, baart de Chinezen de laatste tijd zorgen. De schulden kunnen leiden tot inflatie. Dat zou de waarde van de enorme dollarreserves van China uithollen.

Van elke dollar die de Amerikaanse overheid in 2009 zal binnenkrijgen zal ongeveer 2 dollar worden uitgegeven. Al eerder waarschuwde de Chinese centrale bank voor een obligatiecrisis

Amerikaanse overheidsuitgaven (groen), -inkomsten (blauw) en -tekorten (rood) 1947-2009 in miljarden dollars (grotere versie)

Ouders vergeten kinderen op dagverblijf

Twee kleine kinderen in Berlijn moesten de nacht van dinsdag op woensdag doorbrengen in hun kinderdagverblijf omdat hun ouders ze waren vergeten. Ook gisterochtend meldden de apart wonende vader en moeder zich niet, deelde de politie mee.

De 23-jarige moeder had de nacht doorgebracht bij haar vriend. Zij had haar ex gevraagd de kinderen op te halen van het kinderdagverblijf.

De ouders worden onderworpen aan een gerechtelijk vooronderzoek, omdat zij niet goed voor de kinderen hebben gezorgd. De kinderen van twee en vier jaar stonden eerder onder toezicht van bureau jeugdzorg.

Neuken in disco na 10 tequila's

Wie voor weinig geld kans wil maken op seks met een erotische danseres, moet discotheek 'Paradies' op Mallorca eens bezoeken. Je moet echter niet bang zijn voor veel toeschouwers. Want wie tien tequila's na elkaar achterover weet te slaan, mag met een van de danseressen een nummertje maken. Op het podium wel te verstaan.

De discotheek is een grote trekpleister op het Spaanse eiland. Menigeen gaat nu zelfs alleen naar Mallorca om een kijkje te nemen in de bewuste discotheek of hoopt zelf aan de beurt te komen bij een van de dames.

Iedere avond is het weer 'Super Erotic Show'. Honderden toeristen komen er dan feestvieren, drinken en dansen. Voor slechts vijftien euro mag je naar binnen. Rond half vier 's nachts barst het feest los. Zes bijna naakte vrouwen bestijgen het podium, waarna door de organisator wordt geroepen: "Welkom bij de orgie in Paradies. Wie doet er mee?"

Veel mannen bieden hun kunsten aan, maar slechts zes man mogen er meedoen. De vrouwen houden de condooms in de aanslag, waarna er voor de ogen van honderden toeschouwers wordt gesekst. Een van die geluksvogels is na afloop niet erg blij. "Ik wilde eens wat nieuws proberen. Die vrouw heeft me echter gebeten. Dat was eerder pijnlijk dan opwindend."

De Spaanse autoriteiten zijn niet zo blij met de seksdiscotheek. Omdat seks in een discotheek daar streng verboden is, kwam er al eens een groot politieteam binnenvallen. Net op dat moment was er geen sekspelletje aan de gang.

Voor foto's en zelfs een filmpje van de bewuste discotheek, klik hier

[GC '09] Dolk in de broek van Nathan in Uncharted 2 video

Nathan Drake heeft een drukke dag vandaag. Eerder vandaag hing hij al aan een trein, stond hij in de kou en nu moet hij gered worden door zijn nieuwe mokkel. Zij helpt Nathan in zijn zoektocht naar de verloren schat van Marco Polo. Er is zojuist een tussenfilmpje verschenen vanaf de GamesCom waarin we kunnen genieten van de grafische pracht die de game te bieden heeft. Let wel op, de video kan enigszins spoilers bevatten.

Cybercrimineel bereikt vele Hyvers

Cybercrimineel Stanislav is vanmiddag gestopt met zijn werk om gebruikers van een Hyvespagina bewuster te maken van gegevens die zij onbeschermd op internet vrijgeven.

Wie een Hyvespagina heeft en keek op www.stanislav.nl werd daar geconfronteerd met een filmpje van Stanislav en zijn bende die op zoek waren naar persoonlijke informatie. Ze toonden zelfs enkele gegevens van de Hyver. De afgelopen week hebben drie miljoen mensen het internetfilmpje van Stanislav gezien. In totaal werd de film door Hyvers ruim zeven miljoen keer doorgestuurd naar vrienden en bekenden.

Het filmpje was onderdeel van de de campagne voor veilig internet, die minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie) onlangs startte. Volgens Justitie is de beoogde doelgroep bereikt en zit het werk van Stanislav er dus op.

[GC 09] Meer Europa Universalis en Victoria van Paradox

Paradox heeft op de GamesCom bekend gemaakt dat we drie nieuwe games van ze mogen verwachten, waaronder een expansionpack voor Europa Universalis III.
Dit expansionpack is getiteld Europa Universalis III: Heir To The Throne. Tot de nieuwe features behoren onder meer oorlogen die specifieke doelen en koningen die onderdeel zijn van bloedlijnen wat weer gevolgen heeft voor diplomatie. De volledige lijst is als volgt:
• Intriguing Casus Belli system, where wars have specific goals from start to finish.
• Monarchs now belong to dynasties, with far reaching effects on the diplomatic model.
• More involving and powerful Holy Roman Empire and Papacy options.
• Special diplomatic options for Republics.
• Set your National Focus in a province to enhance growth and strengthen your hold in the region.
• Permanent Terra Incognita removed and replaced with impassable regions.
• Cultural Tradition allows better advisors in the same way that Military Tradition allows better generals and admirals.
• Spheres of Influence simulate the Great Game of the major powers.
• More dynamic pirates. Issue letters of marque to plague the sea zones of rival nations.
• Monarchs need to uphold their legitimacy in the eyes of their subjects
• Many other additions and improvements.

"For The Glory" is gebaseerd op de populaire mod AGCEEP en zal gebaseerd zijn op de Europa Universalis II-engine. Je zult als één van de 180 beschikbare landen kunnen spelen en door handel, militaire macht en diplomatie de wereld domineren. In principe zal de pack zich beperken tot 180 landen en de periode 1419 - 1819, maar door de hoge modbaarheid zul je oneindig kunnen spelen en meer dan 1.000 landen aan kunnen maken. Daarnaast biedt deze uitbreiding ook nog eens meer dan 10.000 historische gebeurtenissen. De volledige lijst met features is als volgt:

• You can play as over 180 countries, on a map covering the entire world, in the
era spanning 1419-1819
• Experience unparalleled historical immersion with over 10000 historical events.
• Unparalleled mod-ability: unlimited timeframe and up to 1000 counties.
• Improved and modernised interface.
• Adapt your playing style to the personality of your nation’s various historical
monarchs.

Tenslotte kondigde Paradox ook nog Victoria 2 aan, een strategiegame die zich in de 19e eeuw afspeelt. Het is aan jou als speler om een land tot grootsheid te leiden. Kies uit verschillende regeringsvormen, hou je economie draaiende met meer dan 50 soorten goederen en dat alles tussen 1835 en 1939. De volledige lijst met features kun je hieronder lezen.

• Deep engrossing political simulation, with dozens of different types of governments.
• Detailed economy with over fifty different type of goods and factories.
• Historical game-play on a large map covering the entire world.
• Over 200 different countries can be played, from 1835 to the start of world war 2.
• Advanced Technological system with thousands of inventions to be discovered.
• Possibility to export a save game at the end of the game into HoI3.
• A streamlined interface, which makes the game easily accessible.
• Automation of various tasks, including trade and population promotion.
• Advanced spheres of influences system, where the great powers battle over the control of the world.
• New types of pops, including bureaucrats and artisans.
• Cottage production simulating pre-industrial economies.
• Gunboat Diplomacy, no need for negotiate as a fleet outside a port may be a more persuasive argument.
• Overhaul of education, where clergy educates people of the same religion, and each pops have their own literacy levels.
• More reform categories with more options to select from in each.
• New election system with coalition governments and an upper house/senate.
• Historical and Dynamic missions guiding your country through the history.
• Thousands of historical events and decisions.

Toerisme in Amsterdam krijgt rake klappen

Toeristische attracties in Amsterdam hebben het zwaar te verduren. Zij zagen het aantal bezoekers in het eerste kwartaal van dit jaar afnemen met 19 procent ten opzichte van diezelfde periode een jaar eerder. In het tweede kwartaal was de daling 9,3 procent.

Dat blijkt uit cijfers van het Amsterdam Toerisme & Congres Bureau, zo bevestigde een woordvoerder vandaag een bericht hierover in De Telegraaf. Hij kon niet zeggen hoe groot de afname in totale aantallen bezoekers was.

Toeristische attracties in Amsterdam hebben het zwaar te verduren  (foto: ANP)

Weeralarm voor Lowlandskampeerders

Lowlandsgangers die morgenavond al hun tent op willen zetten in Biddinghuizen moeten rekening houden met flinke onweersbuien. Het KNMI voorspelt dat de buien donderdagmiddag en -avond gepaard kunnen gaan met lokaal veel neerslag, zware windstoten en hagel.

Het festival begint overmorgen, maar fanatieke bezoekers kunnen hun tent vanaf morgenavond 18.00 uur opzetten. Het weersvooruitzicht voor deze fanatiekelingen is echter niet zo gunstig. De dag begint warm en zonnig, maar in de loop van de middag ontstaan onweersbuien. Deze trekken vanuit het zuidwesten naar het oosten van het land.

De weersverwachting voor de rest van het weekeinde is een stuk beter. Het KNMI verwacht temperaturen tussen de 20 en 25 graden. De kans op neerslag is verwaarloosbaar. 

Met dank aan AllOfMe1971 voor de submit.

Praat mee over het weer tijdens Lowlands op ons Lowlandsforum.

Loovens in voorselectie Oranje

Nederland werkt op 5 september een oefenwedstrijd af tegen Japan en vier dagen later wacht Schotland voor het laatste WK-kwalificatieduel. In de voorlopige selectie van bondscoach Bert van Marwijk valt vooral de naam van Glenn Loovens (Celtic) op.

Oud-Feyenoorder Loovens verloor dinsdagavond nog met zijn ploeg Celtic in de voorronde van de Champions League van Arsenal: 0-2. De voorlopige selectie is beter nieuws voor de verdediger.

Van Marwijk heeft opnieuw drie doelverdedigers geselecteerd. Naast nummer één Maarten Stekelenburg zijn ook Michel Vorm (FC Utrecht) en Piet Velthuizen (Vitesse) opgeroepen. Verwacht mag worden dat de laatste wederom zal afvallen.

Henk Timmer heeft nog steeds geen club gevonden en zit dan ook niet bij de selectie van Oranje. Volgende week vrijdag maakt Van Marwijk de definitieve selectie bekend.


De voorlopige selectie van het Nederlands elftal:

Doel: Maarten Stekelenburg (Ajax), Piet Velthuizen (Vitesse), Michel Vorm (FC Utrecht)

Verdediging: Edson Braafheid (Bayern München), Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord), John Heitinga (Atlético Madrid), Glenn Loovens (Celtic), Dirk Marcellis (PSV), Joris Mathijsen (HSV), David Mendes da Silva (AZ), André Ooijer (PSV), Gregory van der Wiel (Ajax)

Middenveld: Ibrahim Afellay (PSV), Nigel de Jong (Manchester City), Stijn Schaars (AZ), Wesley Sneijder (Real Madrid), Rafael van der Vaart (Real Madrid), Demy de Zeeuw (Ajax)

Aanval: Ryan Babel (Liverpool), Eljero Elia (HSV), Klaas Jan Huntelaar (AC Milan), Dirk Kuyt (Liverpool), Robin van Persie (Arsenal), Arjen Robben (Real Madrid)

'Een bos tulpen, en 'n gram coke graag'

Een bloemenstal in Amsterdam-Noord verkocht naast rozen en tulpen ook wiet en cocaïne. Dat meldt het Parool vandaag. De eigenaar en zijn vrouw zijn aangehouden.

De politie had anonieme tips ontvangen, waarna een onderzoek werd gestart. De bloemenstal werd geobserveerd en de telefoon van de eigenaar werd afgetapt. "Al snel stond vast dat zich dagelijks klanten bij de stal meldden die niet voor een ruikertje kwamen", aldus een politieagent tegen het Parool.

De bloemenkoopman werd vorige week aangehouden bij zijn woning in Purmerend. In de woning werden een vuurwapen, 44 hennepplantjes en ongeveer zestig gram cocaïne aangetroffen. Ook lag er veertienduizend euro in de diepvries. Zijn vrouw is aangehouden op verdenking van het witwassen van zwart geld.

De man is volgens de politie al lang drugs aan het verhandelen. De verdachte ontkent dit. De aangetroffen drugs zou voor eigen gebruik zijn geweest. Hij verklaarde drie gram per dag te gebruiken. De man zou ook betrokken zijn geweest bij een hennepplantage.

De politie is nog bezig vaste klanten van de bloemenstal te horen. Eén van de klanten vertelde de politie dat hij zijn cocaïne bij de bloemenhandelaar haalde omdat de man "puike kwaliteit" leverde. De vaste afnemers waren volgens de politie "keurige mensen met een vast inkomen".

 

Koperdief krijgt stroomstoot

Een koperdief is onder stroom komen te staan in een transformatorhuisje. De dief raakte hierbij zwaargewond en is overgebracht naar een brandwondencentrum. De man heeft derdegraads brandwonden over twintig procent van zijn lichaam.

Samen met twee andere mannen en een vrouw brak de dief in in een transformatorhuisje in Rotterdam. De man wilde een stuk van een kabel afknippen, maar had niet in de gaten dat er nog een spanning van 380 Volt op de kabel stond. De man kreeg een schok en er brak brand uit in het transformatorhuisje.

Vermoedelijk dachten de dieven dat het transformatorhuisje buiten gebruik was. Na meldingen over rookontwikkeling, was de politie snel ter plaatse. De drie mededaders zijn gearresteerd en zitten vast in afwachting van het onderzoek.

Met dank aan Thomas-W en EZKaeL voor de submit.

Bos komt met strenge regels voor flitskredieten

Voor leningen die korter dan een maand duren, gelden vanaf volgend jaar strenge toezichtsregels. Daarnaast bekijkt minister Wouter Bos (Financiën) of voor die flitskredieten ook de maximale kredietvergoeding van 18 procent gaat gelden.

In ons land zijn zes aanbieders actief van flitskredieten, die samen ongeveer 25.000 leningen via internet of sms verstrekken. De gemiddelde leensom ligt rond 230 euro. Er worden soms heel hoge rentepercentages voor gevraagd.

In antwoord op vragen uit de Tweede Kamer verwees Bos vandaag naar onderzoek dat naar de aanbieders is gedaan. Binnenkort stuurt hij dat naar het parlement. Nu vallen de leningen met een zeer korte looptijd nog niet onder het financieel toezicht. Door een Europese richtlijn is dat hoogstwaarschijnlijk vanaf juni volgend jaar wel het geval.


Bos komt met strenge regels voor flitskredieten  (foto: DAG)

Vier teams steunden Renault in beroep

Het Formule 1-team van Renault heeft voor de beroepszaak tegen de FIA vier brieven gekregen van rivaliserende teams die de beroepszaak van de Franse renstal ondersteunden. Mede hierdoor kan Renault in Valencia gewoon meedoen en hoeft het slechts een boete van 50.000 dollar te betalen.

Fernando Alonso werd in Hongarije de pitstraat uitgestuurd terwijl zijn rechtervoorwiel niet vast zat. Het wiel liep er enkele bochten later al af, waardoor de FIA Renault beschuldigde van het moedwillig de Spanjaard de baan opsturen met een niet deugdelijke auto. Uit de brieven van Red Bull Racing, McLaren, Ferrari en Toyota bleek dat twee van deze teams hun procedures aan moesten passen wilden zij een soortgelijk ongeval kunnen voorkomen.

Lees hier de volledige verklaring van het Court of Appeal van de FIA.

Kovalainen moet beter presteren

McLaren-coureur Heikki Kovalainen heeft van zijn team te verstaan gekregen dat hij beter zal moeten presteren wil hij ook volgend jaar bij het Britse team rijden. Teambaas Martin Whitmarsh is teleurgesteld in de prestaties van de Fin en heeft hem dit woensdag in Woking duidelijk gemaakt.

"Heikki verricht als teamplayer geweldig werk. Tijdens zijn evaluatie bleek dat hij niet presteerde zoals hij en wij wilden dat hij zou presteren. Ik had het er net nog met hem over," zei Whitmarsh. "Iedereen wil dat Heikki goede resultaten behaalt dit jaar en het zou er voor zorgen dat hij kan blijven. Dat is wat we het liefste hebben. Komend weekend wil hij in Valencia in ieder geval winnen en hij moet er toe in staat worden geacht."

"Hij kan goed kwalificeren en hij mag in staat worden geacht om daar vanuit een race te winnen. Dus daar gaat hij zich nu op richten. Daarna gaat hij zich op zondag op Spa richten en dat is wat wij willen en niet dat zich wat van speculaties aantrekt."

Afghanistan dreigt met uitzetten journalisten

Afghanistan zal buitenlandse journalisten het land uitzetten, als zij melding maken van aanslagen tijdens de verkiezingen morgen.

Lokale media kunnen sluiting tegemoetzien. Dat heeft een woordvoerder van het Afghaanse ministerie van Buitenlandse Zaken vandaag gezegd.

De Afghaanse regering riep media gisteren op met geen woord te spreken over terreuraanslagen. Kiezers zouden dan namelijk kunnen besluiten niet naar de stembureaus te gaan.

"Dit is een buitengewone situatie en alle media moeten het besluit gehoorzamen", verklaarde de zegsman.

Oud-burgemeester klaagt 'chemtrails' aan

Oud-burgemeester Peter Vereecke van het Belgische Evergem heeft bij de rechtbank van Gent een aanklacht ingediend tegen 'chemtrails'. Vereecke had hierover al eens eerder een klacht ingediend bij de politie, maar daar werd niet serieus op ingegaan.

Chemtrails zijn condenssporen van vliegtuigen in de lucht, die volgens sommigen vol schadelijke chemische stoffen zouden zitten. Vele complottheorieën stellen dat de overheid verantwoordelijk is voor deze sporen. De stoffen in de sporen zouden het klimaat moeten beïnvloeden of zelfs de zwakkeren in de samenleving moeten uitroeien.

Vereecke is overtuigd van zijn gelijk en stelt dat zijn beweringen ondersteund worden door laboratoriumonderzoek, analyses en getuigenverklaringen. "Ik ben geen fantast. Als ik dat soort dingen zeg, dan is dat omdat ik er van overtuigd ben dat er iets aan het mislopen is. Ik dien deze klacht in wegens het opzettelijk in de atmosfeer brengen van allerlei chemische en biologische stoffen, die een ernstig gevaar betekenen voor de volksgezondheid. Ik wil dat dit misdrijf grondig onderzocht wordt en dat op een objectieve manier wordt vastgesteld om welke stoffen het in Vlaanderen gaat, welke de identiteit van de opdrachtgever is en met welke bedoelingen dit gebeurt."

Met dank aan Maraatje voor de submit.

Discussieer ook op ons forum mee over deze nieuwe stap van Vereecke.

Verboden te stinken in Brits pretpark

In het Thorpe Park in Engeland is het vanaf vandaag verboden om je armen omhoog te houden als het 25 graden Celcius of hoger is. Het park wil hiermee voorkomen dat de bezoekers last krijgen van de zweetlucht.

Met je armen in de lucht tijdens een rit in de achtbaan mag ook niet meer. "We ontvangen dan veel klachten. Onze attracties zijn echt eng en mensen zweten meer door de angst", aldus Mike Vallis, directeur van het Thorpe Park.

In Engeland worden vandaag recordtemperaturen voorspeld. Door het grote aanbod aan spannende attracties wordt verwacht dat er veel gezweet zal worden. Waarschuwingsborden moeten de bezoekers erop wijzen niet hun armen in de lucht te houden. Bezoekers die het toch doen, worden uit het park verwijderd.

Vrijheid Door Vreemdgaan

Het gejuich werd weer oorverdovend toen ze het podium opstapten voor hun toegift. De drummer tikte af en ze zetten in. John, die nauwelijks in de gaten had dat hij op het podium stond, sloeg zijn snaren aan maar had niet door dat er geen geluid uit zijn gitaar kwam. Het publiek ook niet, tenzij je echt oplette en gitaar kon spelen. Maar het was niet aannemelijk dat als je zo dicht vooraan stond om het te kunnen zien dat je nog scherp genoeg was om het door te hebben. Zelfs zijn korte solo leek er nog een beetje op. Halverwege het tweede nummer van de toegift, tijdens een rustige passage van een toch al rustig nummer stapte Rik, de zanger, naar de microfoon en riep "Stop, stop, stop."

[GC '09] Keihard door de sneeuw in Motorstorm Arctic Edge

De eerste twee Motorstom-games op de Playstation 3 speelde zich af in warme en zonnige omgevingen. Nu de serie zijn opwachting maakt op de PSP hebben de makers ook meteen de volledige setting veranderd. In Motorstorm Arctic Edge zal je door de regen en de sneeuw moeten racen. Dit koudere landschap geeft wel mooi de mogelijkheid tot nieuwe voertuigen zoals sneeuwscooters. Op de Gamescom is een trailer verschenen die hieronder te zien is.

[GC '09] Rusland controleert de tijd in Singularity-trailer

Spelen met de tijd geeft alleen maar problemen. Je denkt er verstandig aan te doen om even iets recht te zetten in het verleden en voor je het weet heb je nog meer problemen veroorzaakt. Toch denkt Rusland hier anders over want in Singularity hebben ze een mechanisme ontwikkeld om de tijd te controleren. Jij als speler mag hiermee aan de slag wat te zien is in onderstaande trailer.

Buurt bijeen om brand te verwerken

Tijdens een bijeenkomst in een sporthal in Kampen zijn 120 wijkbewoners geïnformeerd over de dodelijke brand van afgelopen nacht. Bij die brand in de Kamper wijk Cellesbroek-Middenwetering zijn vier jongens omgekomen die op de zolderverdieping lagen te slapen.

Dat meldde de gemeente Kampen vandaag. Ruim tweehonderd huishoudens in de wijk hadden een uitnodiging voor de bijeenkomst ontvangen. Zowel burgemeester Jan Oosterhof als vertegenwoordigers van politie en brandweer hebben de bewoners geïnformeerd.

Vanavond vindt een tweede bijeenkomst plaats, bedoeld voor bewoners die de eerste samenkomst gemist hebben. De sporthal blijft de hele dag open voor opvang van buurtgenoten.

Geestelijke helpers op basisschool
De Groen van Prinstererschool in Kampen heeft vandaag de hulp ingeschakeld van medewerkers van Eleos, een landelijk werkende instelling voor gereformeerde geestelijke gezondheidszorg.

Dat meldde bestuurslid Frank van den Beek van de school, waar drie van de vier omgekomen kinderen op zaten. De medewerkers helpen bij vragen die leven bij leerlingen en leerkrachten na de brand in de wijk waarbij vier jonge kinderen omkwamen. De school kreeg al vroeg de aanbieding van Slachtofferhulp om medewerkers te sturen, maar besloot na beraad een andere instelling te kiezen. "Niet dat Slachtofferhulp niet bekwaam is, maar de medewerkers van Eleos kennen onze achtergrond en identiteit."

Basisschool Groen van Prinsterer in Kampen verzorgt gereformeerd basisonderwijs. Twee medewerkers van Eleos waren vandaag op school om te praten met leerlingen en leerkrachten. "Wij putten troost uit de Bijbel. Zij voelen dat aan." De leerlingen hebben allemaal een brief van de school mee gekregen. "Daarin roepen we de ouders op de kinderen op te vangen. Als er vragen bij hen leven, staat er iemand van ons voor hen klaar."


Buurt bijeen om brand te verwerken  (foto: DAG)

Excelsior straks enige weken zonder Erasmus

Excelsior zal enkele weken in september en oktober niet kunnen beschikken over spits Kermit Erasmus. De van Feyenoord gehuurde aanvaller speelt dan op het WK voor spelers onder 20 jaar.

De bond van Zuid-Afrika heeft Erasmus opgeroepen voor dit toernooi, dat op 24 september begint en tot 16 oktober duurt. Het toernooi heeft plaats in Egypte. Excelsior is verplicht de spits af te staan.

Hittealarm in Zuid-Europa

In Spanje hebben de autoriteiten een hittealarm uitgevaardigd voor bijna het hele land. Meteorologen verwachten temperaturen van boven de veertig graden.

Alleen aan de Atlantische kust in Noord-Spanje en op de Canarische eilanden zijn de temperaturen draaglijker. De hitte, die al enkele dagen duurt, bereikt vandaag haar hoogtepunt.

Ook in Italië houdt de zomerzon het land vandaag in zijn greep, met temperaturen tot 41 graden. De autoriteiten hebben gewaarschuwd voor de hitte in twaalf steden, waaronder Rome, Milaan en Bologna.

De hittegolf heeft tientallen branden tot gevolg, aldus het Italiaanse staatsbosbeheer. Morgen wordt het nog warmer in de laars van Europa. Dan staan Florence en Venetië ook op de lijst van hete steden.


Hittealarm in Zuid-Europa  (foto: DAG)

Thaise studentes te sexy gekleed

Volgens twee Thaise topuniversiteiten zijn hun studentes te sexy gekleed. Via een campagne vragen zij de dames zich aan de kledingvoorschriften te houden.

De universiteiten constateren dat studentes steeds vaker korte rokjes en strakke, doorschijnende bloesjes dragen. De rectoren van de universiteiten vinden dit onfatsoenlijk. Ze vermoeden dat de studentes zich steeds minder verhullend kleden door de invloed van film- en tv-sterren.

Studentes zouden het door de Thaise monarchie geschonken universiteitsuniform weer moeten dragen. Het dragen van dit uniform is een "voorrecht", zo stelt de rector van de Chulalongkorn Universiteit in Bangkok. De Thammasat Universiteit, eveneens in Bangkok, is iets minder strict. Maar ook daar verwacht men dat alle studenten "gepast gekleed" hun colleges en werkgroepen bezoeken. 

Met dank aan crv voor de submit.

Topteams bij World Tour Beach Volleyball

Van 24 tot en met 30 augustus komt de Swatch FIVB World Tour voor het eerst in de beachvolleybalhistorie naar Nederland. De ‘The Hague Open’ start op maandag met de country quota voor de dames en eindigt met de herenfinale op zondag. Met de organisatie van de World Tour laat Den Haag zien dat het een wereldstad aan zee is.

Veel internationale topteams zijn aanwezig op het strand van Scheveningen. De Brazilianen maken steevast grote kans op de titels. Bij de heren komen de toppers Ricardo/Emanuel, Harley/Alison en Benjamin/Pedro in actie in het Hommerson Beachstadion. Harley en Alison waren dit jaar al twee keer succesvol bij de World Tour. Ze wonnen in Shanghai en Myslowice. Ricardo en Emanuel stonden in Brasilia op het hoogste podium en Benjamin/Pedro in Stare Jablonki. Ook de Spaanse plaaggeesten van Reinder Nummerdor en Richard Schuil zullen Den Haag aandoen. Adrian Gavira en Pablo Herrera behaalden al drie keer een podiumplaats.

Met Reinder Nummerdor en Richard Schuil heeft ook Nederland een kanshebber op de titel. De mannen werden derde in Klagenfurt en vierde in Gstaad en Marseille. Over hun kansen zegt Nummerdor: "Zoals bij elk toernooi liggen er kansen voor ons in Den Haag. We hebben al zo vaak laten zien dat we er tegenaan zitten. Ook dit jaar. We moeten top spelen om te winnen van de Braziliaanse topteams, maar dat kan gewoon. Dat hebben we al een paar keer gedaan. Hopelijk kunnen we dat voor eigen publiek ook laten zien."

Bij de dames is het deelnemersveld eveneens van een hoog niveau. De Braziliaanse en Amerikaanse topteams geven acte de présence bij de The Hague Open. Alle winnaars van de World Tour evenementen uit 2009 zijn in Den Haag aanwezig. Larissa en Juliana waren het beste duo in Brasilia, Osaka, Moskou, Klagenfurt en Stare Jablonki. Talita en Antonelli wonnen de titel in Shanghai, Seoul, Gstaad en Kristiansand. Ook de Wereldkampioenen zijn aanwezig. April Ross en Jennifer Kessy vormden het sterkste koppel bij het WK in Stavanger en Marseille.

De kersverse Nederlands kampioenen Marleen van Iersel en Sanne Keizer zijn als zesde geplaatst en wonnen al brons in Osaka. Marleen van Iersel: "Ik denk zeker dat we in vorm zijn. We hadden de afgelopen tijd wat last van blessures. Daarom hebben we het een week wat rustiger aangedaan en daarna weer opgebouwd met krachttraining. We groeien langzaam weer naar ons topniveau." Sanne Keizer is zeer positief over de kansen van het Nederlandse koppel: "We gaan voor een podiumplek in Den Haag. Hopelijk wordt het goud, maar met zilver of brons zijn we ook tevreden."

Operatie Bot succesvol verlopen

René Bot is in Finland geopereerd aan zijn hamstring. De operatie is succesvol verlopen, zo meldt de verdediger van AGOVV Apeldoorn tegenover Omroep Gelderland.

"De dokters hebben me verteld dat het goed is verlopen. Ik heb er zelf niks van meegekregen, want ik zat onder narcose. Ik heb een snee van achttien centimeter in mijn bovenbeen. Ik kom vrijdag weer naar Nederland. Dan moet ik me twee weken nog rustig houden, dan gaan de hechtingen eruit."

De rechtsback liep de mysterieuze hamstringblessure op tijdens een oefenduel op de Open Dag van de Apeldoornse eerstedivisionist. Het euvel was in Nederland niet bekend, maar in Finland kon Bot wel terecht.

"In Nederland kon niemand mij de garantie geven dat ze dit goed konden opereren. Hier hebben ze deze operatie vaak gedaan", aldus de achterhoedespeler tegen het eerder genoemde medium.

'Espanyol toont interesse in Oleguer'

Ajacied Oleguer Presas staat in de belangstelling van Espanyol, zo meldt El Mundo Deportivo. De tweede club uit Barcelona is op zoek naar een verdediger na het tragische overlijden van Daniel Jarque.

Ajax zou bereid zijn mee te werken aan een eventuele transfer. Oleguer blijkt niet de rots in de branding, waarvoor hij ruim een jaar geleden naar Amsterdam is gehaald. Espanyol probeerde eerder de Argentijn Fabrizio Coloccini binnen te halen. Dat bleek financieel niet haalbaar voor de Catalaanse club.

De 29-jarige Oleguer heeft nog een contract tot medio 2012 in Amsterdam, maar coach Martin Jol verkiest momenteel Rob Wielaert en Toby Alderweireld boven de Catalaan.

Gordon stopt wel/niet (d.w.n.v.t.i)

Gordon stopt met de Toppers. Gordon stopt niet met de Toppers. Gordon houdt een mediastop. Gordon praat toch met de media. Weet jij het nog? De media niet meer namelijk.

Vanmorgen riep Evert Santegoeds dat Gordon opstapt uit de Toppers. Vorige week waren er al geruchten dat hij ruzie zou hebben met de Toppers-manager. Maar de mantel der liefde bedekte deze vuige roddel. Maar nu is er dus weer een rel. Santegoeds zegt dat Goor zelf opstapt en zelf ontkent hij het. Nou ja, zijn woordvoerder.

"Wij hebben geen flauw idee waar Evert dit vandaan haalt. Er zijn helemaal geen veranderingen doorgevoerd. Gordon weet nog altijd niet beter dan dat hij een Topper is én blijft. Wij zijn echt met stomheid geslagen en begrijpen niet waar dit verhaal vandaan komt."

Overgens heeft Goor ook nog te maken met het floppen van Waar is Elvis? Hier kijken 180.000 mensen naar op vrijdagavond. Een herhaling van Goochelaars Ontmaskerd scoort op vrijdagavond meer dan het dubbele, namelijk 413.000 kijkers. Maar goed. Stopt Gordon of stopt Gordon niet met de Toppers. Gaarne doorhalen wat niet van toepassing is.

Guti mag onder geen beding weg uit Madrid

Volgens Marca maakt Guti geen onderdeel uit van de grote schoonmaakoperatie van Real Madrid. De 32-jarige middenvelder blijft gewoon bij De Koninklijke.

Waar een flink aantal spelers op de schopstoel zit in Madrid geldt dat niet voor Guti, al jaren een vaste kracht voor de Madrileense ploeg. Eerder werd de Spanjaard in verband gebracht met andere clubs. Everton, Galatasaray en enkele clubs uit Qatar zouden interesse hebben om de middenvelder van Real Madrid aan hun selectie toe te voegen.

Algemeen directeur Jorge Valdano en trainer Manuel Pellegrini hebben aangegeven Guti niet kwijt te willen. Guti heeft nog een contract tot medio 2011 in Madrid.

Zwangere Götschl stopt met skiën

Renate Götschl stopt met skiën. De 34-jarige Oostenrijkse is namelijk zwanger en kiest voor het moederschap.

"De baby heeft mijn beslissing mijn carrière te beëindigen makkelijk gemaakt", aldus Götschl tegenover Salzburger Nachrichten. Ze werd drie keer wereldkampioene en elf keer wereldbekerwinnaar.

Eén medaille staat niet bijgeschreven op haar palmares, de olympisch gouden medaille. "Dat zie ik als slechts een klein minpuntje in mijn carrière", zo relativeert de Oostenrijkse.

Reuzenbadeend vernield in België

De reuzenbadeend die door de Nederlandse kunstenaar Florentijn Hofman is gemaakt, is gisternacht in België door vandalen vernield. Het kunstwerk zou tot eind september te zien zijn in Belgisch Limburg.

Sinds mei was de reuzenbadeend te bewonderen in België. Op 21 juli raakte het kunstwerk beschadigd door een storm. Sinds 14 augustus dobberde de eend weer in de Belgische wateren.

Kunstenaar Hofman betreurt het voorval. Over twee dagen presenteert hij in Osaka een nieuwe reuzenbadeend. Vanuit Japan laat hij weten dat hij het "verschrikkelijk" vindt. Volgens de kunstenaar is het in Japan "ondenkbaar dat iemand zoiets zou doen".

Desondanks gaat de kunstenaar door met het maken van reuzeneenden. "De volgende komt misschien in India", aldus de kunstenaar, die stelt dat zijn eenden een wereldwijd succes zijn.

Het kunstwerk in België lijk opzettelijk uiteen gereten te zijn door vandalen. Medewerkers van kunstcentrum Z33 in Hasselt willen de eend laten herstellen. Het is nog niet zeker of de badeend daarna nog te zien zal zijn in Belgisch Limburg.

Met dank aan Mjahtogh voor de submit.

[CG '09] Een echte treinhanger in Uncharted 2 screenshots

Jullie kennen allemaal het begrip Cliffhanger wel. Dit is een spannend shot om belangstelling te krijgen voor een volgend deel. Het woord komt van de situatie waarin een persoon aan een richel hangt en het niet zeker is of deze het gaat redden. Maar hoe heet dit dan als dat persoon aan een trein hangt? Of wat als de trein nou aan een richel hangt? Goede vraag.
Ninja's komen naar Fat Princess?

In de PSN-game Fat Princess moet het hele leger ingezet worden om te voorkomen dat de prinses ontvoerd wordt. Dat leger krijgt binnenkort waarschijnlijk een uitbreiding, want op de site van ontwikkelaar Titan Studios staat onder staande afbeelding.

De afbeelding is gecategorizeerd als 'Fat Princess', dus het is heel goed mogelijk dat dit een nieuwe klasse voor de PSN-multiplayer-titel is.

'De Mul verruilt Sevilla voor Real Mallorca'

Tom de Mul lijkt een nieuwe club te hebben gevonden. De Belg kwam bij Sevilla FC amper aan de bak en maakt daarom de overstap naar Real Mallorca. Beide clubs hebben al een overeenkomst bereikt.

De Mul en Mallorca moeten zelf nog wel tot overeenstemming komen. De Belg gaf eerder aan graag in Spanje te willen blijven. De Mul maakte in 2007 de overstap van Ajax naar Sevilla. De rechtsbuiten kon echter nooit imponeren bij de voormalig UEFA Cup-winnaar.

Eerder ontstond het gerucht dat De Mul naar promovendus Xerez zou gaan, maar Real Mallorca lijkt dus nu de nieuwe werkgever te worden van de aanvaller.

Overstap Baptista naar Inter niet uitgesloten

Julio Baptista zou niet onwelwillend overstaan ten opzichte van een overstap naar landskampioen Internazionale. Eerder sprak zijn zaakwaarnemer alle geruchten rondom een vertrek tegen.

Zaakwaarnemer Herminio Menendez gaf eerder nog aan dat Baptista 'honderd procent zeker' in Rome zou blijven. Die woorden lijkt hij enigszins in te slikken. "We hebben nog geen aanbiedingen ontvangen", verkondigt de zaakwaarnemer. "De pers vraagt altijd naar de toekomst van Julio Baptista."

"Als Inter contact met me opneemt, dan zullen we eens kijken. Als de club wil praten over de situatie, dan gaan we nadenken wat te doen", aldus Menendez.

Redknapp: "We kregen rotzooi aangeboden"

Harry Redknapp, manager van Tottenham Hotspur, werd niet blij van de spelers die hij aangeboden kreeg. Volgens hem kwam er meer rotzooi voorbij dan je ooit in je leven gezien hebt.

De transferperiode is voor veel clubs een interessante tijd. Spurs-coach Redknapp denkt daar na deze zomer heel anders over. "We hebben veel rotzooi aangeboden gekregen", vertelt hij aan The Mirror.

"Je zegt: 'we spelen wel in de Premier League, niet bij de amateurs. We zijn wel Tottenham'". Toch haalde Redknapp twee goede spelers binnen: Peter Crouch en Sebastien Bassong kwamen naar White Hart Lane.

Het gerucht dat David James, de ervaren keeper van Portsmouth, naar The Spurs komt wijst Redknapp van de hand. Hij vindt dat hij met Carlo Cudicini en Heurelho Gomes al twee prima keepers heeft.

[Upd] Vier doden bij woningbrand in Kampen

Door een brand in een woning in Kampen zijn vanmorgen vroeg vier kinderen uit een gezin om het leven gekomen. Dat heeft een woordvoerder van de gemeente gemeld.

De brandweer is de brand inmiddels meester. Over de oorzaak van de brand evenals de leeftijd van de kinderen kon de gemeente nog geen mededelingen doen.

Update 13.30 uur:

De slachtoffers zijn jongens van een, vier, zes en acht jaar oud. De overige twaalf gezinsleden, onder wie nog tien andere kinderen, konden ontkomen. Voor hen is opvang geregeld. Ook voor de buurtbewoners staan professionele hulpverleners klaar.

De burgemeester van Kampen heeft de plek van brand bezocht om zich te laten informeren en zijn medeleven te betuigen. De website Condoleance.nl heeft woensdagochtend een condoleanceregister geopend voor de slachtoffers.

[GC '09] Verse screenshots New Super Mario Bros.

Niet alleen Super Mario Galaxy 2, maar ook New Super Mario Bros. voor de Nintendo Wii is in de maak. Met maar liefst tachtig levels hoopt onze enige echte Miyamoto dat de game bij veel gamers goed in de smaak zal vallen. De hardcore gamers hoeven niet te vrezen dat ze deze tachtig levels binnen twee uur uitgespeeld hebben, want er zitten nog altijd moeilijke levels tussen.

De casual gamers hoeven niet te vrezen voor deze moeilijke levels. Dankzij de feature Demo Play zal de computer dat ene moeilijke level voor je spelen en zo kun je toch nog verder. Dus voor mensen zonder doorzettingsvermogen, dit is de game waar je naar zoekt. Eigenlijk biedt dit nieuwsbericht tot nu toe weinig nieuws, maar daar hebben we iets voor. Nieuwe screenshots vanuit de Gamescom!Knaven nog een jaar door bij Milram

Servais Knaven blijft nog een jaar op de fiets zitten voor Team Milram. De 38-jarige wielrenner tekende het nieuwe contract tijdens de Eneco Tour in Rotterdam.

"Ik kijk erg naar volgend jaar uit. Ik wil graag Team Milram en manager Gerry van Gerwen bedanken voor het vertrouwen dat ze in mij hebben", aldus de Parijs - Roubaix-winnaar van 2001. "Ik geniet ervan om te rijden in dit team. Je voelt de geweldige ontwikkeling en ik wil mijn steentje graag bijdragen aan het succes van het team."

Manager Gerry van Gerwen was ook in zijn nopjes over de langer durende samenwerking met Knaven. "Servais Knaven is een absolute modelprofessional. Hij kan terugblikken op een ongeëvenaarde carrière en is een belangrijke aanwinst voor elk team. Hij brengt een enorme ervaring en kennis van de voorjaarsklassiekers met zich mee."

Knaven reed pas sinds begin dit jaar voor Team Milram, daarvoor stapte hij op de fiets voor Team Columbia. De geboren Lobithenaar werd in 1995 Nederlands kampioen op de weg. In 2003 pakte hij een etappe in de Tour de France.

Badoer wil in Valencia race uitrijden

Ferrari-coureur Luca Badoer wil komend weekend in Valencia de finish halen. De Italiaan valt bij het Formule 1-team in voor Felipe Massa die in Hongarije geblesseerd raakte. De beoogd invaller Michael Schumacher bleek nog te veel last van zijn nek te hebben om te kunnen rijden.

Eerder deze week reed Badoer al enkele ronden met de F60 omdat er 'promotionele activiteiten' op het programma stonden. "Ik heb een goede indruk gekregen, maar in Valencia wacht een lastige taak voor mij. De eerste race zal me weer in het ritme van het Formule 1-weekend brengen. Ik heb mezelf geen doelen gesteld, alleen dat ik de finish wil halen," zei de Italiaan die in 1999 zijn laatste race reed.

Badoer zegt dat het testen van afgelopen week hem geen voordeel heeft opgeleverd. "Deze 200 kilometer maken vanuit technisch oogpunt niets uit, maar hebben er wel voor gezorgd dat ik weer aan de auto kan wennen," zei de coureur die blij is dat Michael Schumacher toch in Spanje aanwezig zal zijn. "Ik ben blij dat Michael bij het team is. Ik denk dat hij enkele belangrijke tips kan geven en de laatste dagen hebben we veel samen gesproken en getraind, toen hij weer fit wilde worden om te racen."

Man overlijdt in ziekenhuis vlak voor geboorte eerste zoon

Een man die op het punt stond vader te worden viel dood neer terwijl hij zijn vrouw bijstond bij haar bevalling. Slechts een paar uur later werd zijn eerste zoon geboren.

De eenentwintigjarige Dave Robertson haastte zich naar het ziekenhuis in Swindon, Engeland, waar zijn vriendin Sharon zojuist haar eerste weeën had gekregen. Daar aangekomen stortte hij echter ineen en overleed enige tijd later, ondanks verwoede pogingen hem te reanimeren. Tien uur na zijn dood zette Sharon hun gezonde zoon Sam op de wereld.

Als eerbetoon hebben zijn vrienden een pagina op de site Facebook aangemaakt genaamd ‘Rip Dave Robertson’, waarvoor zich al meer dan 200 mensen hebben aangemeld. Zijn vriendin Sharon schrijft er: “Ik mis je zo erg, kan niet geloven hoeveel Sam op je lijkt, ik hou van je”.  Dave’s vader vertelde de Swindon Advertiser dat zijn zoon net zo veel zin had om vader te worden als hij zelf om voor de eerste keer grootvader te zijn. “Hij was een flinke knaap, bekend als ‘Big Dave’, maar had geen gezondheidsproblemen. Hij was een vriendelijke reus.”

Een lijkschouwing heeft nog geen doodsoorzaak kunnen prijsgeven. Robertson laat naast zijn vriendin en zoon ook een broer Stephen van twintig en een zus Jessica van 17 achter.

ADO-doelman Coutinho op vrije voeten

ADO Den Haag-doelman Gino Coutinho is vandaag door de politie op vrije voeten gesteld. De 27-jarige goalie werd twee weken geleden gearresteerd omdat in een pand dat op zijn naam stond een wietplantage werd gevonden.

Naast Coutinho werd ook een 28-jarige verdachte uit Eindhoven gearresteerd. Hun voorarrest werd na drie dagen met twee weken verlengd. Het Openbaar Ministerie benadrukte dat Coutinho ondanks zijn vrijlating nog wel verdachte blijft in de hennepzaak.

De arrestatie van Coutinho betekende voor ADO Den Haag dat het op zoek moest naar een andere doelman. Vaste doelmannen Boy Waterman en Robert Zwinkels waren geblesseerd en Coutinho was de enige die fit was. Daarom werd de transfervrije Barry Ditewig op het laatste moment vastgelegd. Onduidelijk is nog of Coutinho nu weer bij zijn club onder de lat mag staan, omdat hij ook door zijn team geschorst is vanwege de drugszaak.

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.

Clijsters wint in Toronto, Venus naar huis

Tennisster Kim Clijsters gaat bij het WTA-toernooi in Toronto gewoon door waar ze vorige week bij haar rentree in Cincinnati aan begonnen was: winnen. De Britse Elena Baltacha werd met 6-3 en 6-4 aan de kant gezet.

Venus Williams verloor in de tweede ronde in Canada. De Amerikaanse ging net als vorige week vroegtijdig onderuit. Ditmaal was het de Oekraïnse Kateryna Bondarenko die haar met 6-1, 5-7 en 4-6 naar huis stuurde.

[GC '09] Xboxen aan het oververhitten dankzij Mass Effect 2

Spoedgeval! Bioware zit met een probleem. De Mass Effect 2 demo laat de hormonen zó op hol slaan dat zelfs de Xboxen er aan moeten geloven. "Danger Will Robinson! Xboxes in ME2 demo overheating. We're stalled as we fix." Zo meldt de Twitter van Bioware. We wensen Bioware veel sterkte met het repareren van de Xboxen, anders kan de FOK!games crew de game natuurlijk niet spelen en zo mis je een dikke preview.


Deze gozer is ook niet 'amused'

PVV-kandidaten Venlo willen eigen partij

Na het besluit van Geert Wilders om niet deel te nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Venlo, wil een aantal kandidaten uit die gemeente een eigen lijst oprichten. De basis voor de nieuwe politieke beweging is het gedachtegoed van de PVV.

Om hun plan gestalte te geven heeft de beweging een website gelanceerd: www.burgerpolitiek.com. Via deze website hopen de initiatiefnemers in contact te komen met gelijkgestemden.

Met dank aan Jeroen_L voor de submit.

'Fàbregas volgend jaar van FC Barcelona'

De geruchtenstroom rondom Arsenal-middenvelder Cesc Fàbregas lijkt onophoudelijk door te gaan. Italiaanse media speculeerden eerder dat de Spanjaard bij AC Milan zou tekenen. FC Barcelona lijkt nu de jonge Spanjaard voor het volgende seizoen over te willen nemen.

Volgens het Spaanse El Mundo Deportivo zou Fàbregas bij FC Barcelona al een contract hebben getekend voor komend seizoen. Het huidige voetbaljaar zou Fàbregas, die zijn opleiding in de Catalaanse hoofdstad genoot, nog bij Arsenal blijven.

De krant weet te melden dat de Londense club een transfersom van rond de 35 miljoen euro tegemoet kan zien. Daarmee zou de jonge Spanjaard weer op het oude nest terugkeren. Omdat Fàbregas al Europees voor Arsenal in actie is gekomen, is hij voor de Europese topclubs wat betreft het huidige seizoen minder interessant.

'Treinreizigers ontsnapt aan ramp'

In de avondspits van 2 juli 2009 zijn honderden treinreizigers ontsnapt aan een treinramp in de Schipholtunnel. De machinisten van zeven volle treinen kregen tegenstrijdige opdrachten door gebrekkige communicatie tussen de brandweer en de treindienstleiders van ProRail. Die avond lag het treinverkeer in de tunnel enkele uren stil.

De Schipholtunnel stond vol met dichte rook en de brandweer wilde de treinen zo snel mogelijk uit de tunnel hebben. De treindienstleiders die het sein daarvoor zouden moeten geven lieten de treinen echter gewoon staan. "Wij hebben ongeveer twintig minuten in de tunnel moeten wachten tot we toestemming kregen om naar buiten te rijden", zeggen machinisten in een intern NS-rapport. "Wij hebben ons zorgen gemaakt voor de reizigers, deze hadden de deuren kunnen openen. Met weet ik wat voor gevolgen."

"Gelukkig, bleek later, was er slechts sprake van rookontwikkeling", aldus Roel Berghuis van FNV bondgenoten. "Als het een echte brand was geweest, was er blinde paniek uitgebroken. Met alle gevolgen van dien. Er moeten specifieke trainingen komen voor mogelijke rampen. En niet alleen voor NS'ers, maar voor alle betrokkenen. Geen tunnel is hetzelfde. Er moet dus per tunnel een training komen. Want deze miscommunicatie kan ook in andere tunnels, zoals de hsl-tunnel, voorkomen."

Een machinist zou gehoord hebben dat de verantwoordelijke die de beslissing moest nemen 'niet aanwezig was'. Ook maken de machinisten zich zorgen over de veiligheidssituatie op de luchthaven. "Hoewel er sprake was van een enorme rookoverlast, ging het alarm niet af en moesten wij (de machinisten) zelf de hulpdiensten waarschuwen."

Real Madrid is 'afwachtende' Van der Vaart beu

Real Madrid zit erg in zijn maag met de overbodige Rafaël van der Vaart. De speler zou volgens de club met opzet de transfertermijn opzoeken, zodat hij naar een club van zijn eigen keuze kan vertrekken.

Er zijn al verschillende biedingen gekomen op de linksbenige middenvelder, maar Van der Vaart is op allen niet ingegaan. Zijn droomclub zit er nog niet tussen.

In Madrid worden ze tamelijk nerveus van de houding van Van der Vaart, meldt het Spaanse Sport. De Nederlander zou opzettelijk lang wachten met een vertrek uit Madrid. Daardoor zou de transferprijs zakken en heeft Van der Vaart meer keuze.

De club uit de Spaanse hoofdstad is Van der Vaart liever zo snel mogelijk kwijt en wil hem van de hand doen. De transferperiode loopt nog tot en met 31 augustus.

Lost Planet 2 co-op demo nu op Xbox Live Marketplace

Hij staat nog niet bij 'nieuwste demo's' op Xbox Live Marketplace. Maar als je naar de gamepagina van Lost Planet 2 gaat, dan vind je daar de co-op demo van Lost Planet 2. Met de grootte van 304 mb moet de co-op demo niet te veel zijn voor je harde schijf. Er zijn nu nog weinig mensen te vinden, maar in de loop van deze avond zullen er vast en zeker veel mensen zijn die de co-op demo gaan uitproberen.

FC Twente-aanwinst Stoch wil nog meer scoren

Miroslav Stoch is een opvallende nieuwe verschijning in de selectie van FC Twente. De jonge Slowaak wordt door de Tukkers voor een seizoen gehuurd van Chelsea.

Samen met Bryan Ruiz flankeert Stoch centrumspits Blaise N'Kufo momenteel bij FC Twente. In Enschedese dienst kende de rechteraanvaller een prima start. "Conditioneel ben ik nog niet op topniveau. Daarnaast moet ik ook wennen aan de nieuwe spelers om me heen", aldus Stoch hierover in Voetbal International.

Bij Chelsea mocht Stoch vorig seizoen in vier competitieduels in actie komen. "De trainingen waren al een belevenis op zich, zo hoog lag het niveau. Vooral de laatste training voor een wedstrijd was altijd indrukwekkend. Het elftal dat de basis zou vormen speelde dan tegen de rest. Die rest, onder wie ik, raakte die training geen bal."

Bij FC Twente heeft Stoch nog niet het net weten te vinden, maar "Ik heb door het vele trainen een zesde zintuig voor scoren ontwikkeld. Ik moet mezelf bij FC Twente alleen wat vaker in scoringspositie manoeuvreren en daadkrachtiger zijn in de afronding."

Coach Slovan: "Ajax beter voor- dan achterin"

Slovan Bratislava-coach Dusan Uhrin bekeek afgelopen zondag Europa League-tegenstander Ajax, dat in Eindhoven tegen PSV voetbalde.

De ervaren coach denkt dat zijn ploeg een goede kans heeft om een goed resultaat neer te zetten in de Amsterdam ArenA. Naar aanleiding van de wedstrijd in het Philips Stadion toont Uhrin zich optimistisch.

"Ajax heeft een betere voor- dan achterhoede", tekende Het Parool op uit de mond van Uhrin. "Dat ze 4-4-2 speelden verraste me, gezien hun opgestelde spelers niet. Wij hebben zeker een kans. We moeten in Amsterdam scoren."

Zelf kende Slovan geen al te beste generale voor de wedstrijd tegen Ajax. Tegen MSK Petrzalka kwam de ploeg niet verder dan een gelijkspel. Uhrin: "Misschien dachten ze al aan het duel met Ajax, maar dat is geen excuus."

Cervélo laat Sastre en Hushovd thuis voor Vuelta

Team Cervélo heeft besloten om zonder de Spanjaard Carlos Sastre en de Noor Thor Hushovd de Vuelta a España te gaan rijden. Woensdag maakte de wielerploeg elf namen bekend, waarvan er nog twee moeten afvallen.

Sastre en Hushovd reden beide de afgelopen Tour de France. Hushovd pakte daarin de groene trui, Sastre eindigde als zeventiende in het eindklassement van La Grande Boucle. Kopman bij de Zwitserse ploeg is Jose Angel Gómez Marchante, hij werd vijfde in de Ronde van Spanje van 2006.De voorlopige selectie: Jose Angel Gómez Marchante, Iñigo Cuesta, Philip Deignan, Xavier Florencio, Simon Gerrans, Roger Hammond, Ignatas Konovalovas, Joaquin Novoa, Gabriel Rasch, Dominique Rollin en Marcel Wyss.

Shadow Complex vanaf vandaag beschikbaar

Enkele Xbox 360-gamers hebben het allang door, maar vanaf vandaag is Shadow Complex beschikbaar voor download gemaakt. Deze side-scrolling adventure/shooter gaat over de überheld Jason Fleming die op zoek gaat naar zijn vriendin. Alleen is ze echt helemaal verdwenen, pats boem weg. En dan zijn er nog wat andere dingen wat niet helemaal honderd procent goed gaan.

Voor maar liefst 1200 Microsoft Points is deze Xbox Live Arcade van jou. Voor de échte fans van deze game is er overigens goed nieuws: zeer waarschijnlijk werkt de developer van Shadow Complex aan een sequel.

Geen maandelijkse kosten voor All Points Bulletin

All Points Bulletin moet volgens vele gehypte gamers de Grand Theft Auto van de MMO's worden. Oftewel, een hele mooie, vrije MMO die dik gaat scoren. Wij als de meest objectieve site ter wereld betwijfelen we dat natuurlijk. Er is echter één groot pluspunt naar bovengekomen. Zo is uit de FAQ van de officiële All Points Bulletin website gebleken dat APB géén maandelijkse kosten heeft. Hoe developer Realtime Worlds geld krijgt, is door middel van ingame items verkopen voor echt geld. Tevens verdienen ze natuurlijk wat aan de verkochte hoesjes uit de winkel. Wij citeren voor u, even de FAQ:

While the retail price itself is still under discussion, Realtime Worlds revealed that there will be no monthly subscription fee for APB.

ADO-doelman Coutinho op vrije voeten

ADO Den Haag-doelman Gino Coutinho is woensdag door de politie op vrije voeten gesteld. De 27-jarige goalie werd twee weken geleden gearresteerd omdat in een pand dat op zijn naam stond een wietplantage werd gevonden.

Naast Coutinho werd ook een 28-jarige verdachte uit Eindhoven gearresteerd. Hun voorarrest werd na drie dagen met twee weken verlengd. Het Openbaar Ministerie benadrukte dat Coutinho ondanks zijn vrijlating nog wel verdachte blijft in de hennepzaak.

De arrestatie van Coutinho betekende voor ADO Den Haag dat het op zoek moest naar een andere doelman. Vaste doelmannen Boy Waterman en Robert Zwinkels waren geblesseerd en Coutinho was de enige die fit was. Daarom werd de transfervrije Barry Ditewig op het laatste moment vastgelegd. Onduidelijk is nog of Coutinho nu weer bij zijn club onder de lat mag staan, omdat hij ook door zijn team geschorst is vanwege de drugszaak.

Wenger blij verrast met Vermaelen

Voorlopig maakt Thomas Vermaelen een prima indruk in het shirt van zijn nieuwe club Arsenal.

De Belg, die deze zomer voor twaalf miljoen euro werd overgenomen van Ajax, scoorde afgelopen weekend tijdens de met 1-6 gewonnen competitiewedstrijd tegen Everton en bleef ook in het Champions League-duel met Celtic eenvoudig overeind.

Zijn manager Arsène Wenger is heel tevreden over de manier waarop Vermaelen zich momenteel manifesteert. "Ja, ik ben verrast. We hadden wel gezien dat hij fysiek sterk is en ook over de juiste mentaliteit beschikt om het hier te maken."

"Bovendien beschikt hij over de juiste mix van techniek en kracht. Daarnaast geeft hij het team als linksbenige speler extra mogelijkheden wat betreft de passing", was het commentaar van de Fransman na afloop van het duel in Schotland.

'Everton dichtbij binnenhalen Banega'

Volgens de Liverpool Daily Post is Everton dichtbij het binnenhalen op huurbasis van middenvelder Ever Banega.

The Toffees zouden volgens de krant al een aanvraag voor een werkvergunning hebben ingediend voor de 21-jarige Banega, die momenteel onder contract staat bij Valencia. Everton zou tevens een optie tot koop hebben op de jonge middenvelder, die niet gelukkig is in de Spaanse kustplaats.

Banega werd in januari 2008 door de toenmalige trainer Ronald Koeman naar Valencia gehaald. In de sinaasappelstad vielen zijn prestaties echter tegen, waardoor hij afgelopen seizoen werd uitgeleend aan Atlético Madrid. In dienst van los colchoneros werd hij twee keer van het veld gestuurd in de Spaanse competitie.

Nu Banega is teruggekeerd bij Valencia, wil hij eigenlijk zo snel mogelijk weer weg.

Ook Landzaat wil nu duidelijkheid van Feyenoord

Denny Landzaat is één van de routiniers van Feyenoord die afgelopen zondag in de wedstrijd tegen Heracles Almelo moesten plaatsnemen op de bank.

Zijn 'medeslachtoffers' Kevin Hofland, Roy Makaay en Tim de Cler kregen dinsdag duidelijkheid over hun toekomst bij de Stadionclub. Sigi Lens, zaakwaarnemer van Landzaat, zal binnenkort een onderhoud hebben met trainer Mario Been over de situatie van zijn cliënt.

"Voor Denny is het vervelend dat hij op de bank zit", zegt Lens in het Algemeen Dagblad. "Ik ga luisteren naar wat Feyenoord daarover te vertellen heeft. Volgende week gaan we met elkaar om de tafel zitten. Dan wil ik weten of er nog vertrouwen is in Denny."

Veel vertrouwen lijkt Lens niet te hebben. "Ik ben door Feyenoord uitgenodigd om te komen praten. Dan weet je hoe de situatie is." Zelf zal Landzaat niet de handdoek in de ring gooien. Lens: "Denny wil gewoon voor zijn kans gaan. Hij werkt hard, doet wat hij moet doen. Hij komt alleen niet aan spelen toe, dat ziet iedereen. Ik ook."

Lens vindt het niet vreemd dat Landzaat, die nog niet zo lang geleden door Feyenoord werd aangetrokken als belangrijke steunpilaar, nu al weer aan de kant dreigt te worden geschoven. "Kijk om je heen. Zie wat er in Spanje gebeurt bij Real Madrid, in Engeland bij Manchester City. Of dichterbij huis: kijk naar Ajax."

"De club moet voor een oplossing zorgen", gaat Lens verder. "Ik heb nu geen zin om dingen te roepen. Ik wacht af wat Feyenoord te zeggen heeft. Denny heeft niet tegen me gezegd dat hij weg wil. Absoluut niet. Zo zit hij ook niet in elkaar."

Klien: "BMW Sauber heeft mijn voorkeur"

Christian Klien wil niets liever dan bij BMW Sauber blijven. De testcoureur van de Duits/Zwitserse renstal weet dat BMW de stekker er uit gaat trekken, maar hoopt toch dat het team volgend jaar een plaatsje op de grid weet te krijgen.

De Oostenrijker hoopt volgend jaar weer op de grid te staan en over belangstelling heeft hij niet te klagen getuige het feit dat andere teams hem al benaderd hebben. "Er zijn gedurende het seizoen al verschillende verzoeken geweest," zei Klien. "In de Formule 1 is alles altijd in beweging en de nieuwe teams willen ervaren rijders die nog enkele jaren mee kunnen gaan."

"Met mijn leeftijd van 26 jaar en mijn zesde jaar in de sport kan ik denk ik beide bieden. En ook de gevestigde teams zijn nu op zoek naar nieuwe coureurs, omdat er enkele rijders van team gaan veranderen. Toch gaat mijn voorkeur uit naar het team uit Hinwil. De technische ondersteuning is goed en de passie voor het racen is precies bij mijn idee van een Formule 1-team."

Klien was net als de rest van het team aangeslagen door het nieuws dat BMW de stekker er uit trekt, maar ziet tegelijkertijd ook kansen voor zichzelf. "In februari wist nog niemand of Brawn GP überhaupt op de grid zou staan. Daarom zit ik nu in de wachtkamer, maar zodra de puzzelstukjes op hun plaats beginnen te vallen kunnen dingen snel gebeuren. In 2010 zijn er meer banen in de Formule 1, maar niet meer ervaren rijders, dus ik ben positief gestemd over mijn kansen."

[GC 09] Fable Episodic aangekondigd

Op de GamesCom in Keulen is bekend gemaakt dat Fable Episodic vanaf 29 september beschikbaar zal zijn. Dit is geen nieuwe game, maar Fable II die in vijf hoofdstukken is opgedeeld. Het eerste deel is gratis en na het spelen kan de speler beslissen of ze het volgende hoofdstuk of de rest van de game willen kopen. De DLC voor Fable II zal volledig compatible zijn met Fable Episodic. Het aanschaffen van nieuwe hoofdstukken zal volledig in-game gebeuren.

Directeur Brein bedreigd

Tim Kuik, directeur van stichting Brein (Bescherming rechten entertainment industrie Nederland), is met de dood bedreigd. Kuik heeft een bericht hierover in het AD bevestigd en heeft aangifte gedaan. Het AD kreeg een anonieme mail met de bedreigingen. Kuik heeft dat bericht gezien en stapte naar de politie.

Brein strijdt namens auteurs en verspreiders van muziek, film en video tegen inbreuk op het auteursrecht. De stichting heeft onlangs een rechtszaak gewonnen tegen de Zweedse torrentwebsite The Pirate Bay. De Zweden gaan tegen de uitspraak in hoger beroep.

42-jarige zwemster wil naar Spelen Londen

Zwemster Dara Torres wil naar de Olympische Spelen in Londen. De 42-jarige Amerikaanse, die al twaalf olympische plakken in haar bezit heeft, wil over drie jaar nog één keer alles er uit halen.

Torres was al actief sinds de Spelen van 1984 in Los Angeles. Daar won ze als 17-jarige gelijk goud op de 4x100 meter vrije slag. Sinds die tijd ontbrak ze alleen op de Spelen in Atlanta (1996) en Athene (2004).

Het is nog niet helemaal zeker of Torres doorgaat tot Londen, want ze moet dan wel fit zijn. "Ik heb iets minder dan een jaar om uit te zoeken wat ik wil gaan doen. Ik hoop echt dat mijn geblesseerde knie herstelt en dat mijn benen weer in vorm raken. Daarna ga ik met mijn coach praten om te kijken wat mogelijk is."

Gabri naar Spanje voor herstel blessure

Ajax-middenvelder Gabri is naar Spanje afgereisd om te herstellen van zijn blessure aan de linkerachillespees, zo meldt De Telegraaf.

De Spanjaard liep de kwetsuur aan de achillespees in de voorbereiding op, kreeg last van een terugslag en heeft nu van Ajax permissie gekregen om naar Spanje af te reizen. In zijn vaderland wordt Gabri behandeld door zijn eigen fysiotherapeut. De middenvelder werd eerder deze week genoemd als één van de spelers, voor wie een vertrek bij Ajax op korte termijn mogelijk zou zijn.

Demy de Zeeuw trainde dinsdag niet vanwege de voetkneuzing die hij opliep in de topper tegen PSV afgelopen zondag. Tegen Slovan Bratislava (vierde voorronde Europa League) wordt De Zeeuw echter gewoon in de basis verwacht bij Ajax.

Ismaïl Aissati liep dinsdag apart van de groep rondjes, maar zal naar alle waarschijnlijkheid ook gewoon beschikbaar zijn tegen Slovan.

Valencia past circuit aan

De organisatie van de Formule 1-race op het stratencircuit van Valencia heeft op last van de coureurs het circuit aangepast. Dit is gedaan om de veiligheid verder te verbeteren.

Zo is de uitgang van de pitstraat aangepakt. De muur die de uitgang scheidde van de rest van de baan is nu weggehaald. Ook is het asfalt in de pits zelf aangepakt. Daarnaast zijn de muren naast de baan bij de bochten 3, 5, 9, 10 en 14 verder naar achteren gezet, terwijl de kerbs bij bocht 4 en 5 verder doorlopen. Tenslotte heeft de organisatie kunstgras geplaatst bij bocht 10 en 14 om de coureurs meer grip te geven mochten ze daar naast de baan geraken.


Het circuit in Valencia

[GC '09] Fable 3 met eerste informatie en trailer

Na een iets wat tegenvallende eerste deel, voornamelijk door loze beloftes van Peter Molyneux, hebben de mannen met deel 2 een hoop goed gemaakt. Nu is er meer bekend geworden over Fable 3 met zelfs een eerste teaser die je hieronder kunt zien.

De game gaat, zo zegt Peter Molyneux, een hele andere kant op. De makers zijn vooral geïnspireerd door leiders als Joan of Arc, Richard III en Genghis Khan. In de game zul je geboren worden als zoon of dochter van een held en strijden tegen de machthebber die het land in zijn ijzeren vuist heeft. Je zult mensen moeten verzamelen om het tegen hem op te kunnen nemen en zelfs andere stammen proberen te verenigen.

De speler zal beloftes moeten doen aan zijn volgelingen waarbij goed nagedacht moet worden over de gevolgen. Natuurlijk is er weer de keuze voor goed en slecht met uiteindelijk het doel om leider van het land te worden. Daarnaast zal er een andere manier komen om met andere karakters om te gaan om nog meer gevoel en variatie aan te brengen.

De game zal al snel verschijnen, namelijk in 2010, voor de Xbox 360.
Wessels zet punt achter tennisloopbaan

Tennisser Peter Wessels heeft besloten per direct een punt achter zijn loopbaan te zetten. De tennisbond KNLTB maakte woensdag bekend dat de Amsterdammer niet meer terug wil knokken na de zoveelste blessure die zijn loopbaan overschaduwd heeft.

Wessels bereikte in 2005 zijn hoogste ranking op de ATP Tour met een 72e plaats. Vijf jaar eerder had hij al eens het ATP-toernooi van Newport gewonnen. Twee jaar geleden liet hij nog van zich horen door vanuit de kwalificaties de finale van het Ordina Open in Rosmalen te halen. Hij verloor toen van Mario Ancic. Ook kwam hij uit in de Davis Cup voor Nederland.

Vorig jaar scheurde hij in de Daviscupontmoeting met Macedonië een enkelband waarna lang herstel volgde. In februari van dit jaar moest Wessels wederom onder het mes omdat hij een scheurtje in de meniscus had.

Reis mee met PSV naar Israël

Jonathan Reis lijkt hard op weg om weer een volwaardig lid van de PSV-selectie te worden. De Braziliaan is namelijk met de Eindhovense club meegereisd naar Israël om daar donderdag in de vierde voorronde van de Europa League tegen Bnei Yehuda te spelen.

Vorig jaar zat Reis op een dood spoor bij PSV en mocht zelfs vertrekken. Trainer Fred Rutten ziet het echter wel in de Braziliaan zitten, getuige dat hij voor het duel tegen Ajax weer bij de selectie zat.

AEL zet cartoon toch weer op website

De Arabisch Europese Liga (AEL) heeft een omstreden cartoon weer op zijn website gezet. Het is een tekening waarop twee Joden de Holocaust verzinnen.

Het Openbaar Ministerie maakte gisteren nog bekend dat de afbeelding weliswaar strafbaar is, maar dat het van vervolging af zal zien, als de AEL de cartoon voorgoed van zijn website verwijdert. In eerste instantie zei de actiegroep aan die eis te hebben voldaan.

Inmiddels is de organisatie daar echter van teruggekomen. Reden is dat justitie ook heeft besloten dat de ‘Deense cartoons’ over de islamitische profeet Mohammed niet strafbaar zijn.


AEL zet cartoon toch weer op website  (foto: DAG)

Volleybalsters winnen in finaleronde GP

De vrouwen van de nationale volleybalploeg zijn de finale van de World Grand Prix in Tokio begonnen met een overwinning op China. De ploeg van Avital Selinger, die zondag nog van China had verloren, won in vijf sets: 18-25, 25-22, 25-22, 24-26, 15-13.

Opvallend was de rol van Maret Grothues tijdens de wedstrijd. Deze buitenaanvalster kwam in de tweede set in het veld voor Debby Stam, waarna Oranje het initiatief overnam. "Nee, ik heb heus niet voor de ommekeer gezorgd", reageert Maret Grothues vlak na de wedstrijd. "Maar ik deed wel een paar dingen goed en met z’n allen gingen we wel steeds fanatieker knokken en kwamen we steeds beter in de wedstrijd."

Volgens de linkshandige aanvalster was de overwinning op China (het land dat Oranje zondag in Hong Kong nog een 3-1 nederlaag had toegebracht) dik verdiend. "Eigenlijk hadden we de vierde set al moeten winnen, maar toen ging het in de slotfase mis, mede omdat de scheidsrechter een bal af floot op een spannend moment."

Grothues is bezig aan haar eerste Grand Prix en geniet met volle teugen. "Maar nu begint het pas echt. Vijf wedstrijden achter elkaar in vijf dagen. Dat is erg zwaar, maar ook een prachtige uitdaging."

Tijdens de finale van de World Grand Prix spelen de zes deelnemers allemaal één keer tegen elkaar. Donderdag moet Nederland het opnemen tegen Duitsland.

Punten Nederlandse speelsters tegen China:
Kim Staelens 8, Chaine Staelens 13, Francien Huurman 11, Maret Grothues 9, Caroline Wensink 1, Manon Flier 28, Ingrid Visser 13, Debby Stam 2.

Drieduizend dagen demonstreren

Hij is inmiddels een van de bekendste toeristische trekpleisters van Londen. Brian Haw zit al sinds juni 2001 tegenover de ingang van het Britse parlement. Hij demonstreert tegen oorlog, vandaag voor de drieduizendste dag op rij.

In de afgelopen acht jaar hebben politie en politiek geprobeerd het leven van de vredesactivist flink zuur te maken. Tijdens kantooruren mocht hij zijn megafoon niet gebruiken, met uitzondering van een half uur op woensdagmiddagen. Borden, foto's en vlaggen werden door de politie verwijderd. Haw moest zich geregeld voor de rechter verantwoorden.

Zijn echtgenote heeft hem verlaten en hij ziet zijn kinderen haast niet meer. Volgens Haw komt ook dat door de politiek. "Ik hou zoveel van mijn vrouw en kinderen. Ik geef de regering de schuld, omdat ik hier geen acht jaar zou hoeven te zitten. Zolang de moorden doorgaan blijf ik", zei hij vandaag in de krant The Independent.

Brian Haw demonstreert al sinds 2001 tegen oorlog  (foto: ANP)

[Upd] Laatste kaarten Lowlands in verkoop

Straks om 11 uur komen de ALLERLAATSTE kaarten voor het Lowlandsfestival in de verkoop. Het zijn er in totaal 500, dus je moet snel zijn.

Het festival is al sinds begin mei uitverkocht, maar de organisatie doet er alles aan om de zwarthandel dwars te zitten en blokkeert de kaarten die gekocht zijn door handelaren. Die kaarten worden vervolgens weer omgezet in kaarten die je bij acties zoals straks kunt kopen.

De kaarten zijn gewoon 150 euro en het festival begint vrijdag. De kaarten zijn straks hier te koop.

Heb je kaarten kunnen bemachtigen? Laat het hier weten.

Update 11:04

De kaarten waren binnen twee minuten uitverkocht, dit was waarschijnlijk de laatste kans om kaarten te scoren.

Playstation 3 Slim uitpakken

Voordat je naar de winkel rent om een -sinds vandaag- in prijs verlaagde PS3 te kopen, kijk nog even naar dit filmpje.

Amper een dag nadat Sony op de Gamescom officieel de komst van de niewe PS3 slim aankondigde, hebben we namelijk de eerste bewegende beelden van de 'revamped console'. De jongens van Gamevideos.com kregen een eerste review-exemplaar van de nieuwe PS3 slim toegestuurd. Ze hebben een video gemaakt van het uitpakken. Je ziet ook beide consoles naast elkaar, gevolgd door een korte demonstratie.

Met de grotere harde schijf van 120 GB (eigenlijk 111 zoals uit de video blijkt), lijkt de keuze voor een nieuwe PS3 slim een 'no brainer'. Maar is dat ook zo? De video toont al minstens één minpuntje en de tijd zal uiteindelijk moeten leren of de PS3 slim met zijn grotere standaard HDD en kleinere CPU chip inderdaad beter is dan zijn grote broer (waar je tenslotte ook vrij eenvoudig de HDD van kunt vervangen).
En voor de liefhebbers nog een paar foto's van eenzelfde gebeurtenis bij Endgadget.com.Familie laat gehandicapte zoon zitten

Als je met de familie gezellig uit eten gaat en besluit weg te lopen zonder te betalen, is het wel zo handig dat je met de hele familie vertrekt. Dat is een wijze les voor een oplichtersfamilie uit Noord-Holland. 

Gisteravond liep de familie een restaurant uit zonder te betalen maar vergaten hun verstandelijk gehandicapte zoon mee te nemen. De jongen werd aangehouden door een chef van het restaurant en het personeel belde de politie.

De achttienjarige jongen werd meegenomen naar het bureau  waar er contact met de ouders werd gezocht en werd verzocht om het etentje alsnog te betalen. Na enkele uren kwamen de ouders de arme jongen eindelijk ophalen. Ze hebben nog steeds niet betaald en het restaurant in kwestie is van plan aangifte te doen. 

Met dank aan mikkey72 voor de submit

[GC '09] PSP krijgt sub-100MB games in oktober

Sony Europe president Andrew House heeft 'Minis on PSP' aangekondigd. Dit houdt in dat we in oktober hele kleine games, minder dan 100MB, mogen gaan verwachten op de PSP.


"Minis allow many developers who have never developed for PSP before to do so for the first time," zei House. ''It's part of Sony's new PSP focus of "Content content and more content".

EA is al bezig met Sudoku en Tetris games, ook Gameshasta in India en Halfbrick Studios in Australië zijn hard bezig met de Minis. Tijdens de launch van de minis zouden er direct 15 games beschikbaar moeten zijn, en tegen het eind van het jaar zou dit moeten oplopen tot 50. De prijzen van de games zijn nog niet bekend. Mensen zonder credit-card hoeven zich geen zorgen te maken. Er komen namelijk PSN voucher cards van 20 Euro en 50 Euro in de Europese winkels te liggen, deze kun je gaan gebruiken voor je PS3 en PSP aankopen.

Onderzoek voorval Volendam-spelers

Er zal een onderzoek komen naar de acties van FC Volendam-spelers Melvin Platje en Kelvin Maynard. Afgelopen vrijdagavond na afloop van de wedstrijd raakte het duo slaags met fans van de tegenstander FC Omniworld en moest een nacht de cel in.

De Openbaar Aanklager van de KNVB is een vooronderzoek begonnen en wil van Platje en Maynard weten wat er exact is voorgevallen die avond. Ook wil de aanklager van Omniworld weten hoe het staat met de veiligheid langs de weg van de kleedkamers naar de spelersbus.

Het duo werd zaterdagochtend weer vrijgelaten uit de politiecel.

Kijk voor meer sportnieuws op FOK!sport

Geweld treft Kabul opnieuw

Een dag voor de presidentsverkiezingen in Afghanistan hebben de Taliban opnieuw van zich doen spreken met geweld in Kabul. Extremistische strijders bezetten vanmorgen een bankgebouw, waarop een urenlang vuurgevecht uitbrak met beveiligers en de politie. Zes personen vonden volgens de politie de dood.

Het zou gaan om drie Taliban en drie politieagenten. Het was de derde aanslag in vijf dagen tijd in Kabul. In de afgelopen maanden was het relatief rustig in de hoofdstad. Aanvankelijk meldde de politie dat sprake zou zijn van een bankoverval. De Taliban verklaarden onmiddellijk dat het om een aanslag ging. Een woordvoerder van de radicaalislamitische beweging stelde dat vier Taliban betrokken waren bij de aanval. Een aantal van hen zou bomvesten hebben gedragen.

De Talibanzegsman zei verder dat zijn organisatie een groep van twintig strijders naar Kabul heeft gestuurd. Onder hen zouden ook zelfmoordenaars zijn die zouden wachten op orders om zichzelf op te blazen. De Taliban hebben zoiets al vaker gezegd, maar meestal gebeurde er niets.

De voormalige machthebbers in Afghanistan hebben eerder al aangekondigd dat ze de presidentsverkiezingen morgen met geweld willen verstoren. In de aanloop naar de stembusgang deden ze al van zich spreken met een reeks (zelfmoord)aanslagen, vooral in het zuiden en oosten van het land.

De Afghaanse regering heeft media gevraagd morgen gewelddaden niet meteen te melden, omdat de kiezers kunnen worden afgeschrikt. Zeventien miljoen mensen staan als kiezer geregistreerd. De zittende president Hamid Karzai geldt als favoriet in de stembusstrijd.

geweld laait opnieuw op  (foto: ANP)

'Voetbalmakelaars verdwijnen'

Volgens VI.nl verdwijnt de spelersmakelaar per 2010. Vanaf volgend jaar zou de FIFA alle licenties wereldwijd intrekken, zo blijkt uit papieren die in het bezit zijn van het voetbalweekblad.

De FIFA probeert de macht van de spelersmakelaars al lange tijd in te perken. Uit onderzoek vanuit de Europese Commissie in Brussel naar de werkwijze van voetbalmakelaars bleek dat onder de vlag van de FIFA werd gedaan aan kinderhandel en schimmige transfers.

Nadat de FIFA een aantal jaar heeft geprobeerd het wereldje te beteugelen met licenties en belangenverenigingen neemt de bond nu een ander standpunt in. Doordat elk land zijn eigen regelgeving heeft en er door de duizenden dossiers teveel controle nodig is heeft de FIFA besloten de controle nu volledig op te heffen.

Theo van Seggelen, voorzitter van de FIFPro, lijkt een grote rol in het geheel te vertolken. De voorman van de internationale spelersfederatie is de afgelopen maanden verschillende keren met Blatter en zijn adviseurs gesignaleerd. Van Seggelen: "Ik kan me voorstellen dat je de plannen van de FIFA niet kunt geloven. Maar het klopt als een bus. Ik ga er niet over liegen. Jullie willen natuurlijk van mij horen of het einde van de makelaars echt aanstaande is? Nou, dat durf ik wel aan. Wanneer? Volgend jaar."

Rob Jansen, directeur van Sport-Promotion en een van de meest invloedrijke makelaars van de lage landen, is des duivels over het voornemen van de FIFA. "De FIFA kan het zelf niet aan en trekt zijn handen ervan af. Het is net alsof je in een oud Wild West-stadje een sheriff hebt die het niet meer aan kan en je hem vervolgens maar helemaal weghaalt. Ik geef je nu op een briefje dat de spelers dadelijk loslopend wild worden."

Film: Fifty Dead Men Walking

De term ‘dead man walking’ wordt normaliter gebruikt voor een ter dood veroordeelde die op weg is naar zijn executie. In de film Fifty Dead Men Walking heeft het echter een tegenovergestelde betekenis: het staat voor de levens van de vijftig mensen die de Ier Martin McGartland heeft weten te redden tijdens de hoogtijdagen van de strijd tussen de katholieken en protestanten, eind jaren '80 in Ierland.


'Liverpool haalt Kyrgiakos binnen'

De Griekse international Sotiris Kyrgiakos speelt dit seizoen waarschijnlijk op Anfield Road. De transfer is nog niet officieel rond, maar er wordt vermoed dat het zeer snel beklonken is.

Manager Rafael Benitez haalde de Griekse verdediger op bij AEK Athene. Kyrgiakos speelde slechts één jaar in Griekenland. Voorheen speelde de international bij Eintracht Frankfurt en Glasgow Rangers.

Volgens bronnen heeft de Griek 3,5 miljoen euro op moeten brengen voor de ploeg uit Athene. Ook voor de volgers van het Griekse voetbal was de overname van Kyrgiakos een verrassing.

Nazi's en monsters knallen in Wolfenstein gameplay

Met de Gamescom aan de gang en de release van zo veel trailers en nieuws zou je bijna vergeten dat er ook nog nieuwe games gereleast worden deze week. Één van deze games is Wolfenstein waarin je de mogelijkheid krijgt om Nazi's en andere super-natuurlijke wezens kapot te knallen. Hoe dit eraan toegaat is te zien in onderstaande gameplay-video'sDe game verschijnt deze week op de PC, Playstation 3 en Xbox 360.

'Noord-Korea naar begrafenis Kim Dae-jung'

Noord-Korea wil een delegatie sturen naar de begrafenis van de gisteren overleden Zuid-Koreaanse ex-president Kim Dae-jung. Dit berichtte de Zuid-Koreaanse omroep YTN.

De melding kwam niet lang nadat de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-Il zijn condoleances had overgebracht aan de familie van de overleden Zuid-Koreaanse oud-president. Het stalinistische regime in Pyongyang lijkt zich de afgelopen dagen minder hard op te stellen jegens Zuid-Korea.

Kim Dae-jung was van 1998 tot 2003 president van Zuid-Korea. Onder zijn leiding kwam er een toenadering tot aartsvijand Noord-Korea. In 2000 kreeg hij daarvoor de Nobelprijs voor de Vrede. Officieel zijn de twee Korea's nog steeds in oorlog.

 In rouw om de dood van Kim Dae-Jung (foto: ANP)

Warhols portret van Jackson geveild

Een portret van de Amerikaanse popster Michael Jackson, dat in 1984 werd gemaakt door de artiest Andy Warhol (1928-1987), is gisteren "voor miljoenen geveild". Dat heeft de eigenares van Vered Art Gallery, Janet Lehr, woensdag bevestigd. Ze wilde geen exact bedrag noemen.

Het kunstwerk is volgens Lehr gekocht door een speculant en niet door een kunstverzamelaar. De galerie op Long Island rekende vooraf op een opbrengst van 10 miljoen dollar (7 miljoen euro) voor Warhols afbeelding van Michael Jackson. De popster overleed op 25 juni onverwacht in Los Angeles.

Portret Jackson door Walhol  (foto: ANP)

[GC '09] Gran Turismo 5 krijgt 1000 auto's en meer

Het wachten op Gran Turismo 5 begint voor vele gamers zo langzamerhand ondragelijk te worden. De game is voor de journalisten in Keulen deze week te spelen en er gaan zelfs geruchten dat de game misschien wel eens deze winter het daglicht zou kunnen zien. Dat is allemaal nog even afwachten maar om de fans een beetje zoet te houden, nog wat meer informatie over de game.

Zo zal de game maar liefst 1000 verschillende auto's bevatten. Hiervan zijn 830 auto's die al eerder te zien waren in andere Gran Turismo's en 170 auto's zullen gloedje nieuw zijn. De game heeft op dit moment 60 bevestigde banen en 20 die nog niet bevestigt zijn. Ook heeft de game eindelijk e langverwachte damage-models waarbij het hoogstwaarschijnlijk ook mogelijk wordt om de auto helemaal te laten rollen. Ook het physics-systeem is nieuw.

Nu nog wachten op een releasedatum.


Metal Gear Solid: Peace Walker krijgt co-op

In de laatste editie van de Famitsu is wat nieuwe informatie opgedoken voor Metal Gear Solid: Peace Walker voor de Playstation Portable. Peace Walker speelt zich af in Costa Rica waar Naked Snake een groep huurlingen moet leiden in verschillende missies. In een aantal missies zal Snake geholpen worden door andere Snakes.

De game krijgt een co-op functie waarbij meerdere spelers door de levels kunnen lopen. Het is onder andere mogelijk om munitie en andere zaken te delen wanneer men naast elkaar staat.


[GC '09] La Tour Eiffel en een Ier in The Saboteur-trailer

De Tweede Wereld Oorlog is een erg belangrijke gebeurtenis in de geschiedenis van de mensheid en dan ook vaak het onderwerp van games. Zo ook The Saboteur maar deze game wil het anders aan gaan pakken als al die dertien in één dozijn shooters. Je bent lid van het verzet in Frankrijk en je zult erg moeten uitkijken dat je niet gesnapt word door de Duitsers. De game ziet er erg indrukwekkend uit met een mix van zwart-wit en kleur. Onderstaande trailer laat ook zien dat het met de sfeer in Parijs ook wel goed zit.

[CG '09] Clank en Ratchet zoeken elkaar in trailer

Twee jaar geleden verscheen de eerste Ratchet & Clank op de Playstation 3 en vorig jaar kregen we een klein zoethoudertje door middel van een kleine downloadbare episode. Deze herfst staat de twee avonturiers alweer voor op ons te wachten in Ratchet & Clank Future: A Crack in Time. In de game zullen we meer te weten komen over het verleden van Clank en zullen onze helden elkaar terug moeten vinden.

Film: The Taking of Pelham 123

Wie bekend is met de films van regisseur Tony Scott (Enemy of the State, Man on Fire, Deja Vu), weet wat hij kan verwachten. Een sterke nadruk op het visuele, iets minder aandacht voor het verhaal zelf en zijn fascinatie met de Amerikaanse cultuur. En niet te vergeten, de man die in twee van de drie genoemde films speelde: Denzel Washington. Al deze elementen zijn ook weer terug te vinden in Scotts laatste film: The Taking of Pelham 123.

[GC '09] "Honey, I shrunk myself" in PlayStation Home

Sony heeft gisteren een aantal aankondigingen gedaan van wat ons in Home staat te wachten en dat zijn zeker niet de minste aankondigingen. Zo kun je bijvoorbeeld jezelf heel klein laten maken waardoor de Home wereld helemaal reusachtig wordt, komen er vele nieuwe kledingstukken om jezelf mee aan te kleden en zullen er de komende tijd een aantal nieuwe ruimtes verschijnen.

Eén van deze nieuwe ruimtes is een SingStar-ruimte voor alle zangtalenten onder ons. In deze ruimte kun je met anderen muziek luisteren, dansen en muziekkwissen houden over SingStar-liedjes. En mocht je toffe digitale vriendjes gemaakt hebben dan kun je alle gezellige kodak-momenten vastleggen met een fotocamera die overal in Home beschikbaar zal zijn.

[GC '09] Sony komt met Mini's

Het is ook Sony niet ontgaan dat veel mensen tegenwoordig even snel een simpel spelletje spelen en het bedrijf heeft dan ook 'Mini's' aangekondigd. Mini's zijn een nieuwe downloadcategorie in de PlayStation-store waarin kleine spelletjes gedownload kunnen worden. Deze spelletjes zijn hooguit 100mb per stuk waardoor ze snel gedownload kunnen worden. Er zullen een flink aantal Mini's beschikbaar komen in allerlei verschillende genres zoals puzzelspellen, vechtspellen en hack and slash. Voor ieder wat wils dus. Wanneer we deze Mini's kunnen verwachten is niet bekend gemaakt.

[GC '09] Gratis Gran Turismo voor eerste kopers PSP Go

Tijdens de persconferentie voorafgaand aan de GamesCom in Keulen heeft Sony bekend gemaakt dat de mensen die in de eerste tien dagen na het verschijnen van de PSP Go hun nieuwe handheld registreren een gratis download krijgen voor Gran Turismo voor de PSP. Met deze downloadcode zal het complete spel te downloaden zijn. Met deze actie hoopt Sony de mensen die een PSP Go aanschaffen ook gelijk enthousiast te maken voor de online mogelijkheden van het apparaat.

Ex-chef veiligheidsdienst verdacht van moord

De voormalige chef van de Colombiaanse veiligheidsdienst DAS (Regeringsdepartement voor Veiligheid), Miguel Maza Márquez, wordt van moord beschuldigd. Justitie in het Zuid-Amerikaanse land heeft gisteren een aanhoudingsbevel tegen hem uitgevaardigd.

Maza Márquez zou twintig jaar geleden verantwoordelijk zijn geweest voor de moord op presidentskandidaat Luis Carlos Galán Sarmiento. Hij verving als veiligheidschef vlak voor de Liberale Galán in Soacha bij Bogota op 18 augustus 1989 een verkiezingstoespraak ging houden, de lijfwachten van de politicus.

Galán werd op het plein van Soacha vermoord. Hij was favoriet voor de presidentsverkiezingen van 1990. Die werd uiteindelijk gewonnen door Galáns campagnechef, César Gavira.

[GC '09 ] Veren in de reet van Scribblenauts in trailer

De makers van Drawn To Life brengen ons dit jaar Scribblenauts, een game waarin je bijna alles op het scherm kunt toveren wat je kunt bedenken. In onze preview kun je lezen wat koei tot nu toe vindt van de game. Scribblenauts kan natuurlijk ook niet ontbreken op de GamesCom en is daar onder andere aanwezig in de vorm van een trailer waarin we voornamelijk in horen wat anderen van de game vinden.

Van der Laan ook kritisch over Ramadan

PvdA-minister Eberhard van der Laan (Integratie) is ook kritisch over de omstreden islamoloog Tariq Ramadan. De gemeente Rotterdam ontbindt het contract met Ramadan. Zijn werk voor een Iraans televisiestation dat financieel wordt gesteund door de regering in Teheran, deed kennelijk de deur dicht.

Van der Laan reageerde gisteren terughoudend ("hij is niet mijn adviseur") op het nog niet officieel bevestigde vertrek van Ramadan. Hij nam daarbij Ramadans functioneren als 'bruggenbouwer' in Rotterdam op de korrel. "Ik ben niet heel erg geïmponeerd door de kwaliteit van de bruggen die hij heeft gebouwd, in het licht van de reeks incidenten."

De bewindsman heeft een stortvloed van vragen uit de Tweede Kamer over Ramadan moeten beantwoorden en zich daarom in zijn uitspraken moeten verdiepen, zei hij. "Het was mij niet altijd meteen duidelijk wat hij bedoelt."

Veel pizza's bevatten overdosis kaas

Wie een pizza margherita bestelt loopt groot risico op een overdosis kaas. En dan mag de consument nog blij zijn dat het om echte kaas gaat.

Het ANWB-maandblad de Kampioen bestelde bij 29 pizzabakkers in het hele land drie pizza's margherita. Meer dan de helft van het populaire Italiaanse gerecht bevatte te veel kaas. In zes gevallen ging het om namaakkaas.

Een van de drie bestelde pizza's werd door een testpanel genuttigd, de twee resterende exemplaren gingen met doos en al naar een laboratorium. Het lab ontdekte zes pizza's met zogenoemde analoogkaas. Hierin is melkvet geheel of deels vervangen door plantaardige oliën en vetten.

Nieuwe NPS-show voor Sylvana Simons

Sylvana Simons gaat een muziekprogramma presenteren voor de NPS. De omroep gaat in het najaar op zondagmiddagen het muziekprogramma Sylvana's Choice uitzenden, meldde een woordvoerster van de zendgemachtigde gisteren. De show is te zien via Nederland 2 (17.05 uur).

In het programma is onder meer aandacht voor het muziekproject In A Cabin With. Daarin reizen Nederlandse muzikanten en bands naar bijzondere plekken in het buitenland om daar - vaak met lokale muzikanten - een album op te nemen. De NPS zendt vanaf 20 september drie recente sessies uit van dit project. Sylvana's Choice laat opnames zien die gemaakt zijn in Canada, Mexico en Thailand.

Op zondag 20 september zijn Alvin Lewis (Giovanca) en Steye (DOX) in Canada te zien. Zij verbleven in het ijskoude Canadese Ottawa (-30 C) in een oude gevangenis en maakten opnames in een oud gerechtsgebouw, samen met acht Canadese muzikanten. Op 27 september staan Paul Willemsen (Zuco 103) en Stan Vreeken (Along Came Stan) in de schijnwerpers terwijl ze opnemen in Mexico. Op 4 oktober is Kyteman te zien in Thailand. Hij nam tracks op in Bangkok. Ze werden opgenomen met het Bangkok Symphonic Orchestra, aangevuld met onder meer het geluid van 25 bellen uit een Thaise tempel.

Miljard doses griepremmers besteld

Westerse landen hebben al meer dan een miljard doses griepremmers besteld bij fabrikanten van medicijnen. Dit in verband met de uitbraak van de Mexicaanse griep en de mogelijkheid dat die in de komende maanden muteert naar een gevaarlijker variant.

Dat meldde een woordvoerster van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) gisteren. Een aantal landen, waaronder Nederland, Griekenland, Canada en Israël, hebben volgens de WHO-zegsvrouw voldoende griepremmers ingekocht om hun volledige bevolking te vaccineren.

Popcorn is goed voor je

Popcorn blijkt boordevol gezonde antioxidanten te zitten. Ook ontbijtgranen bevatten een relatief grote hoeveelheid polyfenol, ontdekten Amerikaanse wetenschappers. "Volgens mij is popcorn gezonde voeding", aldus scheikundige Joe Vinson van de Universiteit van Scranton gisteren in Britse media.

Polyfenol zit ook in fruit, groente, chocolade, wijn, thee en koffie. Het beschermt het hart en vermindert de kans op kanker. Eerder werd gedacht dat de vezels in granen en popcorn de gezondheid positief beïnvloeden, maar volgens Vinson speelt de polyfenol een veel grotere rol.

Uit testen van de onderzoekers bleek dat 2,5 procent van het gewicht van de kern van popcorn bestaat uit polyfenol. Dat was meer dan de meeste ontbijtgranen, die tot 0,5 procent komen, en zelfs veel meer dan warme ontbijtproducten zoals pap.

Volgens Vinson is popcorn zo rijk aan het gezonde stofje omdat het niet bewerkt wordt. "Het zou het beste zijn om zelf je ontbijt samen te stellen uit granen, noten en gedroogd fruit", aldus Vinson. Veel ontbijtproducten zijn zo geproduceerd dat veel polyfenol verloren gaat, aldus de onderzoekers.

'Veel depressies door huisuitzettingen'

De huizencrisis in de Verenigde Staten leidt niet alleen tot economische problemen, maar is ook een bedreiging voor de gezondheid. Dat stelde hoogleraar Craig Pollack van de Universiteit van Pennsylvania dinsdag naar aanleiding van een onderzoek onder 250 mensen die gedwongen hun huis moesten verlaten.

Bijna de helft van de mensen die hun huis worden uitgezet vertoont tekenen van een depressie, blijkt uit het onderzoek. Ruim een derde voldoet zelfs aan de criteria voor een zware depressie. Volgens het onderzoek is dit percentage uitzonderlijk hoog; uit een eerder onderzoek bleek dat 13 procent van de mensen die in armoede leven aan een zware depressie lijden.

"De huizencrisis is ook een gezondheidscrisis", waarschuwt Pollack dan ook. "We moeten meer doen om te voorkomen dat mensen naast hun huis ook hun gezondheid verliezen." 22 procent van de uitgezette mensen heeft geen ziektekostenverzekering. In 9 procent van de onderzochte gevallen waren hoge kosten voor medische behandelingen de reden dat mensen de hypotheek niet meer konden betalen.

Soundtrack van DiRT 2 bekend

Binnekort verschijnt Colin McRae DiRT 2 voor de Xbox 360, Playstation 3, Nintendo Wii, Nintendo DS, PSP en PC. In onze preview kun je onze eerste indruk van de game lezen. DiRT 2 krijgt een soundtrack bestaande uit 45 nummers die hieronder te bekijken zijn

* Biffy Clyro - Mountains
* Black Stone Cherry - Blind Man
* Black Tide - Shout
* Blakfish - Jeremy Kyle Is A Marked Man
* Bloc Party - Helicopter
* Deichkind - Ich Betaeube Mich
* Die! Die! Die!- Sideways Here We Come
* Dinosaur Pileup - All Around The World
* Eagles Of Death Metal - Wannabe In LA
* Elbow - Ground For Divorce
* Hollow Earth Theory - Transmission
* Iglue & Hartly - Viiolent & Young
* Kram - Good Love
* Ladyhawke - My Delerium
* Madine Lake - Never Take Us Alive
* MSTRKRFT - Work On You
* Proceed - Treading Water
* Prodigy - Warriors Dance
* Qemists - Lost Weekend
* Queens Of The Stone Age - Little Sister
* Rise Against - Injection
* Santogold - Say Aha
* Scars On Broadway - They Say
* Silversun Pickups - There's No Secrets This Year
* Bloc Party - Talons
* Franz Ferdinand - Ulysses
* Friendly Fires - In The Hospital
* Friendly Fires - Lovesick
* Glamour Of The Kill - A Hope In Hell
* Steadlur - BumpN
* Templeton Pek - Red Lights Flash
* The Automatic - Steve McQueen
* The Cribs - Men's Needs
* The Futureheads - Radio Heart
* The Hot Melts - Edith
* The Rakes - 1989
* The Stone Roses - This Is The One
* The Subways - I Won't Let You Down
* The Temper Trap - Science Of Fear
* The Walkmen - The Rat
* Tommy Sparks - I'm A Rope
* You Me At Six - Save It For The Bedroom
* Unkle ft Josh Homme - Restless
* White Denim - Let's Talk About It
* White Lies - To Lose My Life
* Yeah Yeah Yeahs - Y Control


[GC '09] FIFA 10 dribbelt voorbij in trailer

FIFA 10 moet de beste FIFA-game tot nu toe worden, aldus Electronic Arts. Het zou wat zijn als ze hier niet naar zouden streven, maar goed. De game kent tal van verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger, zoals verbeterde AI, de mogelijkheid om alle kanten op te lopen, de mogelijkheid om zelf je muurtjes op te bouwen en meer. Vandaag hebben we een nieuwe trailer vanaf de GamesCom.

[GC '09] Zombies knallen in Dead Nation

Housemarque kwam eerder al met een game voor de Playstation 3 genaamd Super Stardust HD. De game heeft het erg goed gedaan en nu komt de developer met een nieuwe game genaamd Dead Nation.

In de game moet je proberen te overleven tussen grote hordes zombies. Wat precies de bedoeling is, weten we nog niet. Onderstaande trailer verteld on in ieder geval dat er veel zombie bloed zal vloeien.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #950
special
Random Pics van de Dag #949
special
Random Pics van de Dag #948
special
Random Pics van de Dag #947
special
Weekend gifdump #120
special
VrijMiBabes #159 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.