Buurt bijeen om brand te verwerken

Redactie

Tijdens een bijeenkomst in een sporthal in Kampen zijn 120 wijkbewoners geïnformeerd over de dodelijke brand van afgelopen nacht. Bij die brand in de Kamper wijk Cellesbroek-Middenwetering zijn vier jongens omgekomen die op de zolderverdieping lagen te slapen.

Dat meldde de gemeente Kampen vandaag. Ruim tweehonderd huishoudens in de wijk hadden een uitnodiging voor de bijeenkomst ontvangen. Zowel burgemeester Jan Oosterhof als vertegenwoordigers van politie en brandweer hebben de bewoners geïnformeerd.

Vanavond vindt een tweede bijeenkomst plaats, bedoeld voor bewoners die de eerste samenkomst gemist hebben. De sporthal blijft de hele dag open voor opvang van buurtgenoten.

Geestelijke helpers op basisschool
De Groen van Prinstererschool in Kampen heeft vandaag de hulp ingeschakeld van medewerkers van Eleos, een landelijk werkende instelling voor gereformeerde geestelijke gezondheidszorg.

Dat meldde bestuurslid Frank van den Beek van de school, waar drie van de vier omgekomen kinderen op zaten. De medewerkers helpen bij vragen die leven bij leerlingen en leerkrachten na de brand in de wijk waarbij vier jonge kinderen omkwamen. De school kreeg al vroeg de aanbieding van Slachtofferhulp om medewerkers te sturen, maar besloot na beraad een andere instelling te kiezen. "Niet dat Slachtofferhulp niet bekwaam is, maar de medewerkers van Eleos kennen onze achtergrond en identiteit."

Basisschool Groen van Prinsterer in Kampen verzorgt gereformeerd basisonderwijs. Twee medewerkers van Eleos waren vandaag op school om te praten met leerlingen en leerkrachten. "Wij putten troost uit de Bijbel. Zij voelen dat aan." De leerlingen hebben allemaal een brief van de school mee gekregen. "Daarin roepen we de ouders op de kinderen op te vangen. Als er vragen bij hen leven, staat er iemand van ons voor hen klaar."


Buurt bijeen om brand te verwerken  (foto: DAG)