Klien: "BMW Sauber heeft mijn voorkeur"

Christian Klien wil niets liever dan bij BMW Sauber blijven. De testcoureur van de Duits/Zwitserse renstal weet dat BMW de stekker er uit gaat trekken, maar hoopt toch dat het team volgend jaar een plaatsje op de grid weet te krijgen.

De Oostenrijker hoopt volgend jaar weer op de grid te staan en over belangstelling heeft hij niet te klagen getuige het feit dat andere teams hem al benaderd hebben. "Er zijn gedurende het seizoen al verschillende verzoeken geweest," zei Klien. "In de Formule 1 is alles altijd in beweging en de nieuwe teams willen ervaren rijders die nog enkele jaren mee kunnen gaan."

"Met mijn leeftijd van 26 jaar en mijn zesde jaar in de sport kan ik denk ik beide bieden. En ook de gevestigde teams zijn nu op zoek naar nieuwe coureurs, omdat er enkele rijders van team gaan veranderen. Toch gaat mijn voorkeur uit naar het team uit Hinwil. De technische ondersteuning is goed en de passie voor het racen is precies bij mijn idee van een Formule 1-team."

Klien was net als de rest van het team aangeslagen door het nieuws dat BMW de stekker er uit trekt, maar ziet tegelijkertijd ook kansen voor zichzelf. "In februari wist nog niemand of Brawn GP überhaupt op de grid zou staan. Daarom zit ik nu in de wachtkamer, maar zodra de puzzelstukjes op hun plaats beginnen te vallen kunnen dingen snel gebeuren. In 2010 zijn er meer banen in de Formule 1, maar niet meer ervaren rijders, dus ik ben positief gestemd over mijn kansen."