Kalusha: "Mulenga wordt de nieuwe Drogba"

Mocht Jacob Mulenga niet slagen bij FC Utrecht, zal het in ieder geval niet aan de president van de Zambiaanse voetbalbond hebben gelegen. Bwalya Kalusha, de preses en oud-PSV-speler, gelooft heilig in Mulenga.

"Hij wordt de nieuwe Didier Drogba", aldus Kalsuha, die hem zes jaar geleden ontdekte, in VI. "Ik zag Jacob en was gelijk verkocht. In heel Zambia kon ik geen spits vinden met méér talent en dus selecteerde ik hem meteen voor de nationale ploeg."

"Dat was nog nooit gebeurd met een speler uit een lagere divisie, maar ik wist dat deze jongen enorme mogelijkheden had", aldus de voormalige linksbuiten, die de Nederlandse competitie prijst. "Hij zal er veel opsteken van het combinatievoetbal. Let op, hij gaat iedereen verrassen. The sky is the limit voor hem. Ik ben enorm trots op Jacob. Hij is de hoop van Zambia."

Mulenga was de minst bekende aankoop van FC Utrecht, maar maakte tijdens de eerste drie competitieronden een uitstekende indruk. Met FC Utrecht verloor hij nog geen duel. Alleen tegen VVV-Venlo (2-2) werd er niet gewonnen.