Joyrider wil meer straf

Een 22-jarige joyrider uit Drachten bleek voor de rechtbank wel heel eerlijk te zijn. De jongeman verklaarde namelijk tegen de rechter dat hij de strafeis "een beetje laag" vond. "Als ik in uw plaats was, zou ik een hogere straf geven om een jong broekie - en dat ben ik - dit eens goed af te leren," sprak hij vervolgens in alle ernst.

De man had kort daarvoor een werkstraf van veertig uren en een geldboete van 220 euro tegen zich horen eisen. De rechter wist niet wat hij hoorde, toen de verdachte antwoordde op de vraag wat hij van de eis vond.  "Ik heb het nog niet eerder meegemaakt dat een verdachte een straf te laag vindt," aldus de verbaasde rechter, die besloot de eis van de officier van justitie te volgen. De vriendin van de verdachte kon een lachje niet onderdrukken.

De joyrider wilde een kratje bier halen met de auto van een collega. Hij had ongevraagd de sleutels gepakt, en de auto meegenomen. De man, die zonder rijbewijs en onverzekerd rondreed, veroorzaakte onderweg een aanrijding met blikschade. 

Met dank aan Peterselieman voor de submit.

Submitter:  Bron: Leeuwarder Courant (papieren uitgave)