FC Twente-aanwinst Stoch wil nog meer scoren

donroyco
Miroslav Stoch is een opvallende nieuwe verschijning in de selectie van FC Twente. De jonge Slowaak wordt door de Tukkers voor een seizoen gehuurd van Chelsea.

Samen met Bryan Ruiz flankeert Stoch centrumspits Blaise N'Kufo momenteel bij FC Twente. In Enschedese dienst kende de rechteraanvaller een prima start. "Conditioneel ben ik nog niet op topniveau. Daarnaast moet ik ook wennen aan de nieuwe spelers om me heen", aldus Stoch hierover in Voetbal International.

Bij Chelsea mocht Stoch vorig seizoen in vier competitieduels in actie komen. "De trainingen waren al een belevenis op zich, zo hoog lag het niveau. Vooral de laatste training voor een wedstrijd was altijd indrukwekkend. Het elftal dat de basis zou vormen speelde dan tegen de rest. Die rest, onder wie ik, raakte die training geen bal."

Bij FC Twente heeft Stoch nog niet het net weten te vinden, maar "Ik heb door het vele trainen een zesde zintuig voor scoren ontwikkeld. Ik moet mezelf bij FC Twente alleen wat vaker in scoringspositie manoeuvreren en daadkrachtiger zijn in de afronding."