Man overlijdt in ziekenhuis vlak voor geboorte eerste zoon

Een man die op het punt stond vader te worden viel dood neer terwijl hij zijn vrouw bijstond bij haar bevalling. Slechts een paar uur later werd zijn eerste zoon geboren.

De eenentwintigjarige Dave Robertson haastte zich naar het ziekenhuis in Swindon, Engeland, waar zijn vriendin Sharon zojuist haar eerste weeën had gekregen. Daar aangekomen stortte hij echter ineen en overleed enige tijd later, ondanks verwoede pogingen hem te reanimeren. Tien uur na zijn dood zette Sharon hun gezonde zoon Sam op de wereld.

Als eerbetoon hebben zijn vrienden een pagina op de site Facebook aangemaakt genaamd ‘Rip Dave Robertson’, waarvoor zich al meer dan 200 mensen hebben aangemeld. Zijn vriendin Sharon schrijft er: “Ik mis je zo erg, kan niet geloven hoeveel Sam op je lijkt, ik hou van je”.  Dave’s vader vertelde de Swindon Advertiser dat zijn zoon net zo veel zin had om vader te worden als hij zelf om voor de eerste keer grootvader te zijn. “Hij was een flinke knaap, bekend als ‘Big Dave’, maar had geen gezondheidsproblemen. Hij was een vriendelijke reus.”

Een lijkschouwing heeft nog geen doodsoorzaak kunnen prijsgeven. Robertson laat naast zijn vriendin en zoon ook een broer Stephen van twintig en een zus Jessica van 17 achter.