Badoer wil in Valencia race uitrijden

Peterselieman
Ferrari-coureur Luca Badoer wil komend weekend in Valencia de finish halen. De Italiaan valt bij het Formule 1-team in voor Felipe Massa die in Hongarije geblesseerd raakte. De beoogd invaller Michael Schumacher bleek nog te veel last van zijn nek te hebben om te kunnen rijden.

Eerder deze week reed Badoer al enkele ronden met de F60 omdat er 'promotionele activiteiten' op het programma stonden. "Ik heb een goede indruk gekregen, maar in Valencia wacht een lastige taak voor mij. De eerste race zal me weer in het ritme van het Formule 1-weekend brengen. Ik heb mezelf geen doelen gesteld, alleen dat ik de finish wil halen," zei de Italiaan die in 1999 zijn laatste race reed.

Badoer zegt dat het testen van afgelopen week hem geen voordeel heeft opgeleverd. "Deze 200 kilometer maken vanuit technisch oogpunt niets uit, maar hebben er wel voor gezorgd dat ik weer aan de auto kan wennen," zei de coureur die blij is dat Michael Schumacher toch in Spanje aanwezig zal zijn. "Ik ben blij dat Michael bij het team is. Ik denk dat hij enkele belangrijke tips kan geven en de laatste dagen hebben we veel samen gesproken en getraind, toen hij weer fit wilde worden om te racen."