Villarreal-trainer onder de indruk van NAC

NAC Breda treedt donderdagavond in de Europa League aan tegen Villarreal. De Spanjaarden hebben alles te verliezen, terwijl NAC zonder druk kan spelen.

"Dit wordt het begin van ons seizoen en we moeten er meteen staan, want anders missen we straks Europees voetbal en dat betekent zoveel als een valse start", aldus Villarreal-trainer Ernesto Valverde op de website van NAC.

Winnen is het doel voor El Submarino Amarillo, maar niet per sé noodzakelijk. Valverde: "Als het kan, maar een goede uitgangspositie neerzetten, dat is waar het om gaat. Zolang we hier een resultaat boeken waarmee we thuis straks de groepsronde kunnen halen, dan ben ik tevreden."

Villarreal heeft een helder beeld van de Bredase tegenstander. "We hebben wat beelden van de ploeg gezien en dat was indrukwekkend. De atmosfeer hier is fantastisch en er staat een zeer ervaren ploeg, met Lurling en Kolkka aan de buitenkanten en dynamische middenvelders als De Graaf en Kwakman die graag diep gaan."

"NAC heeft bovendien het voordeel dat het al een aantal serieuze wedstrijden heeft gespeeld. Wij moeten nog beginnen. Desondanks heb ik er alle vertrouwen in dat we hier morgen een goede prestatie neerzetten."