FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 18 augustus 2009

'1 procent Afghaanse stemlokalen risicovol'

Minder dan 1 procent van de 7000 Afghaanse stemlokalen loopt tijdens de presidentsverkiezingen risico om te worden aangevallen door opstandelingen. Volgens de buitenlandse troepenmacht van de NAVO hebben de Taliban niet de capaciteit om te voorkomen dat de 17 miljoen stemgerechtigden Afghanen naar de kiesbureaus zullen gaan.

Dat zei de Canadese brigadegeneraal Eric Tramblay vandaag, twee dagen voor de verkiezingen. Volgens hem zijn de dagelijkse aanslagen in Afghanistan de afgelopen dagen toegenomen van 32 tot 48. "Als je alleen naar de statistieken kijkt, is de kans dus groot dat ze niet in staat zullen zijn om zelfs maar 1 procent van de kiesbureaus aan te vallen", aldus Tramblay.

De NAVO heeft er samen met de Afghaanse troepen alles aan gedaan om aanslagen op de verkiezingsdag te voorkomen, maar het risico is daardoor niet volledig weggenomen. "Ondanks dat we de beste plannen in werking hebben gesteld, blijft er altijd een risico bestaan", zei Tramblay.

De radicaalislamitische beweging Taliban heeft gedreigd met aanslagen op stemhokjes.

Risico op aanslag bij 1 procent stemlokalen Afghanistan  (foto: ANP)

Staatsloterij wordt bedreigd

Sinds enige tijd worden de Staatsloterij en haar directeur Yvonne van Oort bedreigd. Dit laat een woordvoerster van de loterij weten. In verband met de bedreiging worden extra beveiligingsmaatregelen getroffen.

De zegsvrouw wil geen mededelingen doen over de aard van de bedreigingen. Welke beveiligingsmaatregelen de loterij heeft genomen, wordt ook niet medegedeeld. "De aard van de bedreigingen rechtvaardigt passende beveiligingsmaatregelen," aldus de zegsvrouw.

Het is niet bekend of er aangifte gedaan is van de bedreigingen. De woordvoerster stelt dat de bedreigingen al begonnen voordat Van Oort onder vuur kwam te liggen vanwege haar salaris. Van Oort kreeg vorig jaar een loon van 420.000 euro, inclusief een bonus van 48.000 euro. 

Met dank aan stefan1187 voor de submit.

Ook is er kritiek op het niet uitkeren van de jackpot !

Duitse financiers gaan uit hun dak

Het vertrouwen van Duitse investeerders en institutionele beleggers in de economie is in augustus hard gestegen. De ZEW-index, die het vertrouwen meet, ging omhoog van 39,5 in juli naar 56,1 in augustus, een klim van 16,6 punten. Dat maakte het Duitse onderzoeksinstituut ZEW (Centrum voor Europees Onderzoek naar de Economie) dinsdag bekend.

De vertrouwensmeter staat op het hoogste niveau in drie jaar tijd. Het cijfer was beter dan verwacht. Het instituut meldde overigens ook dat er nog "geen reden was voor euforie". De Duitse economie zal volgens het ZEW alleen geleidelijk herstellen.

Vorige maand was de ZEW-vertrouwensindex nog verrassend teruggevallen nadat hij eerder al acht maanden op rij hoger was gegaan.

ZEW-index

Vlaamse site 'boycot' Nederlandse surfers

Kijk, zo zien we het graag. In plaats van een lullig protest als het boycotten van Nederlandse mosselen, komt de Vlaamse nieuwssite Vandaag.be met een ludieke actie. Wie vanuit Nederland naar de site surft, krijgt namelijk niet gelijk het nieuws voorgeschoteld.

Wij Nederlanders krijgen namelijk een foto te zien van een kade, een boot en een portaalkraan, vergezeld van een plaatje van een emmertje en een schepje. Boven de afbeelding is de volgende tekst te lezen:

"Beste Nederlandse surfer, voor je deze Vlaamse website bezoekt, helpen jullie eerst even met het uitdiepen van de Schelde? Hiermee kan je alvast aan de slag". Wie klikt op de link, komt terecht bij een webwinkel waar schepjes worden aangeboden voor vijftig cent per stuk. Wie alsnog het Belgische nieuws wil lezen, moet bovenaan klikken op een van de nieuwscategorieën.

België, en met name Vlaanderen, is sinds een week woedend op Nederland. Zij eisen namelijk dat de Westerschelde wordt uitgediept, opdat grotere schepen de haven van Antwerpen kunnen aandoen.

Uitslagen Champions League (18/08/2009)

In de laatste voorronde van de Champions League werden er vanavond vijf wedstrijden gespeeld. Hieronder vind je de uitslagen.

FC Sheriff (MOL) - Olympiacos FC (GRE) 0-2
46' Dudu 0-1
81' Mitroglou 0-2

FC København (DEN) - APOEL FC (CYP) 1-0
54' Pospěch 1-0
90' Haxhi (2xg)

Celtic FC (SCO) - Arsenal FC (ENG) 0-2
43' Gallas 0-1
71' Caldwell (e.d.) 0-2

FC Timişoara (ROU) - VfB Stuttgart 0-2
28' Gebhart (pen) 0-1
30' Hleb 0-2

Sporting Clube de Portugal (POR) - ACF Fiorentina (ITA) 2-2
6' Vargas 0-1
58' Vukčević 1-1
58' Vukčević (2xg / tweede geel wegens uittrekken shirt)
66' Miguel Veloso 2-1
79' Gilardino 2-2

De returns vinden plaats op 26 augustus.

IMF: recessie is voorbij, herstel begonnen

De wereldwijde recessie is voorbij en wereldeconomie is begonnen aan een herstel. Dit zei topeconoom Olivier Blanchard van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) dinsdag. Volgens Blanchard was het een 'ongewone' recessie en zal ook het herstel anders dan normaal zijn: "Men moet geen erg grote groei verwachten."

"De crisis heeft diepe littekens achtergelaten, die zowel de vraag als de voorraden de komende jaren zullen aantasten", aldus de econoom. In de meeste landen zal volgens het IMF groei zijn, maar dat zal niet genoeg zijn om de groei van de werkloosheid te doen stoppen.

Daarnaast is de groei sterk afhankelijk van overheidsbestedingen. "Aanhoudend herstel in de Verenigde Staten en elders vereist dat de uitgaven verschuiven van publiek naar privaat", aldus Blanchard.


Dries Roelvink doet het op z'n Grieks

Dries Roelvink is weer terug van nooit weggeweest. De FOK!-lieveling is namelijk te zien in het nieuwe RTL 4-programma 'Let's Dance'. Voor dit programma neemt hij de rol van Zorba de Griek op zich.

De zonnebankbruine zanger zal voor heel Nederland de Griekse sirtaki dansen. "Ik heb geen idee hoe ze me gaan toetakelen. Maar ik heb er wel zin in. Je moet het met een knipoog zien. Je hebt maar twee dagen om je voor te bereiden, dus dat wordt natuurlijk slecht", vreest Dries.


Of Dries ook z'n nieuwe single mag zingen, is nog niet bekend

[Upd] Doden bij schietpartij Duitsland

Bij een schietpartij in het Duitse Schwalmtal, vlak over de grens bij Roermond, is vanmiddag ten minste één dode gevallen. Dat meldt de politie van Düsseldorf. Mogelijk gaat het hier om een familiedrama.

Het lokale radiostation Welle Niederrhein meldt dat meerdere mensen gewond zijn geraakt. De dader zou in een tuinhuisje verschanst zitten, met één of meer gijzelaars.

Een woordvoerder van de hulpdiensten meldt dat hulpdiensten de gewonden nog niet hebben kunnen bereiken. Diverse artsen zijn ter plaatse. Ook wordt er een centrale hulpverleningspost ingericht. 

Update 22.35 uur:

De politie meldt dat er inmiddels vier doden zijn gevallen. De vermoedelijke dader is gearresteerd.

Zie ook het forumtopic over de schietpartij.

Oud-burgemeester neemt wraak op burgemeester

Bitchfight in het Waalse stadje Hoei. Daar heeft de oud-burgemeester, Anne-Marie Lizin, vandaag met opzet de auto geramd van Micheline Toussaint, de huidige burgemeester van de stad in de provincie Luik.

Lizin parkeerde haar auto vandaag op de plek achter het stadhuis die is gereserveerd voor de burgemeester. Toen Toussaint kwam aanrijden, parkeerde ze haar voertuig achter die van Lizin. Bij het uitstappen vroeg ze de politie haar een seintje te geven als Lizin zou terugkomen. De nieuwe burgermoeder wilde haar voorganger namelijk voorgoed duidelijk maken dat Lizin haar auto niet meer op de bewuste plek mag parkeren.

Rond half vier ontving Toussaint de boodschap dat Lizin eraan kwam. Zo snel ze kon, haastte ze zich naar haar parkeerplek, maar de vogel was al gevlogen. Wel stond haar dienstauto naar eigen zeggen vier tot vijf meter verder dan de plek waar zij hem had neergezet. "Ik heb enkel gevolg gegeven aan het verzoek van de commissaris om de parkeerplaats te verlaten", verklaarde de oud-burgemeester, toen ze werd ondervraagd over de kwestie.

Lizin is er echter gloeiend bij. Een bewakingscamera heeft de hele actie gefilmd, en ze is hierop duidelijk te zien. De voormalige burgemeester van Hoei kan nu voor maximaal drie jaar achter tralies verdwijnen. Ook kan ze een geldboete krijgen van ten hoogste vijfhonderd euro.

Playstation 3 motion-controller te zien op TGS

Op de E3 liet Sony zien wat ze allemaal in de toekomst willen doen met een nieuwe motion-controller. Deze "wand" zag er uit alsof het nog wel wat werk kon gebruiken en blijkbaar vond Sony dat ook want hij zal niet te zien zijn op de Gamescom.

Wel liet Sony weten veel plannen te hebben voor de Wand in Tokyo op de Tokyo Game Show.

Tokyo Game Show will be well worth the wait!

Blijkbaar mogen we dus heel wat verwachten later dit jaar.[GC '09] Brute actie in Brütal Legend-trailer

Oktober staat vanaf nu bekend als Rocktober met de release van Brütal Legend. De game is een mix van action-adventure, rhythm, racing en nog vele andere genres en de bedenker van de game is de beroemde (en beruchte) Tim Schafer. Voor mensen die nog steeds twijfelen over hoe AWESOME deze game gaat worden is er een nieuwe trailer verschenen die hieronder te bekijken is.

Politie zoekt kinderlokker in Tilburg

In Tilburg heeft een kinderlokker gisteravond een poging gedaan een negenjarig meisje de bosjes in te trekken. Dit gebeurde in de Reeshof.

De man toonde het meisje zijn geslachtsdeel op de fietsbrug over het Wilhelminakanaal. Daarna wilde hij haar meenemen, maar het kind riep hard om hulp. De man schrok en sloeg op de vlucht.

In de hoop de dader te vinden, heeft de politie een sms-alert rondgestuurd. Onderzocht wordt of de zaak verband houdt met een eerder geval. Afgelopen vrijdag werd namelijk een vijfjarig meisje lastiggevallen. 

Met dank aan AllOfMe1971 voor de submit.

Papieren pyjama moet zelfmoord voorkomen

Het aantal zelfdodingen in Franse gevangenissen neemt schrikbarend toe. Om dit de kop in te drukken, krijgen suïcidale gevangenen voortaan een pyjama van papier aangemeten. Ook de lakens worden hufterproof gemaakt.

Alleen dit jaar al maakten al meer dan tachtig mensen een eind aan hun leven in de Franse cellen. Bijna allemaal verhingen ze zichzelf, veelal door pyjama's en lakens aan repen te scheuren en er een strop van te knutselen.

De overbevolking in de Franse gevangenissen zou de reden zijn van de vele zelfdodingen. Papieren pyjama's en onverscheurbaar beddengoed moeten een eind maken aan de zelfmoorden.

Onderzoek naar arrestatie Volendam-spelers

Er zal een onderzoek komen naar de acties van FC Volendam-spelers Melvin Platje en Kelvin Maynard. Afgelopen vrijdagavond na afloop van de wedstrijd raakte het duo slaags met fans van de tegenstander FC Omniworld en moest een nacht de cel in.

De Openbaar Aanklager van de KNVB is een vooronderzoek begonnen en wil van Platje en Maynard weten wat er exact is voorgevallen die avond. Ook wil de aanklager van Omniworld weten hoe het staat met de veiligheid langs de weg van de kleedkamers naar de spelersbus.

Het duo werd zaterdagochtend weer vrijgelaten uit de politiecel.

Fries dorp viert nu al kerst

Het Friese dorp Rauwerd (Raerd in het Fries) is er vroeg bij. Terwijl momenteel de mussen van het dak vallen, wemelt het er vanaf vrijdag van de rendieren, kerstbomen en vrolijke lichtjes.

De Friezen hebben echter geen zonnesteek opgelopen. Het is namelijk vier dagen lang dorpsfeest in het dorp.

Het thema dit jaar is 'Kerst'. De competitiestrijd in het maar liefst 640 zielen tellende dorp barst weer los. Iedere straat wil namelijk met de titel 'Mooiste Straat van Raerd' aan de haal gaan.

Oud-zwemster Wielema overleden

Op 75-jarige leeftijd is oud-zwemster Geerje Wielema overleden. Ze behoorde begin jaren '50 tot de wereldtop van het zwemmen.

Haar doorbraak kwam in 1952, toen zij bij de Olympische Spelen in Helsinki zilver won op de 100 meter rugslag. Twee jaar later won ze bij het EK goud op de 100 rug, zilver op de 4x100 meter vrij en brons op de 100 meter vrij individueel. Ook vestigde ze in haar carrière drie wereldrecords.

Tevens werd Wielema in 1954 de eerste vrouw die gekozen werd tot sporter van het jaar in Nederland.

[Asielactie] Team Groen' breidt zich graag nog uit!

pic
Zoals de meesten van jullie weten loopt in F&F al een tijdje de Asielactie 2009. Dit jaar wordt de actie gehouden voor Stichting Dierenthuis waar kansloze asieldieren een permanent thuis krijgen in een heerlijke omgeving.

De opbrengst van de Asielactie 2007 was € 1.250,-- en veel bruikbare spullen voor het asiel in Rotterdam. In 2008 werd dat zelfs al € 2.000,-- en zes auto's vol met zaken die het asiel in Zwolle goed kon gebruiken. Dit jaar worden alle records gebroken met nu al een tussenstand van meer dan € 7.050,--!!!

Donateurs krijgen een groene nickname en een tagje met donateur tot na 12 september, de dag van de overdracht aan Dierenthuis. Van deze overdracht zal uiteraard uitgebreid verslag worden gedaan middels foto's en filmpjes. 

Met een kleine bijdrage van enkele euro's kan je al meedoen met deze actie. Meld je in het lopende Asielactie topic  en doe mee! Van de opbrengst zullen spullen gekocht worden waarvan Dierenthuis heeft aangegeven dat ze daar heel veel behoefte aan hebben. Denk hierbij aan bepaalde merken kattenvoer, schoonmaakmiddel, keukenrollen, vuilniszakken, kattenbakken etc. Een groot gedeelte van het bedrag zal als cheque worden overhandigd, zodat dit geld naar wens aan de dieren kan worden besteed.

piet
De mascotte van de actie, Piet Pootje.

Tiener (16) vijfde slachtoffer van stierenlopen

In het Spaanse Cabanillas is een jongen van zestien jaar het slachtoffer geworden van een stierenloop. Het festival werd meteen onderbroken wanneer bekend raakte dat de tiener in het ziekenhuis was overleden aan zijn verwondingen.
 
De gemeente Cabanillas ligt in de noordelijke regio Navarra waar men dit festival elk jaar organiseert. In Spanje worden er meestal stierenlopen gehouden tijdens zomerfestivals. De jongen is het vijfde slachtoffer van dit jaar dat hierdoor omkwam. Vorige maand is er nog een man overleden tijdens de stierenloop van Pamplona, de bekendste in zijn soort.

Taalpurist 'vernielt' straatnaamborden

Stefan Gatward is er gloeiend bij. De 62-jarige Brit gaat er geregeld op uit om met zijn penseel menig straatnaambord van een goede tekst te voorzien. Verschillende buurtbewoners betitelen hem nu als vandaal of graffiti-artiest.

Gatward heeft al heel wat taalfouten in zijn omgeving verbeterd. Zo werd 'St Johns Close' door hem omgedoopt tot 'St John's Close'. Verder boycotte hij supermarkten die een speciale rij voor de kassa hebben voor klanten met 'five items or less' (vijf artikelen of kleiner). Dit deed hij net zolang tot de supermarkten een rij openden voor klanten met 'five items or fewer' (vijf artikelen of minder).

Gatward wil benadrukken dat hij slechts gepassioneerd is van de Engelse taal. Naar eigen zeggen wordt hij ziek als hij een straatnaambord ziet met een ontbrekende apostrof. Daarom heeft hij de taak op zich genomen om deze zelf maar te plaatsen. "Ik vind dat iemand ergens voor moet opstaan. Taal is het waard om voor op te staan. Zelf woon ik nu al veertien maanden aan St John's Close. Elke keer moest ik ik weer die foute straatnaamborden aanschouwen, tot ik op een dag besloot dat het genoeg was." 

De reacties van buurtbewoners waren flink verschillend. Waar de een hem prees voor zijn daad, werd de ander kwaad. "Iemand vroeg me waar ik mee bezig was en vertelde mij dat ik fout bezig was. Hij noemde me een vandaal en een graffiti-artiest. Hij probeerde me wijs te maken dat de postbode nu niet meer in onze straat komt."

De taalpurist weet waar hij mee bezig is. Gatward, die in de jaren zestig in het leger zat, heeft naar eigen zeggen op drie universiteiten gezeten. "Ik weet niet alles, maar ik weet meer dan een korporaal", zo besluit hij.

Sony presenteert nieuw model Playstation

De geruchten gingen al een tijdje maar nu is het dan officieel: De Playstation 3 Slim komt eraan. Dit nieuwe model van de Playstation 3 zal vanaf de eerste week in september in de winkels liggen. Hij behoudt dezelfde functionaliteiten als de modellen die op dit moment op de markt zijn, maar bevat een grotere harddisk die 120 GB gaat worden.

Daarnaast is de PS3 Slim 33 procent kleiner en 36 procent lichter dan zijn grotere broertje. Ook zal het apparaat een stuk goedkoper worden dan de Playstation 3 die op dit moment om de markt is. Hij zal namelijk 299 euro, $299 en 29980 Yen gaan kosten. Dit zal ook betekenen dat de originele Playstation 3 naar dat prijspunt zal zakken. Deze prijsverlaging zal meteen morgen van kracht worden.

Voor meer gamenieuws kijk je natuurlijk op FOK!games.

Identiteit Obama-Joker-afbeeldingmaker bekend

De Amerikaanse krant The Los Angeles Times is erachter gekomen wie de maker is van de nu al beruchte Obama-Joker-poster. De poster wordt gezien als het nieuwe symbool tegen het beleid van de Amerikaanse president Barack Obama. Eerder werd gedacht dat de afbeelding gemaakt was door de rechts-conservatieve Republikeinse hoek.

De maker blijkt een 20-jarige student Geschiedenis te zijn, Firas Alkhateeb, die studeert aan de University of Illinois. De student scande een cover van Time Magazine in, waarop Obama stond. Vervolgens gebruikte Alkhateeb Adobe Photoshop om de foto te bewerken en deze daarna up te loaden naar de fotosite Flickr.

Vervolgens kopieerde iemand anders de foto, verwijderde Alkhateeb's verwijzingen naar Time Magazine, voegde het woord 'socialism' toe, en maakte zo de poster die nu over heel Amerika is verschenen.

The Los Angeles Times vroeg Alkhateeb naar zijn motieven om de afbeelding te maken: "Toen Obama gekozen werd, deed men alsof hij de tweede Jezus Christus was. Naar mijn mening is Obama iemand met weinig inhoud."

De student is vooral boos over de benoeming van Rahm Emanuel als Obama's Chief of Staff: "Emanuel is een zionist en duidelijk anti-islam. Hij is de belichaming van de oude neoconservatieve politiek. Tot zover de Change van Obama."

Alkhateeb zegt zowel geen fan te zijn van de Democraten als Republikeinen. Dat het woord socialisme onder de poster staat vindt de student nergens op slaan.


Chavanel wint Eneco-proloog krap aan

Sylvain Chavanel (Quick-Step) heeft vandaag in de Eneco Tour de proloog gewonnen. De Fransman reed met 4:55 de snelste tijd van vandaag. Met slechts één seconde verschil werd Tyler Farrar (Garmin) tweede en ook Tom Boonen (Quick-Step) kwam met diezelfde achterstand over de streep.

"Ik was al vroeg vertrokken in deze proloog, zodat het lang bang afwachten was. Best wel stresserend, zo al die tijden zien binnenkomen. De marges in een korte tijdrit zijn altijd klein en het duurde lang voordat ik eindelijk de bevestiging kreeg dat ik had gewonnen", aldus Chavanel. "De Eneco Tour is een doel op zich na de Tour de France. Ik wil hier winnen. Daarom ben ik ook volop blijven koersen."

Rabobank-renner Joost Posthuma was de beste Nederlander, hij werd vijfde op 2 seconden achterstand. Maarten Tjallingii, ook Rabo-renner, had 5 seconden meer dan de winnaar nodig voor het parkoers van 4,4 kilometer in Rotterdam, goed voor een negende tijd. Michiel Elijzen van Silence-Lotto kwam op 6 seconden binnen en dat was goed voor de twaalfde plaats. Maar liefst zeven Nederlanders zaten bij de eerste twintig.

Morgen staat de eerste rit op het programma, in België wordt er gekoerst over 185,4 kilometer van Aalter naar Ardooie.


Uitslag proloog

Pos.RennerTeamTijd
1 Sylvain Chavanel Quick Step 04'55
2 Tyler Farrar Garmin - Slipstream +1
3 Tom Boonen Quick Step +1
4 Bradley Wiggins Garmin - Slipstream +2
5 Joost Posthuma Rabobank +2
6 Vincenzo Nibali Liquigas +4
7 Juan Antonio Flecha Giannoni Rabobank +4
8 Edvald Boasson Hagen Team Columbia - High Road +5
9 Maarten Tjallingii Rabobank +5
10 Nikolas Maes Topsport Vlaanderen - Mercator +5

[WK] Steepleloper Chatbi betrapt op doping

Het eerste dopinggeval van het WK atletiek is een feit. De Marokkaan Jamel Chatbi is betrapt op clenbuterol.

Chatbi zou vandaag uitkomen in de finale van de 3.000 meter steeplechase, maar is afgelopen zaterdag positief getest. Dat is vlak voor de finale door de Marokkaanse bond bekend gemaakt.

De 25-jarige atleet kende dit jaar een opmerkelijke progressie. Aan het begin van het jaar was zijn persoonlijk record 8.22,16. Op 12 juli kwam hij in Tanger tot een tijd van 8.08,86.

Vertrek De Cler, Hofland, Makaay onbespreekbaar

Een vertrek van Tim de Cler, Kevin Hofland en Roy Makaay is niet aan de orde bij Feyenoord. Dit heeft trainer Mario Been vandaag laten weten aan de spelermakelaar van de drie, Rob Jansen.

"Want we hebben ze stuk voor stuk nog keihard nodig dit seizoen," aldus Been op de officiële website van Feyenoord. Alleen voor Makaay zou er 'eventueel en met tegenzin' een uitzondering gemaakt kunnen worden. "Alleen als Roy zelf aangeeft dat hij zijn geluk liever ergens anders beproeft en er doet zich voor hem een mooie gelegenheid voor, zal ik me daar niet tegen verzetten." Been vervolgde: "Maar ik hoop dus van harte dat het zo ver niet komt."

De directie van Feyenoord staat achter de uitspraken van de trainer. "Gezien zijn reputatie en indrukwekkende erelijst kunnen we ons voorstellen dat Roy zijn carrière niet wil beëindigen bij een ploeg waar hij niet gegarandeerd een basisplaats heeft," zegt algemeen directeur Eric Gudde.

[GC 09] PS3 Slim eindelijk officieel, grote prijsverlaging

De geruchten gingen al een tijdje maar nu is het dan officieel: De Playstation 3 Slim komt eraan. Dit nieuwe model van de Playstation 3 zal vanaf de eerste week in september in de winkels liggen. Hij behoud al zijn functionaliteiten als de modellen die op dit moment op de markt zijn maar bevat een grotere HDD die 120 GB gaat worden.

Daarnaast is de PS3 Slim 33% kleiner en 36% lichter dan zijn grotere broertje. Ook zal het apparaat een stuk goedkoper worden als de Playstation 3 die op dit moment om de markt is. Hij zal namelijk $299, 299 euro en 29980 Yen gaan kosten. Dit zal ook betekenen dat de originele Playstation 3 naar dat prijspunt zal zakken. Deze prijsverlaging zal meteen morgen van kracht worden.

FOK! bij Bavaria City Racing

In Rotterdam stond afgelopen zondag de de vijfde editie van Bavaria City Racing op het programma. De organisatie was er in geslaagd om Red Bull Racing met David Coulthard en het ING Renault-team met Fernando Alonso naar de Maasstad te halen. Exclusieve auto's, snelheid, herrie en babes is waar het event om draait. 

Natuurlijk was FOK! hier ook  aanwezig om foto én filmopnames te maken. Gisteren heb je op FOK!sport al de fotoreportages kunnen zien en nu kun je genieten van het filmpje gemaakt door Jimbo!

[GC '09]Playstation 3 firmware 3.0 brengt veel nieuws

Sony houdt ervan om eens in de zoveel tijd een update op het Playstation Network te gooien met veel verbeteringen. Zeer binnenkort zal Firmware 3.0 beschikbaar komen met een hoop nieuwe mogelijkheden.

Met de update zal er een status-bar verschijnen rechts bovenin het scherm. Hierin kun je zien wat de tijd is, of je berichten hebt ontvangen, je user-icon en meer. Daarnaast zal de friend-list gebruiksvriendelijker worden. Om de Playstation Store nog meer te integreren in de XMB zullen er bij de games en video-categorieën speciale shortcuts komen om te latten zien wat nieuw is.

Een meer uitgebreidere samenvatting van al het nieuws is in onderstaande video te zien.

Afwijzing schadeclaims NHG verdubbeld

De Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW), de uitvoerder van de Nationale Hypotheekgarantie (NHG), heeft vorig jaar 41 procent van de aangevraagde schadeclaims afgewezen. Dat is ongeveer twee keer zoveel als in 2007. Dat blijkt uit het jaarverslag van de NHG.

Bij een executieverkoop waarbij de opbrengst lager is dan de hypotheekschuld, betaalt het Waarborgfonds de restschuld aan de geldgever. In 2008 kreeg het fonds ter waarde van 32,7 miljoen euro aanvragen, maar het keerde slechts 20 miljoen euro daarvan uit.

Directeur Karel Schiffer van de NHG zei vandaag dat het bij de afwijzing in bijna alle gevallen ging om verliesdeclaraties waarbij de geldverstekker niet zorgvuldig genoeg is geweest bij het beoordelen van de aanvraag van de lening. "Het meest populair is dat de geldgever vergeet een goede BKR-toets te doen. Een andere fout is dat de waarde van het onderpand niet deugt." De BKR registreert betalingsachterstanden van consumenten.

De afgewezen declaraties hebben volgens Schiffer vooral betrekking op hypotheken uit de periode 2003 tot 2006, een tijd van grote concurrentie in de kredietverlening. Dit jaar verwacht Schiffer minder declaraties van geldverstrekkers te hoeven afwijzen, omdat dat soort processen bij banken sindsdien verbeterd zijn.

Geen treinverkeer van en naar Utrecht

Er is op dit moment geen treinverkeer mogelijk rond Utrecht Centraal vanwege een sein- en wisselstoring. Dit heeft ProRail laten weten. De storing ontstond rond half zes en op dit moment is het nog onduidelijk wanneer de treinen weer kunnen rijden. Er zal geprobeerd worden om treinen die niet bij een station staan naar een perron te rijden.

Door de storing kunnen er geen treinen rijden tussen Utrecht en Amsterdam, tussen Utrecht en Gouda, tussen Utrecht en Amersfoort, tussen Utrecht en het zuiden van het land en tussen Utrecht en het oosten van het land. Het laatste nieuws over deze storing is te vinden op de site van de NS.

Celstraf na afsnijden penis zoontje

Een 28-jarige moeder is in de Amerikaanse staat Texas veroordeeld tot 99 jaar celstraf voor het afsnijden van de genitaliën van haar destijds vijf weken oude zoontje. Katherine Nadal zou de geslachtsdelen van de baby met een onbekend scherp voorwerp hebben afgesneden, terwijl ze onder invloed was van drugs, berichtten Amerikaanse media dinsdag.

Nadal schreeuwde na de uitspraak dat ze haar zoon Holden Gothia geen pijn had gedaan. Eerder zei ze dat de gezinshond Shorty de genitaliën had afgebeten, terwijl zij lag te slapen. Na het voorval twee jaar geleden bleek het bloed van Nadal sporen te bevatten van onder meer cocaïne en methadon. De boze vader zei dat 'Katie' de baby al misbruikt had tijdens de zwangerschap, doordat ze toen drugs gebruikte. Het kind overleefde het incident, maar de verwijderde lichaamsdelen zijn nooit teruggevonden.

De moeder moet zeker dertig jaar achter de tralies zitten, voordat ze in aanmerking komt voor voorwaardelijke vrijlating. Volgens de openbaar aanklaagster heeft het nu 2-jarige jongetje een leven vol pijn in het vooruitzicht. Artsen zeiden dat het mannetje vele malen onder het mes moet en waarschijnlijk jarenlang psychische begeleiding nodig heeft.

'Wigan biedt op Bodde'

Ferrie Bodde krijgt mogelijk toch zijn transfer naar een club in de Premier League. De middenvelder wordt al langere tijd gevolgd door belangstellende clubs, maar zijn werkgever Swansea City ligt tot op heden dwars.

De BBC meldt nu dat Wigan Athletic een bod van vijf miljoen euro heeft gedaan op Bodde. Bij Swansea wil men geen commentaar geven op de vraag of er onderhandelingen gaande zijn tussen beide clubs. Een eerder bod van 2,7 miljoen euro werd geweigerd door The Swans.

Bij Wigan Athletic is Roberto Martinez de manager. De Spanjaard werkte de voorbije seizoenen samen met Bodde bij Swansea. Eerder gaf Martinez te kennen dat hij geen spelers zal weghalen bij zijn voormalige werkgever zolang er geen andere clubs een bod uitbrengen. Bolton Wanderers zou reeds op Bodde hebben geboden.

In Nederland was Bodde actief bij ADO Den Haag.

Debuut Zlatan komende woensdag

Aankoop Zlatan Ibrahimovic zal woensdag debuteren voor zijn nieuwe werkgever FC Barcelona, zo melden de Catalanen op hun website. De Zweed zal in actie komen in de oefenwedstrijd tegen Manchester City.

Ibrahimovic maakte eind juli de overstap van Internazionale naar FC Barcelona, maar moest kort daarop worden geopereerd aan zijn hand. Sinds deze week traint de voormalig Ajacied weer mee met de spelersgroep van de Catalanen.

Evenals Ibrahimovic is ook Lionel Messi weer fit. De Argentijn is hersteld van een spierblessure.

Voor Barcelona staat komend weekend de return in de strijd om de Spaanse Supercup op het programma. In Nou Camp verdedigt de ploeg van Josep Guardiola een 2-1-voorsprong tegen Athletic de Bilbao.

De eerste speelronde van de Spaanse competitie vindt in het weekeinde van 29/30 augustus plaats.

Duff tekent bij Fulham

Damien Duff speelt ook dit seizoen in de Premier League. De Ierse vleugelspeler heeft een driejarig contract getekend bij Fulham, aldus The Cottagers op hun website.

Duff is de volgende grote speler die vertrekt bij Newcastle United, dat vorig seizoen degradeerde uit de Premier League. Michael Owen, Mark Viduka, Obafemi Martins, Habib Beye en Sebastien Bassong gingen de Ier al voor.

Met Fulham daarentegen gaat Duff dit seizoen Europees voetbal spelen. The Cottagers plaatsten zich de voorbije jaargang voor de Europa League. Na Chelsea is Fulham de tweede Londense club in de loopbaan van de vleugelspeler.

Duff beleefde zijn doorbraak in dienst van Blackburn Rovers.

'Tekort studentenwoningen dramatisch'

Studentenhuisvester DUWO heeft vandaag de noodklok geluid over het stijgende tekort aan studentenwoningen. "Het woningtekort is dramatisch; het is nog nooit zo erg geweest als nu", aldus DUWO-directeur Jan Benschop.

Volgens de laatste cijfers van DUWO, die voorziet in studentenkamers in onder andere Amsterdam, Leiden, Delft en Den Haag, komen deze steden 18.000 woningen tekort.

Volgens Benschop zit de studentenhuisvester in een spagaat. "Er waren nog nooit zoveel studenten. Ook is er een toename van internationale studenten." Verder zou vanwege de economische crisis de doorstroming drastisch afnemen. Studenten die afstuderen, moeten binnen een half jaar hun studentenwoning verlaten. Volgens Benschop blijven veel studenten 'plakken' door bijvoorbeeld nog een master te doen. Hierdoor komen minder woningen vrij.

'Dramatisch tekort aan studentenwoningen'  (foto: ANP)

Oud-president Zuid-Korea overleden

De Zuid-Koreaanse oud-president Kim Dae-jung (83) is vandaag overleden. Hij stierf in een ziekenhuis in Seoul aan een hartaanval. Dat heeft een woordvoerder van het hospitaal bekendgemaakt.

Kim was van 1998 tot 2003 president van Zuid-Korea. Onder zijn leiding kwam er een toenadering tot aartsvijand Noord-Korea. In 2000 kreeg hij daarvoor de Nobelprijs voor de Vrede.

In de jaren zestig en zeventig voerde Kim campagne tegen de militaire dictatuur in Zuid-Korea. Om die reden werd hij de "Nelson Mandela van Azië" genoemd.

Belgen verzorgen humor bij begrafenis

Dat er tijdens een begrafenis een grafstemming heerst is duidelijk, daarom is het sinds kort mogelijk om komieken in te huren om de begrafenisceremonie leuker te maken meldt het Belgische Nieuwsblad. Twee Vlaamse acteurs Herman Boets (56) en Karin Jacobs (49) kwamen op het idee om afscheid te nemen met een lach.

Vanaf november gaat het duo beginnen met 'De laatste lach' optredens tijdens begrafenissen. Ze willen vooral niet dat er flauwe grappen worden gemaakt, maar het moest juist een persoonlijk afscheid worden met een vleugje humor. Nabestaanden kunnen de komieken inhuren om bijvoorbeeld een sketch te doen over de overledenen.

"Een begraafplaats is de enige plaats waar nog geen humor wordt gebruikt, dus misschien is het wel het gat in de markt", zeggen de Belgische acteurs tegen het Nieuwsblad. "We beseffen dat dit delicate materie is, maar in sommige culturen wordt feest gevierd als mensen doodgaan. Het kan dus perfect werken". De eerste optredens staan al geboekt.

Meisje springt op tijd uit auto

Een Brits meisje van elf, Paige Dean, is aan de dood ontsnapt. Ze kon op tijd uit de auto van opa springen, die van een 76-meter hoge klif afreed.

Opa had de auto geparkeerd en Paige zat in de geparkeerde auto lekker op haar gemak naar muziek te luisteren. "Ik liet mijn mobieltje vallen en die probeerde ik op te rapen. Helaas raakte ik daarbij de handrem", aldus Dean in de Daily Mail.

Een aantal maal probeerde ze de handrem nog aan te trekken, maar waarschijnlijk lukte dat niet in de panieksituatie. "Ik ben nog nooit zo bang geweest. Ik sprong uit de auto en zag de wagen van de klif vallen."

Oma zag alles gebeuren, inclusief de sprong uit de auto van het meisje. Opa zag dat laatste niet gebeuren en schreeuwde: "ze is weg!"

 

Steeds minder reizigers via Schiphol

Luchthaven Schiphol is in een paar jaar tijd gezakt van de negende naar de veertiende plaats op de lijst van internationale luchthavens voor passagiersaantallen. Dat bevestigde een woordvoerster van Schiphol vandaag naar aanleiding van berichtgeving van het Financieele Dagblad daarover. In 2006 bekleedde Schiphol nog de negende plaats, in 2007 de twaalfde en vorig jaar de veertiende.

De luchthaven maakt zich niet echt druk over de lagere positie. "Dat zijn statistieken, daar kijken we niet zo naar", zei de woordvoerster. Schiphol vindt het netwerk dat de luchthaven biedt, belangrijker. "Na Frankfurt bieden we binnen Europa de meeste bestemmingen aan, zo’n 260 in de wereld." Meer passagiers leveren de luchthaven wel meer inkomsten op. "Natuurlijk is dat ook belangrijk, maar dat is geen doel op zich."

Schiphol is gebonden aan strenge milieuregels en heeft een klein achterland. "We hebben geen binnenlandse vluchten meer", aldus de woordvoerster. Een luchthaven als Madrid is volgens Schiphol de laatste jaren juist gegroeid door een toename van het binnenlandse verkeer.

Schiphol presenteert volgende week de cijfers over de eerste zes maanden van 2009.


Steeds minder mensen vliegen via Schiphol  (foto: DAG)

Geweld laait op in Afghanistan

Twee dagen voor de presidentsverkiezingen in Afghanistan hebben de Taliban weer toegeslagen. Door zelfmoordaanslagen en raketbeschietingen vielen vandaag minstens tien doden en tientallen gewonden.

De zwaarste aanslag werd gepleegd in Kabul. Een onbekend persoon bracht een auto tot ontploffing bij een buitenlands militair konvooi op de weg tussen Kabul en de oostelijke stad Jalalabad. Er vielen minstens vijf doden en dertig tot vijftig gewonden. Onder de doden zouden burgers, militairen van de internationale troepenmacht ISAF en lokale medewerkers van een nabijgelegen complex van de Verenigde Naties zijn.

Ook de provincie Uruzgan, waar ruim 1200 Nederlandse militairen zijn gelegerd, werd getroffen door een zelfmoordaanslag. Een voetganger blies zichzelf op bij een controlepost van de Afghaanse politie in het district Chora. Drie Afghaanse militairen en twee burgers kwamen door de explosie om het leven.

 

De Taliban beschoten Kabul en Jalalabad ook met raketten. In de hoofdstad werden het presidentiële paleis en het hoofdkwartier van de Afghaanse politie geraakt en in Jalalabad sloegen de raketten in bij het vliegveld. Ongeveer tien mensen raakten daardoor gewond. In de noordelijke provincie Jowzjan werd een kandidaat voor het provinciale parlement doodgeschoten.

De bevolking van Afghanistan kiest overmorgen een president en de provinciale parlementen. De Taliban hebben gedreigd de stembusgang te zullen ontwrichten. Volgens een Afghaanse legergeneraal willen de opstandelingen onder meer een zelfmoordaanslag plegen in Tarin Kowt, de hoofdstad van Uruzgan.


 


Geweld laait op voor verkiezingen Afghanistan  (foto: DAG)

Gewonden door op hol geslagen paard

In het centrum van Dordrecht heeft vanmiddag een op hol geslagen paard twee mensen verwond. De twee fietsers werden in de Wijnstraat overreden door een paard en wagen. De koetsier en de passagiers bleven ongedeerd.

Het dier stond op de Visbrug te wachten voor een rondrit door de stad, toen het schrok en ervandoor ging. De koetsier wist het paard niet meer tot stoppen te brengen. De viervoeter kwam tot stilstand in de Wijnstraat. Waarvan het paard is geschrokken, weet een politiewoordvoerster niet.

Het is haar ook nog niet duidelijk hoe het met de slachtoffers gaat. Zij moesten naar het ziekenhuis.

Wilders niet vervolgd om cartoons

Het Openbaar Ministerie gaat politicus Geert Wilders en tv-programma Nova niet vervolgen omdat zij in 2006 de ‘Deense cartoons’ op de eigen website dan wel op tv toonden. Volgens justitie zijn de tekeningen niet strafbaar. Dat heeft een woordvoerster van het OM in Amsterdam vandaag bekendgemaakt.

Justititie gaat ook niet over tot vervolging van de Arabisch Europese Liga (AEL). Die plaatste als reactie op de Deense cartoons twee afbeeldingen van Joden op de eigen website. Een cartoon waarop Hitler het bed deelt met Anne Frank is niet strafbaar, oordeelt het OM. De andere tekening, waarop twee Joden de Holocaust verzinnen, wel. Die is volgens justitie namelijk beledigend voor een hele bevolkingsgroep.

Het OM heeft de AEL echter laten weten dat het niet tot vervolging overgaat, als de afbeelding voorgoed van de website verdwijnt. De actiegroep zegt de tekening al drie jaar geleden te hebben weggehaald en ook niet van plan te zijn haar te herplaatsen. Daarmee is een strafproces van de baan.

Nadat een Deense krant twaalf cartoons van de islamitische profeet Mohammed had gepubliceerd, ontstond in 2006 wereldwijd ophef. Veel moslims vonden de afbeeldingen beledigend. In meerdere landen braken rellen uit.

Het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) stapt opnieuw naar de rechter om vervolging af te dwingen van de Arabisch Europese Liga (AEL) voor het plaatsen van twee voor joden beledigende cartoons.

Dit zegt CIDI-directeur Ronny Naftaniel in een reactie op het besluit van het Openbaar Ministerie de aangifte tegen de AEL voorwaardelijk te seponeren.

Het CIDI begint een Artikel-12-procedure, waarbij een besluit om niet te vervolgen aan het gerechtshof wordt voorgelegd. Naftaniel neemt geen genoegen met een sepot. "Voor ons is het een principiële kwestie. We willen dat een rechter zich hierover uitspreekt."

Schepen vast in file op Chinese rivier

Ruim achtduizend schepen zitten vast op een rivier in het oosten van China door het hoge waterpeil. De schepen vormen gezamenlijk een file van 40 kilometer lang, berichtte staatspersbureau Xinhua vandaag.

Het hoogste waterniveau in tien jaar tijd is veroorzaakt door de tyfoon Morakot, die tien dagen geleden over China raasde.

De file op het water bevindt zich op de rivier die steden in de provincie Zhejiang verbindt met de stad Sjanghai, waar een van de grootste havens ter wereld is gesitueerd.  De rivier is bijna twee weken gesloten voor vaarverkeer. De vaarweg kan pas weer worden geopend als het water is gezakt en schepen weer onder bruggen door kunnen varen.

 

Rusland vreest ruim zeventig doden damramp

Het ongeluk in de grootste waterkrachtcentrale van Rusland heeft gisteren zo goed als zeker aan 76 mensen het leven gekost. Op die nachtmerrie bereiden de Russische autoriteiten de buitenwereld voor.

"Het is onwaarschijnlijk dat op de plek van het ongeluk overlevenden worden gevonden", zei de eigenaar van de centrale, energiemaatschappij RusHydro. De Russische minister voor Rampenbestrijding Sergej Sjoigoe zei "helaas geen bemoedigend nieuws" te hebben.

Door nog onbekende oorzaak barstte gisteren een waterleiding van de energiecentrale Savano-Sjoesjenskaja, een stuwdam in Siberië. Daardoor stroomde een machinekamer, waar op dat moment ongeveer honderd mensen aan het werk waren, vol met water. Twaalf mensen zijn omgekomen, naar de lichamen van 64 anderen wordt nog gezocht.

Vier vermisten werden gisteravond laat levend teruggevonden. Een had een veilig heenkomen gezocht in een ander deel van de centrale, een tweede persoon werd levend uit het water in de overstroomde machinekamer gehaald. Twee vermisten bleken thuis te zijn.

De centrale is in de jaren zeventig gebouwd in de rivier de Jenisej, ruim 3000 kilometer ten oosten van Moskou. Herstel van de schade kost volgens RusHydro minstens 10 miljard roebel (meer dan 200 miljoen euro) en duurt zeker vier jaar.

 


Rusland vreest ruim zeventig doden damramp  (foto: DAG)

Defensie koopt nog meer bushmasters

Bermbommen in de Zuid-Afghaanse provincie Uruzgan hebben defensie zo veel materieelverliezen bezorgd, dat het ministerie veertien nieuwe bushmasters heeft aangeschaft. Eenzelfde extra aantal speciaal gepantserde patrouillevoertuigen werd al in juni gekocht. Maar door de flinke verliezen de afgelopen tijd en beperkte mogelijkheden om beschadigde voertuigen (op tijd) te repareren, is weer een tekort ontstaan.

Dat heeft staatssecretaris Jack de Vries (Defensie) vandaag in een brief aan de Tweede Kamer geschreven. Voor de aanschaf van de extra voertuigen wordt 10,9 miljoen euro gehaald uit het defensiebudget. De kosten voor transport naar het missiegebied, onderhoud en herstel bedragen 1,4 miljoen euro. Dit komt ten laste van HGIS, een gezamenlijk potje van diverse ministeries dat Buitenlandse Zaken beheert.


Defensie koopt nog meer bushmasters  (foto: DAG)

Sloop gebouwen met rockmuziek

Rock is om lekker te naar te kunnen luisteren of juist helemaal op los te kunnen gaan. Maar wat zou je nog meer met rockmuziek kunnen doen? Wat dacht je van een gebouw slopen?

Als grote machines en explosieven het werk niet kunnen doen, dan is daar altijd nog de ongelofelijke kracht van rock! Dit is allemaal te zien in onderstaande video waarin voor het eerst de gameplay van de game LEGO Rockband te zien is.

Sloop een gebouw in LEGO Rockband (Filmpje: MTV Shows)

 

Voor meer gamenieuws kijk je natuurlijk op FOK!games.

De voetbalautist

Klep klep. Klep klep. De jongen met zijn zwarte petje en veel te warme jas richt zich volledig op de prullenbak in de trein. Klep klep. Open, dicht, open dicht. Zijn sjaal heeft hij nog om. Plotseling krijgt hij een behoefte om contact te maken met zijn soortgenoten. Luid brullend roept hij zijn maat. Het is zondag. De laatste supporters van Heracles zijn bijna thuis na een verloren wedstrijd tegen Feyenoord.

Pastoor stuurt studenten het graf in

Nadenken over sterfelijkheid en de kwaliteit van het leven. Dat is wat de Nijmeegse studentenpastoor John Hacking nastreeft met een zelfgegraven graf in de tuin van de studentenkerk in de Waalstad. Studenten kunnen vanaf half september vanuit het open graf het leven en de dood overpeinzen.

Het graf is een kunstproject met serieuze bedoelingen. "Studenten zijn niet of nauwelijks met de dood bezig. Sterfelijkheid wordt vaak weggewimpeld. In het graf kunnen studenten op een heftige manier, maar in alle rust, nadenken over dood en het leven", aldus Hacking. Hij zegt geen moralistische bedoelingen te hebben met het project. "Ik veroordeel het studentenleven absoluut niet."


Pastoor stuurt studenten het graf in  (foto: DAG)

Lunteren bezorgd na bedreiging kinderdagverblijf

De politie houdt een extra oogje in het zeil in het Gelderse Lunteren, waar kinderdagverblijf De Blauwe Das voor het weekeinde telefonisch is bedreigd. Er rijdt een extra politieauto rond om de instelling in de gaten te houden, meldde de politie vandaag.

Het kinderdagverblijf maakte gisteren melding van de bedreiging. Over de aard daarvan wil de politie niets zeggen. De politie neemt de zaak serieus en doet nauwgezet onderzoek naar de bedreiging. Dat onderzoek is in volle gang, stelt een politiewoordvoerster.

Volgens een woordvoerder van Stichting Kinderopvang Nederland (SKON) in Vianen, waarvan het kinderdagverblijf onderdeel is, zijn de bedreigingen van betekenis voor alle kinderen in de opvang. "Ze zijn zeker niet gericht op één specifiek kind”, aldus de woordvoerder.

De leiding van De Blauwe Das heeft extra veiligheidsmaatregelen genomen. Vandaag speelden de kinderen onder controle buiten. "Dat betekent dat er niet buiten de hekken wordt gespeeld", aldus de zegsman. Alle ouders zijn persoonlijk en per brief ingelicht over de situatie. Daarop hebben enkele ouders besloten hun kinderen voorlopig thuis te houden.

Op een school in Weesp werden in februari na een dreigtelefoontje soortgelijke veiligheidsmaatregelen in acht genomen. Het bleek toen te gaan om een grap van twee scholieren van 13 en 14 jaar oud.

Presentatrice Zomergasten 'bakt er niks van'

Hanneke Groenteman laat zich op haar blog uiterst kritisch uit over de presentatiekunsten van Margriet van der Linden. Door de "humorloze, formele, oninteressante en onbekwame manier" van de Zomergastenpresentatrice, kwam het interview met Carice van Houten "totaal niet uit de verf", aldus Groenteman.

Groenteman laat geen spaan heel van Van der Linden. "Daar zat je dan eindelijk, als Zomergast. Eerst rode vlekken in je hals van de spanning, maar al gauw bleek je bereid alles te geven wat ons, de kijkers, een mooie avond zou opleveren. Je had leuke fragmenten, je was jezelf en dat zou meer dan genoeg moeten zijn. Alleen: de hele mooie avond sloeg dood als een slecht getapt glas bier. Dat kwam niet door jou, dat kwam voor honderd procent door de totaal humorloze, formele, oninteressante en onbekwame manier waarop Margriet van der Linden je door de avond loodste."

"Elke mogelijkheid om jou te laten sprankelen, elke kans om jouw persoonlijkheid te laten zien, elk glimpje emotie sloeg ze dood door slecht interviewen. Er werd nauwelijks gelachen, al jouw voorzetten werden niet 'ingekopt', we bleven met meer vragen zitten dan er antwoorden gegeven waren. Het was verbijsterend en ik snak ernaar om jou eens goed geïnterviewd te horen/zien. Zoals die keer door Raoul Heertje, dat rare leuke gesprek. Daar schitterde en lachte jij zo betoverend! Of bijvoorbeeld door Martin Simek (daar is hij weer), van wie je een fragment liet zien."

"Een stuk gesprek met Piet Vroon, een meesterlijk klein stukje, waarover Margriet en jij volkomen ten onrechte beweerden dat Simek 'te dichtbij' Piet Vroon kwam en dat Piet Vroon daar zenuwachtig van werd. Het tegendeel was waar: Vroon gaf zich volkomen over en Simek wist hem (zeker in het hele gesprek, maar zelfs in dit kleine moment) en ons echt te raken. Enfin, als Margriet van der Linden in haar pink iets van de kwaliteit Simek had gehad, was deze Zomergastavond met jou een feest geweest, waar jijzelf verrijkt uit was gekomen. En wij ook. Ik kan me niet voorstellen dat dat nu zo was. Ik niet in elk geval."

'Rotterdam ontslaat Tariq Ramadan'

Rotterdam zet moslimfilosoof Tariq Ramadan op straat. Dit stelt het NRC Handelsblad op basis van bronnen binnen het Rotterdamse stadhuis. De reden dat het stadsbestuur de omstreden integratieadviseur ontslaat is dat Ramadan wekelijks een discussieprogramma presenteert op de Iraanse zender Press TV, die wordt gefinancierd door het omstreden regime in Teheran. Drie oppositiepartijen, Leefbaar, VVD en SP, hadden hierom vorige week al aangedrongen op het ontslag van Ramadan.

"Omdat Ramadan zelf inzet van discussie is geworden, kan hij onmogelijk langer leiding geven aan de dialoog in de stad", stelt een bron in het NRC. Eerder dit jaar liet burgemeester Ahmed Aboutaleb al blijken niet gelukkig te zijn met Ramadan. "We kunnen deze constructie uitzitten, maar mijn advies zou zijn: nooit meer."

De 46-jarige Ramadan werkte sinds twee jaar als integratieadviseur voor de gemeente Rotterdam. Eerder kwam hij al negatief in het nieuws nadat hij volgens de Gaykrant omstreden uitspraken had gedaan over homoseksuelen. Naar aanleiding van deze affaire stapten twee Rotterdamse VVD-wethouders op.

Ramadan verdedigt zich vandaag tegen de aantijgingen in een open brief in NRC Handelsblad.

[Update] PS3 slim confirmed... door Kmart

[Update] bron
Blijkbaar wordt Kmart steeds zekerder van zichzelf en heeft nu zelfs een volledige product omschrijving geplaatst voor de Playstation 3 Slim. Deze zal een 120GB HDD bevatten, zal $299,99 gaan kosten en vanaf 24 augustus te verkrijgen zijn.

PS3, SLIM High-Definition Blu-ray player for the best movie experience. Free PLAYSTATION Network membership. 120GB HDD for downloading games, music, videos, and photos. Includes DUAL SHOCK 3 controller. HDMI output for 1080p resolution.

Originele bericht
Al die geruchten over een Playstation 3 slim, je wordt er zo langzamerhand gek van! de verwachting is dat we vanavond eindelijk het verlossende woord zullen krijgen op de Sony persconferentie in Keulen maar tot dan is niets zeker... of toch wel?

Kmart, een grote Amerikaanse winkelketen, heeft namelijk groot op hun site laten weten dat de geruchten waar zijn en dat er een volledig nieuwe Playstation 3 zal komen die een stuk goedkoper zal zijn. Wil je het zelf zien, ga dan even naar de website van Kmart.

Het komt vaker voor dat winkelketens informatie en nieuwe producten lekken op hun website, maar de manier hoe Kmart het nu doet, door duidelijk te zeggen dat alle geruchten waar zijn, doet ons toch vermoeden dat het gerucht echt waar is.
Peperdure scheiding voor John Cleese

John Cleese (69) kan een rustige oude dag vergeten. De Engelse komiek zal de komende jaren nog flink moeten blijklussen om zijn scheiding met Alyce Faye Eichelberger te kunnen bekostigen. De rechter maakte onlangs een einde aan een negentien maanden durend juridisch gevecht over de voorwaarden van de scheiding. De uitkomst: Cleese moet Eichelberger, met wie hij sinds 1992 getrouwd was, 8,5 miljoen euro betalen plus een jaarlijkse toelage van 650.000 euro gedurende de komende zeven jaar.

"Ongelooflijk", noemt regisseur en vriend Michael Winner de regeling tegen de Daily Mail. "John is erg ongelukkig met de uitkomst en de aanpak van Alyce en haar advocaat." Naar eigen zeggen had hij zijn vriend van tevoren al gewaarschuwd. "John dacht dat de scheiding snel en in goede harmonie zou worden afgehandeld, maar Alyce had zich tegen mij al een keer laten ontvallen ze hem tot de laatste cent zou uitknijpen. Nou, ze heeft niet gelogen."

Eichelberger was ook niet van plan iets aan het toeval over te laten. Ze had advocaat Fiona Shackleton in de arm genomen, die ook de scheiding van prins Charles en van Paul McCartney afhandelde.

Gelukkig heeft Cleese zijn gevoel voor humor niet verloren. "Ik ben er nog voordelig vanaf gekomen. Stel je voor wat ik had moeten betalen als Alyce ook daadwerkelijk iets had bijgedragen aan onze relatie." Om zijn verplichtingen te kunnen nakomen, werkt hij nu aan een eenmansshow. De titel: My Alyce Faye Divorce Tour.

Het is Cleese zijn derde huwelijk dat geen stand houdt. Eerder was hij getrouw met Fawlty Towers-medespeler Connie Booth en Barbara Trentham. Hij heeft geen kinderen met Eichelberger.


Peperdure scheiding voor John Cleese  (foto: DAG)

Pizarro definitief naar Werder

Claudio Pizarro zal ook dit seizoen voor Werder Bremen uit gaan komen. De Peruaan stond onder contract bij Chelsea, maar dat leende hem vorig jaar al uit aan Werder dat hem nu definitief ingelijfd heeft. Hiervoor moest naar verluidt vijf miljoen euro betaald worden.

Pizarro voetbalde tussen 1999 en 2001 ook al in Bremen en vertrok toen naar Bayern München. Zijn vele doelpunten in de Bundesliga leverden hem een transfer naar Chelsea op waar hij nauwelijks aan spelen toekwam. Daarom keerde hij vorig jaar al terug naar Werder waar hij zeventien doelpunten maakte en met zijn team de Duitse beker won. Ook stond hij in de finale van de UEFA Cup.

Force India met flinke update naar Valencia

Force India zal een grote aerodynamische update meebrengen naar het circuit van Valencia. De Indiase renstal hoopt zo eindelijk de felbegeerde punten binnen te halen.

Force India heeft de voorvleugel aangepast evenals de 'bargeboards', de sidepods en de voorkant van de vloer van de auto. Deze veranderingen zijn vorige maand in Kemble getest en hiermee wil de renstal wederom een grote stap maken in de tweede helft van het seizoen.

"We hebben een grote aerodynamische upgrade voor Valencia. We kijken er naar uit, omdat Tonio (Vitantonio Liuzzi, red.) hiermee een week voor de zomerstop succesvol getest heeft. Hiermee hoop ik dat we onze positie op de baan behouden of zelfs verbeteren," zei teambaas Vijay Mallya. "De Formule 1 is competitiever dan ooit en we moeten we blijven komen met updates om voor de anderen die ook telkens met verbeteringen komen, te blijven."

"We moeten zeker in Q2 kunnen komen en in Valencia en later hopelijk zelfs in de top in Q2. Ik heb er alle vertrouwen in, omdat we ook voor de laatste races van het seizoen aan updates werken en hopelijk behouden we ons momentum. Voor Singapore komen wederom nieuwe dingen en later nog wat. We liggen goed op koers om de voor dit jaar gestelde doelen te behalen."

Japanner smijt poep naar vrouwen

Een 39-jarige Japanse bouwvakker heeft zichzelf aangegeven bij de politie. De man heeft tot tweemaal toe zijn eigen uitwerpselen naar voorbijgangers gegooid.

Tatsuya Moriguchi had even voor hij zichzelf aangaf zijn uitwerpselen vanaf zijn motorfiets naar het hoofd van een vrouw gegooid. Twee weken geleden had de man ook al met poep naar een vrouw gegooid.

De man verklaarde na zijn arrestatie dat hij gefrustreerd was door problemen op zijn werk. De bouwvakker wordt beschuldigd van aanranding. Hij kan een boete of een celstraf tegemoet zien. 

Met dank aan tracer60 voor de submit.

Bovenberg maand uit de roulatie

Excelsior zal het een maand zonder verdediger Daan Bovenberg moeten stellen. Hij blesseerde zich vrijdag in de gewonnen uitwedstrijd tegen FC Den Bosch.

Bovenberg heeft zijn knie- en enkelbanden verrekt. De verdediger, die dit seizoen een basisplaats heeft, is vermoedelijk vier tot zes weken uit de roulatie. De twintigjarige Rotterdammer speelde tot nu toe zestien competitieduels als prof voor Excelsior.

[GC 09] EA en Sony sluiten deal: SingStar: The Beatles

Op 9 september van dit jaar verschijnt The Beatles: Rock Band. In deze game kun je de hits van The Beatles naspelen op je plastic instrumenten. Op de GamesCom is bekend geworden dat de distributeur van The Beatles: Rock Band, Electronic Arts, een deal heeft gesloten met Sony. Het resultaat van deze deal is SingStar: The Beatles. Deze game zal in feite een instrumentloze uitvoering van de Rock Band-versie zijn.
Het zal de eerste SingStar worden die door MTV Games wordt uitgegeven en zal rond dezelfde datum als The Beatles: Rock Band in de schappen liggen.

Willem II neemt Bruma op proef

Willem II heeft deze week Marciano Bruma op proef. De 25-jarige Rotterdammer is op zoek naar een nieuwe club.

Rechtsback Bruma debuteerde in het seizoen 2004/05 als prof bij Sparta Rotterdam. In totaal speelde Bruma 29 competitiewedstrijden voor Sparta, waarin hij één keer scoorde. Uit die periode kent hij Willem II-trainer Alfons Groenendijk nog, destijds assistent in Rotterdam.

Sinds de zomer van 2007 speelde Bruma in Engeland voor Barnsley. Daar speelde hij onder de naam Marciano van Homoet, de naam die op zijn geboortecertificaat staat. In het seizoen 2007/08 haalde Bruma met Barnsley de halve finale van de FA Cup. Zijn contract bij Barnsley liep deze zomer af. Zijn zoektocht naar een nieuwe profclub heeft nog niets opgeleverd, maar nu krijgt hij dus een kans in Tilburg.

[WK] Ook Kuijken en Herzog sneuvelen

Susan Kuijken en Adrienne Herzog zijn er niet in geslaagd om hun debuut bij het WK in Berlijn op te luisteren met een plaats in de volgende ronde. Beiden kwamen in de series van de 1.500 meter flink tekort.

Waar een plaats bij de beste drie uit de series of bij de zes tijdsnelsten vereist was, kwam Kuijken niet verder dan een twaalfde plaats. Herzog deed het iets beter, maar een tiende plaats bleek niet voldoende om de volgende ronde te halen.

Omniworld-trainer Wisman duel geschorst

Henk Wisman zal de volgende wedstrijd van FC Omniworld vanaf de tribune moeten bekijken. De trainer van de club uit Almere is door de KNVB voor één duel geschorst.

Wisman liep tijdens de gewonnen wedstrijd tegen FC Volendam zonder toestemming het veld op. De KNVB legde de trainer, die in het verleden werd ontslagen bij FC Volendam, FC Den Bosch en Fortuna Sittard, daarom een sanctie op.

Tanzania brandt dorpen Masai plat

De politie in Tanzania heeft onlangs acht dorpen van de Masai-stam volledig verbrand en de bewoners met geweld verdreven. Ruim drieduizend mensen raakten dakloos en 50.000 stuks vee zijn verjaagd of gedood. Dat stelde vandaag ontwikkelingsorganisatie Cordaid, die aandacht vraagt voor het lot van de nomadische bevolkingsgroep.

Volgens Cordaid zijn 20.000 Masai niet meer welkom in het beschermde natuurgebied Ngorogoro in het noordwesten van het Afrikaanse land. Die nomadische groep is daardoor afhankelijk geworden van noodhulp, aldus Cordaid.

Tussen Masai en lokale boeren bestonden spanningen over het gebruik van het land, waarbij de overheid partij koos voor de boeren. Veel inwoners van Tanzania beschouwen de levenswijze van de Masai als ouderwets, ook al zorgt de stam onder meer voor veel inkomsten uit toerisme.

Adder bijt vrouw in Duitse supermarkt

Een Engelse toeriste is in een supermarkt in Beieren gebeten door een gifslang. De 44-jarige vrouw liep door de winkel, toen de 40 centimeter lange adder toesloeg, meldde de Duitse krant Münchner Merkur vandaag.

Het is een raadsel hoe de slang in de winkel in de plaats Oberammergau is beland. Kennelijk heeft het reptiel zich ernstig bedreigd gevoeld, want het komt zelden voor dat een adder mensen aanvalt.

Overigens maakt de vrouw het goed. Ze heeft na het voorval gisteren een nachtje in het ziekenhuis doorgebracht. De beet van een adder is voor gezonde mensen niet dodelijk.

CD: ZE 30, ZE Records 1979 > 2009

ZE 30, ZE Records 1979 > 2009 is behalve een verzameling muziek ook vooral een historisch overzicht van ZE Records, waardoor deze cd niet los te zien is van een stuk cult geschiedenis. 'ZE' staat voor de eerste letter van de achternamen Michael Zilkha en Michel Esteban, de oprichters. Zilkha is een Brit van Libanese afkomst die in mid jaren '70 werkzaam was in de uitgeverswereld van New York. Daar werd hij door John Cale (bekend van zijn solo werk en The Velvet Underground) voorgesteld aan Esteban, een Fransman die zijn punkwinkel in Parijs had achtergelaten om in New York onderdeel te worden van de (post-)punk scene. Het klikte tussen de twee mannen en samen besloten ze een label op richten voor de New Wave en Disco-Funk die in het New York van die tijd aan het opkomen en versmelten was. Dit genre kreeg later ook de overkoepelende en vooral satirische naam 'No Wave'.Tost ontkent ontslag Bourdais per SMS

Scuderia Toro Rosso-teambaas Franz Tost heeft ontkend dat hij Sébastien Bourdais per SMS heeft ontslagen. De Fransman kwam vorige week met het verhaal naar buiten en hij beschuldigde zijn voormalige werkgeven dan ook van een gebrek aan stijl.

"Ik heb meneer Bourdais persoonlijk verteld dat hij niet meer zal gaan rijden en heb dat niet per SMS gedaan," zei Tost tegen Bild. "Ik kan begrijpen dat hij teleurgesteld is, maar zijn prestaties voldeden gewoon niet aan onze verwachtingen. We wilden dat Bourdais meer snelheid liet zien, maar in plaats daarvan was ons jonkie Sébastien Buemi beter dan hem."

Samenwerking Ajax en Haarlem nog niet goedgekeurd

Ajax en HFC Haarlem willen graag de handen ineen slaan, maar de KNVB houdt een definitieve samenwerking nog tegen.

Ajax verzond afgelopen week een persbericht met de bekendmaking van de samenwerking. "Maar dat was nog iets te voorbarig", zegt KNVB-woordvoerder Marloes van der Laan tegen Voetbal International. De juridische afdeling van de KNVB heeft nog een aantal onbeantwoorde vragen open staan. Pas als deze beantwoord worden, gaat het licht op groen.

"En ook de opleidingsvergoeding is een van de onderwerpen die nog moet worden besproken", vervolgt Van der Laan. "Het is niet gezegd dat de samenwerking tussen de clubs in deze vorm bij voorbaat wordt goedgekeurd. Het moet tenslotte wel stroken met de KNVB-reglementen. Dat wordt nu getoetst door onze juristen."

[WK] Van Luijk en Cadée uitgeschakeld

Patrick van Luijk is er niet in geslaagd bij het WK atletiek in Berlijn om de kwartfinale van de 200 meter te bereiken. Hij liep een tijd van 21,05 seconden. Favoriet Usain Bolt bereikte in 20,71 wel de volgende ronde. Churandy Martina en Tyson Gay ontbraken vanwege blessures.

Ook discuswerper Erik Cadée haalde de finale niet. De 25-jarige atleet gooide 60,64 meter, waar 64,50 meter vereist was. Eerder dit seizoen kwam Cadée nog tot een persoonlijk record van 65,61 meter.

Wenger: "Einde Champions League nabij"

Arsenal-trainer Arsène Wenger denkt dat de Champions League geen lang leven meer beschoren zal zijn. De Fransman die zich met zijn ploeg voorbereid op het treffen met Celtic denkt dat er binnen afzienbare tijd een nieuwe Europese competitie zal zijn.

"Ik denk dat we over een jaar of tien een nieuwe Europese competitie hebben. Op de manier zoals het nu gaat zal het geld dat de Champions League oplevert voor een aantal ploegen niet meer voldoende zijn. Er spelen op het moment een aantal zaken achter de schermen die wijzen op een dergelijke verandering en een aanscherping van een aantal regels zal dit proces alleen maar versnellen," zei Wenger tegen BBC Sport.

Het is echter nog even afwachten of deze nieuwe competitie in plaats van de nationale competities komt of als extra competitie. Ik ben er tegen om de nationale competities op te heffen, maar twee competities naast elkaar zou betekenen dat ploegen twee verschillende teams nodig hebben. Eén om in het weekend nationaal te spelen en een ander team om doordeweeks Europees te voetballen."

Rusland: kapers Arctic Sea opgepakt

De Russische marine heeft acht mensen opgepakt die het vrachtschip de Arctic Sea zouden hebben gekaapt. De verdachten zijn vier Esten, twee Russen en twee Letten. Dat heeft de Russische minister van Defensie Anatoli Serdjoekov vandaag gezegd, berichtten Russische media.

Het achttal kaapte het schip op 24 juli in de Oostzee in Zweeds territoriaal water. "Deze mensen gingen bij de Arctic Sea aan boord en onder bedreiging van vuurwapens eisten ze dat de bemanning hun bevelen zonder vragen zouden opvolgen", zei Serdjoekov in een gesprek met president Dmitri Medvedev. De kapers naderden het schip in een klein bootje en verklaarden dat ze hulp nodig hadden bij de reparatie van hun eigen schip, aldus de minister.

Het Finse schip, dat onder Maltese vlag vaart, zette na de kaping koers naar Afrika. Op bevel van de kapers werd alle navigatie- en volgapparatuur uitgeschakeld. De Arctic Sea was met een lading hout ter waarde van 1,8 miljoen dollar (ruim 1,25 miljoen euro) op weg naar Algerije en verdween nadat het door Het Kanaal was gevaren. De laatste keer dat er contact was met het koopvaardijschip, was op 28 juli met de Britse kustwacht.

De Arctic Sea werd gisternacht 480 kilometer uit de kust van Kaapverdië teruggevonden. De minister voegde eraan toe dat de kaping zonder een schot te lossen, werd beëindigd. De acht verdachten en de vijftien bemanningsleden van de Arctic Sea zijn aan boord van het Russische oorlogsschip Ladni en worden daar verhoord.

Sloop gebouwen met Rock in LEGO Rock Band-gameplay

Rock is om lekker te naar te kunnen luisteren of juist helemaal op los te kunnen gaan. Wat zou je nog meer met rock-muziek kunnen doen? Wat dacht je van een gebouw slopen. Als grote machines en explosieven het werk niet kunnen doen, dan is daar altijd nog de ongelofelijke kracht van rock! Dit is allemaal te zien in onderstaande video waarin voor het eerst de gameplay van LEGO Rock Band te zien is.

Politie bedankt broodjeszaak met boete

Een broodjeszaak uit het Belgische Wetteren kreeg van de politie een opmerkelijk bedankje voor het gratis bezorgen van broodjes. Nadat de vader van de bedrijfsleider broodjes bij de agenten had bezorgd, trof hij een bekeuring aan onder zijn ruitenwisser.

De man zou zijn auto geparkeerd hebben op een plaats die is voorbehouden aan dienstwagens. De gratis levering kost de broodjeszaak nu vijftig euro. Volgens bedrijfsleider Frank Van Den Daele reageerde zijn vader verbaasd op de boete. "Mijn pa was volledig verbouwereerd. Hij zei dat iedereen altijd vriendelijk was en lachte als hij binnenkwam en dat hij met zijn klanten een zeer goede band had. En dan gebeurt dat natuurlijk. Het was een donderslag bij heldere hemel."

Toch blijft de zaak broodjes leveren aan de hongerige agenten. "Omdat we een zeer goede klant hebben met de politie en veel van die mensen kunnen er ook niet aan doen, want uiteindelijk zijn zij dan het slachtoffer van de beslissing van één man en dat kan niet de bedoeling zijn", aldus Van Den Daele.

Rallyrijder lanceert paard bij botsing

Rallyrijder Federico Villagra kwam tijdens de rally Vuelta de la Manzana in Argentinië in botsing met een overstekend paard. Het beest vloog meters hoog de lucht in. 

Een groep paarden stak plotseling de weg over toen Villagra net op volle toeren in zijn Mitsubishi Evo aan kwam stormen. Een paard werd vol geraakt en de overige paarden ontsnapten op het nippertje aan de dood. Het geraakte paard is wegens de ernstige verwondingen afgemaakt. Zowel Villagra als zijn bijrijder bleven ongedeerd en konden de rally gewoon uitrijden.


Rallyrijder lanceert paard bij botsing  (foto: DAG)

SNS Reaal boekt verlies

Bankverzekeraar SNS Reaal heeft verlies geboekt in de eerste zes maanden van dit jaar. Analisten rekenden juist op een lichte winst. SNS Reaal publiceerde dinsdagochtend de halfjaarcijfers.

Het concern boekte een nettoverlies van 30 miljoen euro. Vijf door ANP-Reuters gepolste analisten hadden gemiddeld een nettowinst van 2 miljoen euro verwacht in vergelijking met 226 miljoen euro een jaar eerder.

Het verlies is onder meer veroorzaakt door een afwaardering op de goodwill van de divisie Property Finance van SNS Reaal. Zonder die afwaardering kwam het bedrijf uit op een winst van 25 miljoen euro.

Beleggers waren verder nieuwsgierig naar het terugbetalen van de staatssteun die de bankverzekeraar vorig jaar ontving. SNS Reaal liet weten dat het "te vroeg is om te voorspellen" wanneer de 750 miljoen euro wordt terugbetaald.

[GC '09] Alle games op Gamescom op een rijtje

Update 16-08
Diverse publishers waaronder Ubisoft toegevoegd.

Update 15-08
Blizzard heeft vandaag bekend gemaakt dat StarCraft II: Wings of Liberty en Diablo III speelbaar zullen zijn op de Gamescom. SCII was vorig jaar ook al te spelen voor pers en publiek, maar Diablo III maakt nu zijn eerste publieke opwachting in Europa.

Oorspronkelijk bericht
Nog een minder dan een week en dan zal de grootste game-beurs van Europa in Keulen van start gaan. FOK!games zal daar met een delegatie aanwezig zijn om de games zelf te kunnen checken en jullie natuurlijk alle nieuwtjes te laten weten. Wat kunnen ze allemaal gaan zien?

Er is een lijst verschenen van alle publishers die aanwezig zullen zijn op de beurs met de games die ze gaan laten zien. Hieronder kun je checken of jouw favoriete games er bij staan.
Activision
Band Hero
Tony Hawk Ride
DJ Hero
Blur
Call of Duty – Modern Warfare 2
Guitar Hero
Singularity

Akella
A Stroke of Fate
Dead Mountaineer’s Hotel
The Bad, the Ugly and the Sober
Disciples III: Renaissance
Pound of Ground
Numen
two titles from the Susan Rose series

Ankama
Dofus 2.0

Bethesda Softworks
Wheelspin
Brink
WET

Blizzard
Diablo III
StarCraft II: Wings of Liberty

Capcom
Lost Planet 2 Monster Hunter Tri
Moto GP 09/10
Spyborgs
Dark Void
Tatsunoko vs. Capcom: Ultimate Allstars

Deep Silver
Risen
Cursed
Lost
Whispered World
Sacred 2 Addon – Ice and Blood

dtp entertainment
Drakensang – Am Fluss der Zeit
Venetica
Black Mirror 2

dtp young entertainment
Just sing

Electronic Arts
Need for Speed Shift
Need for Speed Nitro
All Points Bulletin (APB)
The Beatles Rock Band
Battlefield Bad Company 2
Brütal Legend
Command&Conquer 4
Dantes Inferno
Dead Space Extraction
De Sims 3
Dragon Age Origins
E.A. Mobile (diverse Titel)
E.A. Sports Active
E.A. Sports FIFA 10
E.A. Sports Fight Night Round 4
E.A. Sports Fußball Manager 10
E.A. Sports Grand Slam Tennis
E.A. Sports NBA Live 10
E.A. Sports NHL 10
E.A. Sports Tiger Woods PGA Tour 10
G.I. Joe – Geheimauftrag Cobra
Harry Potter und der Halbblutprinz
Hasbro Familienspielabend 2
Littlest Pet Shop Freunde am Strand
Littlest Pet Shop Freunde in der Stadt
Littlest Pet Shop Freunde auf dem Land
Mass Effect 2
My Sims Agent
Nerf `N`Strike
Pogo.de
Sim Animals Afrika
Spore Helden
Spore Helden Arena
Star Wars The Old Republic
Saboteur

Eidos
Batman: Arkham Asylum Mini Ninjas
Pony Friends 2

Frogster
Runes of Magic II – The Elven Prophecy
Rally Master Pro
Fishlabs

gamigo
King of Kings 3

Head up games
Twin Sector
GearGrinder
Greed

Intenium
Alamandi Wicki und die starken Männer
GZSZ Flirt und Karriere
Casanova

Jowood Productions
Arcania – A gothic Tale Yoga
Painkiller Resurrection
Agatha Christie – Die Morde des Herrn ABC
Safecracker

Kalypso Media
Tropico 3 Dawn of Magic 2

Konami
PES 10
Silent Hill – Shattered Memories
pop´n rhythm

Microsoft
Forza Motorsport 3
Halo 3 ODST
LIPS – No. 1

Namco Bandai
Tekken 6 Dragon Ball: Raging Blast
One Piece Unlimited Cruise 2
Tales of Symphonia
Family Trainer: Extreme Challenge
Katamari Forever
Race On
Champions Online
Dragon Ball Revenge of King Piccolo

NC Soft
Aion

Nintendo
Wii Fit Plus
Wii Sports Resort
New Super Mario Bros. Wii
Mario & Luigi: Bowser´s Inside Story
Kirby Super Star Ultra
The Legend of Zelda: Spirit Tracks
Style Boutique
Flipnote Studio
Professor Layton und die Schatulle der Pandora

Playlogic
Fairytale Fights
Infernal Hell's Vengeance
Obscure: The Aftermath

RTL Games
Fireburst
RTL Winter Sports 2010
Knigge – Spielend zum guten Benehmen
Alarm für Cobra 11 – Highway Nights

Sega
Mario & Sonic bei den Olympischen Winterspielen

Sony
Heavy Rain
Uncharted 2: Among Thieves
God of War III
MAG
EyePet
Ratchet and Clank: A Crack In Time
SingStar
Buzz!
White Knight Chronicles
DC Universe
Gran Turismo
Invizimals
MotorStorm: Arctic Edge
LittleBigPlanet
Jak and Daxter: The Lost Frontier
SOCOM: Fireteam Bravo 3
VidZone

Square Enix
Final Fantasy XIII Final Fantasy XIV
Final Fantasy Crystal Chronicles: Crystal Bearers
Dissidia – Final Fantasy
Front Mission Evolved
Nier
Surpreme Commander 2
Kingdom Hearts 358/2 days
Order of War
Geo Game Takomat

Tivola Publishing
Play the world Paint Party
Lernerfolg Grundschule (Deutsch, Mathematik)
Lernerfolg Vorschule: Capt´n Sharky
Der Schatz der Delfine
Zarah: Das Schloss des Gwoor
DragonMaster
Sternentänzer
Willkommen in der Steinzeit
Puzzle: Sightseeing
Mein eigener Tierbaby Zoo
Mein Traumjob: Kinderärztin
Mein Traumjob: Topmodel
Prinzesin Lillifee: Meine liebsten Freunde
Mein Beauty Studio

Ubisoft
Splinter Cell: Conviction
Assassin's Creed 2
Avatar
R.U.S.E.
Anno 1404
Rabbids Go Home
Red Steel 2
TMNT Smash Up
Academy of Champions
Shaun White Snowboarding 2
Arthur 2 und die Minimoys: Die Rückkehr des bösen M
Might & Magic: Clash of Heroes
Kampf der Giganten: Drachen
COP The Recruit
ANNO 1404 Wii/DS
Diverse Laura's Passie-spellen DS

Vir2l
Medieval Games

White Bear
Sudoku ball detective

Arts misbruikte mogelijk 50 vrouwen

Een van de bekendste medisch specialisten voor kunstmatige bevruchting in Brazilië heeft mogelijk vijftig vrouwen seksueel misbruikt. De politie arresteerde de arts gisteren in zijn kliniek in Sao Paulo, meldden Braziliaanse media vandaag.

De vrouwelijk patiënten zouden zijn misbruikt onder narcose of tijdens het ontwaken uit de verdoving. Een van de vrouwen getuigde hoe de arts haar intieme zones aanraakte en haar kuste terwijl zij ontwaakte uit narcose. Ze was nog te versuft om zich te verweren.

De advocaat van Roger A. spreekt namens zijn cliënt de beschuldigingen tegen.

Ambulance weigert bevallende vrouw

Een zwangere vrouw die geweigerd werd door de ambulancedienst is op de stoep van het ziekenhuis bevallen; ze moest maar lopend naar het ziekenhuis gaan. Daar kwam ze net te laat aan...

Carmen Blake uit Leicester, Groot-Brittannië, belde een ambulance omdat ze vermoedde dat de bevalling plaats ging vinden. Omdat ze op ongeveer honderd meter afstand van het ziekenhuis woont, werd haar verzoek niet ingewilligd, meldt The Daily Mail.

De hoogzwangere vrouw restte niets anders dan maar lopend naar het ziekenhuis te gaan. Precies voor de ingang kon ze niet meer verder en moest even op de stoep gaan zitten. Met de hulp van een voorbijganger werd een dochtertje op de stoep geboren. Even later kwam gewaarschuwd ziekenhuispersoneel toegesneld om verder te helpen.

"Ik belde het ziekenhuis, want ik voelde dat ik zou bevallen. Ze wilden geen ambulance sturen omdat ik vlakbij woon en ik kreeg het advies om een heet bad te nemen en dan op eigen kracht naar het ziekenhuis te komen", vertelt de kersverse moeder. "Ik ging dus in bad zitten maar had al snel door dat de bevalling niet lang meer zou duren. Ik belde dus opnieuw naar het ziekenhuis en vroeg om een ambulance. Ze weigerden en zeiden me dat ik negen maanden de tijd had gekregen om een lift te regelen."

"Ik hoopte dat ik het ziekenhuis op tijd zou bereiken en dat ik dan eindelijk hulp zou krijgen. Ik verliet mijn huis maar er was niemand die naar me omkeek. Pas toen ik voor de deur van het ziekenhuis in elkaar zakte, kwam er een vrouw op me af. Ze hielp me tijdens de bevalling en haalde ook de navelstreng los, die rond de hals van mijn dochter Mariah zat. Even later kwam er pas ziekenhuispersoneel opdagen. Ik heb die vrouw veel te danken!"

Door een woordvoerster van het ziekenhuis is beloofd dat er een onderzoek naar dit voorval zal worden ingesteld.

 

Rutten neemt 16-jarig talent mee naar Israël

Zakaria Labyad maakt deel uit van de selectie van PSV, dat donderdag in Israël aantreedt tegen Bnei Yehuda in de vierde voorronde van de Europa League.

De 16-jarige middenvelder is evenals Ibrahim Afellay en Ismaïl Aissati afkomstig van het Utrechtse Elinkwijk. Trainer Fred Rutten neem Labyad mee naar Israël, daar de Eindhovenaren een aantal spelers missen vanwege blessures en schorsingen.

Zo zijn Orlando Engelaar en Dirk Marcellis niet fit genoeg om te kunnen spelen tegen Bnei Yehuda. Het tweetal blijft in Eindhoven achter om verder te werken aan hun herstel. André Ooijer en Stanislav Manolev zijn geschorst voor het duel in Israël.

Het heenduel wordt donderdag in Tel Aviv afgewerkt. De terugwedstrijd vindt een week later in Eindhoven plaats.

Sluiter en Huta Galung onderuit

Raymond Sluiter is er niet in geslaagd om de tweede ronde te bereiken van het Challengertoernooi in San Sebastian. De Rotterdammer verloor met 4-6, 6-4 en 5-7 van Pablo Andujar.

Jesse Huta Galung kwam ook niet verder dan de eerste ronde van een Challengertoernooi in het Zwitserse Genève. De Nederlander moest geblesseerd opgeven en nog onduidelijk is wat de nummer 240 van de wereld precies heeft.

Uruzgan verwacht zelfmoordaanslagen

De Taliban zouden overmorgen, op de dag van de verkiezingen in Afghanistan, een zelfmoordaanslag willen plegen in Tarin Kowt in Uruzgan. Generaal Hamid van het Afghaanse leger in Uruzgan heeft daar althans aanwijzingen voor, zegt hij vanochtend voor BNR Nieuwsradio.

Tarin Kowt is de hoofdstad van Uruzgan, de provincie waar ruim 1200 Nederlandse militairen zijn gelegerd. Zij zullen overmorgen tijdens de stembusgang zoveel mogelijk op de achtergrond blijven. De Afghaanse politie en het Afghaanse leger zijn verantwoordelijk voor de veiligheid rond de stembureaus. De Nederlandse militairen staan paraat voor noodgevallen.

Hamid zegt voor BNR Nieuwsradio dat de Taliban niet sterk genoeg zijn om het Afghaanse leger in rechtstreekse gevechten te verslaan, maar een zelfmoordaanslag of bermbommen behoren wel tot de mogelijkheden. Hamid vertrouwt er op dat zijn mensen bij checkpoints en bij controles van auto’s een eventuele Taliban-strijder met plannen voor een zelfmoordaanslag zullen onderscheppen.

[GC '09] Scheuren met Gran Turismo 5 op de Gamescom?

Gran Turismo 5 is al een hele lange tijd in ontwikkeling. Na een klein zoethoudertje in de vorm van Gran Turismo 5: Prologue is het nu wel eens tijd voor het echte werk. Ga je dit weekend naar Keulen, dan heb je de mogelijkheid om daar de game dan eindelijk te spelen.

Ondanks dat de game niet staat bij de games van Sony die aanwezig zullen zijn op de Gamescom, schrijft het blad Famitsu dat de game speelbaar zal zijn op de beursvloer. Naast veel informatie over Gran Turismo voor de PSP, die ook speelbaar zal zijn, zou links onderaan de pagina staan dat Gran Turismo 5 ook speelbaar zal zijn in Keulen. Wij van FOK!games zullen dit natuurlijk eigenhandig checken als we dit weekend Keulen onveilig maken.Lorenzo: "Titel is voor Rossi"

Jorge Lorenzo denkt dat zijn kansen op het winnen van de wereldtitel in de MotoGP dit jaar vrijwel nihil zijn geworden. De Spaanse Yamaha-coureur viel afgelopen weekend in Brno en zag daardoor teamgenoot Valentino Rossi uitlopen naar vijftig punten voorsprong met zes races te gaan.

"Als er niets vreemds gebeurt kan ik de titel niet meer winnen," zei Lorenzo in Gazetta dello Sport. "Ik moet niet meer aan het kampioenschap denken en me gewoon per race verbeteren. De situatie is te gecompliceerd."

"Ik moet het opnemen tegen de beste coureur ooit en daarnaast had ik moeite met de set-up van de motor en ben ik vermoeid. Ik wil ze niet als excuus gebruiken, want deze dingen gebeuren als je tot het uiterste gaat. Valentino is de beste en hij heeft het kampioenschap in handen. Nu denk ik alleen maar aan de tweede plaats."

Aanklacht om vallende ananas

Een bejaarde vrouw heeft het Britse supermarktconcern Tesco aangeklaagd omdat ze tijdens het boodschappen doen in een van zijn winkels door een vallende ananas werd geraakt. Dat meldde de Britse krant The Independent vandaag.

De 76-jarige Mary Raimo hield aan het voorval in juli een hersenschudding over. Door het stuk fruit dat van de schappen was gerold, was ze op de grond gevallen. Ze heeft nog steeds last van hoofpijn en nekklachten.

Volgens haar advocaat waren de ananassen belabberd opgestapeld in de winkel in het Schotse Lochee. Hij eist namens de vrouw een schadevergoeding van ettelijke duizenden ponden. De supermarkt is sinds het voorval gesloten.

MAG bèta van start, frag FOK!games crew in Keulen

Heb je een Playstation 3 en heb je jezelf opgegeven voor de MAG bèta, dan bestaat er een kans dat je afgelopen dagen een mail hebt gehad voor de MAG bèta. De MAG bèta is maarlieft 2,5GB groot maar dan krijg je wel de mogelijkheid om met 255 anderen mensen online te knallen.

Naast het testen van de game probeert Sony met de bèta nu van start te laten gaan genoeg mensen op de servers te hebben om de journalisten op de Gamescom in Keulen een leuke game-ervaring te bieden. Aangezien FOK!games ook in Keulen aanwezig zal zijn is het dus mogelijk om ineens een kogel van een FOK!games crew-lid te mogen ontvangen.Is dat Morthil aan die parachute?

Grol nog onzeker voor WK judo

Het is nog onduidelijk of judoka Henk Grol deel kan nemen aan het komende WK dat in Rotterdam gehouden gaat worden. De winnaar van het brons in Peking kampt met een scheurtje in zijn rechterknie.

Grol liep de kwetsuur vier weken geleden op tijdens een trainingskamp in Duitsland. Inmiddels staat hij weer op de mat, maar de knie is nog niet stabiel. Daarom zal hij pas op maandagavond gaan beslissen of hij meedoet aan het WK.

Mocht Grol afhaken, dan zal bondscoach Maarten Arends een opvolger moeten benoemen. Logische vervanger zou Elco van der Geest zijn, maar deze heeft al aangegeven dat hij judo-Belg wil worden.

Lucius mogelijk naar PAOK Saloniki

De Griekse topclub PAOK Saloniki heeft haar interesse getoond in Theo Lucius. De verdediger zit momenteel zonder contract nadat Feyenoord te kennen had gegeven dat het niet verlengd zou worden.

Lucius zelf heeft wel oren naar een Grieks avontuur. Hij heeft een aanbieding van AE Larissa 1964 naast zich neergelegd, maar de nummer twee van de competitie van vorig seizoen ziet hij wel zitten. PAOK is komende donderdag de tegenstander van SC Heerenveen in de UEFA Europa League.

Grosjean opvolger Piquet jr. bij Renault

Een dag na de uitspraak van de beroepscommissie van de FIA heeft Renault bekendgemaakt dat Romain Grosjean de rest van het seizoen voor het Franse team uit mag komen. De Fransman is de vervanger van de ontslagen Nelson Piquet jr.

Grosjean was al de vaste testrijder en derde coureur van Renault en reed dit seizoen in de GP2 Series voor Barwa Addex. Daar leek hij niet in vorm te zijn, maar Flavio Briatore heeft er vertrouwen in dat de Fransman zijn talent uit de Formule 3 Euroseries en de GP2 Asia Series kan etaleren.

"We zijn blij dat we Romain de kans hebben kunnen geven om bij ons team te gaan rijden. Hij is een groot jong talent en we verwachten van hem dat hij zijn rijkunsten naast Fernando gaat vertonen, omdat we aanvallend het tweede deel van het seizoen ingaan," zei teambaas Briatore. "Daarnaast willen we Nelson Piquet jr. bedanken voor zijn inzet voor het team en we wensen hem alle goeds voor de toekomst."

Grosjean was zeer blij met de kans die hem geboden is. "Ik ben blij dat het Renault F1 Team mij de kans heeft gegeven om te gaan racen. Ik kijk er naar uit om met de F29 te gaan rijden en het best mogelijke resultaat er uit te slepen. Het is een eer om naast Fernando te mogen rijden en mijn debuut maken naast de tweevoudig wereldkampioen zorgt voor extra motivatie bij mij."

VARA stopt met De Leugen Regeert

Het tv-programma De Leugen Regeert komt in het nieuwe seizoen niet terug op de buis. Dat meldde een woordvoerder van de VARA dinsdag. "Het werd steeds moeilijker om het programma elke week te vullen."

Het programma, dat leugens en halve waarheden in de media aan de kaak stelde, is volgens de woordvoerder mogelijk ten onder gegaan aan zijn eigen succes. "Na negen seizoenen werd het voor de makers steeds moelijker om geschikte onderwerpen te vinden. Inmiddels ondernemen media zelf ook veel om fouten te herstellen, zoals het instellen van een meldpunt of ombudsman."

In plaats van De Leugen Regeert is vanaf september op vrijdagavond om 21.15 uur de tweede serie van het praatprogramma Vrouw en Paard te zien op Nederland 2.


VARA stopt met De Leugen Regeert  (foto: DAG)

Van der Sar genomineerd door UEFA

Edwin van der Sar (Manchester United) heeft maandag een nominatie gekregen van de UEFA voor de titel doelman van het jaar.

Naast de Nederlander werden ook Petr Cech (Chelsea) en Víctor Valdés (FC Barcelona) genomineerd door de Europese voetbalbond. Ook voor de overige posities werden de kandidaten bekend gemaakt. De coaches van de zestien clubs uit de achtste finale van de Champions League van vorig seizoen mogen in elke categorie hun stem uitbrengen.

UEFA-nominaties:

Beste keeper:
Petr Cech (Chelsea)
Víctor Valdés (FC Barcelona)
Edwin van der Sar (Manchester United)

Beste verdediger:
Gerard Piqué (FC Barcelona)
John Terry (Chelsea)
Nemanja Vidic (Manchester United)

Beste middenvelder:
Steven Gerrard (Liverpool)
Xavi (FC Barcelona)
Andrés Iniesta (FC Barcelona)

Beste aanvaller:
Samuel Eto'o (FC Barcelona)
Lionel Messi (FC Barcelona)
Cristiano Ronaldo (Manchester United)

De awards worden op 27 augustus uitgereikt in Monaco, waar dan ook de loting voor het komende Champions League-toernooi plaats zal vinden.

Seksfilmpje McSteamy opgedoken

Op internet is gisteren een privéfilmpje opgedoken waarop het Amerikaanse acteurskoppel Eric Dane (’McSteamy’ uit Grey’s Anatomy) en Rebecca Gayheart naakt te zien zijn met schoonheidskoningin Kari Ann Peniche.

In Amerikaanse schowbizzmedia is ophef ontstaan over de video. Het zou duiden op een triootje. Op de fragmenten die zijn opgedoken is evenwel niets te zien van een drievoudig uitgevoerde geslachtsdaad of andere seksuele erupties. Het drietal is enkel bloot liggend in de echtelijke sponde en sigarettenrokend in de jacuzzi te bewonderen.

Een woordvoerder van het echtpaar zei tegen de entertianmentwebsite TMZ.com dat hij iedereen voor de rechter sleept die het waagt de compromitterende video te verspreiden. Het zou namelijk gaan om "vertrouwelijk” materiaal. "Van wat ik ervan gezien heb, zijn ze bloot te zien. Daarmee is het geen seksfilm."

Oordeel zelf en bekijk hier het pikante filmpje.


'Seksfilmpje' van McSteamy in trio opgedoken  (foto: DAG)

KLM wil afval omzetten in stroom

Luchtvaartmaatschappij KLM wil het afval uit de vliegtuigen gaan omzetten in energie en warmte. Het is de bedoeling dat dagelijks 20 ton afval op die manier kan worden hergebruikt. Momenteel onderzoekt de vliegmaatschappij de haalbaarheid van deze manier van afvalverwerking. Volgend jaar begint een proef, aldus een woordvoerster van KLM vandaag.

Het afval uit vliegtuigen moet volgens de veiligheidsregels op het luchthaventerrein zelf worden verwerkt. KLM denkt het restafval van de tienduizenden vliegtuigmaaltijden goed te kunnen gebruiken als duurzame bron voor energie. Met de opgewekte stroom kunnen bijvoorbeeld koffers over de rolbanden het vliegtuig in, of kan zelfs energie naar de bloemenkassen in Aalsmeer.

Steeds meer halal in de schappen

De vraag naar halal producten wordt steeds groter. Dat zegt verkoopleider Rene van Apeldoorn van Mekkafood in Venlo. Het afgelopen jaar schroefde het bedrijf de productie van voedingsmiddelen die volgens de islamitische regels zijn gemaakt, op met 25 procent.

Van Apeldoorn bevestigde dinsdag een bericht hierover in De Telegraaf. "De groei komt mede door een nieuwe fabriek die wij in Venlo hebben geopend", aldus de zakenman.

Mekkafood is jaarlijks goed voor 7800 ton producten, zoals Turkse pizza's, frikadellen en hamburgers. Halal regels zijn afgeleid uit de Koran. Ze schrijven onder meer voor dat vlees van dieren die de moslims onrein vinden, zoals varkens, niet in de producten mag worden verwerkt. Ook moeten de dieren volgens islamitische regels worden geslacht.

Steeds meer halal in de schappen  (foto: ANP)

OM neemt panden Joep J. in beslag

Het Openbaar Ministerie (OM) in Maastricht heeft alle 134 panden en lappen grond van de Kerkraadse vastgoedhandelaar Joep J. en zijn familie in beslaggenomen en verbeurd verklaard. Het is waarschijnlijk de grootste justitiële inbeslagname van onroerend goed ooit in Nederland.

Raadsman Theo Hiddema van J. heeft vandaag een verhaal daarover in dagblad De Limburger en het Limburgs Dagblad bevestigd. Het bezit van de familie J. is tientallen miljoenen euro's waard. De 58-jarige vastgoedhandelaar wordt onder meer verdacht van het witwassen van crimineel geld en belastingfraude. Hij is het belangrijkste doelwit van het OM in een groot onderzoek in Zuid-Limburg naar criminele activiteiten rond vastgoedhandel waarbij diverse opsporingsinstanties en de Belastingdienst betrokken zijn.

Het is opvallend dat de panden en de grond van J. nu al verbeurd zijn verkaard. Dat betekent dat ze nu eigendom van de Nederlandse staat zijn. Hiddema stelt dat het OM zijn cliënt daarmee "vleugellam" heeft gemaakt. De advocaat noemt de beslaglegging "dubieus" en gaat zowel de strafklacht tegen J. als de verbeurdverklaring aanvechten.

Zijn cliënt ontkent alle beschuldigingen.

[GC 09] Kanonschoten in Academy Of Champions: Soccer

De GamesCom van 2009 in Keulen is zo goed als van start gegaan en de eerste beelden stromen al weer binnen. Ubisoft werkt momenteel aan Academy Of Champions: Soccer voor de Nintendo Wii. Academy Of Champions is een eenvoudige voetbal-game waarin onder andere een team vol Rabbids en een team met Altaïr, Sam, Jade en Rayman te kiezen zijn. Vandaag hebben we drie hele korte video's en een trailer.
Life4U opvolger Life & Cooking

Life & Cooking is niet dood. Hoewel Unilever stopte als sponsor (er werd alleen gekookt met Unilever-producten) wist RTL toch een nieuwe partner te vinden.

Dit resulteert in een twee uur durend zondagmiddagprogramma genaamd Life4U (Leven Voor U) waarbij Carlo en Irene weer tal van BN'ers aan tafel krijgen en er weer gekookt wordt. Overigens bestaat er al een tv-programma dat Life 4 U heet. Dit programma wordt uitgezonden in Second Life.

Limonadekraampje levert boete op

In de grootste stad van het land van de onbeperkte mogelijkheden ging van de week iets goed fout.

Een 10-jarig meisje had het namelijk in haar hoofd gehaald om zonder een vergunning limonade te verkopen. Het meiske had een klein limonadekraampje in het park gemaakt en dat mag natuurlijk niet zomaar! Nee, ze moest gestraft worden met een boete van 50 dollar (ca. 35 euro).

Omdat ze vlakbij het park woont, dacht Clementine het wel een leuk idee om op een warme dag limonade te gaan verkopen. Ze had zelfs nog chocoladekoekjes gebakken om die ook te kunnen verkopen, want als je een winkel begint moet je het wel goed aanpakken natuurlijk.

"Het was zo'n warme dag, ik dacht dat mensen wel wat kouds wilden drinken', vertelt ze aan de verslaggever van de The New York Post. In nog geen twintig minuten tijd had het meisje 10 drankjes en wat chocoladekoekjes verkocht.

Al snel kwamen de parkwachters opdraven. Toen ze geen vergunning kon laten zien, moest ze het kraampje sluiten en ook nog eens een boete betalen, want het ging tegen de regels in. Gelukkig voor het meisje werd de boete nog dezelfde dag ongedaan gemaakt en bood de baas van de parkwachters zijn excuses aan. De parkwachters zijn overgeplaatst en moeten een cursus volgen.

Met dank aan Tennessee voor de submit.

'17-jarige vermoordde 30 mannen'

De Braziliaanse politie heeft tijdens een ruzie op straat een 17-jarig meisje opgepakt dat naar eigen zeggen dertig mannen heeft vermoord. Geld, gerechtigheid en frustratie waren voor haar de redenen om te moorden. De politie denkt echter dat zij als huurmoordenaar is ingezet, vanwege haar onschuldige uiterlijk.

Het meisje biechtte haar daden op nu ze nog 17 is, zodat het volwassenenrecht nog niet van toepassing is. De jonge seriemoordenaar toonde geen berouw tijdens de bekentenis; lachend somde ze haar slachtoffers op volgens de politie. Elk slachtoffer is met een mes om het leven gebracht. "Ik heb niet genoeg moed om een pistool vast te houden, maar weet goed met een mes om te gaan", aldus de dader.

Salgado naar Blackburn Rovers

De media in Spanje melden dat Michel Salgado de komende twee seizoenen zal uitkomen voor het Engelse Blackburn Rovers.

Het contract van Salgado bij Real Madrid werd 4 augustus jl. ontbonden, waardoor hij sindsdien transfervrij was. Er was belangstelling vanuit Dubai en ook het gepromoveerde Real Zaragoza wilde Salgado vastleggen. De rechtsback koos uiteindelijk voor Blackburn Rovers, waar hij voor twee seizoenen tekent.

Bij Real Madrid won Salgado alle grote nationale en internationale prijzen. Zo werd hij meerdere keren kampioen van Spanje, won hij twee keer de Champions League en sleepte hij ook de Wereldbeker voor clubteams in de wacht.

CD: Reverend and The Makers - A French Kiss In The Chaos

Mark Jones riep na een optreden van Reverend and The Makers de woorden "best band in the world" en liet de groep bij zijn label Wall of Sound tekenen. Overdrijven is geen kunst aan de overkant van de de plas, maar meer een gewoonte aan het worden. Toch bracht de band een puike debuutplaat uit in 2007 en de single 'Heavyweight Champion Of The World' kreeg veel airplay. Ook in Nederland werd de single goed opgepikt. De Arctic Monkeys hebben als vrienden en mede-Sheffielders ook nogal een boost gegeven aan de carrière van McClure (Reverend) en kornuiten. Ooit noemde Alex Turner McClure zijn mentor en Reverend and the Makers toerde als voorprogramma mee met de Arctic Monkeys.

Gewoon dansen als een barbie met SingStar deze week

Komende donderdag wordt de SingStore weer bijgewerkt en Sony is zo vriendelijk om ons alvast te laten weten welke tracks we kunnen verwachten (waarschijnlijk zodat we de buren alvast kunnen waarschuwen...). Hieronder zie je de complete lijst met onder meer een nieuw Queenpack, Lady Gaga en Aqua.


Engels
Amy Winehouse – Rehab
Aqua – Barbie Girl
Boyz II Men I’ll Make – Love To You
Empire Of The Sun – We Are The People
Gwen Stefani – What You Waiting For?
Lady Gaga feat Colby O’Donis – Just Dance
Newton Faulkner – All I Got
Queens of the Stone Age – Go With The Flow
Ronan Keating featuring Yusuf – Father And Son
Scissor Sisters – Take Your Mama
Sugababes – Too Lost In You
Superbus – Butterfly
Texas – Say What You Want
The Automatic – Monster
The Coral – Bill McCai
The Hives – Walk Idiot Walk
The Killers – Mr. Brightside
The Pussycat Dolls – Don’t Cha
The Stanley Brothers with The Clinch Mountain Boys – I’m A Man Of Constant Sorrow
Timbaland feat. One Republic – Apologize
Tom Jones – It’s Not Unusual
Travis – Something Anything
Wet Wet Wet – Love Is All Around
Wings – Let ‘Em In

Queen 4 Songpack
o Save Me
o I Want To Break Free
o Hammer To Fall
o Play The Game
o It’s A Hard Life

Frans
Superbus – Radio Song

Duits
Büne Huber – Juanita la luna

Portugees
Just Girls – Passa O Vento

Spaans
El Arrebato – Dame Cariño
Heroes Del Silencio – La Chispa Adecuada
Los Delinquentes – La Primavera Trompetera

Zweeds
Tommy Nilsson – En Dag

Beelden van SpankmasterC die Queen Pack 4 zingt worden beschikbaar gemaakt zodra we beeldmateriaal hebben.

De Ieren komen deze week naar Rock Band

Deze week komt er zoals gebruikelijk weer een stapel verse DLC uit voor Rock Band. Voor de X360- en PS3-bezitters betekent dat onder meer dat Dave Grohl en kornuiten hun aanwezigheid in Rock Band gaan uitbreiden en de komst van de Amerikaans-Ierse rockers van Dropkick Murphys. Voor de Wii bestaat de DLC voornamelijk uit de tracks van Blood Sugar Sex Magic van Red Hot Chili Peppers, maar ook de DLC die vorige week op PS3 en X360 uitkwam verschijnt deze week op de Wii. De volledige lijst kun je hieronder zien.

Xbox 360 en PlayStation 3
Blind Melon - No Rain
Blur - There’s No Other Way
Dropkick Murphys - I’m Shipping Up to Boston
Eve 6 - Inside Out
Kaiser Chiefs - I Predict a Riot
Foo Fighters - All My Life
Foo Fighters - I’ll Stick Around
Foo Fighters - Lonely as You

De tracks kosten €1,49 of 160 MS Points per track, het Foo Fighters 02 pack kost €3,99 of 440 MS Points. De tracks zijn vanaf vandaag te downloaden vanaf Xbox Live, donderdag verschijnen ze op PSN.

Wii
Gorillaz - Clint Eastwood
Gorillaz - Feel Good Inc.
Gorillaz - Re-Hash
Janis Joplin - Piece of My Heart
Jefferson Airplane - White Rabbit
The Band - Chest Fever (Live)
The Who - Magic Bus (Live at Leeds)
Red Hot Chili Peppers - Apache Rose Peacock
Red Hot Chili Peppers - Blood Sugar Sex Magik
Red Hot Chili Peppers - Breaking The Girl
Red Hot Chili Peppers - Funky Monks
Red Hot Chili Peppers - I Could Have Lied
Red Hot Chili Peppers - If You Have to Ask
Red Hot Chili Peppers - Mellowship Slinky in B Major
Red Hot Chili Peppers - My Lovely Man
Red Hot Chili Peppers - Naked in the Rain
Red Hot Chili Peppers - Sir Psycho Sexy
Red Hot Chili Peppers - Suck My Kiss
Red Hot Chili Peppers - The Greeting Song
Red Hot Chili Peppers - The Power of Equality
Red Hot Chili Peppers - The Righteous & the Wicked
Red Hot Chili Peppers - They’re Red Hot
Red Hot Chili Peppers - Under the Bridge
Megasus - Megasus *
Honest Bob and the Factory-to-Dealer Incentives - Entangled *

De tracks kosten 200 Wii Points per stuk, met uitzondering de tracks die met een * zijn gemarkeerd, die mag je hebben voor 100 Wii Points.

PSP
Pat Benatar - Heart Breaker
Coheed and Cambria - A Favor House Atlantic

De tracks kosten €1,49 per stuk.

Game Informer: Bijna 55% heeft Red Ring of Death gehad

De meesten van jullie zullen wel bekend zijn met de Red Ring of Death. Deze rode ring kan zomaar ineens opduiken op je Xbox 360 wat betekend dat deze oververhit is geraakt. Als je een Xbox 360 thuis hebt staan is de kans dat je zo'n RROD hebt meegemaakt zelfs meer dan 50%, zo blijkt uit een onderzoek van Game Informer.

Game Informer heeft onder 5000 van hun lezers een onderzoek gedaan naar de failure-rate van consoles. De Xbox 360 staat ver bovenaan met maar liefst 54,2% van de Xbox 360's die kapot zijn gegaan. Mocht je een Playstation 3 hebben dan is er 10,6% dat deze het loodje legt. De Wii gaat het minst vaak kapot met maar 6,8%.

Hoe kan dit? Één van de oorzaken zou de tijd zijn dat het apparaat aanstaat. De Wii wordt het minst gebruikt want 41,4% geeft aan dat het apparaat minder dan een uur per dag aan staat. Bij de Xbox 360 en de Playsation 3 is dat een stuk hoger. 40,3% van de Xbox 360's staat meer dan drie uur per dag aan. Bij de Playstation 3 is dat 37%.

Mocht je console dan kapot gaan, hoe is het dan geregeld met de klantenservice? Ook hierbij doet de Xbox 360 het niet zo goed. Uit het onderzoek blijkt dat de meeste Xbox 360's ongeveer een maand kosten om te repareren terwijl die bij de Playstation 3 en de Wii maar een week is. 37,7% van de mensen die in contact zijn geweest met de klantenservice van Microsoft vonden deze behulpzaam. Bij de Wii en Playstation 3 is dit respectievelijk 51,1% en 56,1%.

Als laatste was de vraag of Xbox 360 gebruikers nog wel een Xbox 360 zouden kopen met zoveel hardware-problemen. Maar 3,8% geeft aan dat niet te doen.

LittleBigPlanet GOTY editie komt met Modnation Racers bèta

LittleBigPlanet was een kritische succes en sinds de release zijn er meer dan een miljoen levels gemaakt en online gezet waarvan sommige echte pareltjes zijn. Reden genoeg om mensen die de game nog niet hebben een Game of the Year editie aan te bieden. Vandaag is er meer informatie vrijgekomen over deze editie.

Zo zal de game 18 user-made levels bevatten. Dit zijn levels die door Media Molecule zijn gekozen als de beste user-made levels. Media Molecule heeft met al deze users interviews gehouden die ook op de disc zullen staan.

Daarnaast bevat deze editie $30 aan downloadable content. Dit zullen de volgende packs zijn:


* Metal Gear Solid Level Pack
* Metal Gear Solid Costumes
* Monsters Costumes
* Monsters Pack
* History Costumes
* History Pack
* Animals Costumes

Een andere extra die mensen kunnen verwachten is een voucher voor de online bèta voor Modnation Racers. Deze game werd afgelopen E3 aangekondigd en is een kart-game waarin je zelf tracks, karts en racers kunt maken. De game zal hetzelfde idee, namelijk Play, Creat Share, als LittleBigPlanet hebben. Een beperkt aantal van de GOTY-edities zal zo'n bèta voucher bevatten.

De Game of the Year-editie van LittleBigPlanet zal in de VS op 8 september voor $59,99 verschijnen. Wat de prijs in Nederland gaat worden is nog niet bekend.

Spore evolueert voor de Wii en de DS

9 oktober verschijnt er zowel voor de Wii als de DS een nieuwe Spore game. Voor de Wii is dit in de vorm van Spore Hero, waar je in een rijke 3D wereld de speler de planeet van het evaluerende wezen moet redden. Tijdens de ontdekkingsreis kom je gevechten, puzzles en meer dan 250 onderdelen voor je wezen tegen.

Hieronder een vijftal screenshots van Spore Hero:
Voor de DS komt de nieuwe Spore game in de vorm van Spore Hero Arena, waarin je verschillende planeten in het universum moet redden van de ondergang, door onder andere arena gevechten te winnen. Om die reden moet je de ideale gladiator creeeren.

Hieronder de DS screenshots:


Earthworm Jim komt terug op huidige platformen

Met de digitale distributie via PSN en XBLA zijn al veel klassieke games opnieuw op de consoles verschenen. Goed nieuws voor de nostalgie van de oudere gamer en leuk voor de jongere gamer om erachter te komen hoe moeilijk games in de tijd waren. Nu is bekend geworden dat de volgende oude held zijn opwachting zal gaan maken.

Dit keer gaat het om Earthworm Jim die het PSN, XBLA, Wiiware en verschillende mobiele platforms gaat verblijden met een bezoek. De game zal eind dit jaar als eerste op XBLA verschijnen en een maand later op de andere platforms. Het is nog onbekend welke game van de aardworm dit gaat worden.'Nederlander geen ster in beheer portemonnee'

De meeste Nederlanders weten weinig van geldzaken. Ook hebben veel mensen een veel te positieve kijk op de mogelijkheden van hun portemonnee. Dat is de conclusie van een onderzoek van Platform CentiQ.

Een kwart van alle Nederlanders zou het afgelopen jaar zijn financiële situatie hebben zien verslechteren. Dit, samen met de te optimistische houding, is volgens de onderzoekers een ontwikkeling die zorgen baart. Mensen hebben hierdoor volgens hen namelijk geen benul van de gevolgen die de crisis voor hen persoonlijk kan betekenen.

Zes van de tien ondervraagden zegt niettemin toch voldoende af te weten van de persoonlijke financiën. De feitelijke kennis valt echter tegen. Zo hebben de meesten geen flauw idee hoeveel het kost om rood te staan. Vooral vrouwen, lager opgeleiden en zestigplussers leven in onwetendheid.

Ook heeft bijna niemand enig vermoeden, wat de kans is op de jackpot in de Staatsloterij.

Goedemorgen

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over een asociaal stuk vreten uit Lelystad. Onthoud de naam: Maarten van Nieuwenhuyzen:

Gelukkig is het al heel lang niet meer zo dat iedereen met een psychische aandoening wordt opgesloten in een gesticht. Als het even kan, wonen patiënten zelfstandig of onder toezicht in ene gewoon huis, in een gewone straat. Beter. Humaner vooral. Jammer dat mensen die de pure mazzel hebben dat ze zowel geestelijk als lichamelijk gezond zijn, zich vaak zo enorm onbeschoft en egoïstisch gedragen.

Neem nou Maarten van Nieuwenhuyzen uit de Workumstraat in Lelystad. Die is in alle staten. Want in de Stavorenstraat, om de hoek, worden een paar woningen betrokken door een zorginstelling. In die huizen worden schizofrene patiënten gehuisvest. Onder begeleiding uiteraard. En inderdaad: niet als bovenburen of portiekgenoten, maar om de hoek, een straat verderop...

Jongeren vrezen verdringing op arbeidsmarkt

Bijna zes op de tien jongeren van 15 tot en met 22 jaar denken dat de beter opgeleide jeugd door de economische crisis hun leeftijdsgenoten met weinig of geen diploma's gaan verdringen op de arbeidsmarkt. Vooral middelbare scholieren en laaggeschoolden zelf vrezen dat de banen, waarvoor nauwelijks papieren nodig zijn, vaker ingenomen zullen worden door hoger opgeleide jongeren.

Dat blijkt uit een vandaag gepubliceerd onderzoek dat minister André Rouvoet (Jeugd en Gezin) heeft laten verrichten onder ruim zeshonderd jongeren. Rouvoet probeert met de staatssecretarissen Jetta Klijnsma (Sociale Zaken) en Marja van Bijsterveldt (Onderwijs) in een actieplan tegen de oplopende jeugdwerkloosheid jongeren vooral te stimuleren door te leren.

Maar twee op de vijf jongeren zijn niet van plan hun studietijd op te rekken wegens de crisis. Net als in een soortgelijk onderzoek van Rouvoet dit voorjaar zeggen ongeveer zes op de tien jongeren dat de crisis aan hen persoonlijk wel voorbij zal gaan. Ruim twee derde van de jeugd heeft ook (nog) niet zijn of haar uitgavepatroon bijgesteld.

De meeste jongeren denken evenwel dat de crisis nog even aanhoudt. Bijna vier op de tien rekenen in 2010 op een aantrekkende economie, een kwart voorziet in 2011 het herstel en 5 procent pas in 2012. De hoger opgeleide jeugd blijkt vaker optimistischer over de economie dan lagergeschoolden. Ook denken jongens vaker dan meisjes dat nog dit jaar een herstel zal optreden.

Twee derde denkt dat door de crisis minder banen voor jongeren beschikbaar zijn. Ruim een kwart van de ondervraagden ziet nu dat leeftijdsgenoten hun baan verliezen en niet (meer) aan de bak komen. Dat is ongeveer evenveel als in het voorjaar.

Ruim 60 procent van de jongeren betwijfelt of ze een baan kan vinden die aansluit bij hun wensen. Een op de vijf is (zeer) wel bereid minder kieskeurig te zijn om de kans op werk te vergroten. Maar twee op de vijf zijn dat (zeker) niet van plan. Meisjes zijn vaker dan jongens genegen om hun eisen naar beneden bij te stellen in de hoop (sneller) werk te vinden.

Stille tocht voor jonge verkeersslachtoffers

Jaarlijks vallen er ongeveer 35 jonge doden (0-14 jaar) door ongelukken in het verkeer. Nog eens zeker 685 kinderen in die leeftijdsgroep komen in het ziekenhuis terecht na een verkeersongeval. Een op de drie van de slachtoffertjes is op weg van of naar school.

De meeste doden en gewonden vallen in augustus en september, als de scholen weer beginnen. Reden voor Veilig Verkeer Nederland om aandacht te vragen voor jonge weggebruikers. Dat doet de organisatie met een stille tocht, die vandaag wordt gelopen in Almere. 'Ambassadeurs' presentatrice Cilly Dartell en actrice Jasmine Sendar lopen mee.

De stille tocht is het startschot van acties door het gehele land. Het bekendst hiervan zijn de spandoeken in de buurt van scholen en drukke verkeerssituaties. Duizenden vrijwilligers zorgen ervoor dat deze spandoeken worden opgehangen.

Gezonken veerboot getraceerd bij Tonga

De Nieuw-Zeelandse marine heeft bij het eiland Tonga met behulp van een onbemande onderzeeër het wrak getraceerd van een eerder deze maand gezonken veerboot, de Prinses Ashika. Dit heeft de marine vandaag bekendgemaakt.

De boot is onder nog onopgehelderde omstandigheden bij goed weer op de Stille Oceaan vergaan. Daarbij zijn naar schatting 95 mensen omgekomen en 54 opvarenden werden uit het water gered.

Het schip zond 5 augustus een noodsignaal uit toen het ongeveer 85 kilometer ten noordoosten van de hoofdstad van de eilandstaat Tonga, Nuku'alofa, voer. Het was onderweg naar de Nomuka Eilanden. Het verdween volgens getuigen in een minuut in de golven. Het wrak ligt 110 meter diep.

Lelystad vreest komst schizofrenen

Bewoners van de Workumstraat in Lelystad Haven proberen met handtekeningen de komst van schizofrene patiënten naar hun wijk tegen te houden. Dat heeft mede-initiatiefnemer Maarten van Nieuwenhuyzen gisteren gezegd.

Zorginstelling Triade gaat 34 schizofrene patiënten in de nabijgelegen Stavorenstraat huisvesten, in een pand waar ze onder begeleiding zelfstandig wonen. De huidige bewoners krijgen een andere woning aangeboden met verhuispremie.

Van Nieuwenhuyzen en zijn buren zijn niet blij met de plannen. "Het geeft niet zo'n fijn gevoel", zegt hij al kijkend naar zijn twee zoontjes. "We vrezen bovendien voor waardedaling van onze huizen." De actievoerders overwegen nog of ze een jurist in de arm nemen. Deze week worden de bewoners en omwonenden verder geïnformeerd door Triade, gemeente Lelystad en woningbouwvereniging Centrada.

FOK!-columnist Driek Oplopers vindt Maarten van Nieuwenhuyzen "een asociaal stuk vreten" .

Van der Sar genomineerd als clubkeeper 2009

De Europese voetbalbond (UEFA) heeft Edwin van der Sar gisteren genomineerd als clubkeeper van het jaar 2009. De Nederlandse doelman van Manchester United heeft in zijn categorie de concurrentie van Petr Cech (Chelsea) en Victor Valdez (FC Barcelona).

De prijzen worden uitgereikt op 27 augustus tijdens de loting voor de groepsfase van de Champions League.

Titelverdediger Barcelona is de grootste kanshebber. De Catalaanse club heeft vertegenwoordigers in alle linies. Als beste verdedigers zijn Gerard Piqué (Barcelona), John Terry (Chelsea) en Nemanja Vidic (Manchester United) genomineerd. Als middenvelders komen Steven Gerrard (Liverpool), Xavi Hernandez en Andres Iniesta (beiden Barcelona) in aanmerking voor de uitverkiezing. Bij de aanvallers gaat de strijd om deze erkenning tussen Samuel Eto'o, Lionel Messi (beiden Barcelona) en Cristiano Ronaldo (Manchester United).

Sylvie van der Vaart toont pruik op tv

Haar man Rafaël van der Vaart heeft Sylvie van der Vaart overgehaald al haar blonde lokken af te laten knippen, aangezien ze steeds meer haren verloor als gevolg van de preventieve chemotherapie die ze krijgt.

Dit vertelde Sylvie van der Vaart gisteren  in de uitzending van RTL Boulevard, waar ze voor het eerst haar blonde pruik - met pony - toonde. "Zelfs Raf heef me nog niet gezien met pony", zei de voetbalvrouw.

"Na vier weken chemotherapie verloor ik steeds meer haar bij het borstelen en haar wassen. Rafaël vroeg me waarom ik niet meteen al mijn haren zou laten afknippen om te voorkomen dat ik iedere ochtend verdrietiger in de spiegel zou kijken", vertelde Van der Vaart over haar rigoureuze besluit.

Sylvie van der Vaart heeft haar eigen kale hoofd nog nooit aanschouwd. "Ik ga naar een salon waar de spiegel met een gordijntje wordt bedekt als de pruik eraf gaat. Ik slaap ermee, ik sport ermee en douche ermee. Elke week ga ik naar de salon om mijn hoofdhuid te laten wassen."

Hackers stelen miljoenen creditcardnummers

Het Amerikaanse Openbaar Ministerie heeft drie verdachten aangehouden op verdenking van het stelen van gegevens van 130 miljoen bankpassen en creditcards door in te breken op computersystemen. Dat maakten de openbaar aanklagers gisteren bekend.

Volgens het OM gaat het om de grootste hackaanval en diefstal van identiteitsgegevens ooit.

De hackers braken in totaal vijf keer in op de systemen van de Amerikaanse betalingsverwerker Heartland Payment System, de supermarktketen 7-eleven en detailhandelsbedrijf Hannaford Brothers.

Recordjackpot Italië blijft groeien

En opnieuw viel hij niet; de Europese recordjackpot van 135,5 miljoen euro. Niemand had gisteren alle zes getallen goed in de Italiaanse Superenalotto, ondanks massale deelname, ook vanuit het buitenland. Dat meldde het Italiaanse persbureau ANSA.

De omvang van de jackpot is inmiddels aangegroeid tot 139,9 miljoen euro. Sinds 31 januari heeft niemand meer alle zes getallen goed gehad in de loterij.

Het hoogste bedrag tot nu toe was uitgekeerd in Europa is 126,2 miljoen euro, gewonnen in mei bij de loterij Euromillions door iemand uit Spanje.

In Italië geven steeds meer mensen zich over aan de miljoenenjacht. Gemeentebesturen in geldnood hebben loten gekocht, net als groepen burgers in diverse steden en dorpen. Elke week hebben drie trekkingen plaats.

Twitter is vooral gebabbel

Berichtensite Twitter blijkt vooral gebruikt te worden voor "zinloos gebabbel". Slechts een kleine 9 procent van de tweets heeft voldoende waarde om ze door te sturen. Dat blijkt uit een analyse van een Amerikaans marktonderzoeksbureau, waar de BBC gisteren over schrijft.

Pear Analytics bekeek tweeduizend kleine berichtjes en deelde deze in zes klassen in. Daaruit bleek dat 40,5 procent in de categorie "zinloos gebabbel" terechtkwam. Als voorbeeld geven de onderzoekers de Tweet "Ik eet nu een boterham". Nog eens 37,5 procent kwam terecht in de klasse "conversatie", een gesprek tussen twee Twitteraars dat meer lijkt op chatten.

De marktonderzoekers hadden vooraf verwacht dat vooral spam en berichten waarin de Twitteraar zichzelf in een goed daglicht zet, het leeuwendeel zouden vormen. Spam bleek echter in nog geen 4 procent van de gevallen voor te komen. Persoonlijke promotieberichten waren goed voor bijna 6 procent.

Pear Analytics gaat het onderzoek elk kwartaal uitvoeren om trends te kunnen waarnemen.

Baard na laserbehandeling

Ene Rina Jagpal beweert, na verschillende laserbehandelingen ondergaan te hebben, dat haar huid hierdoor beschadigd is.

De 34-jarige vrouw uit Surrey, British Colombia Canada, heeft naar eigen zeggen een baard overgehouden na verschillende behandelingen met een laser die de haren juist hadden moeten verwijderen. Rina heeft een schadeclaim ingediend tegen de bedrijven die haar behandeld hebben.

Ze eist nu 25.000 dollar van de bedrijven: Laser Era en Dream Laser and Skin Care.

Jagpal vertelde CBC News vorige week dat ze in april 2006 naar de kliniek Laser Era ging voor een laserbehandeling tegen donshaartjes in haar gezicht. Na een serie behandelingen bemerkte ze inderdaad een verandering. Het was echter een vervelende verandering: in plaats dat de haartjes verdwenen, leek er een baard terug te komen. Zo zou zij nu elke derde dag haar gezicht moeten waxen. Ook beweert ze ook nog eens huiduitslag aan de behandelingen over gehouden te hebben.

Dream Laser en Skin Care wordt in de aanklacht door haar genoemd, omdat haar laser-behandelaar voor zichzelf is begonnen nadat zij bij Laser Era vertrok. Zij bleef daarna door haar behandeld worden.

Tijdens de rechtzaak die volgde werd geen enkele aanklacht bewezen. De advocaat van het bedrijf gaat nu een tegenactie ondernemen. De behandelaar heeft ook een aanklacht ingediend, maar dan tegen Jagpal wegens aantasting van haar reputatie.

Behandelaars die de laser bedienen in British Colombia hoeven niet gecertificeerd te zijn volgens Dr. Harvey Lui, directeur van het Skin Care Centre in Vancouver General Hospital. Volgens Dr. Lui kan iedereen laserapparatuur kopen die haartjes verwijdert en men mag deze ook zomaar bij iedereen bedienen.

Hij zou zich aan meer regels moeten houden bij laserbehandelingen, aldus Dr Lui.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #956
special
Random Pics van de Dag #955
special
Random Pics van de Dag #954
special
Random Pics van de Dag #953
special
Weekend gifdump #121
special
VrijMiBabes #160 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.