Ook Landzaat wil nu duidelijkheid van Feyenoord

Denny Landzaat is één van de routiniers van Feyenoord die afgelopen zondag in de wedstrijd tegen Heracles Almelo moesten plaatsnemen op de bank.

Zijn 'medeslachtoffers' Kevin Hofland, Roy Makaay en Tim de Cler kregen dinsdag duidelijkheid over hun toekomst bij de Stadionclub. Sigi Lens, zaakwaarnemer van Landzaat, zal binnenkort een onderhoud hebben met trainer Mario Been over de situatie van zijn cliënt.

"Voor Denny is het vervelend dat hij op de bank zit", zegt Lens in het Algemeen Dagblad. "Ik ga luisteren naar wat Feyenoord daarover te vertellen heeft. Volgende week gaan we met elkaar om de tafel zitten. Dan wil ik weten of er nog vertrouwen is in Denny."

Veel vertrouwen lijkt Lens niet te hebben. "Ik ben door Feyenoord uitgenodigd om te komen praten. Dan weet je hoe de situatie is." Zelf zal Landzaat niet de handdoek in de ring gooien. Lens: "Denny wil gewoon voor zijn kans gaan. Hij werkt hard, doet wat hij moet doen. Hij komt alleen niet aan spelen toe, dat ziet iedereen. Ik ook."

Lens vindt het niet vreemd dat Landzaat, die nog niet zo lang geleden door Feyenoord werd aangetrokken als belangrijke steunpilaar, nu al weer aan de kant dreigt te worden geschoven. "Kijk om je heen. Zie wat er in Spanje gebeurt bij Real Madrid, in Engeland bij Manchester City. Of dichterbij huis: kijk naar Ajax."

"De club moet voor een oplossing zorgen", gaat Lens verder. "Ik heb nu geen zin om dingen te roepen. Ik wacht af wat Feyenoord te zeggen heeft. Denny heeft niet tegen me gezegd dat hij weg wil. Absoluut niet. Zo zit hij ook niet in elkaar."