Topteams bij World Tour Beach Volleyball

Van 24 tot en met 30 augustus komt de Swatch FIVB World Tour voor het eerst in de beachvolleybalhistorie naar Nederland. De ‘The Hague Open’ start op maandag met de country quota voor de dames en eindigt met de herenfinale op zondag. Met de organisatie van de World Tour laat Den Haag zien dat het een wereldstad aan zee is.

Veel internationale topteams zijn aanwezig op het strand van Scheveningen. De Brazilianen maken steevast grote kans op de titels. Bij de heren komen de toppers Ricardo/Emanuel, Harley/Alison en Benjamin/Pedro in actie in het Hommerson Beachstadion. Harley en Alison waren dit jaar al twee keer succesvol bij de World Tour. Ze wonnen in Shanghai en Myslowice. Ricardo en Emanuel stonden in Brasilia op het hoogste podium en Benjamin/Pedro in Stare Jablonki. Ook de Spaanse plaaggeesten van Reinder Nummerdor en Richard Schuil zullen Den Haag aandoen. Adrian Gavira en Pablo Herrera behaalden al drie keer een podiumplaats.

Met Reinder Nummerdor en Richard Schuil heeft ook Nederland een kanshebber op de titel. De mannen werden derde in Klagenfurt en vierde in Gstaad en Marseille. Over hun kansen zegt Nummerdor: "Zoals bij elk toernooi liggen er kansen voor ons in Den Haag. We hebben al zo vaak laten zien dat we er tegenaan zitten. Ook dit jaar. We moeten top spelen om te winnen van de Braziliaanse topteams, maar dat kan gewoon. Dat hebben we al een paar keer gedaan. Hopelijk kunnen we dat voor eigen publiek ook laten zien."

Bij de dames is het deelnemersveld eveneens van een hoog niveau. De Braziliaanse en Amerikaanse topteams geven acte de présence bij de The Hague Open. Alle winnaars van de World Tour evenementen uit 2009 zijn in Den Haag aanwezig. Larissa en Juliana waren het beste duo in Brasilia, Osaka, Moskou, Klagenfurt en Stare Jablonki. Talita en Antonelli wonnen de titel in Shanghai, Seoul, Gstaad en Kristiansand. Ook de Wereldkampioenen zijn aanwezig. April Ross en Jennifer Kessy vormden het sterkste koppel bij het WK in Stavanger en Marseille.

De kersverse Nederlands kampioenen Marleen van Iersel en Sanne Keizer zijn als zesde geplaatst en wonnen al brons in Osaka. Marleen van Iersel: "Ik denk zeker dat we in vorm zijn. We hadden de afgelopen tijd wat last van blessures. Daarom hebben we het een week wat rustiger aangedaan en daarna weer opgebouwd met krachttraining. We groeien langzaam weer naar ons topniveau." Sanne Keizer is zeer positief over de kansen van het Nederlandse koppel: "We gaan voor een podiumplek in Den Haag. Hopelijk wordt het goud, maar met zilver of brons zijn we ook tevreden."

Submitter:  Bron: FOK!sport