'Favoriet 800m vrouwen is een man'

Djeez

Grote onrust tijdens het wereldkampioenschap atletiek dat momenteel wordt gehouden in Berlijn. De topfavoriet, die volgens de kenners vanavond de gouden medaille pakt tijdens de 800 meter voor vrouwen, is namelijk een man. Dat beweren boze tongen althans.

De achttienjarige, Zuid-Afrikaanse Caster Semenya is een natuurtalent. Dit WK is haar eerste internationale sportwedstrijd, maar toch wist ze zich maandag tijdens de halve finale gelijk te plaatsen voor de finale vanavond. Haar enorm sterke spieren zijn ook de IAAF, de internationale atletiekbond, niet onopgemerkt gebleven.

IAAF-woordvoerder Nick Davies heeft vandaag toegegeven dat Semenya drie weken geleden een geslachtstest heeft moeten ondergaan. De uitslag laat helaas nog wel enkele weken op zich wachten. Tot die tijd is er geen reden om haar te diskwalificeren.

De Zuid-Afrikaanse atletiekbond is woedend en legt alle aantijgingen naast zich neer. "Zij is absoluut een vrouw. We zijn er volledig van overtuigd. We zouden haar nimmer hebben laten meedoen aan de vrouwencompetitie als wij twijfels hadden gehad", laat voorzitter Molatelo Malehopo weten.

De IAAF begon te twijfelen na een geweldige prestatie tijdens een jeugdkampioenschap. De atlete verpletterde een jaren oud wereldrecord op de 800 meter. Haar verbazingwekkend snelle vertoning heeft vele vragen doen oproepen over haar geslacht.


Man of toch gewoon een vrouw? Binnenkort weten we meer!
Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.