FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 12 juni 2009

Nieuwe sancties Veiligheidsraad tegen Noord-Korea

De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties is vandaag zoals verwacht akkoord gegaan met nieuwe sancties tegen Noord-Korea. De vijftien leden van de raad stemden in New York unaniem in met resolutie 1874.

In de resolutie is onder meer een totaal verbod op wapenexporten uit Noord-Korea opgenomen. Ook moedigt de resolutie landen aan alle verdachte Noord-Koreaanse transporten te inspecteren, onder meer in havens en op vliegvelden. Ook worden landen opgeroepen geen financiële overeenkomsten meer met Noord-Korea te sluiten, behalve voor humanitaire doeleinden.

De sancties tegen Noord-Korea zijn een straf voor een recente atoomtest in de communistische staat en lancering van een langeafstandsraket. De Chinese ambassadeur bij de Verenigde Naties riep het buurland op zijn nucleaire programma te staken en terug te keren naar het zeslandenoverleg over Noord-Korea.

China is de enige echte bondgenoot van Noord-Korea in de wereld en was in het verleden terughoudend met het opleggen van nieuwe sancties. Na lang onderhandelen gingen de Chinezen akkoord met de resolutie.

Nieuwe sancties Veiligheidsraad tegen Noord-Korea  (foto: ANP)

Sharapova naar halve finale Birmingham

Maria Sharapova heeft de halve finales van het WTA toernooi in Birmingham bereikt.

Sharapova, die voor het eerst sinds haar schouderblessure weer in een halve finale staat, klopte de Belgische Yanina Wickmayer. Het werd 6-1, 2-6 en 6-3. Sharapova treft in de halve finale de Chinese Na Li. Die klopte in de kwartfinale Stephanie Vögele uit Zwitserland: 6-3, 7-6 (3).

De andere halve finale gaat tussen De Indiase Sania Mirza en Magdalena Rybarikova uit Slowakije.

Meulendijks sneuvelt in kwartfinale

Judith Meulendijks is er niet in geslaagd om de halve finale te bereiken op de Singapore Super Series. De nummer 1 van Nederland ging met 21-23, 17-21 onderuit tegen de nr. 1 geplaatst Zhou Mi uit Hongkong.

In de eerste game was er sprake van een fascinerend gevecht, waarin Meulendijks - op de standen 20-18 en 21-20 - in totaal drie gamespoints had. Maar de zeer ervaren Zhou Mi, die tweede staat op de wereldranglijst, wist met drie punten op rij gameverlies te voorkomen.

Ook in de tweede game was Judith Meulendijks lange tijd de evenknie van de speelster uit Hongkong. Ze leidde tot 7-5, waarna Zhou Mi het initiatief langzaam maar zeker overnam. Uiteindelijk was het verlies voor Meulendijks (nr. 23 van de wereld) onafwendbaar: 17-21. Maar dit toernooi toonde wel aan dat Judith Meulendijks, die in Denemarken traint en competitie speelt, nog altijd tot de subtop van de wereld behoort.

Margaret Thatcher breekt arm

Margaret Thatcher mag dan bekend staan als de IJzeren Dame, vanochtend bleek ze wel breekbaar te zijn. De Britse ex-premier kwam ten val in haar Londense huis. In het ziekenhuis bleek dat ze haar arm heeft gebroken. Inmiddels is de 83-jarige Thatcher weer thuis.

Thatcher, lid van de Conservatieven, trad in 1979 aan als premier van Groot-Brittannië en was daar de eerste vrouw die dit ambt bekleedde. Als politieke leider van de Conservatieven was ze bijzonder succesvol: ze wist met haar partij driemaal op rij de parlementsverkiezingen te winnen. In 1990 zag ze zich gedwongen om af te treden na ophef over een nieuw in te voeren inkomensonafhankelijke belasting.

De laatste jaren kampt de ex-politica met gezondheidsproblemen, waardoor ze sinds 2002 nauwelijks meer in het openbaar is verschenen. Ze heeft meerdere kleine beroertes gehad en ook haar geheugen is niet meer wat het geweest is. Wel woont ze, bijgestaan door een verpleegkundige, nog altijd op zichzelf.

Chibi Robo komt naar de DS

Eén van de vele IP's van Nintendo is de Chibi Robo franchise. In deze platformer moest je in een huis Happy Points verzamelen door het huis schoon te maken. Alhoewel het een beetje saai klinkt, bleek het toch erg leuk te zijn. Vandaag hebben we goed nieuws voor de fans; Chibi Robo komt naar de DS. Er is nog bijna niets over bekend, maar we hebben we scans voor jullie. Zodra we informatie hebben, horen jullie dat natuurlijk op Fok!games.Motorrijder filmt onthoofding vriend

Een motorrijder die een ongeval heeft gefilmd waarbij zijn vriend overleed, heeft van een Britse rechtbank een boete en een rijverbod van drie jaar opgelegd gekregen.

Tijdens de 20 minuten durende rit die de beide vrienden op hun motoren maakten, hebben zij maar liefst dertig snelheidsovertredingen begaan. De snelheidsmeter op de motor van de filmer gaf een topsnelheid van 273,5 km/u aan.

De 42-jarige Fred Bowden had een camera op zijn motor gemonteerd waarmee hij de dolle achtervolging op zijn 46-jarige vriend Andrew Prowse filmde. Toen Prowse met zijn Kawasaki ZX10R tegen een camper aanreed liep de camera nog. De man werd bij het ongeluk onthoofd en overleed ter plekke.

Bowden moest voor de rechtbank verantwoording afleggen voor zijn roekeloze rijgedrag op de bewuste dag. Volgens The Daily Mail riskeerde hij een celstraf van 51 weken, maar dit heeft de familie van het slachtoffer tegen proberen te houden omdat de mannen zeer goede vrienden waren. Het is dan ook uiteindelijk bij een straf in de vorm van drie jaar rijverbod en 225 euro boete gebleven.

Britse toerist van Spaans balkon gegooid

De Britse toerist Stephen Mallon zal zich zijn vakantie in Spanje nog lang heugen. Tenminste, als hij het overleeft: de 49-jarige Mallon verkeert namelijk in levensgevaar nadat hij van een balkon van een discotheek naar beneden is gegooid.

Mallon bracht zijn zomervakantie met zijn gezin door in het dorp Competa, dat geliefd is bij met name Scandinavische en Britse toeristen. Mallons beide tienerzonen kregen het aan de stok met een groep van ongeveer dertig lokale jongeren. Nadat de jongens klappen opliepen in de discotheek ging Mallon senior daarheen om verhaal te halen.

Hij werd opgewacht door de jongeren die hem eerst met bloempotten, glazen en ijzeren staven bekogelden en hem uiteindelijk vanaf het balkon van de discotheek naar beneden gooiden. Hij kwam acht meter lager op de grond terecht.

DSB Bank wil klachten individueel schikken

DSB Bank wil vorige maand ingediende klachten over hypotheekproducten individueel behandelen. Het bedrijf van zakenman Dirk Scheringa ziet niets in een collectieve afwikkeling. Dat maakte DSB Bank vandaag bekend.

Vorige maand legde de Stichting Hypotheekleed een collectieve claim neer bij DSB Bank. De bank zou huiseigenaren hebben gedupeerd met veel te dure hypotheken. Volgens de stichting zijn de leningen in sommige gevallen zo hoog dat het voor de klanten van DSB onmogelijk is deze af te lossen.

Thomas Johansson stopt met tennis

Thomas Johansson heeft besloten zijn loopbaan per direct te beëindigen. De Zweed wordt geplaagd door blessures.

Johansson boekte zijn laatste aansprekende resultaat tijdens de Olympische Spelen in Peking, toen hij samen met Simon Aspelin zilver won in het dubbelspel. Het grootste succes boekte de 34-jarige tennisser op de Australian Open van 2002. Dat toernooi won hij door in de finale Marat Safin te kloppen.

"Ondanks dat ik veel pech heb gehad met blessures in mijn loopbaan, ben ik zeer tevreden. Tot twee keer toe heb ik me na lang blessureleed kunnen terugknokken in de top10", aldus Johansson die ooit tot de zevende positie op de wereldranglijst kwam. Een voetblessure waar hij na de Spelen mee te kampen kreeg betekend nu het einde van zijn loopbaan.

Fedrigo wint zesde etappe Dauphiné

Pierrick Fedrigo is de winnaar geworden van de zesde etappe in de Dauphiné Libéré.

Fedrigo maakte deel uit van de kopgroep van veertien renners die tijdens de beklimming van de 2360 meter hoge Izoard uit elkaar viel. De Belg Jurgen van de Walle leek in de slotfase nog de rest te verassen, maar hij verkeek zich op het steile stuk in de laatste kilometer. Fedrigo slaagde erin hem nog net voor de streep te passeren. Stephane Goubert eindigde als derde. De Spanjaard Juan Manuel Garate uit de Rabobankploeg finishte als vierde.

In de slotfase probeerden de klassementrenners elkaar nog te testen, maar Alberto Contador, Cadel Evans en Alejandro Valverde gaven elkaar niks toe. Robert Gesink moest wel een gat laten vallen, maar met een ferme sprint hield hij verlies beperkt.


Uitslag zesde etappe:

#Naam rennerPloegTijd
1Pierrick FédrigoBouygues Telecom02:48,17
2Jurgen van de WalleQuick-Step+ 0,04
3Stéphane GoubertAG2R+ 0,05
4Juan Manuel GárateRabobank+ 0,14
5Lars BakTeam Saxo Bank+ 0,25

Algemeen klassement:

#Naam rennerPloegTijd
1Alejandro ValverdeCaisse d'Erpagne18:15,46
2Cadel EvansSilence-Lotto+ 0,16
3Alberto ContadorAstana+ 1,04
4Mikel AstarlozaEuskaltel-Euskadi+ 1,49
5David MillarTeam Garmin+ 1,52

Bieden op spullen Fortuyn is begonnen

De website van Hessink’s Veilingen is nog nooit zo druk bezocht en het bieden is begonnen. Het Nijmeegse veilinghuis liet vandaag weten al meer dan 225 biedingen binnen te hebben op de inboedel van wijlen Pim Fortuyn. Het publiek kan de spullen de komende twee weken bekijken tijdens kijkdagen voor de veiling op 27 juni.

Vandaag stonden er geen hordes belangstellenden voor de deur van het veilinghuis. De eerste kijkdag voor de veiling van de inboedel van de vermoorde politicus trok vooral belangstelling van de pers. Veilingmeester Richard Hessink verwacht het ‘gewone’ publiek in het weekeinde.

De biedingen zijn afkomstig uit de hele wereld. Hessink spreekt van ‘aanzienlijke’ bedragen. “In totaal is er al voor meer dan een ton geboden”, aldus Hessink.


Bieden op spullen Fortuyn is begonnen  (foto: DAG)

Ruim duizend dronken Polen opgepakt in twee dagen

Meer dan duizend beschonken automobilisten zijn in twee dagen tijd in Polen van de weg gehaald. Dat heeft de Poolse politie vandaag laten weten.

In totaal werden 1055 mensen opgepakt die tijdens blaastesten door het hele land op woensdag en vandaag door de mand vielen. Op beide dagen waren er 288 verkeersongelukken, waardoor 32 mensen om het leven kwamen en 365 gewonden vielen. Alcohol en te hard rijden veroorzaken de meeste verkeersongelukken in Polen.

100 miljoen voor stimulering woningbouw

Minister Eberhard van der Laan (Wonen) heeft zijn collega's achter zijn plan om de woningbouw te stimuleren weten te krijgen. Het kabinet trekt er om te beginnen 100 miljoen euro voor uit.

Tot 16 juli kunnen gemeenten subsidie aanvragen voor projecten op het gebied van herstructurerings- en uitbreidingsnieuwbouw. Deze moet zijn stilgevallen als gevolg van de crisis. Het is nog maar de eerste ronde, er komen er nog twee. In totaal zal er 395 miljoen euro ter beschikking komen.

Dertien miljoen van het budget gaat naar monumenten in Maastricht, Leeuwarden, Dordrecht, Hilversum, Alkmaar en Ulft.

Blatter juicht transfer Ronaldo toe

De hele wereld lijkt de recordtransfer van Christiano Ronaldo af te keuren. Maar niet Sepp Blatter, die alleen maar blij is met de transfer.

"Dit toont alleen maar aan hoe populair voetbal is," aldus de voorzitter van de wereldvoetbalbond. Over het hoge bedrag maakt Blatter zich geen zorgen: "Er is vraag naar sterren van dit kaliber. Daar is niks mis mee. Tien jaar geleden werden er ook al grote bedragen voor voetballers betaald. Er is niets nieuws onder de zon."

De financiële wereld maakt moeilijke tijd door, erkent Blatter desondanks. "Maar ondanks de crisis blijft voetbal een fantastisch product. Het brengt emotie teweeg bij de mensen. Dat is wat ze willen."

"Tien jaar geleden werd er meer dan 100 miljoen betaald voor een schilderij van Picasso. Sindsdien heeft niemand het werk meer gezien. Het is verstopt, omdat men bang is voor diefstal. Cristiano Ronaldo daarentegen is twee keer in de week te zien. Laten we de zaak daarom wel in het juiste verband zien."

Veelzeggende scans van Pokémon HeartGold & SoulSilver

De Pokémon versies Gold en Silver krijgen een remake in de vorm van HeartGold en SoulSilver voor de Nintendo DS. Vandaag hebben we wat scans voor jullie wat betreft deze games. Uit deze scans kunnen we opmaken dat er niet alleen starters achter je aanlopen, maar ook andere Pokémon. We zien dat onder andere Wobbuffet en Steelix achter je aan kunnen lopen. Ook zien we in de screenshots dat verschillende functies, zoals de Pokédex en Box, een 'touch screen'-navigatie hebben gekregen.Tenslotte zien we op de kaart in de achtergrond dat de route naar Kanto zichtbaar is en dat er een nieuwe, voorlopig onbekende plek boven het National Park is. De games zullen in het derde kwartaal van 2009 in Japan verkrijgbaar zijn.Vos steelt meer dan honderd schoenen

Inwoners van het Duitse plaatsje Föhren hebben de afgelopen dagen te maken gehad met een wel heel bijzondere dief. Een vos had meer dan honderd schoenen gepikt, die mensen buiten hadden laten staan. Een boswachter ontdekte de schoenen bij het hol van de vos.

"Daar lag van alles, van hoge hakken tot sportschoenen", aldus een woordvoerder van de politie vandaag. "Er lagen tussen de 110 en 120 schoenen. Het lijkt erop dat de moeder de schoenen verzameld heeft zodat haar kleintjes ermee kunnen spelen."

De eigenaren van de schoenen hebben deze inmiddels weer teruggekregen, met het advies ze niet meer buiten te zetten. De meeste schoenen waren nog heel, hoewel de veters verdwenen waren.

Hoofddoekjes ongewenst bij fitnesscentra

De branchevereniging voor Fitnessondernemers Fit!vak en de Koninklijke Nederlandse Krachtsport en Fitnessfederatie (KNKF) geven hun leden richtlijnen voor het dragen van religieuze kleding in fitnesscentra.

Het kan volgens de organisaties bijvoorbeeld gevaarlijk zijn om loshangende of lange gewaden te dragen als klanten op fitnessapparaten staan.

Vorig jaar hebben klanten zeven klachten ingediend bij de Commissie Gelijke Behandeling. Het ging met name om vrouwen die vanwege hun hoofddoek niet werden toegelaten tot een sportschool. Volgens de organisaties mogen eigenaren van sportscholen klanten niet zomaar weigeren omdat ze een hoofddoek, tulband, keppeltje of wat dan ook dragen.

Maar er kunnen volgens hen wel dwingende redenen zijn die een verbod op bepaalde kleding noodzakelijk maken, bijvoorbeeld vanwege de veiligheid, hygiëne, communicatie of identificatie. De organisaties benadrukken dat het gezicht van klanten, net als op scholen, zichtbaar moet zijn.

[DPP] Uitslagen vrijdag

Vandaag is één race gereden op het circuit van Zandvoort als voorprogramma van de Masters of Formula 3. De Toerwagen Diesel Cup reed haar eerste race.

Uitslagen:
Toerwagen Diesel Cup Race 1

Pos.CoureursRondenVerschilTijd
1Eq. Baars / Roeleveld471:40:29.636
2Eq. van Riet / Nooren477.3221:40:36.958
3Eq. Andries / Goossens4720.7601:40:50.396
4Rene + Ruud Steenmetz4732.3461:41:01.982
5Eq. Charles / Frankenhout4733.7681:41:03.404
6Eq. van Leen / Sluiter4752.4801:41:22.116
7Jeroen den Boer471:05.3301:41:34.966
8Eq. Morien / de Groot471:06.1241:41:35.760
9Eq. Bos / Cornelissen471:31.6161:42:01.252
10Eq. Slaghekke / Oosterman471:50.5601:42:20.196
11Eq. Gras / Dik471:56.3611:42:25.997
12Eq. Dekker / van Dam471:56.5601:42:26.196
13Eq. Liesette Braams / Uljee472:06.8011:42:36.437
14Eq. van der Vecht / Dekking461 Lap1:42:02.673
15Eq. Stox / L'ortye461 Lap1:42:05.098
16Eq. van der Vossen /van Splunteren461 Lap1:44:58.687
17Geert Smeijsters461 Lap1:45:46.436
18Eq. Siebeling / van der Veekens452 Laps1:41:20.823
19Eq. Zwart / van Doorn407 Laps1:26:39.662
20Eq. Luc Braams / van 't Hoff398 Laps1:26:38.701
Not classified (75% = 35 Laps)
2Eq. Wildschut / Euser1334 Laps29:22.132
35Peter + Piet Versluis146 Laps2:23.575

Homofestival LoveDance gaat niet door

Het LoveDance Festival, dat zaterdag 18 juli voor het eerst plaats zou hebben, gaat niet door. Dat maakten de organisatoren vandaag bekend. "De kaartverkoop viel zo tegen, dat we het evenement niet door kunnen laten gaan", aldus een woordvoerder van Stichting LoveDance.

Het festival voor homo's en lesbiënnes zou plaatshebben op het Dance Valley-terrein in recreatiegebied Spaarnwoude. Kaarten voor het evenement waren sinds 14 februari te koop voor 45 euro per stuk.

De organisatoren, naast Stichting LoveDance ook UDC, Paradiso en het Aids Fonds, kondigden het evenement eind vorig jaar aan als het allereerste openlucht dance-evenement ter wereld dat door en voor de homogemeenschap georganiseerd wordt. De opbrengst van LoveDance Festival zou ten goede komen aan het Aids Fonds.

[Upd] Rock Band krijgt Green Day,Evanescence,Spinal Tap

Update
We hoeven gelukkig niet tot 7 juli te wachten met nieuwe DLC downloaden voor Rock Band (2), aangezien Harmonix zojuist heeft aangkondigd komende week Evanescence en Spinal Tap in de game te brengen. Evanescence is een gothic-rock band, dus verwacht veel hoge lange noten in de zangpartij. De tweede band, Spinal Tap, is een fictionele metalband uit de film "This is Spinal Tap", een bekende onder de filmliefhebbers. Door de populariteit van de film en daarmee de band, weten de acteurs echter al jaren concerten en optredens als Spinal Tap te geven, met dit jaar zelfs nog een tournee. De tracks zoals ze gaan verschijnen in de Music Store zijn als volgt:

Evanescence - Bring Me to Life
Evanescence - Call Me When You’re Sober
Evanescence - Weight of the World
Spinal Tap - Back from the Dead
Spinal Tap - Rock ‘n’ Roll Nightmare
Spinal Tap - Saucy Jack
Spinal Tap - Warmer Than Hell

Het geheel kost $1,99/160 MS Points per track, $5,49/440 MS Points voor het Evanescence-pack en $6.99/560 MS Points voor het Spinal Tap-pack.

Oorspronkelijk bericht
De jongens van Green Day draaien al een tijdje mee in de muziekindustrie en binnenkort kun je ze in je huiskamer verwelkomen. MTV Games, Harmonix en Warner Bros. hebben namelijk aangekondigd dat op 7 juli de eerste Green Day-pack zal verschijnen. Deze pack zal tracks bevatten van het album 21st Century Breakdown, namelijk 21 Guns, Know Your Enemy en East Jesus Nowhere. Andere DLC en projecten met Green Day zullen in een later stadium aangekondigd worden.

Ali B gaat in de kleding

Rapper Ali B breidt zijn werkzaamheden uit naar de kleding. Voor het Chinese sportmerk Li-Ning heeft hij een zogenoemde urban-lifestyle kledinglijn ontworpen. Vanaf februari 2010 is de eerste lente/zomercollectie onder de naam Li-Ning powered by Ali B verkrijgbaar in winkels in heel Europa. Dat maakte het management van Ali B vandaag bekend.

Oud-sportman Li Ning en Ali B begonnen hun samenwerking in 2007. "Beiden zetten zich veel in voor goede doelen en streven naar een betere leefomgeving -en milieu. Deze overeenkomsten, samen met de interesse van Ali B voor de Chinese cultuur, leidde uiteindelijk tot een goede samenwerking", aldus het managment.

Het merk Li-Ning is gespecialiseerd in sportkleding, schoenen en accessoires. Naast een groot aantal eigen winkels heeft Li-Ning in China meer dan zesduizend franchisewinkels. Sinds 2007 heeft het bedrijf ook filialen in Spanje en Griekenland. In Nederland is één Li-Ningzaak, in Almere.

Li Ning, oprichter van het merk, had vorig jaar de eer tijdens de Olympische Spelen in Peking de Olympische vlam te mogen ontsteken. Hij dankt zijn roem aan de Spelen van 1984 in Los Angeles, waar hij op 20-jarige leeftijd drie keer goud, twee keer zilver en eenmaal brons won als gymnast.

Ali B gaat in de kleding  (foto: ANP)

Jones verkiest nationale ploeg VS boven Duitsland

Jermaine Jones is de eerste speler die gebruik maakt van een nieuwe FIFA-regel omtrent het wisselen van nationaal elftal na je 21ste. De Duitser zal namelijk voor de nationale ploeg van de Verenigde Staten gaan spelen.

De 27-jarige Jones heeft een Amerikaanse vader en een Duitse moeder en daardoor een dubbele nationaliteit. De speler van Schalke 04 speelde al drie keer mee in een oefenduel van de Duitse nationale ploeg, maar mag dankzij de nieuwe regel dus voor de Verenigde Staten gaan spelen. Bondscoach Joachim Löw heeft begrip voor de beslissing van de Frankfurter: "We accepteren zijn besluit. Ik wens hem veel geluk toe in zijn carrière."

Mogelijk Nieuw-Zeelands avontuur voor Putter

Eddy Putter gaat komende week op stage in Nieuw-Zeeland. De aanvaller van FC Dordrecht, die ook een nieuwe aanbieding van zijn huidige club in beraad heeft, gaat testen bij Wellington Phoenix FC.

Wellington is de enige profclub van Nieuw-Zeeland. De club komt uit in de Australische A-League en heeft een stadion waar 34.500 toeschouwers terecht kunnen.

De 27-jarige Putter maakte afgelopen seizoen negen competitietreffers voor de Schapenkoppen. De aanvaller kreeg eerst geen nieuw contract aangeboden, maar na zijn sterke spel na de winterstop wilde Dordrecht toch met hem rond de tafel. Eerder speelde Putter voor FC Volendam en RKC Waalwijk. In totaal kwam de spits uit Akersloot tot 230 competitiewedstrijden in Nederland, waarin hij 56 treffers maakte.


Mexicaanse grieppatiënt op intensive care

Een Nederlander die besmet is met het Mexicaanse griepvirus is opgenomen op de intensive care van een ziekenhuis. Dat heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu RIVM vandaag bekendgemaakt. Over de identiteit of de toestand van de patiënt kon het RIVM niks zeggen.

In Nederland zijn inmiddels 43 bevestigde gevallen van Mexicaanse griep die sinds half mei officieel de naam Nieuwe Influenza A (H1N1) draagt. Veertien personen liepen het virus in Nederland op. Volgens het RIVM zijn 42 patiënten herstellend of al genezen.

Stadion VVV wordt uitgebreid voor Eredivisie

De KNVB heeft ingestemd met een verbouwing van het stadion van VVV-Venlo.

Het Saecon Stadion De Koel gaat uitbreiden voor het komend seizoen. Het huidige aantal van 6500 plaatsen wordt daarmee uitgebreid tot ruim 7500. Door het omruilen van zit- naar staanplaatsen en een andere indeling van de blijvende zitplaatsen komen er meer plekken beschikbaar voor de supporters van de Venlose Voetbal Vereniging.

VVV promoveerde afgelopen seizoen als kampioen van de Jupiler League naar de Eredivisie. Het is de tweede keer in de historie van de club dat zij de titel kampioen van de Eerste divisie mogen dragen.

'Abramovich grijpt in, Zhirkov naar Chelsea'

Roman Abramovich, de Russische oliemiljardair en eigenaar van Chelsea heeft persoonlijk aan Yuri Zhirkov kenbaar gemaakt dat zijn toekomst op Stamford Bridge ligt, aldus The Daily Mail.

De 25-jarige verdediger van CSKA Moskou liet eerder weten dat hij liever naar zijn favoriete club FC Barcelona gaat en dat hij niet content is met een plek op de bank, waar dan ook. Barcelona heeft de 31-voudig Russisch international op de korrel als vervanger voor de vertrokken Sylvinho.

Chelsea-baas Abramovich greep persoonlijk in om Zhirkov naar Londen te halen. In Helsinki sprak hij met de verdediger na de 3-0 winst van de nationale ploeg van Rusland op Finland. Zijn teamgenoten grapten dat hij nu wel meteen zijn tassen kon pakken voor Chelsea. Maar serieuzer wordt er gezegd dat Zhirkov tegen FC Moskou zijn laatste wedstrijd speelt voor CSKA.

Naar verluidt kost de back tussen de 17 en de 24 miljoen euro. Vanuit Rusland komen geluiden dat de overgang naar Chelsea snel wordt afgerond.

'PSG wil Drenthe huren'

Le Parisien schrijft vrijdag dat oud-Feyenoorder Royston Drenthe de aandacht heeft getrokken van Paris Saint-Germain.

Men gaat ervan uit dat de 22-jarige Drenthe in Madrid op de lijst staat van spelers die mogen/moeten vertrekken. Drenthe is echter wel een tweede keuze. Het liefst haalt PSG Michel Bastos, de verdediger van Lille OSC, naar Parijs. PSG acht de kans echter groot dat Lille te veel geld zal vragen voor Bastos. De linksback scoorde afgelopen seizoen 14 maal voor Lille.

De geruchten kwamen op gang doordat de huidige back van PSG, Jérôme Rothen, hoogstwaarschijnlijk de Franse hoofdstad zal gaan verlaten. Hij is ontevreden over het ontslag van coach Paul le Guen."Onder dit bestuur wil ik niet meer voor PSG voetballen," aldus Rothen.

Lichtgewonden door zwavelzuur

Vijf mensen zijn vanochtend lichtgewond geraakt door vrijkomend zwavelzuur. Ze liepen irritatie aan de luchtwegen en een branderig gevoel aan de huid op. Dit gebeurde bij het afvalverwerkingsbedrijf Sita Ecoservice in Maastricht.

Het ongeluk gebeurde tijdens het laden van vaten zwavelzuur in een vrachtauto. Vermoedelijk is er een organische stof in een van de vaten terechtgekomen, waarna een chemische reactie ontstond. Vervolgens spoot het zwavelzuur door een overdrukventiel omhoog.

Door het ongeval ontstond schade aan het dak van een loods. Ook twee aangrenzende opslagplaatsen liepen schade op. De totale omvang van de schade is nog niet duidelijk. De brandweer was tot ver in de middag bezig met het opruimen van het zwavelzuur.

Tokio bestrijdt criminaliteit met bloemen

Een buurt in Tokio die geteisterd wordt door inbraken, heeft de oplossing in het bestrijden hiervan gezien in bloemen.

'Operation Flower' begon drie jaar geleden. Door bloemen te planten hoopte men dat meer mensen een oogje in het zeil houden terwijl ze ze water geven en verzorgen. "De beste manier om criminaliteit te voorkomen is meer mensen op de uitkijk hebben", aldus Kiyotaka Ohyagi, een woordvoerder van de stad.

Toen de buurtwacht er achter kwam dat er minder inbraken waren in gebouwen waar veel bloemen rondom te vinden waren, besloot de buurt tot de start van Operation Flower. Er werden overal vrijwilligers gezocht voor het planten van zaadjes rond de huizen.

De bloemen zijn onderdeel van een grotere campagne die criminaliteit moet tegengaan. De buurt heeft onder andere 200 beveiligingscamera's opgehangen en er zijn 9.000 vrijwilligers die geregeld patrouilleren in het gebied waar de meeste inbraken plaatsvinden. Daarnaast wordt de informatie over het aantal criminele activiteiten dagelijks naar de bewoners gestuurd via een e-mail.

Het project is zeker effectief te noemen aangezien het aantal inbraken in een paar jaar tijd met bijna 80% gedaald is.

"Onze bewoners zijn erg nauwlettend wat betreft het voorkomen van criminaliteit, en ze zijn er heel actief mee bezig", zo zegt Ohyagi.

'Valiumverkrachter' Johan S. eist vrijlating

De zogenoemde valiumverkrachter Johan S. spant een rechtszaak aan tegen de Staat. In een kort geding dat dinsdag dient, eist hij vrijlating.

Als dat niet mogelijk is, wil hij van de Penitentiaire Inrichtingen Vught worden overgeplaatst naar het Sinai Centrum in Amstelveen of een andere geschikte kliniek.

De verdachte lijdt sinds zijn verblijf in een Braziliaanse gevangenis aan posttraumatische stressstoornis (PTSS). Hij wil daarvoor een juiste behandeling krijgen, liet zijn advocaat Hettie Cremers vandaag weten.

De 28-jarige Sassenheimer wordt ervan verdacht in 2006 drie vrouwen te hebben verkracht en een vrouw te hebben aangerand. Voordat hij zich aan zijn slachtoffers vergreep, zou hij hen met valium hebben bedwelmd.

Nederlander geeft junkfood niet op

Al let driekwart van de Nederlanders op wat ze eten om gezond te blijven, een groot deel is niet van plan junkfood op te geven. Zij genieten te veel van een hamburger. Vooral jongeren houden van een vette hap. Een kwart probeert slechte eetgewoonten te compenseren door te sporten.

Dat blijkt uit internationaal onderzoek van Synovate. Opvallend is dat Amerikanen niet het meest verslaafd zijn aan fastfood. De Bulgaren staan op nummer een. In Bulgarije weigert ruim twee derde hamburgers op te geven. In Amerika en Engeland is dit 44 procent.

Veel Nederlanders eten junkfood om zichzelf te troosten, liet een woordvoerster van het onderzoeksbureau vandaag weten. Vooral vrouwen en hoogopgeleiden doen dit.

Nederlanders gehecht aan vette hap  (foto: ANP)

Lang mogelijk niet in de Tour

Silence-Lotto heeft in aanloop naar de Tour de France opnieuw een klap gekregen. Sebastian Lang kan zeer waarschijnlijk niet aan de Franse wielerronde deelnemen. De renner kwam donderdag, tijdens de vijfde rit in de Dauphiné Libéré, ten val.

Dit incident leverde Lang een aantal zware kneuzingen op, waardoor zijn deelname op de tocht staat. Een onderzoek in het ziekenhuis heeft inmiddels uitgewezen dat hij niets gebroken heeft. De renner van Silence-Lotto moest de strijd in de Dauphiné Libéré wel staken.

"In eerste instantie dacht ik dat hij een heupfractuur opgelopen had bij zijn val, want hij kon niet meer op zijn been steunen," liet Hendrik Redant, ploegleider van Silence-Lotto, weten. "Uit de kliniek heb ik te horen gekregen dat de eerste onderzoeken geen breuken aan het licht gebracht hebben. Enkel zware kneuzingen. Hopelijk moeten we Lang straks niet missen in de Tour nu het ook al zeker is dat Mario Aerts niet meekan."

Met dat laatste refereerde Redant naar de renner, die al eerder voor La Grande Boucle moest afzeggen. Aerts ondervindt nog teveel hinder van de naweeën van klierkoorts. Ook is het nog niet duidelijk of Leif Hoste in de Franse wielerronde kan starten.

[DPP] Uitslag kwalificaties vrijdag

Vandaag zijn de eerste kwalificaties verreden voor de diverse raceklassen die actief zullen zijn komend weekend tijdens de Masters of Formula 3.

Het Dutch Power Pack is een initiatief van het Circuitpark Zandvoort. Onder deze naam vallen diverse race klassen, die gezamelijk tijdens weekeinden races rijden. Naast de kwalificaties voor de Formido Swift Cup, Formule Ford en de Toerwagen Diesel Cup, zullen de deelnemers van de Toerwagen Diesel Cup vandaag ook nog hun eerste race afwerken. Morgen vinden de overige kwalificaties plaats en de eerste races van de overige klassen.

Uitslag kwalificaties:
Formido Swift Cup

Pos.CoureurTijdVerschil
1Marth de Graaf2:08.229
2Jeroen Slaghekke2:08.4250.196
3Niels Langeveld2:08.4820.253
4Pieter Schothorst2:08.4880.259
5Sandra Douma2:08.6100.381
6Marcel Dekker2:08.6490.420
7Daan Stots2:08.9360.707
8Mark van der Aa2:09.0560.827
9Jasper Bijl2:09.1270.898
10Peter Schreurs2:09.3811.152
11Marcel van der Maat2:09.4281.199
12Kim van den Berg2:09.6381.409
13Maaike de Wit2:09.7321.503
14Robbert Bijl2:09.8151.586
15Laura Katsma2:09.8261.597
16Max Braams2:09.9261.697
17Paul Flinterman2:09.9451.716
18Jörg Obluda2:10.0651.836
19Nick Versteegh2:10.6902.461
20Niels Kool2:10.8772.648
21Maarten van 't Schip2:10.9202.691
22Bo van Langenveld2:11.3553.126
23Joost van den Akker2:11.7593.530
24Ella Zander2:14.9866.757

Formule Ford

Pos.CoureurTijdVerschil
1Melroy Heemskerk1:44.334
2Nils Vestergard1:44.8650.531
3Michel Florie1:44.9170.583
4Jeroen Mul1:44.9990.665
5John Svensson1:45.3160.982
6Jesper Egebart1:45.6261.292
7Nikolaj Rasmussen1:45.6961.362
8Rogier Jongejans1:45.7241.390
9Dennis Lind1:45.8131.479
10Henk Vuik Jr.1:45.8871.553
11Tony Kowalewski1:46.1961.862
12Michael Bleekemolen1:46.3902.056
13Jan Paul van Dongen1:46.7812.447
14Anders Egebart1:47.5453.211
15Mikkel Johansen1:48.0753.741
16Arthur van Uitert1:49.5625.228
17Roel Mulder1:49.8135.479
18Niels Ejnar Rytter1:50.5966.262
19Elbert Bouman1:51.7077.373
20Raymond Surink1:52.7248.390
21Frank Mortensen1:54.47010.136

Toerwagen Diesel Cup

Pos.CoureursAutoTijdVerschil
1Eq. van Riet / NoorenBMW 120d2:04.134
2Eq. Andries / GoossensBMW 120d2:04.1770.043
3Eq. Liesette Braams / UljeeBMW 120d2:04.4540.320
4Jeroen den BoerToyota Auris 2.2d2:04.7020.568
5Eq. van Leen / SluiterBMW 120d2:04.8010.667
6Eq. van der Vossen /van SplunterenBMW 120d2:05.0160.882
7Ruud + Rene SteenmetzVolkswagen Golf TDI2:05.0870.953
8Eq. Zwart / van DoornBMW 120d2:05.1030.969
9Eq. Baars / RoeleveldVolvo C30 D52:05.2751.141
10Eq. Bos / CornelissenBMW 120d2:05.3301.196
11Eq. Charles / FrankenhoutBMW 120d2:05.3671.233
12Eq. A. Dekker / van DamToyota Auris 2.2d2:05.3981.264
13Eq. Morien / de GrootVW Golf2:05.4771.343
14Eq. Wildschut / EuserBMW 120d2:05.6061.472
15Eq. Gras / DikSeat Ibiza Cupra2:05.6451.511
16Eq. Slaghekke / OostermanVolkswagen Golf TDI2:05.7261.592
17Eq. Siebeling / van der VeekensAlfa Romeo 147 JTD2:06.9402.806
18Eq. Luc Braams / van 't HoffBMW 120d2:07.2923.158
19Peter + Piet VersluisBMW 120d2:07.3313.197
20Geert SmeijstersSeat Ibiza Cupra2:08.5104.376
21Eq. van der Vecht / DekkingAlfa Romeo 147 JTD2:08.6004.466
22Eq. Stox / L'ortyeBMW 120d2:09.7655.631

Koeman: "Alsof Real twee broodjes koopt"

Ronald Koeman heeft de berichtgeving rondom Real Madrid met verbazing gevolgd. Enkele dagen geleden nam de Spaanse club Kaká voor 65 miljoen euro over van AC Milan en bood vervolgens ruim 94 miljoen euro op Cristiano Ronaldo, die nu nog bij Manchester United speelt.

"Dit gaat nergens over," aldus Koeman, die vanaf komend seizoen de nieuwe trainer van AZ is. Daarnaast speelde hij in het verleden voor de grote rivaal van De Koninklijke, FC Barcelona. "Real legt zo even dik 150 miljoen euro neer. Alsof je twee broodjes koopt bij de bakker. Maar dat is dus het beleid van die club."

Assassin's Creed 2 krijgt Europese releasedatum

Eerder was al bekend dat Assassins Creed 2 op 17 november in Amerika zou gaan verschijnen, vandaag is bekend gemaakt dat wij Europeanen drie dagen later met Enzio mogen gaan zwemmen. 20 November komt de game uit op Xbox 360 en PlayStation 3. Naast zwemmen kun je ook verschillende uitvindingen van Leonardo da Vinci gebruiken zoals zijn vliegmachine. Ook de dual-blades zijn al getoond, hiermee kan Enzio twee man tegelijk neerhalen, veel meer details over de game zijn nog niet bekend. We houden je op de hoogte.

Vijftien nieuwe teams schreven zich in

Volgens de FIA hadden vijftien nieuwe teams zich aangemeld voor een plaats in de Formule 1. Uiteindelijk hebben slechts drie kandidaten daadwerkelijk een plaats toegewezen gekregen; USF1, Manor Grand Prix en Campos Grand Prix.

Samen met de huidige tien teams zouden zij de startopstelling moeten gaan vormen. Over deelname van de acht FOTA-teams is echter nog steeds onduidelijkheid. De FIA zal dan ook de gesprekken met de overige kandidaten voort blijven zetten. "Tijdens de inschrijvingsperiode hebben wij vijftien inschrijvingen ontvangen. We hebben deze teams allemaal grondig onderzocht om te kijken of ze de middelen, geld, ervaring en kennis hadden om een Formule 1-team te kunnen runnen. Drie teams zijn bevestigd voor 2010 en in afwachting van de onderhandelingen met de FOTA zullen wij de gesprekken met de overige kandidaten voort zetten", aldus de FIA.

Vrijspraak voor Jomanda

Jomanda is door de rechtbank in Amsterdam vrijgesproken. Volgens de rechtbank heeft Jomanda de gedachte van Sylvia Millecam dat ze geen kanker had ondersteund, maar ze heeft deze gedachte niet veroorzaakt. Bovendien stond Millecam de hele periode onder toezicht van artsen.
‘Dat neemt niet weg dat het Jomanda ernstig valt aan te rekenen’, aldus de rechtbank. Millecam overleed in augustus 2001 op 45-jarige leeftijd aan de gevolgen van onbehandelde borstkanker.

Twee alternatieve artsen die ook terecht stonden, Jos K. en René B., zijn wel schuldig bevonden aan het veroorzaken van ernstig lichamelijk letsel. Voor hen geldt dezelfde conclusie maar voor artsen gelden strengere eisen. De artsen krijgen echter geen straf. ‘Omdat de zaak al zolang sleept en er zoveel aandacht is geweest in de media’, aldus de rechtbank. ‘Bovendien zijn de artsen ook al veroordeeld door het medisch tuchtcollege.’

Het Openbaar Ministerie (OM) had tegen Jomanda een 'beroepsverbod' geëist van twee jaar, plus een voorwaardelijke gevangenisstraf van twaalf maanden. Het beroepsverbod hield in dat Jomanda twee jaar lang geen healings mocht houden. Tegen de twee alternatieve artsen was ook een beroepsverbod van twee jaar geëist, plus voorwaardelijke celstraffen van respectievelijk acht en vier maanden.

Jomanda en de twee artsen stonden terecht voor hun rol bij de behandeling en begeleiding van Millecam. Die had in 1999 een knobbeltje in haar borst ontdekt, waarmee ze toen nog een zeer grote kans op genezing had. Millecam ging daar wel verschillende keren mee naar het ziekenhuis, maar als puntje bij paaltje kwam weigerde ze keer op keer elke vorm van reguliere behandeling.

Vrijspraak voor Jomanda  (foto: DAG)

NAVO gaat snijden in uitgaven

De NAVO gaat waarschijnlijk snijden in zijn uitgaven om te voorkomen dat ze met financiële tekorten te maken krijgt. De ministers van Defensie van de NAVO-landen, die in Brussel bijeen zijn, zullen de organisatie vandaag vragen daartoe voorstellen uit te werken, verwacht een ingewijde.

Gisteravond tijdens een diner spraken de bewindslieden over een voorstel van minister Eimert van Middelkoop om te bezuinigen op de NAVO-hoofdkwartieren, waardoor er meer geld beschikbaar komt voor militaire operaties. Volgens een bron leidde dit plan tot heftige discussies, maar werd het door een meerderheid positief ontvangen. Onder meer de VS, Canada, Frankrijk, Denemarken en Tsjechië zouden tot de voorstanders horen. Verzet kwam van Duitsland en Turkije, die vrezen voor de toekomst van de NAVO-hoofdkartieren op hun grondgebied. Ook België zou problemen hebben met het bezuinigingsvoorstel.

De totale begroting van de NAVO bedraagt een kleine 2 miljard euro. Het militaire bondgenootschap is steeds meer geld kwijt aan militaire operaties, zoals in Afghanistan.


NAVO wil bezuigen  (foto: ANP)

'Liverpool heeft wel plaats voor Saviola'

Liverpool hoopt volgende week de transfer van Javier Saviola (27) af te ronden.

Real Madrid is begonnen aan de grote uitverkoop. Saviola is één van de vele spelers die mag vertrekken uit Madrid. De recordbrekende Cristiano Ronaldo zal zijn shirt, nummer negen, gaan dragen, dat schrijft het Britse Mail online.

Liverpool dat met financiële problemen kampt grijpt de kans op een koopje met beide handen aan. De club van trainer Rafael Benítez zou een relatief laag bedrag van zeven miljoen euro neer moeten leggen om Saviola naar Liverpool te halen.

In de twee seizoenen die hij speelde voor Los Merengues kwam hij maar tot 18 seizoenswedstrijden waarin hij 4 keer scoorde. De kleine Argentijn, die de bijnaam het konijntje draagt, kwam transfervrij over van Barcelona.

'United wil nieuwe aanvallers van Ronaldo-geld'

Manchester United-manager Sir Alex Ferguson zal het geld dat de club zal incasseren voor de transfer van Cristiano Ronaldo naar Real Madrid volledig mogen besteden aan aanvallende versterkingen, zo meldt The Guardian.

Wigan Athletic-vleugelspeler Luis Antonio Valencia zou bovenaan het lijstje van Ferguson staan. De Ecuadoriaan, die ook met Real Madrid in verband werd gebracht, wordt al geruime tijd gelinkt aan The Mancunians en zou twintig miljoen euro moeten kosten.

Ook zou Ferguson spits Karim Benzema willen aantrekken. De jonge doelpuntenmaker staat momenteel onder contract bij Olympique Lyon. Tevens zou Franck Ribéry (Bayern München) in beeld zijn, maar de Fransman lijkt te kiezen voor de Primera División. Bovendien lijkt Bayern niet van plan de Franse smaakmaker van de hand te willen doen.

Over de Argentijn Carlos Tévez bestaat nog altijd geen duidelijkheid. De aanvaller en United zijn het nog steeds niet eens over een langere samenwerking. Tévez wordt intussen begeerd door Manchester City.

Wouter Bos komt met Stopdecrisis.nl

Afgelopen donderdag lanceerde de minister van Financiën Wouter Bos de website Stopdecrisis.nl, een initiatief van zakenman Henk Keilman en oud-minister Willem Vermeend. Op de website, in een samenwerking met de krant De Telegraaf, kan iedereen een steentje bijdragen om een einde te maken aan de huidige financiële en economische crisis.

Volgens Bos is de crisis door mensen veroorzaakt en kan ook weer door mensen worden opgelost. Keilman: "Het heeft geen zin om alleen maar somber te zijn. Mensen moeten doorgaan en geld blijven uitgeven." Ook moet de berichtgeving op de site de grootste angsten over de crisis wegnemen en de kennis erover vergroten.

Volgens de initiatiefnemers heeft de negatieve berichtgeving over de crisis en recessie "een realistische en constructieve tegenpool nodig!" Keilman en Vermeend hebben de handen ineengeslagen om een platform te lanceren waarop feiten, suggesties, opinies, historie, oplossingen, nieuwsvergaring en discussie bij elkaar komen.

Laat Nederlanders extra hypotheekschulden opnemen om de economie te stimuleren! Ideetje voor Bos?

Javier Guzman mept stand-up collega

Javier Guzman heeft zich opnieuw niet kunnen beheersen en opnieuw heeft hij iemand geslagen. Dit keer een stand-up collega van hem tijdens een optreden in het Comedy Theater in Amsterdam. Dit blijkt uit een opgedoken YouTube-filmpje dat gisteren online werd gezet. Guzman staat bekend om zijn agressieve uitspattingen, in 2005 was hij al betrokken bij een vechtpartij in Amsterdam.

De aanwezige die het incident gefilmd heeft merkte dat het "de hele avond al rommelde." Guzmans impresariaat wou nog geen uitspraken doen, maar is wel op de hoogte van het incident. Waarschijnlijk heeft zijn bekende dronkenschap (waar hij in zijn shows veelvuldig grappen over heeft) weer opgespeeld.

Volgens nieuwssite EnDanDit is het slachtoffer de stand-upper Hank en stond Guzman de hele avond al aan de bar en vertoonde hij luidruchtig gedrag. Hanks laatste grap ("Javier, neem nog een biertje") schoot bij Guzman in het verkeerde keelgat.

Met dank aan Terecht op het forum


Het 'schokkende' filmpje van Guzman

Prodrive teleurgesteld over beslissing FIA

David Richards, directeur bij Prodrive, is teleurgesteld in de beslissing van de FIA om het team geen plaats op de startlijst van 2010 te geven.

Er is echter nog steeds een kans dat het team in 2010 mee zal kunnen doen. De acht teams, aangesloten bij de FOTA, hebben tot 19 juni de tijd gekregen om hun conditionele inschrijvingen te laten varen, anders mogen zij alsnog niet mee doen. De FIA zou daarom nog met drie tot vier nieuwe teams in dialoog blijven over een mogelijke toetreding.

"Natuurlijk zijn wij teleurgesteld in de beslissing van de FIA om Prodrive niet op de startlijst te zetten voor 2010. Wij denken dat wij alles bezitten om competitief in de Formule 1 te zijn en dat wij positief kunnen bijdragen aan de sport", aldus Richards. "We zien wel hoe het loopt, maar we blijven voorbereid op een mogelijk toetreding. Er gebeurt altijd wel wat in de Formule 1. We gaan ons dit weekend echter volledig richten op het Aston Martin-team op Le Mans. We zijn voor het eerst competitief en we kunnen meestrijden om de overwinning met één van onze drie auto's."

Dreamworks neemt MMORPG-film van Heroes ster over

Masi Oka, de acteur die de held Hiro speelt in de populaire TV-serie Heroes, heeft een deal gesloten met Dreamworks om zijn film ''The Defenders'' te gaan produceren. Het door Oka geschreven verhaal, gebaseerd op zijn ervaringen met MMORPG-games gaat over een groep tieners die regelmatig tegen elkaar gamen, ieder niet wetend van elkaar wie ze zijn. Door een onbekend kwaad worden ze gedwongen elkaar in het echte leven te ontmoeten om dit kwaad te bestrijden. Masi Oka zal zelf executive producer worden van de film, wanneer de productie van start gaat is niet bekend. Waarschijnlijk komt er naast een film, ook een game gebaseerd op hetzelfde verhaal.Wirth Research bouwt auto Manor Grand Prix

Wirth Research heeft bevestigd dat zij exclusief voor Manor Grand Prix de Formule 1-auto zullen gaan ontwerpen en bouwen.

Het Formule 3-team was één van de drie nieuwe teams die een plaats op de startopstelling hebben gekregen van de FIA. Nick Wirth zal aan de auto gaan werken via zijn bedrijf WR Technology Ltd, ook bekend als Wirth Research.

"Tot voor kort wisten zelfs mijn beste vrienden en familie niet dat ik terug zou keren in de Formule 1. Met deze uitdagende veranderingen in de sport, is de Formule 1 weer interessant geworden voor Wirth Research. Wij gaan ervoor zorgen dat de al onze kennis in de auto zit", aldus Wirth.

"We zien dit project als een geweldige kans om ons werk te laten zien aan iedereen. In de toekomst willen wij onze kennis ook tonen op het digitale ontwikkelvlak."

Sharon Dijksma moet antwoorden vinden

PvdA-staatssecretaris Sharon Dijksma (Onderwijs) gaat leiding geven aan een commissie die de nederlaag van de PvdA vorige week bij de Europese verkiezingen gaat analyseren. Dat heeft partijvoorzitter Lilianne Ploumen vandaag bekendgemaakt.

Behalve Dijksma zitten onder meer de PvdA-Kamerleden Roos Vermeij en Diederik Samsom in de werkgroep, die ongeveer een maand de tijd zal nemen voor het onderzoek. De evaluatie richt zich op de inhoud van de verkiezingscampagne, de boodschap ervan en de organisatie.

De PvdA verloor vorige week vier van de zeven zetels in het Europees Parlement en hield er drie over. Bijna de helft van het aantal kiezers dat in 2004 bij de verkiezingen voor het vorige Europarlement nog PvdA stemde, deed dat nu niet meer. PvdA-leider Wouter Bos stelde zichzelf medeverantwoordelijk voor de slechte uitslag. Minister Ronald Plasterk (Onderwijs) zei dat de PvdA een te elitaire partij is geworden die het contact met de achterban uit de volkswijken verloren is.

Partijprominent Jan Pronk haalde afgelopen maandag in het radioprogramma stand.nl keihard uit naar PvdA-leider Wouter Bos. 'De afgelopen weken is hij niet de leider van de partij geweest.' Pronk omschreef Bos als 'een goede minister van Financiën en manager', maar dat is niet wat de partij zijns inziens nodig heeft. 'Mensen willen zich herkennen in een duidelijke leider,' aldus Pronk. 'Een sterke leider spreekt mensen aan en haalt ze naar de stembus.'


Sharon Dijksma moet antwoorden vinden  (foto: DAG)

CEO slaat vakbondsman in elkaar

Tijdens onderhandelingen over ontslagen sloegen de stoppen door bij de Belgische CEO van Punch International, waarna hij de vakbondssecretaris die de onderhandelingen leidde aanvloog.

Bij één van de dochterondernemingen van Punch International, waar op dit moment 230 mensen werkzaam zijn, moeten 25 banen verdwijnen. Guido Dumarey, de CEO in kwestie, wilde deze mensen zonder pardon op straat zetten maar daar was de vakbond het uiteraard niet mee eens. De directie trok zich vervolgens terug om te overleggen.

"We dachten dat we een nieuw voorstel zouden krijgen", aldus vakbondssecretaris Wim Penninckx in een verslag aan de Belgische krant Het Nieuwsblad. "Maar kregen een kwade grootste aandeelhouder voorgeschoteld. Hij zei: jullie gaan niet akkoord? Wel, zo werkt het niet. En jullie moeten morgen allemaal niet meer komen werken."

Het personeel was bang voor ontslag door verzuim dus kwam toch werken. Ook de grootaandeelhouder en vakbondssecretaris kwamen opdagen, en toen liep de situatie uit de hand.

"Hij haalde uit en ik viel", vertelt Penninckx. "Toen ik al op de grond lag, heeft hij me nog geschopt." Er volgde gelijk excuses van Dumarey, maar dat is volgens de vakbondsman te laat. "Dumarey heeft een klacht aan zijn been."

Dader, slachtoffer en getuigen zijn verhoord en het proces-verbaal is onderweg naar het parket in Mechelen. Eventuele gevolgen hiervan zijn nog niet bekend.

Met dank aan HMD voor de submit.

Geen IE in Europese Windows 7

Microsoft zal de Europese versies van haar nieuwe besturingssysteem Windows 7 leveren zonder de browser Internet Explorer 8. De softwaregigant doet dit naar aanleiding van de uitspraak van de Europese Commissie, die stelt dat Microsoft haar marktpositie misbruikt.

De versie van het besturingssysteem voor de Europese markt wordt op deze manier verder uitgekleed. Naar aanleiding van de uitspraak besloot Microsoft eerder namelijk al de Media Player uit het besturingssysteem weg te laten.

Computerfabrikanten kunnen er echter nog steeds voor kiezen om Internet Explorer mee te leveren met hun systemen. Wel is het voor hen nu makkelijker een alternatieve browser te installeren, als zij dit willen. Voor de consument die Windows 7 los in de winkel koopt, kan het niet meeleveren van de browser wel een probleem zijn. Niet iedere consument weet hoe hij zonder Internet Explorer aan een browser kan komen. Microsoft zal haar browser daarom op zoveel mogelijk manieren alsnog aan de man proberen te brengen. Het bedrijf denkt hierbij aan FTP-servers en distributie via winkels.

Red Bull: "Inschrijving is voorwaardelijk"

Het Formule 1-team van Red Bull Racing heeft aangegeven dat de inschrijving van het team voor het seizoen 2010 voorwaardelijk is. Dit ondanks dat de FIA aangegeven heeft dat deelname voor het team volgend jaar gegarandeerd is.

Na Ferrari zullen dus ook Red Bull Racing en Scuderia Toro Rosso afzien van deelname in 2010 als de FIA niet voldoet aan de door de FOTA gestelde voorwaarden. "Gegeven de inschrijvingslijst van de FIA voor het Formule 1 wereldkampioenschap 2010, wil Red Bull Racing duidelijk maken dat de inschrijving voorwaardelijk was, zoals bij de andere leden van de FOTA. Red Bull Racing committeert zich aan de FOTA en blijft volledig achter al haar standpunten staan," zo luidde een verklaring.

Grote mount veranderingen voor World of Warcraft

Een woordvoerder van Blizzard heeft op de officiële World of Wacraft forums bekend gemaakt dat er grote veranderingen voor de mounts in het spel aakomen. Mounts worden biinnenkort goedkoper, zijn nog eerder verkrijgbaar en zijn in sommige gevallen zelfs sneller. Als onderdeel van patch 3.2 kun je de volgende veranderingen verwachten.

Apprentice Riding (Skill 75)

* 60% land mount speed
* Requires level 20 (instead of 30)
* Cost: 4 gold
* Mount cost: 1 gold
* Mail will be sent to players at level 20 guiding them to the riding trainer

Journeyman Riding (Skill 150)

* 100% land mount speed
* Requires level 40 (instead of 60)
* Cost: 50 gold
* Mount cost: 10 gold
* Mail will be sent to players at level 40 guiding them back to the riding trainer

Expert Riding (Skill 225)

* 150% flying mount speed; 60% land mount speed
* Requires level 60 (instead of 70)
* Cost: 600 gold (faction discounts now apply)
* Mount Cost: 50 gold
* Can now be learned in Honor Hold (Alliance) or Thrallmar (Horde)

Artisan Riding (Skill 300)

* 280% flying mount speed; 100% land mount speed
* Requires level 70
* Cost: 5,000 gold (faction discounts now apply)
* Mount Cost: 100 gold

Daarnaast geld voor alle mounts dat het maar 1.5 seconden duurt om er een te sumonnen, normaal was dit twee keer zo lang.


"The game has gotten quite a bit longer, and allowing players to get from A to B faster only very minimally decreases difficulty; more so, it decreases time spent traveling," explained the Blizzard poster, continuing, "We don't want to discourage players from trying out the game if they have not yet, and we especially don't want to discourage existing players from trying out new characters because the leveling process from 1-80 seems too daunting after flying around Northrend grabbing purples for a while."

Jongetje overleeft meteorietinslag

Een 14-jarige jongen uit Duitsland is donderdag aan de dood ontsnapt. Een meteoriet die op aarde insloeg raakte de hand van het jongetje, meldt The Sun.

Gerrit Blank was onderweg naar school toen hij een enorme lichtbal op zich af zag komen. Toen het lichtpuntje steeds dichterbij kwam besefte Gerrit dat het vallende object niet groter was dan een erwt.

Hoewel de steen erg klein was liet hij wel een litteken van drie centimeter op de hand van de schooljongen achter, evenals een kleine krater in de stoep.

"Ik voelde pijn in mijn hand. De steen heeft me geraakt toen hij uit de lucht viel," vertelt Gerrit. "Toen hoorde ik een harde knal, net alsof het onweerde."

Gerrit is gelukkig alweer over de schok heen.

Williams bevestigt deelname 2010

Nadat de FIA de deelnamelijst voor 2010 bekend heeft gemaakt, bevestigt Williams haar deelname aan het wereldkampioenschap Formule 1 voor het komende seizoen.

Het team is blij om komend seizoen weer deel te mogen nemen aan het kampioenschap. "2010 wordt mijn tweeënveertigste jaar in de Formule 1 en wij zijn al druk bezig met het ontwerpen van de FW32 voor het volgende seizoen. Wij zullen verder bouwen op de gemaakte stappen van de huidige FW31", aldus Frank Williams.

Laatste Saints Row 2 DLC brengt berg aan gratis kleren

De tijd is gekomen dat het derde DLC-pakket voor Saints Row 2 wordt uitgebracht, en in tegenstelling tot de voorgaande twee releases (Ultor Exposed en Corporate Warfare) zal deze gratis zijn.

Het derde DLC pack bevat namelijk alleen maar nieuwe kleren en nieuwe tattoo's van het merk Unkut en zal daarom ook "The Unkut Pack" heten. In ruil voor enkele megabytes aan schijfruimte krijg je in totaal 62 nieuwe customization opties, welke hieronder staan uitgelicht:

quote
Wrist Options
o Left Wrist

• Unkut Bracelet – Located at “On The Rag” Clothing Stores
• Men’s Unkut Watch – Located at “Branded” Clothing Stores

o Right Wrist

• Unkut Bracelet – Located at “On The Rag” Clothing Stores
• Men’s Unkut Watch – Located at “Branded” Clothing Stores

Upper Body
o Undershirts – Located at “Sloppy Seconds” Stores (unless noted)

• Men’s Unkut T-Shirt 01
• Men’s Unkut T-Shirt 02
• Men’s Unkut T-Shirt 03
• Men’s Unkut T-Shirt 04
• Men’s Unkut T-Shirt 05
• Men’s Unkut T-Shirt 06
• Men’s Unkut T-Shirt 07
• Men’s Unkut T-Shirt 08
• Men’s Unkut T-Shirt 09
• Men’s Unkut T-Shirt 10
• Men’s Unkut T-Shirt 11
• Unkut Camisole 1 (Located at “Leather & Lace” in the Underground Mall)
• Unkut Camisole 2 (Located at “Leather & Lace” in the Underground Mall)
• Women’s Unkut T-Shirt 1
• Women’s Unkut T-Shirt 2
• Women’s Unkut T-Shirt 3
• Women’s Unkut Tank Top 1
• Women’s Unkut Tank Top 2
• Women’s Unkut Tank Top 3

o Overshirts – Located at “Branded” Clothing Stores

• Men’s Unkut Polo 1
• Men’s Unkut Polo 2
• Men’s Unkut Polo 3
• Men’s Unkut Polo 4
• Women’s Unkut Polo 1
• Women’s Unkut Polo 2
• Women’s Unkut Polo 3
• Women’s Unkut Polo 4
• Women’s Unkut Polo 5
• Women’s Unkut Polo 6
• Women’s Unkut Polo 7
• Women’s Unkut Polo 8

o Coats – Located at “On The Rag” Clothing Stores

• Men’s Unkut Hoodie
• Women’s Unkut Hoodie

Lower Body
o Pants – Located at “Sloppy Seconds”

• Men’s Unkut Jean Shorts 1
• Men’s Unkut Jean Shorts 2
• Men’s Unkut Jeans
• Women’s Unkut Jeans

o Belt – Located at “Branded” Clothing Stores

• Unkut

Necklaces
o Pendants – Located at “Bling Bling” (requires a Short Necklace to use)

• Unkut Black
• Unkut Pink
• Unkut Logo
• Unkut White

New Tattoo choices – Located at “Rusty’s Needle” Tattoo Parlors

o Chest Tattoos

• Unkut Logo Right
• Unkut Logo Left
• Unkut

o Upper Back Tattoos

• Unkut
• Unkut Logo Right
• Unkut Logo Left

o Left Shoulder Tattoo

• Unkut Logo

o Right Shoulder Tattoo

• Unkut Logo

o Left Forearm Tattoos

• Unkut
• Unkut Logo

o Right Forearm Tattoos

• Unkut
• Unkut Logo

o Left Leg Tattoos

• Unkut
• Unkut Logo

o Right Leg Tattoo

• Unkut
• Unkut Logo


Hieronder zijn dan nog eens negen screenshots te vinden van wat voorbeelden van de DLC. De DLC is nu al te downloaden voor noppes op Xbox Live en het PlayStation Network.

Presidentiële permissie voor dagje spijbelen

Kennedy Corpus uit Green Bay, Wisconsin heeft waarschijnlijk het beste excuus ooit om haar laatste schooldag te missen. De tienjarige leerling liet haar laatste lesdag schieten omdat ze met haar vader een bijeenkomst van president Obama bezocht. Laatstgenoemde was gelukkig vriendelijk genoeg om even een absentiebriefje te schrijven.

Toen vader John opstond om een vraag te stellen aan Obama en hem vertelde dat hij hier was met zijn dochter, die hiervoor haar laatste schooldag miste, bood de president aan een briefje te schrijven. "Ik dacht eerst dat hij een grapje maakte", vertelt Kennedy. "Totdat hij met het briefje naar ons toe kwam lopen".

Op het velletje papier schreef Obama: "To Kennedy’s teacher: Please excuse Kennedy’s absence. She’s with me. Barack Obama". Kennedy levert een kopietje van het briefje in bij haar leraar. "Het origineel hang ik in een lijstje op mijn kamer."


Presidentiële permissie voor dagje spijbelen  (foto: DAG)

'Patiënten gaan vaker en langer naar huisarts'

Nederlanders bezochten in 2007 vaker de huisarts. De consulten duurden ook langer. Dat concludeert bureau NIVEL in een onderzoek dat vandaag is gepresenteerd.

Volgens de onderzoekers lijkt het zo te zijn dat door de invoering van de nieuwe wet voor de zorgverzekering in 2006 de toegankelijkheid van de huisarts is vergroot. Particulier verzekerden, die tot 2006 een rekening kregen voor huisartsenbezoek, blijken nu vaker naar de dokter te gaan. Sinds de nieuwe wet krijgen ze de aparte rekeningen niet meer.

Ferrari weigert deelname in 2010

De FIA heeft de inschrijflijst voor het Formule 1-seizoen 2010 nog nauwelijks gepubliceerd of Ferrari heeft al aangegeven niet deel te willen nemen aan het nieuwe seizoen. De Italiaanse renstal stelt dat de FIA moet voldoen aan de voorwaarden van de FOTA voordat ze over deelname na gaan denken.

Op haar eigen website stelt Ferrari dat de onvoorwaardelijke inschrijving voor 2010 niet aan de orde is. "Op 29 mei jongstleden heeft Ferrari zich onder bepaalde voorwaarden ingeschreven voor het wereldkampioenschap Formule 1 in 2010. Tot op heden is aan deze voorwaarden niet voldaan."

"Ondanks het verzoek van Ferrari aan de FIA om het team niet in te schrijven, heeft de FIA Ferrari onvoorwaardelijk als deelnemer ingeschreven. Om elke twijfel weg te doen nemen bevestigt Ferrari dat het onder de huidige voorwaarden, die de rechten van Ferrari onder een geschreven contract met de FIA schenden, niet deel zal nemen aan het wereldkampioenschap Formule 1 in 2010."

Cosworth blij met terugkeer op grid

Motorenleverancier Cosworth is blij met haar terugkeer op de startopstelling in 2010. Het bedrijf zal aan drie nieuwe teams motoren gaan leveren.

Vandaag maakte de FIA bekend dat Team USF1, Campos en Manor Formula 1 zullen gaan toetreden tot de Formule 1. Alle drie de teams zullen gaan deelnemen met motoren geleverd door Cosworth. Het bedrijf deed voor het laatst mee in de Formule 1 in 2006 en zal een standaard goedkope motor gaan leveren. Met alle drie de teams is een deal van drie jaar gesloten.

"Ik ben blij dat Cosworth een oplossing kan bieden voor de Formule 1 die zo netjes integreert met onze andere activiteiten", aldus Cosworth CEO Tim Routsis. "Cosworth is dan ook trots om deze teams een oplossing te bieden waarmee zij kunnen deelnemen aan deze technologisch uitdagende sport. Onze kennis van veertig jaar autosport heeft ons geholpen in diverse technologie sectoren."

[Gerucht] Gears of War 2 op weg naar de PC

Er zijn geruchten opgedoken dat Gears of War 2 eind dit jaar naar de PC zou komen. Volgens de geruchten zouden we op 4 december kunnen genieten van de derde-persoons actiegame op het meest dynamische platform, iets meer dan een jaar na de release van de Xbox 360-variant.

De game zou op de PC uiteraard gebruik maken van het Windows Live-netwerk voor de multiplayer, met potjes van maximaal vijf tegen vijf man, net zoals op de Xbox 360. Voor de rest zijn alle features van de Xbox 360-versie aanwezig, dus verbeterde graphics, Horde-gameplay, grotere gevechten en een beter verhaal.

De geruchten worden versterkt doordat Microsoft opvallend stil was over hun Games for Windows-programma afgelopen E3 en het feit dat een game als Gears of War 2 een flinke oppepper kan zijn voor het programma. Ook heeft de bron delen van het persbericht online staan welke geloofwaardig overkomt.

Microsoft ontkent vooralsnog dat een PC-versie van de game in ontwikkeling is.

Vacansoleil start in Vuelta a España

Vacansoleil neemt eind augustus deel aan de Vuelta a España. Dit heeft de organisatie van de Spaanse wielerronde, die dit jaar in Assen van start gaat, laten weten. De formatie is na Rabobank de tweede Nederlandse ploeg die mag starten.

De Vuelta a España zal drie dagen in Nederland aanwezig zijn. De proloog van de Spaanse wielerronde wordt in Assen verreden. Daarna staan er nog ritten van Assen naar Emmen en van Zutphen naar Venlo op het programma.

Na de finish in Venlo zal de karavaan Nederland verlaten en richting het zuiden trekken.

[Masters] Van der Zande: "Have fun, enjoy it"

Renger van der Zande zal dit weekend deelnemen aan de Masters of Formula 3 op het circuit van Zandvoort. De Nederlandse coureur heeft er veel zin in.

De coureur en zijn team rekenen zich dan ook tot de favorieten. Ondanks dat de race de laatste vijf jaar door het team van ART gedomineerd werd, denkt Hitech Racing een kans te hebben. Dit werd mede bevestigd deze week doordat Van der Zande een contract voor de rest van he seizoen kreeg bij het team. "Dit wordt een supergaaf weekend. Ik heb er enorm veel zin in", aldus de coureur. "Onze nieuwe slogan is 'Fun is everything' en dat inspireert me alles uit de kast te gooien. Zondagmiddag weten we meer. Have fun, enjoy the moment, zou ik zeggen"

Levchenko vertrekt bij FC Groningen

Evgeniy Levchenko vertrekt definitief bij FC Groningen. Beide partijen konden het niet eens worden over een nieuwe overeenkomst. De speler heeft een aflopend contract bij FC Groningen.

Groningen gaf Levchenko enkele weken geleden te kennen dat zijn contract niet verlengd zou worden. Trainer Ron Jans kreeg tijdens de play-offs echter spijt van deze beslissing en verzocht de clubleiding van de Noorderlingen de verbintenis van de middenvelder alsnog te verlengen.

Dat is uiteindelijk niet gelukt. Levchenko wilde alleen blijven op voorwaarde dat hij een tweejarig contract mocht tekenen. FC Groningen wilde daarentegen een verbintenis voor één seizoen aangaan, waarbij de Oekraïner zijn tweede jaar 'zelf kon verdienen'.

"Dan moet je denken aan een x aantal gespeelde wedstrijden," legt algemeen directeur Hans Nijland uit op de website van FC Groningen. "Helaas zijn we er niet uitgekomen. Levchenko gaat FC Groningen definitief verlaten. Hij heeft hier vier prima seizoenen gekend en wij hopen dat hij snel een nieuwe mooie club vindt."

Deco verlangt naar Mourinho

International van Portugal Deco stuurt aan op een spoedig vertrek bij het Engelse Chelsea. In Londen komt de middenvelder nauwelijks aan spelen toe.

Deco heeft pas één seizoen achter de rug in dienst van Chelsea. De Portugees met Braziliaanse roots kwam vorig jaar zomer over van FC Barcelona, maar beleefde geen goed eerste seizoen op Stamford Bridge.

Tijd om andere oorden op te zoeken, zo vindt de middenvelder. "Ik wil me goed voelen en dat is op dit moment niet het geval," zei Deco tegen de BBC.

Graag zou de international van Portugal herenigd worden met José Mourinho, die momenteel trainer is van het Italiaanse Internazionale. Deco won in 2004 de Champions League met FC Porto, dat destijds werd gecoacht door Mourinho.

"Hij staat synoniem voor succes. Mourinho is de beste coach met wie ik ooit heb gewerkt," aldus Deco, over wiens transfer Chelsea en Internazionale al in onderhandeling zijn. "Ik weet dat ik nog een doorlopend contract heb, maar ik hoop dat de clubs er toch uitkomen."

Nederlandse student blijft liever hier

Nederlandse studenten zijn niet happig op studeren in het buitenland. Het aantal studiemigranten wil maar niet noemenswaardig toenemen, ook al is het met de invoering van het bachelor-mastersysteem aantrekkelijker gemaakt om een deel van de studie aan een buitenlandse onderwijsinstelling door te brengen. In een steeds internationaler wordende economie vergroot buitenlandse studie-ervaring de kansen op de arbeidsmarkt.

De meest gehoorde oorzaken van het verschijnsel zijn dat Nederlandse universiteiten hun studenten het liefst binnenboord houden, dat het regelen van een master in het buitenland niet eenvoudig is, en dat studenten zelf moeilijk zijn los te weken uit hun comfortabele bestaan.

Vergeleken met andere West-Europese landen, volgen relatief weinig Nederlandse studenten een (deel van hun) studie in het buitenland. Het percentage blijft steken bij 2,4 procent , zo'n 14 duizend studenten per jaar. Duitse en Zweedse jongeren zijn beduidend reislustiger.

De Nuffic, de Nederlandse organisatie voor internationale samenwerking in het hoger onderwijs, houdt de bewegingen van studenten bij. Ze constateert dat de aanwas van studenten uit het buitenland naar Nederland wel sterk is toegenomen tot zo'n 50 duizend per jaar.

 


Nederlandse student blijft liever hier  (foto: DAG)

FIA: "Huidige teams blijven in Formule 1"

De FIA heeft zojuist de inschrijvingslijst voor het Formule 1-seizoen 2010 vrijgegeven. Opvallend daarbij is dat alle huidige teams ook volgend jaar weer aan de start mogen verschijnen. Ook is er ruimte voor drie nieuwkomers: Campos Grand Prix, Manos Grand Prix en Team USF1.

TeamConstructeur
Scuderia Ferrari MarlboroFerrari
Scuderia Toro RossoSTR TBA
Red Bull RacingRBR Renault
AT&T WilliamsToyota
Force India F1-teamForce India Mercedes
Campos Grand PrixCampos Cosworth
Manor Grand PrixManor Cosworth
Team US F1Team US F1 Cosworth
Vodafone McLaren Mercedes*McLaren Mercedes
BMW Sauber F1 Team*BMW Sauber
Renault F1-Team*Renault
Panasonic Toyota Racing*Toyota
Brawn GP Formula One Team*Brawn TBA

De teams met een * achter hun naam zijn nog voorwaardelijk ingeschreven. De FIA geeft deze teams tot 19 juni de tijd om de voorwaarden te laten vallen.

Bij de teams van Scuderia Toro Rosso en Brawn GP is de motor voor volgend jaar nog niet bekend. Daarom staat er TBA achter hun naam.

Doom Resurrection wordt on-rails shooter

Aankomende week komt Doom Resurrection uit voor de iPhone. Er waren al wat video's over de game verschenen, maar vooralsnog wisten we niet super veel over de gameplay. Vandaag is dat iets meer bekend geworden. De iPhone-game zal namelijk een on-rails shooter worden, wat min of meer inhoudt dat je automatisch door het spel wordt bewogen, en je eigenlijk alleen hoeft te schieten. Denk aan House of the Dead bijvoorbeeld...Hypotheekadviseur krijgt rapportcijfer

Consumenten kunnen binnenkort beter inzicht krijgen in de kwaliteit van hypotheekadviezen. Vergelijkingssite Independer.nl gaat op basis van ervaringen van huizenkopers de tussenpersonen een rapportcijfer geven over de kwaliteit van hun adviezen.

Wat nog ontbreekt is duidelijkheid over de kwaliteit van de adviseur, aldus de internetvergelijker vandaag.

Een zogenaamde kwaliteitsmeter, die bestaat uit een lijst van vijftig vragen en een persoonlijke terugkoppeling, gaat in september de lucht in. De module van Independer.nl is gebaseerd op onderzoek van de Autoriteit Financiele Markten over hypotheekadviezen eind 2007. De toezichthouder bevestigt dat Independer.nl contact heeft gezocht en juicht het initiatief in beginsel toe.

De nucleaire explosie in Killzone 2 uitgelegd

Een nucleaire explosie in games is tegenwoordig een populair middel om de spanning even flink op te voeren. Het gebeurde in Call of Duty: Modern Warfare en het gebeurde in Killzone 2. Wil jij nou weten hoe ze dit grafische spektakel in Killzone 2 voor elkaar gekregen hebben? Kijk dan even naar de onderstaande video waarin de commandant ons vertelt hoe de explosie en de rookwolk zijn opgebouwd.

'Kranten zijn te dun'

Krantenpapiermaker Norske Skog Parenco in het Gelderse Renkum heeft vanochtend aangekondigd een reorganisatie door te voeren omdat de vraag naar krantenpapier verder is gedaald. De reorganisatie zal gepaard gaan met gedwongen ontslagen. Er werken 420 mensen bij de fabriek.

Norske Skog Parenco is de enige krantenpapierfabriek in Nederland. Het bedrijf levert papier voor veel Nederlandse kranten en voor buitenlandse kranten. Omdat de vraag naar krantenpapier verder is gedaald, is besloten een van de twee machines voor de productie van het papier voor onbepaalde tijd stil te leggen.

"We hebben al jaren te maken met minder vraag door dalende oplagen van de kranten, daar komt nu de crisis overheen”, aldus een woordvoerster van Parenco. "Door dalende advertentie-inkomsten worden de kranten steeds minder dik wat leidt tot minder vraag naar papier."

De komende weken gaat het bedrijf kijken wat het stopzetten van een van de twee machines precies voor consequenties heeft voor het personeel. De woordvoerster kan nog geen aantallen noemen wat het banenverlies betreft.

Letland vecht tegen faillisement

De Letse premier Valdis Dombrovskis verwelkomde vandaag bezuinigingsmaatregelen die moeten voorkomen dat het land failliet gaat en de Letse munt moet devalueren.

Volgens de premier zal snel een begin gemaakt worden met bezuinigingen in het budget voor 2010. De Letse economie staat er dramatisch voor. De economie kromp in het eerste kwartaal met bijna 20 procent. Om op steun van de Europese Unie en het IMF te kunnen rekenen, moet de Letse overheid drastische maatregelen nemen.

De regering kwam gisteren met de sociale partners voor 500 miljoen lats (716,9 miljoen euro) aan bezuinigingen overeen. Pensioenen en salarissen in de publieke sector worden onder meer gekort.

Donington Park 17 jaar op kalender

Volgens Simon Gillett, directeur van Donington Park, kan Silverstone de Formule 1 aspiraties voorlopig in de ijskast zetten. Zijn circuit heeft een contract voor de komende 17 jaar om de race te mogen houden.

De directeur voegde er aan toe dat het circuit zeker klaar zal zijn wanneer de Formule 1 voor de eerste maal in 2010 het circuit zal aan doen. Ondanks dat het circuit nog de nodige miljoenen bij elkaar moet schrapen en Bernie Ecclestone al heeft aangeboden om het contract een jaar op te schuiven, is Gilett vastberaden de race volgend jaar te kunnen organiseren met een circuit dat voldoet aan de modernste Formule 1-standaarden.

[Masters] Vanthoor en Buttarelli actief voor Carli

Carlin Motorsport heeft Formule 3-coureurs Laurens Vanthoor en Samuele Buttarelli toegevoegd aan haar team voor de Masters of Formula 3 die dit weekend op Zandvoort verreden worden.

Het team neemt deel zonder haar gebruikelijke coureur Brendon Hartley. Hartley zal dit weekend actief zijn in de Renault 3.5-series in Hongarije, maar rijdt ook voor Carlin in de Britse Formula 3.

Vanthoor is momenteel leider in het Duitse Formule 3-kampioenschap en werd vorig jaar op Macau zesde. De Italiaan Buttarelli rijdt full-time in de Spaanse Formule 3. Het tweetal zal samen met Daniel Ricciardo, Max Chilton, Henry Arundel en Jake Rosenzweig voor het team van Carlin uit komen dit weekend.

"Het is een eer om deze race voor een groot team als Carlin te rijden. Het is een goede kans op een mooi resultaat", aldus de Belg Vanthoor. "Het is lastig om te gokken wat ik kan verwachten op Zandvoort want het is voor mij een nieuw team, een nieuw circuit en een nieuwe auto. Maar ik zal mijn best doen voor een goed resultaat."

Trevor Carlin, teambaas, heeft vertrouwen in zijn team: "Ik denk dat wij een sterk team hebben op Zandvoort. Het is geweldig om deze twee coureurs te verwelkomen in ons team voor de Masters. Wij zijn blij dat ze voor ons team gekozen hebben en we zullen onze best doen om ze een top auto te geven."

'Tottenham Hotspur wil Huntelaar inlijven'

Tottenham Hotspur zou graag spits Klaas Jan Huntelaar willen overnemen van Real Madrid, zo bericht het Franse L'Équipe vrijdag. Volgens het Franse medium zal Spurs-voorzitter Daniel Levy maandag afreizen naar Madrid om met bestuurders van De Koninklijke te praten over een transfer van Huntelaar.

Huntelaar verruilde het voorbije seizoen Ajax voor Real Madrid, maar lijkt in de Spaanse hoofdstad het slachtoffer te worden van de restyling die Real-voorzitter Florentino Perez momenteel aan het doorvoeren is. Zo zou Valencia-spits David Villa binnenkort de overstap naar Real maken, waardoor er voor de Nederlander geen plaats meer zou zijn bij de Madrilenen.

Tottenham zou vorig jaar zomer al aan Huntelaar hebben gedacht. De Londense club koos toen uiteindelijk voor het aantrekken van de Russische spits Roman Pavlyuchenko, wiens debuutseizoen voor de Spurs echter niet indrukwekkend was.

Huntelaar is niet de enige Nederlander die bij Real Madrid op de wip zit. Volgens de Spaanse media zou voorzitter Perez het liefst alle Nederlanders willen verkopen.

Vandaag hoogtepunt in budgetlimiet-soap

Vandaag zal de FIA bekend maken welke teams volgend jaar aan de start zullen staan van het nieuwe Formule 1-seizoen.

Een achttal teams, waaronder alle grote teams, hebben zich momenteel echter voorwaardelijk ingeschreven bij de FIA en tot op heden hebben deze teams, verenigd in de FOTA, nog geen overeenstemming kunnen bereiken met de FIA. Gisteren is door de FOTA en Max Mosley overleg gevoerd om een oplossing te vinden, maar tot op heden is nog niet bekend of er daadwerkelijk één gevonden is.

Er gaan echter steeds sterkere geruchten op dat de FOTA een eigen raceklasse zal willen gaan starten. De FOTA is al gelinkt aan de MotoGP en aan de A1GP. Ook zouden enkele teams interesse hebben getoond om deel te gaan nemen aan de Le Mans Series.

De verwachting is dat vanavond de lijst met deelnemers bekend zal worden gemaakt en dat hierme er mogelijk een einde komt aan de Formule 1-soap die de sport al weken in zijn greep houdt. De teams van Force India en Williams zullen vrijwel zeker tot de deelnemers behoren, beide teams hebben zich in tegenstelling tot alle andere huidige teams wel onvoorwaardelijke ingeschreven.

Arvid Smit naar Telstar

Komend seizoen is Arvid Smit weer te bewonderen bij Telstar in het TATA Steel Stadion. De 28-jarige middenvelder heeft een akkoord bereikt over een tweejarig contract. In 1999 maakte Smit zijn profdebuut bij de Witte Leeuwen. Tweeënhalf jaar later vertrok hij naar PSV waar hij een contract tekende voor zes jaar.

Smit, die afgelopen seizoen elf competitieduels speelde voor FC Volendam, was voor trainer Metgod een must have. Smit zal een van de dragende spelers in het elftal van de coach moeten worden. De speler kijkt uit naar het komend seizoen. Hij was vereerd gevraagd te worden en hij kan niet wachten tot hij 'zijn' supporters weer kan aanschouwen. Telstars algemeen directeur Pieter de Waard: "Voor de Witte Leeuwen is Arvid 'ein traumspieler'. Als voetballiefhebber kan ik niet wachten. Daarnaast is het een sympathieke vent, die na zeven jaar heimwee weer lekker op het oude nest terugkeert. Ik verwacht in en buiten het veld veel van hem."

[LMS] 24 uur van Le Mans: Uitslag kwalificatie

Gisteren is de kwalificatie voor de 24 uur van Le Mans verreden. Het team van Peugeot ging er met de poleposition van door. Jos Verstappen is de eerste Nederlander op de negende plaats.

De nummer één auto van Audi Sport Team Joest staat op de tweede startplaats in de LMP1-klasse. Christijan Albers is met zijn teamgenoten terug te vinden op de dertiende plaats, Charles Zwolsman staat veertiende. De auto van Peter Kox viel tegen en staat slechts zeventiende.

In de LMP2 klasse gaat de poleposition naar Team Essex met hun Porsche RS Spyder. Dit is dezelfde auto waar Van Merkensteijn Sport vorig jaar de race mee won.

Xavier Maassen heeft in de LMGT1-klasse beslag weten te leggen op de vijfde plaats. Er zijn echter maar zes deelnemers in deze klasse. Ook het Nederlandse Spyker-team is niet vooraan te vinden in de LMGT2-klasse. Jeroen Bleekemolen en Tom Coronel zijn terug te vinden op de elfde plaats.

De volledige resultaten van de kwalificatie zijn hier (Engels) te vinden.

Toiletten Veolia binnenkort weer open

De toiletten in de treinen van Veolia die op de Maaslijn rijden, worden binnen een maand weer in gebruik genomen. Dit zijn vervoerder Veolia en spoorbeheerder ProRail overeengekomen.

Twee maanden geleden werden de toiletten afgesloten, omdat er geen vergunning was aangevraagd voor het lozen van spoelwater. Ook waren er problemen met de aansluiting op het riool, om het afvalwater te kunnen lozen.

Het Gelderse statenlid Toine van Bergen vindt dat het wel erg lang duurt voordat er een oplossing is. Uit protest deelt hij vandaag met een actiegroep poepzakjes uit aan de reizigers.

TV: 40 dagen zonder seks

De EO heeft met Arie Boomsma en het programma 40 dagen zonder seks een stap gezet richting de modernere tijd. De omroep zal ongetwijfeld de wat oudere en conservatieve achterban hiermee tegen zich in het harnas jagen, maar een jongere doelgroep aan zich weten te binden. Verrassend is wel dat de deelnemers aan het programma niet echte EO-ers lijken te zijn. Het is niet het beeld van de EO-kandidaat dat we gewend zijn van andere programma's. 40 dagen zonder seks is op elk terrein voor de EO taboedoorbrekend.

Zesde Europese trackpack voor Guitar Hero: World Tour is uit

Ja hoor, het is weer zo ver! Er is weer een nieuwe Europese 'track pack' uitgekomen voor Guitar Hero: World Tour. In deze zesde editie vinden we de volgende nummers:

* Placebo – "The Bitter End" (France) - 160 / $1.99 / 200 Wii Points
* Loquillo y Trogloditas – "Cadillac Solitario" (Spain) - 160 / $1.99 / 200 Wii Points
* Finley – "Adrenalina" (Italy) - 160 / $1.99 / 200 Wii Points

De nummers zijn individueel te downloaden, maar zijn natuurlijk ook als pakket te verkrijgen voor slechts 440MS punten of $5.50 dollar.[LMS] Gemengde reacties op nieuwe pitsregels

De nieuwe pitsregels die de ACO heeft ingevoerd, om het wisselen van de banden langerzamer te laten gaan, zorgen voor verwarring bij de teams.

Volgens de regel zouden er maar drie mensen de banden mogen vervangen. Eén persoon met de wheelgun en twee helpers zouden de banden moeten vervangen. Maar de teams lijken meerdere interpretaties van de regel te hebben.

Er staat namelijk nergens dat een tweede team klaar mag staan om de tweede band te verwisselen, wanneer het eerste team de eerste band heeft gewisseld. Er mogen echter steeds maar drie personen actief zijn in de pitsbox.

Hughes de Chaunac, CEO van de ORECA groep, vindt de nieuwe regels geen probleem: "Wij zijn gewend zo te werken. Voor nieuwe teams zal het echter moeilijker zijn. Ook is de regel op meerdere manieren te interpreteren. Wij gebruiken zes personen, steeds twee bij twee, twee voor achter, twee voor linksvoor en twee voor rechtsvoor. Hierdoor duurt het wisselen slechts 22 seconde in plaats van de gebruikelijke 28 tot 30 seconde."

Ook Risi Competizione-tecnisch directeur Rick Mayer heeft zijn eigen interpretatie: "Wij hebben drie wheelguns, maar er is er maar één actief in de box. Volgens een marshal mocht dit gisteren niet, maar daar hebben we flink over gediscusseerd. En er zal nog flink gediscusseerd gaan worden. Om de vier uur worden de marshals gewisseld en met zes marshals per auto, maakt dat 330 marshals in de pits. En ze hebben allemaal weer hun eigen interpretatie van de regels. We zullen dus met elke marshal in discussie gaan om ze uit te leggen hoe wij werken. En dat gaan we elke vier uur doen, want anders wordt het een chaos."

[LMS] F1-teams welkom op Le Mans

De organisatie van de 24 uur van Le Mans heeft de deur wagenwijd opengezet voor de Formule 1-teams. De teams is zelfs aangeboden om mee te beslissen in de toekomstige reglementen.

Vandaag zal de FIA bekend maken welke teams mee zullen doen aan het Formule 1-kampioenschap van komend seizoen. Een achttal teams, verenigd in de FOTA, zijn nog allerminst zeker van hun plaats. Diverse van deze teams zijn al in verband gebracht met de sportwagenklasse wanneer zij volgend jaar niet zullen deelnemen aan de Formule 1.

Piero Ferrari, de zoon van oprichter Enzo Ferrari, heeft Le Mans een interessante optie genoemd en ook Toyota zou geïnteresseerd zijn om na tien jaar afwezigheid terug te keren op Le Mans. Volgens general manager Remy Brouard zijn de Formule 1-teams dan ook meer dan welkom en dat de ACO open staat voor suggesties met betrekking tot aanpassingen van de reglementen.

Wanneer Brouard gevraagd werd naar de ideale hoeveelheid fabrikanten die mee doen aan de 24 uurs-race bleef de Fransman er vaag over: "Er is geen ideaal aantal, hoe meer hoe beter. Ze zijn welkom hier en als ze voorstellen doen, zullen wij luisteren." De manager wilde verder geen uitspraken doen over welke teams interesse zouden hebben.

Ferrari-president Luca di Montezemolo zal dit jaar het startschot van de wedstrijd geven en ook Fernando Alonso zal tijdens de race aanwezig zijn op het circuit. Renault en BMW, beide nu nog actief in de Formule 1, wonnen respectievelijk in 1978 en 1999 al ooit de race en zijn dus ook geen onbekenden van de klassieker.

Scherper toezicht op woningcorporaties

Minister Eberhart van der Laan (VROM) wil scherper toezicht op woningcorporaties.  De minister verdedigt vandaag in de Kamer een reeks maatregelen die de onafhankelijkheid van woningcorporaties moet inperken.  Als het aan Van der Laan ligt maakt het Centraal Fonds Volkshuisvesting een doorstart. Het Fonds zou dan naast financiële controle ook de kwaliteit van de bestuurders en de bouw en het beheer van woningen in de gaten moeten houden. Zo meldt de Telegraaf.

De maatregelen van Van der Laan volgen op het bericht dat  twee voormalig directeuren van woningcorporaties bij hun vertrek een premie van 700.000 euro meekregen. Dit bleek donderdag uit eigen onderzoek van actualiteitenrubriek NOVA. Het zou gaan om de directeur van de Zwolse corporatie Delta Wonen die vorig jaar met 705.000 euro vertrok en een directeur van woningstichting Portaal die in 2005 vertrok en een gouden handdruk van 700.000 euro ontving.

[LMS] Basisregels voor 2010 bekend

De ACO heeft de klassenstructuur en basisreglementen voor de 24 uur van Le Mans voor de komende twee jaar bekend gemaakt.

Zoals al eerder bekend gemaakt was, zal de LMP1-klasse langzamer gemaakt worden door de motorcapaciteit verder te beperken. Benzineaangedreven auto's zullen maximaal een 3.4 liter motor mogen hebben, in plaats van de huidige 6 liter. De diesels mogen ook maximaal een 3.4 liter gaan gebruiken in plaats van een 5.5 nu. De benzineauto's met een turbo moeten terug van 4 liter naar 2 liter. Ook de limieten voor de downforce zullen verlaagd worden.

Daarnaast zullen de LMP2-auto's gaan rijden met GT2-motoren of meer productiegeoriënteerde motoren. Daarnaast zullen enkele standaardonderdelen geïntroduceerd worden. Het gebruik van telemetrie zal verboden worden.

De ACO staat open om gebruik te gaan maken van de laatste generatie van de FIA GT1-reglementen. Dit zou betekenen dat dit jaar de Chevrolet Corvette C.6R's en de Aston Martin DBR9's voor het laatst mee zouden doen.

De GT2-reglementen zullen ook het FIA GT-kampioenschap gaan volgen en er zullen nieuwe GT2-auto's geïntroduceerd worden naast de bestaande auto's, zoals de Ferrari 430 en de Porsche 911 RSR. Er zullen maatregelen getroffen worden om de twee types auto's binnen de GT2 gelijkwaardig te laten strijden.

[LMS] LMP1-teams krijgen nieuwe prijs

De organisatie van de 24 uur van Le Mans gaat een nieuwe prijs instellen om LMP1-teams aan te moedigen aan meer races uit de Le Mans Series deel te nemen.

Deze Intercontinental Trophy zal evenementen combineren uit de American Le Mans Series, de Aziatische en de Europese Le Mans Series. De prijs zal vanaf volgend seizoen uitgereikt gaan worden en er zal in zes tot acht wedstrijden om gestreden worden. Het is nog niet duidelijk welke races dit zullen zijn.

"De 24 uur van Le Mans zal geen onderdeel vormen van de races die mee tellen voor de prijs. Maar de prijs zal zijn voor de grote fabrikanten en teams. Als we nog een probleem tegen komen voor de invoer in 2010, dan zullen we de prijs in 2011 invoeren", aldus general manager Remy Brouard.

[LMS] ACO verklaart Audi's legaal

De organisatie van Le Mans, de ACO, heeft het bodywerk van de Audi R15's legaal verklaard. Het team van Peugeot had hier tegen een protest ingediend.

De Franse fabrikant vroeg om een verduidelijking van de regels, omdat het team vermoedde dat er op de Audi's illegale aerodynamische onderdelen zaten. "De ACO beslist of een element op de auto puur gebruikt wordt om downforce te genereren. Om deze reden beslist de organisatie op basis van artikel 18, dat de onderdelen volgens de reglementen zijn."

Peugeot had al aangekondigd tegen een negatieve uitspraak in beroep te gaan bij de FIA. De ACO kondigde wel aan dat er een bijeenkomst georganiseerd zal gaan worden eind deze maand waar alle technische directeuren en ontwerpers kunnen discussiëren over de regels van 2010 en 2011.

Arnautovic hoopt nog op transfer

Voor Marko Arnautovic leek enkele weken geleden een droom in vervulling te gaan. De jonge aanvaller van FC Twente werd begeerd door Chelsea en Inter en een overgang naar de Londense club was zelfs heel dichtbij. Door een breuk van zijn middenvoetsbeentje is dit droomscenario nu echter helemaal in de war geschopt.


Chelsea heeft al even niets meer van zich laten horen, terwijl ook Inter een stuk voorzichtiger is geworden. Vanwege zijn blessure willen de nerazzurri Arnautovic eerst een half jaar huren van FC Twente. Mocht de blessure binnen die periode genezen, dan betaalt de kampioen van Italië tien miljoen euro aan de Tukkers.

Een andere mogelijkheid is dat Inter Arnautovic voor een lager bedrag koopt en bij herstel van de Oostenrijker een bijbetaling doet aan Twente. De Italianen overwegen eveneens Arnautovic nog een jaar bij de Tukkers te stallen zodat hij in een vertrouwde omgeving kan herstellen van zijn blessure.

"De onderhandelingen leken goed te verlopen, tot die blessure in het spel kwam. Verschrikkelijk balen, pure pech," aldus de jonge Oostenrijker tegenover het Algemeen Dagblad. Arnautovic verblijft momenteel bij zijn familie in Servië. "Ik hoop dat er op korte termijn alsnog een oplossing komt."

Een terugkeer bij Twente ziet de getalenteerde aanvaller niet zitten. "Dat hoofdstuk ligt achter me. Die blessure is lastig, maar ik heb vertrouwen in een transfer."

Meer melding geweld tegen ouderen

Het aantal meldingen van ouderenmishandeling is vorig jaar met 81 procent toegenomen ten opzichte van 2007. Stond de teller in 2007 nog op 366, vorig jaar waren er 662 meldingen. Dat blijkt uit cijfers van onder meer steunpunten voor huiselijk geweld en meldpunten voor overlast bij GGD’s, heeft het kennis- en adviescentrum Movisie vandaag gemeld.

Ruim 70 procent van de meldingen in 2008 was afkomstig van beroepskrachten als politieagenten, verpleegkundigen en medewerkers van woningbouwverenigingen. In 15 procent van de gevallen meldde het slachtoffer zichzelf. Een kleine 10 procent van de meldingen komt van familieleden.

Dienstverleners doen vaker melding van ouderenmishandeling, aldus Movisie. Volgens het kennis- en adviescentrum zijn de plegers van ouderenmishandeling vaak mensen die dicht bij de senioren staan, zoals partners, kinderen, buren en hulpverleners.

Doe ook mee aan de poll.


Meer melding geweld tegen ouderen  (foto: DAG)

Fraude bij Belgische loterij

Belgische lotenverkopers hebben prijzengeld van winnende loten van de Nationale Loterij in eigen zak gestoken.

Mensen met winnende loten werden naar huis gestuurd met de mededeling dat ze niks gewonnen hadden. Ondertussen verdween het prijzengeld in de zakken van tientallen verkopers.

Verschillende Belgische media meldden dat het om een bedrag van in totaal miljoenen euro´s zou gaan.

Nadat een vrouw zeker wist dat ze wel wat had gewonnen, kwam de zwendel aan het licht. De verkoper meldde namelijk ook haar dat er geen prijs op haar lot was gevallen. Hij haalde het lot door de machine waar niks op gevallen was in plaats van het te scannen.

Dit alles werd al in 2008 ontdekt door de Nationale Loterij maar werd voor het publiek verborgen gehouden. Na de ontdekking heeft de Loterij een wijziging in het computersysteem aangebracht.

Meer fraude vind je hier.

Zwinkels lijkt gewilde doelman

ADO Den Haag-doelman Robert Zwinkels blijkt in de belangstelling van meerdere clubs te staan. AZ zou hem als tweede keeper willen vastleggen, terwijl nu ook Feyenoord op het toneel lijkt te verschijnen.

De interesse van de Alkmaarders voor de 26-jarige Zwinkels sijpelde eerder deze week door. "AZ heeft me gevraagd Robert te polsen voor de functie van tweede doelman, als Didulica of Romero zou vertrekken," beweert Harry Lulofs, zaakwaarnemer van Zwinkels, in het Algemeen Dagblad.

Bij AZ zegt men echter van niets te weten. "Onzin," betoogt technisch directeur Marcel Brands. "Robert Zwinkels staat niet op ons lijstje."

Lulofs zegt verder dat Zwinkels bij ADO een verbeterd contract kan tekenen. André Wetzel, technisch directeur van de club uit de residentiestad, meldt op zijn beurt dat ook Feyenoord belangstelling heeft getoond voor de sluitpost.

Eigen risico toch niet omhoog

Tijdens een spoeddebat in de Tweede Kamer zei minister Klink van Volksgezondheid het eigen risico in de zorgverzekering volgend jaar toch niet te willen verhogen.

Even leek het erop dat Klink de tekorten in de zorgsector wilde wegwerken door het eigen risico flink te verhogen. Op dit moment is het nog 155 euro, en dit zou met tientallen euro´s omhoog gaan in 2010.

Van dit idee is de minister afgestapt. Hij wil nu gaan besparen door het aanpakken van de hoge salarissen van specialisten en de hoge kosten van medicijnen.

Van Bommel: "Ribéry blijft bij Bayern"

Bayern München heeft zich de afgelopen weken actief geroerd op de internationale transfermarkt. Bovendien lijkt der Rekordmeister niet van plan sterspeler Franck Ribéry te laten vertrekken.

Ook aanvoerder Mark van Bommel denkt dat de Fransman in München blijft. "Als Uli Hoeness publiekelijk zegt dat Ribéry niet weg gaat, dan gaat hij ook niet weg," zegt de middenvelder tegen het Algemeen Dagblad.

"Daarnaast weet ik ook bijna zeker dat Bayern nog niet klaar is met kopen. De ambities zijn erg hoog," gaat Van Bommel verder. "Maar wie er ook nog zullen komen, de belangrijkste aankoop heeft de club al gedaan en dat is het aantrekken van Van Gaal als trainer."

Ribéry wordt gevolgd door Real Madrid en FC Barcelona, maar Bayern lijkt dus niet van plan zaken te doen met welke club dan ook. Zelf legden de Duitsers al spelers als Mario Gomez, Anatoli Timoschuk en Edson Braafheid vast.

Chelsea aast op Dembélé

AZ-aanvaller Moussa Dembélé is een concreet doel geworden voor het Engelse Chelsea. The Blues zien af van FC Twente-aanvaller Marko Arnautovic en lijken nu voor de getalenteerde Belg van AZ te gaan. Mogelijk wordt Dembélé bij een transfer nog een seizoen in Alkmaar gestald.

Dembélé staat al een tijdje op het lijstje van Chelsea, dat zich enkele dagen geleden meldde bij Patrick Vervoort, de zaakwaarnemer van de aanvaller. Ook Juventus, Fiorentina, Genoa en Sevilla zijn in de markt voor de 21-jarige Dembélé.

"Via zijn zaakwaarnemer Patrick Vervoort weet ik dat Chelsea Moussa volgt," zegt technisch directeur van AZ Marcel Brands in de Telegraaf. "Maar alleen Genoa heeft zich een paar weken geleden concreet gemeld bij ons."

AZ zal Dembélé niet zomaar laten gaan en zou naar verluidt een transfersom van meer dan twintig miljoen euro eisen. Chelsea is op zijn beurt bereid de jonge Belg nog een jaartje in Alkmaar te stallen."Tegen bovengenoemde constructie zal ik zeker geen nee zeggen," aldus Dembélé hierover.

'David Carradine pleegde geen zelfmoord'

De Amerikaanse acteur David Carradine heeft geen zelfmoord gepleegd, maar de oorzaak van zijn dood is nog steeds onduidelijk. Dat heeft een patholoog-anatoom in dienst van zijn familie gezegd, zo meldden Amerikaanse media donderdag.

"De autopsie en de bewijzen tot dusver hebben uitgewezen dat zijn dood niet het gevolg is van zelfmoord", aldus de patholoog. "Maar om definitief de doodsoorzaak vast te stellen, moeten we wachten op verdere informatie uit Thailand."

Carradine werd vorige week halfnaakt en opgeknoopt gevonden in een luxueus hotel in Bangkok. Hij werd gevonden in een klerenkast met een koord om zijn hals en zijn genitaliën. De familie van Carradine wendde zich eerder tot de Amerikaanse recherchedienst FBI om de raadselachtige dood opgehelderd te krijgen. Zij geloven niet in zelfmoord, zoals de Thaise autoriteiten in eerste instantie beweerden.

Carradine maakte meer dan honderd films. Hij verwierf in de jaren zeventig wereldwijde bekendheid door zijn hoofdrol in de tv-serie Kung Fu. In 2003 scoorde hij opnieuw door zijn optreden in Quentin Tarantino's film Kill Bill.

Dood Kung Fu (David Carradine) geen zelfmoord  (foto: ANP)

Ossenaar neergestoken bij eigen huis

In Oss is rond middernacht een man in zijn woning neergestoken. Drie onbekende mannen belden bij het huis van het slachtoffer aan de Monsterstraat in Oss aan. Toen de man de deur opende, werd hij neergestoken.

De man raakte bij het incident gewond en is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het slachtoffer verkeert niet in levensgevaar. De politie onderzoekt de toedracht van de zaak en is op zoek naar de verdachten. Ook verricht de technische recherche sporenonderzoek in de woning van het slachtoffer.

Opnieuw lijken uit Airbus geborgen

De Braziliaanse marine heeft gisteren opnieuw stoffelijke resten geborgen van de vliegtuigpassagiers die boven de Atlantische Oceaan verdwenen toestel van Air France zaten.

Het aantal lijken dat sindsdien is geborgen komt daarmee op 44. Dit hebben de Braziliaanse luchtmacht en marine op een persconferentie laten weten.

De lichamen worden in Recife geïdentificeerd. Een Airbus A330 van Air France verdween 1 juni na ruim vier uur vliegen ten noordoosten van Brazilië onder zeer slechte weersomstandigheden. Het had 228 mensen aan boord.


Opnieuw lijken uit Airbus geborgen  (foto: DAG)

Zwakke biggen gedumpt bij kadavers

Stichting Varkens in Nood heeft de noodklok geluid na een schokkend filmpje dat zij ontvingen van twee wandelaars uit het Brabantse Boxtel. Op het filmpje was te zien hoe een nog levend biggetje naar adem snakte tussen de kadavers van zijn broertjes en zusjes. Stichting Varkens in Nood zegt dat dit geen incident is en dat dit dagelijks gebeurt in Nederland.

De klacht is doorgegeven aan de Algemene Inspectiedienst (AID), die meldt dat zij nooit eerder hebben meegemaakt dat er nog levende biggetjes tussen de kadavers liggen. De dienst neemt de zaak in onderzoek en tegen de boer van de varkenshouderij is inmiddels proces-verbaal opgemaakt. De officier van justitie zal de hoogte van de boete bepalen.

In een reactie aan Omroep Brabant laat varkensboer Jan Schoenmakers uit Boxtel weten dat hij zelf ook geschokt is door het filmpje. Hij vindt het bijna onvoorstelbaar dat dit op zijn bedrijf is gebeurd. De boer is lid van de Zuidelijke Land- en Tuinbouw Organisatie (ZLTO) en staat daar bekend als een 'prima ondernemer'. ZLTO heeft dan ook laten weten de zaak te betreuren: "Zoiets mag niet gebeuren."

Met dank aan WilliamBlake en een anonieme user voor de submit.

Met dank aan Stichting Varkens in Nood voor de video

DVD: Hide

Het verhaal van Bonnie en Clyde kennen we allemaal wel , al is het maar van horen zeggen. Het gaat over een stel dat er samen lustig op los rooft en er niet vies van is om hier en daar een moord te plegen. Het legendarische duo uit de jaren '30 is in 1967 al eens verfilmd en komt regelmatig terug in de muziek. Als we kijken naar Pulp Fiction, zien we dat in de eerste scène ook een kleine verwijzing aanwezig is naar het illustere koppel. En deze scène in het restaurant, dat is precies waar de eerste scène van Hide aan doet denken.

Twee Japanners opgepakt met 96 miljard aan waardepapieren

In de Italiaans stad Chiasso zijn twee Japanners opgepakt toen ze de grens met Zwitserland over wilden steken. Reden van de aanhouding waren de Amerikaanse waardepapieren met een waarde van 134 miljard dollar (96 miljard euro) die de Japanners bij zich droegen.

Bij de grenscontrole zeiden de twee mannen tegen de douaniers dat zij niets aan te geven hadden. Controle wees echter uit dat de mannen in de dubbele bodem van een koffer de waardepapieren de grens over probeerden te smokkelen, aldus de Italiaanse krant Il Giornale. Of de waardepapieren echt zijn, is nog niet bekend. Wanneer dat wel zo is, moeten de mannen hier veertig procent (38 miljard euro) exportbelasting over betalen.

Met dank aan Abbysak voor de submit.

Tachtigste geboortedag Anne Frank

Als Anne Frank de Tweede Wereldoorlog had overleefd, zou ze vandaag tachtig jaar geworden. Hoewel het beroemde joodse meisje op 15-jarige leeftijd gestorven is, zal haar tachtigste geboortedag vandaag niet onopgemerkt voorbij gaan.

Op Nederland 2 zal vandaag uitvoerig stilgestaan worden bij het korte, roerige leven van Anne Frank. De NOS en NPS maken vandaag vanuit het Anne Frank Huis in Amsterdam een rechtstreekse uitzending met de naam 'Anne Frank, tachtig jaar'. Presentator Rob Trip gaat in deze uitzending op zoek naar antwoorden op vragen die bestaan rondom de jonge dagboekschrijfster. Hij zal verschillende gasten uit binnen- en buitenland ontvangen.

Ook in Madame Tussauds in Amsterdam zal vandaag stilgestaan worden bij de geboortedag van het joodse meisje. In de etalage van het wassenbeeldenmuseum zal kunstenaar Silvester Peperkamp een olieverfportret maken van Anne Frank zoals ze er vandaag uit zou hebben gezien. Ook zal het beeld van Anne Frank voor de gelegenheid in de etalage van het museum staan.

Gisteren maakte de Anne Frank Stichting al bekend dat alle dagboeken en geschriften van het meisje vanaf nu permanent te bezichtigen zijn in het Anne Frank Huis. In november zal daarom een nieuwe tentoonstellingsruimte in het huis aan de Prinsengracht worden geopend.

Nederland wil zwarte lijst falende arts

Er moet volgens meer dan de helft van de Nederlanders een zwarte lijst van specialisten die medische fouten hebben begaan komen. Daarnaast willen Nederlanders ook dat fouten harder bestraft worden. Dit wees onderzoek in opdracht van adviesbureau Porter Novelli uit.

 

Vorige week maakte minister Klink van Volksgezondheid al bekend dat er een Europese lijst moet komen die door patiënten op internet geraadpleegd kan worden. Daarnaast wil hij in heel Europa de verplichting dat een zorginstelling een verklaring omtrent gedrag vraagt van iedere arts die uit een ander land komt. Ook wanneer artsen zich in willen schrijven in het artsenregister in het buitenland moet volgens Klink een verklaring omtrent gedrag overlegd worden.

 

Het onderzoek wees ook uit dat Nederlandse patiënten meer openheid van artsen en specialisten wensen en dat meer dan de helft van de Nederlandse patiënten voorafgaand aan een behandeling duidelijkheid wil over de slagingskans van de ingreep. Het vertrouwen van de patiënt in artsen en specialisten is daarnaast ook niet erg goed. Fysiotherapeuten kwamen er in het onderzoek goed vanaf, met een 7,5. Ook diëtisten en homeopaten krijgen een voldoende, al ligt dit cijfer wel flink lager: respectievelijk een 6,8 en een 5,8.

28ste editie Oerol van start

De komende tien dagen is het eiland Terschelling in de ban van de 28ste editie van het culturele festival Oerol. Zo'n 150 voorstellingen, muziekoptredens en straattheateracts zullen van 12 tot en met 22 juni te zien zijn op uiteenlopende en verrassende locaties op het eiland.

Staatssecretaris Frans Timmermans voor Internationaal Cultuurbeleid opent vrijdagavond officieel het evenement. Het thema van het Oerolfestival 'Het gras tussen de planken' verwijst naar de directe schakel tussen de natuur en cultuur. Op het eiland rijden tijdens het festival tuktuks en elektrische voertuigen rond. Met behulp van deze duurzame vervoermiddelen probeert Oerol het verband te leggen met de natuur.

De organisatie van het festival verwacht zo'n 55.000 bezoekers. "Dat is een vast aantal ondertussen. Het eiland is te klein voor nog meer bezoekers", aldus een woordvoerster. In totaal zijn er 800 mensen op het eiland die aan het festival meewerken.

Dertig nationale en internationale voorstellingen zullen voor het eerst te zien zijn op het festival. "Een aantal voorstellingen daarvan komt uit een theaterwerkplaats die hier op het eiland is. Sinds maart zijn mensen daar, onder begeleiding van professionele theatermakers, aan het werk."

Bezoekers die met de trein reizen, worden op het station in Leeuwarden alvast in Oerolsferen gebracht. "De Nederlandse Spoorwegen hebben een welkomsact in petto."

Ontmoet Operation XIII in Kingdom Hearts 358/2 Days video's

Square Enix heeft het er maar druk mee. Er zijn verschillende Final Fantasy-games in ontwikkeling en daarbij nog aan paar Kingdom Hearts-games. Tijdens de E3 werd al aangekondigd dat Kingdom Hearts naar de Nintendo Wii kwam, maar de Kingdom Hearts voor de Playstation Portable en Nintendo DS zijn nog altijd niet uit.

Met Kingdom Hearts 358/2 Days brengt Sqaure Enix de serie naar twee schermen. Vandaag hebben we drie video's voor jullie met nieuwe beelden van de game.Stemlokalen in Iran open

In Iran zijn vandaag de presidentsverkiezingen begonnen. Om 05.30 uur onze tijd openden de stemlokalen hun deuren. De meer dan 46 miljoen stemgerechtigde Iraniërs kunnen dan volgens de planning tien uur lang hun stem uitbrengen, maar mogelijk blijven de stemlokalen wat langer open. Het Iraanse ministerie van Binnenlandse Zaken rekent op de hoogste opkomst in de dertigjarige geschiedenis van de Islamitische Republiek Iran.

De kiezers hebben de keuze uit vier kandidaten: de huidige president Mahmoud Ahmadinejad, oud-premier Mir Hossein Mousavi, de geestelijke Mehdi Karoubi en de voormalige commandant van de Revolutionaire Garde, Mohsen Rezai. Als geen van de kandidaten een absolute meerderheid haalt, vindt er op 19 juni een tweede ronde plaats. Deskundigen verwachten dat er inderdaad een tweede ronde komt waarin Ahmadinejad het zal moeten opnemen tegen oud-premier Mousavi.

Rechtbank doet uitspraak in zaak-Jomanda

De rechtbank in Amsterdam doet vandaag uitspraak in de strafzaak tegen Jomanda en twee alternatieve artsen. Het Openbaar Ministerie (OM) beschuldigt hen ervan dat zij actrice Sylvia Millecam hebben weggehouden bij de reguliere medische zorg. Millecam leed aan borstkanker en overleed in augustus 2001. Volgens het OM is Jomanda medeverantwoordelijk voor haar dood.

Op 22 mei eiste het OM twaalf maanden voorwaardelijke gevangenisstraf tegen 'genezend medium' Jomanda en acht respectievelijk vier maanden voorwaardelijk tegen de artsen. Justitie wil bovendien dat het drietal een beroepsverbod opgelegd krijgt voor de duur van twee jaar. Voor Jomanda zou dit betekenen dat zij voorlopig geen zogeheten healings meer mag doen.

Het OM hekelde het feit dat Jomanda zich tijdens het proces niet in de rechtszaal heeft laten zien. Via haar advocaat had zij laten weten dat zij rampspoed vreesde in het gerechtsgebouw. Het OM hield het het erop dat het Jomanda aan lef heeft ontbroken om in de beklaagdenbank plaats te nemen.

Boek: Helene Tursten - Nachtronde

De Zweedse schrijfster Helene Tursten heeft inmiddels een negental misdaadromans op haar naam staan en begint stukje bij beetje meer naamsbekendheid te vergaren in het buitenland. De misdaadroman Nachtronde, die in Zweden al in 1999 levenslicht zag, is na Novemberval haar tweede boek met een Nederlandse publicatie. En net als in het laatstgenoemde werk dient de aandoenlijke politierechercheur Irene Huss een opzienbarende zaak op te lossen.

Yolanthe: 'Ik zag de breuk niet aankomen'

Terwijl Jan Smit alweer lekker verder timmert aan zijn carrière, is Yolanthe Cabau van Kasbergen haar palingboy nog lang niet vergeten. In de nieuwe Viva lucht ze voor het eerst openlijk haar hart over de breuk.

De actrice had niet zien aankomen dat de relatie zou stuklopen, vertelt ze. Yolanthe zegt niet letterlijk dat Jan degene was die het uitmaakte, maar het klinkt wel tussen de zinnen door: ‘Als ik de dozen in mijn nieuwe huis sta uit te pakken, probeer ik het positieve ervan in te zien. (...) Maar diep vanbinnen had ik het anders gezien en ging ik terug naar ons huis in Volendam.’

In al het rumoer om het Volendamse drama klonk vaak door dat Jan en Yolanthe al geruime tijd voor de bekendmaking hadden besloten uit elkaar te gaan.

Maar de Viva-journaliste die Yolanthe ook al sprak één dag voordat de breuk naar buiten kwam, heeft daar niets van gemerkt. Tijdens het laatste interview voor de breuk was Yolanthe nog helemaal vol van haar Jan en vertelde ze  ’over hoe ze ervan genoot zijn was op te vouwen en voor hem te koken. Over de vrijdagmiddagen waarop ze samen bij moeder Smit vis gingen eten.’


'Ik zag de breuk niet aankomen'  (foto: DAG)

Chronologie van de Mexicaanse griep

De wereldgezondheidsorganisatie WHO riep de Mexicaanse griep histeren officieel uit tot een pandemie, een wereldwijde epidemie. Een korte chronologie van de verspreiding van het virus:

Maart 2009: Inwoners van de stad La Gloria in het zuiden van Mexico worden massaal ziek door een onbekend virus. Ook in de Verenigde Staten wordt iemand ziek, naar later blijkt door de Mexicaanse griep.

12 april: Een 39-jarige vrouw uit de Mexicaanse stad San Luis Potosí sterft aan een virusinfectie aan de longen. Ze is vermoedelijk het eerste dodelijke slachtoffer van de Mexicaanse griep.

14 april: Een 10-jarig jongetje uit de staat Californië blijkt de Mexicaanse griep te hebben. Het is het eerste bevestigde griepgeval in de Verenigde Staten.

27-28 april: Een Mexicaanse peuter in de Verenigde Staten en een vrouw in Canada sterven aan de Mexicaanse griep. Ze zijn de eerste slachtoffers van de ziekte buiten Mexico. Het virus duikt voor het eerst op in Europa, namelijk in Spanje en Groot-Brittannië. De WHO verhoogt haar alarmfase naar vier, wat betekent dat het risico op een pandemie toeneemt.

29 april: De Mexicaanse griep wordt aangetroffen in Duitsland en Oostenrijk. De WHO verhoogt de alarmfase naar vijf, het op een na hoogste niveau. Dit betekent dat een pandemie op komst is.

30 april: De ziekte blijkt ook Nederland te hebben bereikt. Een 3-jarig kind heeft de ziekte onder de leden. Ierland en Zwitserland zijn eveneens getroffen.

1-5 mei: Mexico legt het openbare leven vijf dagen lang stil, om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Groot-Brittannië maakt de eerste mens-op-mensbesmetting in het land bekend.

7 mei: In Nederland worden twee nieuwe griepgevallen bekendgemaakt.

16-19 mei: De Mexicaanse griep wordt aangetroffen bij meer dan honderd scholieren in de Japanse steden Kobe en Osaka.

20 mei: Het aantal bevestigde griepgevallen wereldwijd komt boven de tienduizend uit.

31 mei: De ziekte wordt vastgesteld bij twee Amerikaanse wetenschappers op de Zuidpool.

1 juni: Alleen in de VS al gaat de Mexicaanse griep door de grens van tienduizend patiënten.

2 juni: De Mexicaanse griep is vastgesteld in Egypte. Afrika was het laatste werelddeel waar de ziekte nog niet was gevonden. De WHO laat voor het eerst doorschemeren dat alarmfase zes, een pandemie, dichterbij komt.

8 juni: De Mexicaanse griep blijkt in Nederland twee keer te zijn overgedragen van mens op mens. Het totale aantal besmettingen in Nederland loopt op tot twintig. Wereldwijd lijden meer dan 25.000 mensen aan het H1N1-virus, aldus de WHO. Ongeveer 140 mensen zijn aan de ziekte overleden.

11 juni: De WHO verhoogt de alarmfase rond de Mexicaanse griep tot fase zes. Dit betekent dat het virus een pandemie is.

Chronologie van de Mexicaanse griep  (foto: ANP)

Gebruik je hersenen in CellFactor: Psychokinetic Wars trailer

Enkele jaren terug kwam -even ademhalen- Immersion Software & Graphics met CellFactor. De game was een online FPS met intense actie. Binnenkort verschijnt het vervolg, CellFactor: Psychokinetic Wars, voor de Xbox 360 en Playstation 3. In CellFactor: Psychokinetic Wars ga je wederom aan de slag met psychische krachten om andere spelers het leven zuur te maken. Vandaag hebben we een launchtrailer voor jullie. Wanneer de game precies op het PSN en XBLA zal verschijnen is nog niet bekend.

NAVO vermindert troepenmacht in Kosovo

De NAVO zal haar toepenmacht in Kosovo verminderen van 14.000 naar tienduizend militairen. De reductie zal waarschijnlijk begin volgend jaar een feit zijn.

De NAVO-ministers van Defensie, onder wie Eimert van Middelkoop, zijn het daarover gisteren definitief eens geworden in Brussel, zo heeft secretaris-generaal Jaap de Hoop Scheffer meegedeeld.

Eerder deze week werd al bekend dat de NAVO het aantal militairen van KFOR-vredesmacht in Kosovo wil terugbrengen. Volgens De Hoop Scheffer staat de veiligheidssituatie in het land dat toe.

"Dit laat zien wat er in Kosovo, en overigens ook de rest van de regio, is bereikt in de afgelopen jaren", zei de NAVO-chef. Het militaire bondgenootschap begon tien jaar geleden in Kosovo met 50.000 militairen. De Hoop Scheffer onderstreepte dat de NAVO in Kosovo blijft "zolang dat nodig is".

Nederland is op dit moment nog maar met een handvol militairen in Kosovo vertegenwoordigd.

NAVO reduceert aantal militairen in Kosovo  (foto: ANP)

Breedband: iedereen is nu zo'n beetje voorzien

Het aantal breedbandaansluitingen in Nederland is in het eerste kwartaal van dit jaar met bijna 60.000 (1 procent) gestegen tot 5,79 miljoen aansluitingen per 31 maart. Dat bleek gisteren uit cijfers van onderzoeksbureau Telecompaper.

"De groei is bijna tot stilstand gekomen", zegt een woordvoerder in een toelichting. "De rek is eruit." Voor het hele jaar verwacht Telecompaper een groei van 4 procent.

Zo goed als 80 procent van de huishoudens in Nederland heeft nu een internetaansluiting via de kabel of ADSL. Wanneer glasvezelaansluitingen worden meegeteld heeft breedband een penetratie van 81,4 procent.

"Ongeveer een kwart miljoen mensen belt nog in via een telefoonlijn, een onbekend aantal gebruikt mobiel internet en een deel van de huishoudens heeft gewoon helemaal geen internet", aldus Telecompaper.

Ook al is de meeste groei eruit, toch verwacht het onderzoeksbureau dat in de loop van dit jaar de grens van zes miljoen breedbandaansluitingen wordt gepasseerd.

Wat er zoal wordt bekeken via die aansluitingen, zie je hier...


Breedband: iedereen is nu zo'n beetje voorzien  (foto: DAG)

Basso geeft op in Dauphiné Libéré

Ivan Basso zal vrijdag niet aan de start verschijnen van de zesde etappe van de Dauphiné Libéré. De Italiaan kampt met griep, aldus zijn ploeg Liquigas.

Zijn ploeg bracht donderdag het nieuws naar buiten. Basso viel donderdag nog aan op de Mont Ventoux, maar zonder resultaat. Hij eindigde tijdens de vijfde etappe als 35e.

Na vijf etappes stond Basso op een dertigste plaats in het algemeen klassement, op tien minuten achterstand van leider Alejandro Valverde. De eerstvolgende grote ronde waar Basso aan zal deelnemen is de Ronde van Spanje.

Leeg schap leidt tot meeste ergernis

Voor een leeg schap komen te staan, is de grootste ergernis (27 procent) van consumenten bij een bezoek aan de supermarkt. Dat blijkt uit de ergernissen top-10 die het Centraal Bureau Levensmiddelen (CBL) gisteren naar buiten bracht.

Artikelen die helemaal uit het assortiment zijn verdwenen, volgen direct daarna met 26 procent. Een kwart van de bezoekers stoort zich aan lange rijen bij de kassa, een even grote groep als degenen die er niet van houden als de vakken worden bijgevuld terwijl de winkel open is.

De brancheorganisatie voor de supermarkten ondervroeg consumenten ook over welke producten zij in het supermarktassortiment vinden horen. Bijna driekwart van de mensen vindt dat pillen zonder recept bij de supermarkt in het schap zouden moeten staan. Ook alcoholhoudende dranken scoren hoog (70 procent) gevolgd door kaart- en ticketverkoop.

VVV houdt vast aan tien miljoen voor Honda

VVV-Venlo ruikt inkomsten en laat Keisuke Honda niet voor een bedrag minder dan tien miljoen vertrekken.

De Japanse aanvaller van de kampioen van de Jupiler League staat in de belagstelling van verschillende clubs. Dat zegt directeur voetbalzaken Mario Captein donderdag tegen L1.

"Clubs willen afwachten of Honda het ook kan brengen op eredivisieniveau, de kans is groter dat hij blijft dan dat hij weg gaat", aldus Captein.

Eerder liet Honda al weten het niet erg te vinden om eventueel in Nederland te blijven voetballen. "Ik wil van mezelf weten hoe ik functioneer als ik nog betere spelers om me heen heb. Ik denk dat ik het niveau van bijvoorbeeld FC Twente aankan. Maar er moet wel concrete interesse zijn, voor geruchten koop ik niets. Op dit moment is de kans heel groot dat ik volgend seizoen gewoon in Venlo speel. Dat zou ik ook niet erg vinden."

Soldo volgt Daum op bij Köln

Na een lange zoektocht heeft 1. FC Köln een nieuwe trainer gevonden: Zvonomir Soldo.

De trainerscaroussel draaide de afgelopen weken op volle toeren in de Bundesliga, maar Köln slaagde er maar niet in een nieuwe oefenmeester te vinden. Onder meer Gerard Houllier bedankte voor de eer.

Volgens het Duitse Express is aan de onzekerheid een einde gekomen en volgt Zvonomir Soldo de opgestapte Christoph Daum op. De voormalig Kroatisch international tekent volgens de website een contract dat hem drie seizoenen aan de Bundesliga-club bindt.

Het contract zal vrijdag worden ondertekend, waarna hij zaterdag voorgesteld wordt aan de pers. In zijn spelerscarrière speelde Soldo onder meer voor Dinamo Zagreb en VfB Stuttgart.

Sochaux wil Bréchet verleiden tot terugkeer

Na één seizoen lijkt PSV alweer afscheid te nemen van Jeremie Bréchet. Volgens het Franse l'Equipe hebben de Eindhovenaren overeenstemming bereikt met FC Sochaux.

Dat zegt de voorzitter van de Franse club in de toonaangevende krant. "We verwachten de komende dagen een reactie van de speler", aldus Alexandre Lacombe. 'PSV is ermee akkoord om hem tegen een transfersom te laten gaan. Jérémie heeft het aanbod nu in beraad."

Volgens de krant zou Bréchet wel oren hebben naar een terugkeer naar Frankrijk, omdat hij en zijn gezin in Nederland nog steeds met aanpassingsproblemen kampen. De verdediger staat bij PSV nog onder contract tot medio 2011.

Vorige zomer kwam Bréchet transfervrij over van Sochaux. Hij was tijdens het afgelopen seizoen een vaste waarde bij de Eindhovense club. Hij speelde 27 competitiewedtrijden, waarin hij één keer tot scoren kwam.

Broederlijke liefde in Call Of Juarez: Bound In Blood trailer

Eind juni verschijnt Call Of Juarez: Bound In Blood voor de PC, Xbox 360 en Playstation 3. Kenners weten dat dit niet de eerste Call Of Juarez is; het is namelijk het vervolg op, jawel, Call Of Juarez. In de onderstaande trailer zien we hoe de broertjes McCalls zelfs op hun leeftijd nog typische ruzies maken. Dit weerhoudt ze er uiteraard niet van om elkaar een handje te helpen wanneer nodig.

Spore Galactic Adventures: eindelijk je ruimteschip uit!

Het is geen verrassing dat voor een succesvolle game als Spore een uitbreiding zou verschijnen. Ondanks de wisselende waarderingen verkocht het spel als een tiet, en Electronic Arts laat natuurlijk niet de kans liggen nog meer geld te verdienen met deze succesvolle serie. In deze korte trailer zijn een aantal nieuwe mogelijkheden te zien van Spore Galactic Adventures. Zo zit je als alien niet langer vast in je ruimteschip, en kun je ook uitstappen om eigenhandig een planeet te vernietigen. Aanschouw:


Laatste reviews en specials
review
Romancing Saga 3
special
Fun met Funda #175 - Een pareltje, rijp voor de sloop
review
Star Wars Jedi: Fallen Order
review
Age of Empires II: Definitive Edition
review
Death Stranding
review
Blu-ray: Fast & Furious: Hobbs & Shaw
©FOK.nl e.a.