[LMS] F1-teams welkom op Le Mans

Jorn (existenz)
De organisatie van de 24 uur van Le Mans heeft de deur wagenwijd opengezet voor de Formule 1-teams. De teams is zelfs aangeboden om mee te beslissen in de toekomstige reglementen.

Vandaag zal de FIA bekend maken welke teams mee zullen doen aan het Formule 1-kampioenschap van komend seizoen. Een achttal teams, verenigd in de FOTA, zijn nog allerminst zeker van hun plaats. Diverse van deze teams zijn al in verband gebracht met de sportwagenklasse wanneer zij volgend jaar niet zullen deelnemen aan de Formule 1.

Piero Ferrari, de zoon van oprichter Enzo Ferrari, heeft Le Mans een interessante optie genoemd en ook Toyota zou geïnteresseerd zijn om na tien jaar afwezigheid terug te keren op Le Mans. Volgens general manager Remy Brouard zijn de Formule 1-teams dan ook meer dan welkom en dat de ACO open staat voor suggesties met betrekking tot aanpassingen van de reglementen.

Wanneer Brouard gevraagd werd naar de ideale hoeveelheid fabrikanten die mee doen aan de 24 uurs-race bleef de Fransman er vaag over: "Er is geen ideaal aantal, hoe meer hoe beter. Ze zijn welkom hier en als ze voorstellen doen, zullen wij luisteren." De manager wilde verder geen uitspraken doen over welke teams interesse zouden hebben.

Ferrari-president Luca di Montezemolo zal dit jaar het startschot van de wedstrijd geven en ook Fernando Alonso zal tijdens de race aanwezig zijn op het circuit. Renault en BMW, beide nu nog actief in de Formule 1, wonnen respectievelijk in 1978 en 1999 al ooit de race en zijn dus ook geen onbekenden van de klassieker.