Geen IE in Europese Windows 7

Microsoft zal de Europese versies van haar nieuwe besturingssysteem Windows 7 leveren zonder de browser Internet Explorer 8. De softwaregigant doet dit naar aanleiding van de uitspraak van de Europese Commissie, die stelt dat Microsoft haar marktpositie misbruikt.

De versie van het besturingssysteem voor de Europese markt wordt op deze manier verder uitgekleed. Naar aanleiding van de uitspraak besloot Microsoft eerder namelijk al de Media Player uit het besturingssysteem weg te laten.

Computerfabrikanten kunnen er echter nog steeds voor kiezen om Internet Explorer mee te leveren met hun systemen. Wel is het voor hen nu makkelijker een alternatieve browser te installeren, als zij dit willen. Voor de consument die Windows 7 los in de winkel koopt, kan het niet meeleveren van de browser wel een probleem zijn. Niet iedere consument weet hoe hij zonder Internet Explorer aan een browser kan komen. Microsoft zal haar browser daarom op zoveel mogelijk manieren alsnog aan de man proberen te brengen. Het bedrijf denkt hierbij aan FTP-servers en distributie via winkels.