Tachtigste geboortedag Anne Frank

Veerle (Volpez)

Als Anne Frank de Tweede Wereldoorlog had overleefd, zou ze vandaag tachtig jaar geworden. Hoewel het beroemde joodse meisje op 15-jarige leeftijd gestorven is, zal haar tachtigste geboortedag vandaag niet onopgemerkt voorbij gaan.

Op Nederland 2 zal vandaag uitvoerig stilgestaan worden bij het korte, roerige leven van Anne Frank. De NOS en NPS maken vandaag vanuit het Anne Frank Huis in Amsterdam een rechtstreekse uitzending met de naam 'Anne Frank, tachtig jaar'. Presentator Rob Trip gaat in deze uitzending op zoek naar antwoorden op vragen die bestaan rondom de jonge dagboekschrijfster. Hij zal verschillende gasten uit binnen- en buitenland ontvangen.

Ook in Madame Tussauds in Amsterdam zal vandaag stilgestaan worden bij de geboortedag van het joodse meisje. In de etalage van het wassenbeeldenmuseum zal kunstenaar Silvester Peperkamp een olieverfportret maken van Anne Frank zoals ze er vandaag uit zou hebben gezien. Ook zal het beeld van Anne Frank voor de gelegenheid in de etalage van het museum staan.

Gisteren maakte de Anne Frank Stichting al bekend dat alle dagboeken en geschriften van het meisje vanaf nu permanent te bezichtigen zijn in het Anne Frank Huis. In november zal daarom een nieuwe tentoonstellingsruimte in het huis aan de Prinsengracht worden geopend.