Vandaag hoogtepunt in budgetlimiet-soap

Vandaag zal de FIA bekend maken welke teams volgend jaar aan de start zullen staan van het nieuwe Formule 1-seizoen.

Een achttal teams, waaronder alle grote teams, hebben zich momenteel echter voorwaardelijk ingeschreven bij de FIA en tot op heden hebben deze teams, verenigd in de FOTA, nog geen overeenstemming kunnen bereiken met de FIA. Gisteren is door de FOTA en Max Mosley overleg gevoerd om een oplossing te vinden, maar tot op heden is nog niet bekend of er daadwerkelijk één gevonden is.

Er gaan echter steeds sterkere geruchten op dat de FOTA een eigen raceklasse zal willen gaan starten. De FOTA is al gelinkt aan de MotoGP en aan de A1GP. Ook zouden enkele teams interesse hebben getoond om deel te gaan nemen aan de Le Mans Series.

De verwachting is dat vanavond de lijst met deelnemers bekend zal worden gemaakt en dat hierme er mogelijk een einde komt aan de Formule 1-soap die de sport al weken in zijn greep houdt. De teams van Force India en Williams zullen vrijwel zeker tot de deelnemers behoren, beide teams hebben zich in tegenstelling tot alle andere huidige teams wel onvoorwaardelijke ingeschreven.

Submitter:  Bron: FOK!sport