Prodrive teleurgesteld over beslissing FIA

Jorn (existenz)
David Richards, directeur bij Prodrive, is teleurgesteld in de beslissing van de FIA om het team geen plaats op de startlijst van 2010 te geven.

Er is echter nog steeds een kans dat het team in 2010 mee zal kunnen doen. De acht teams, aangesloten bij de FOTA, hebben tot 19 juni de tijd gekregen om hun conditionele inschrijvingen te laten varen, anders mogen zij alsnog niet mee doen. De FIA zou daarom nog met drie tot vier nieuwe teams in dialoog blijven over een mogelijke toetreding.

"Natuurlijk zijn wij teleurgesteld in de beslissing van de FIA om Prodrive niet op de startlijst te zetten voor 2010. Wij denken dat wij alles bezitten om competitief in de Formule 1 te zijn en dat wij positief kunnen bijdragen aan de sport", aldus Richards. "We zien wel hoe het loopt, maar we blijven voorbereid op een mogelijk toetreding. Er gebeurt altijd wel wat in de Formule 1. We gaan ons dit weekend echter volledig richten op het Aston Martin-team op Le Mans. We zijn voor het eerst competitief en we kunnen meestrijden om de overwinning met één van onze drie auto's."