Lang mogelijk niet in de Tour

Silence-Lotto heeft in aanloop naar de Tour de France opnieuw een klap gekregen. Sebastian Lang kan zeer waarschijnlijk niet aan de Franse wielerronde deelnemen. De renner kwam donderdag, tijdens de vijfde rit in de Dauphiné Libéré, ten val.

Dit incident leverde Lang een aantal zware kneuzingen op, waardoor zijn deelname op de tocht staat. Een onderzoek in het ziekenhuis heeft inmiddels uitgewezen dat hij niets gebroken heeft. De renner van Silence-Lotto moest de strijd in de Dauphiné Libéré wel staken.

"In eerste instantie dacht ik dat hij een heupfractuur opgelopen had bij zijn val, want hij kon niet meer op zijn been steunen," liet Hendrik Redant, ploegleider van Silence-Lotto, weten. "Uit de kliniek heb ik te horen gekregen dat de eerste onderzoeken geen breuken aan het licht gebracht hebben. Enkel zware kneuzingen. Hopelijk moeten we Lang straks niet missen in de Tour nu het ook al zeker is dat Mario Aerts niet meekan."

Met dat laatste refereerde Redant naar de renner, die al eerder voor La Grande Boucle moest afzeggen. Aerts ondervindt nog teveel hinder van de naweeën van klierkoorts. Ook is het nog niet duidelijk of Leif Hoste in de Franse wielerronde kan starten.