Levchenko vertrekt bij FC Groningen

Evgeniy Levchenko vertrekt definitief bij FC Groningen. Beide partijen konden het niet eens worden over een nieuwe overeenkomst. De speler heeft een aflopend contract bij FC Groningen.

Groningen gaf Levchenko enkele weken geleden te kennen dat zijn contract niet verlengd zou worden. Trainer Ron Jans kreeg tijdens de play-offs echter spijt van deze beslissing en verzocht de clubleiding van de Noorderlingen de verbintenis van de middenvelder alsnog te verlengen.

Dat is uiteindelijk niet gelukt. Levchenko wilde alleen blijven op voorwaarde dat hij een tweejarig contract mocht tekenen. FC Groningen wilde daarentegen een verbintenis voor één seizoen aangaan, waarbij de Oekraïner zijn tweede jaar 'zelf kon verdienen'.

"Dan moet je denken aan een x aantal gespeelde wedstrijden," legt algemeen directeur Hans Nijland uit op de website van FC Groningen. "Helaas zijn we er niet uitgekomen. Levchenko gaat FC Groningen definitief verlaten. Hij heeft hier vier prima seizoenen gekend en wij hopen dat hij snel een nieuwe mooie club vindt."