CEO slaat vakbondsman in elkaar

Tijdens onderhandelingen over ontslagen sloegen de stoppen door bij de Belgische CEO van Punch International, waarna hij de vakbondssecretaris die de onderhandelingen leidde aanvloog.

Bij één van de dochterondernemingen van Punch International, waar op dit moment 230 mensen werkzaam zijn, moeten 25 banen verdwijnen. Guido Dumarey, de CEO in kwestie, wilde deze mensen zonder pardon op straat zetten maar daar was de vakbond het uiteraard niet mee eens. De directie trok zich vervolgens terug om te overleggen.

"We dachten dat we een nieuw voorstel zouden krijgen", aldus vakbondssecretaris Wim Penninckx in een verslag aan de Belgische krant Het Nieuwsblad. "Maar kregen een kwade grootste aandeelhouder voorgeschoteld. Hij zei: jullie gaan niet akkoord? Wel, zo werkt het niet. En jullie moeten morgen allemaal niet meer komen werken."

Het personeel was bang voor ontslag door verzuim dus kwam toch werken. Ook de grootaandeelhouder en vakbondssecretaris kwamen opdagen, en toen liep de situatie uit de hand.

"Hij haalde uit en ik viel", vertelt Penninckx. "Toen ik al op de grond lag, heeft hij me nog geschopt." Er volgde gelijk excuses van Dumarey, maar dat is volgens de vakbondsman te laat. "Dumarey heeft een klacht aan zijn been."

Dader, slachtoffer en getuigen zijn verhoord en het proces-verbaal is onderweg naar het parket in Mechelen. Eventuele gevolgen hiervan zijn nog niet bekend.

Met dank aan HMD voor de submit.