Motorrijder filmt onthoofding vriend

Een motorrijder die een ongeval heeft gefilmd waarbij zijn vriend overleed, heeft van een Britse rechtbank een boete en een rijverbod van drie jaar opgelegd gekregen.

Tijdens de 20 minuten durende rit die de beide vrienden op hun motoren maakten, hebben zij maar liefst dertig snelheidsovertredingen begaan. De snelheidsmeter op de motor van de filmer gaf een topsnelheid van 273,5 km/u aan.

De 42-jarige Fred Bowden had een camera op zijn motor gemonteerd waarmee hij de dolle achtervolging op zijn 46-jarige vriend Andrew Prowse filmde. Toen Prowse met zijn Kawasaki ZX10R tegen een camper aanreed liep de camera nog. De man werd bij het ongeluk onthoofd en overleed ter plekke.

Bowden moest voor de rechtbank verantwoording afleggen voor zijn roekeloze rijgedrag op de bewuste dag. Volgens The Daily Mail riskeerde hij een celstraf van 51 weken, maar dit heeft de familie van het slachtoffer tegen proberen te houden omdat de mannen zeer goede vrienden waren. Het is dan ook uiteindelijk bij een straf in de vorm van drie jaar rijverbod en 225 euro boete gebleven.