Arnautovic hoopt nog op transfer

Tiede-Jan (TJDoornbos)
Voor Marko Arnautovic leek enkele weken geleden een droom in vervulling te gaan. De jonge aanvaller van FC Twente werd begeerd door Chelsea en Inter en een overgang naar de Londense club was zelfs heel dichtbij. Door een breuk van zijn middenvoetsbeentje is dit droomscenario nu echter helemaal in de war geschopt.


Chelsea heeft al even niets meer van zich laten horen, terwijl ook Inter een stuk voorzichtiger is geworden. Vanwege zijn blessure willen de nerazzurri Arnautovic eerst een half jaar huren van FC Twente. Mocht de blessure binnen die periode genezen, dan betaalt de kampioen van Italië tien miljoen euro aan de Tukkers.

Een andere mogelijkheid is dat Inter Arnautovic voor een lager bedrag koopt en bij herstel van de Oostenrijker een bijbetaling doet aan Twente. De Italianen overwegen eveneens Arnautovic nog een jaar bij de Tukkers te stallen zodat hij in een vertrouwde omgeving kan herstellen van zijn blessure.

"De onderhandelingen leken goed te verlopen, tot die blessure in het spel kwam. Verschrikkelijk balen, pure pech," aldus de jonge Oostenrijker tegenover het Algemeen Dagblad. Arnautovic verblijft momenteel bij zijn familie in Servië. "Ik hoop dat er op korte termijn alsnog een oplossing komt."

Een terugkeer bij Twente ziet de getalenteerde aanvaller niet zitten. "Dat hoofdstuk ligt achter me. Die blessure is lastig, maar ik heb vertrouwen in een transfer."