[Masters] Vanthoor en Buttarelli actief voor Carli

Jorn (existenz)
Carlin Motorsport heeft Formule 3-coureurs Laurens Vanthoor en Samuele Buttarelli toegevoegd aan haar team voor de Masters of Formula 3 die dit weekend op Zandvoort verreden worden.

Het team neemt deel zonder haar gebruikelijke coureur Brendon Hartley. Hartley zal dit weekend actief zijn in de Renault 3.5-series in Hongarije, maar rijdt ook voor Carlin in de Britse Formula 3.

Vanthoor is momenteel leider in het Duitse Formule 3-kampioenschap en werd vorig jaar op Macau zesde. De Italiaan Buttarelli rijdt full-time in de Spaanse Formule 3. Het tweetal zal samen met Daniel Ricciardo, Max Chilton, Henry Arundel en Jake Rosenzweig voor het team van Carlin uit komen dit weekend.

"Het is een eer om deze race voor een groot team als Carlin te rijden. Het is een goede kans op een mooi resultaat", aldus de Belg Vanthoor. "Het is lastig om te gokken wat ik kan verwachten op Zandvoort want het is voor mij een nieuw team, een nieuw circuit en een nieuwe auto. Maar ik zal mijn best doen voor een goed resultaat."

Trevor Carlin, teambaas, heeft vertrouwen in zijn team: "Ik denk dat wij een sterk team hebben op Zandvoort. Het is geweldig om deze twee coureurs te verwelkomen in ons team voor de Masters. Wij zijn blij dat ze voor ons team gekozen hebben en we zullen onze best doen om ze een top auto te geven."