DVD: Hide

Tim
Het verhaal van Bonnie en Clyde kennen we allemaal wel , al is het maar van horen zeggen. Het gaat over een stel dat er samen lustig op los rooft en er niet vies van is om hier en daar een moord te plegen. Het legendarische duo uit de jaren '30 is in 1967 al eens verfilmd en komt regelmatig terug in de muziek. Als we kijken naar Pulp Fiction, zien we dat in de eerste scène ook een kleine verwijzing aanwezig is naar het illustere koppel. En deze scène in het restaurant, dat is precies waar de eerste scène van Hide aan doet denken.


Billy en Betty, een stel, zijn twee op het oog heel gewone mensen die lekker een hapje aan het eten zijn in een restaurantje. Ze maken plannen om na het ontbijt naar Zuid-Amerika te gaan en daar te rentenieren. Als Billy vervolgens een kop koffie wil hebben en er niemand komt om zijn kop bij te vullen, blijkt dat hij en zijn geliefde iedereen in het restaurant te hebben omgelegd. De aap is uit de mouw. Geen lieverdjes dus.


Het tweetal is in het restaurant neergestreken na een wilde bankoverval en nadat ze de buit hebben verstopt, wordt Billy opgepakt. De arme jongen gaat de cel in en als hij na zeven jaar weer op vrije voeten is, is hij een ander mens geworden. Hij voelt nog steeds de vurige liefde voor Betty, maar is niet meer het agressieve type dat hij eerst was. Hij vindt nu zelfs dat hij voor zijn daden moet boeten en realiseert zich dat hij een hoge prijs moet betalen voor zijn daden. Betty kan maar niet wennen aan het feit dat Billy niet meer de crimineel van vroeger is en wil alleen maar de buit ophalen die ze zeven jaar geleden verstopt hebben.


Hide borduurt niet verder op het in de intro genoemde verhaal van Bonnie en Clyde, maar gaat over een crimineel die tot inkeer gekomen is. Billy (Christin Kane) en Betty (Rachel Miner) zetten een prima prestatie neer, enigszins onverwacht omdat het niet de grote Hollywood-namen zijn die in deze film spelen. Er wordt continu gedurende de film gebruik gemaakt van flashbacks. Deze zijn wel duidelijk te herkennen omdat Billy in de flashbacks voorzien is van een flinke bos haar. De flashbacks zorgen wel voor wat verduidelijking wat betreft het plot. De film bouwt de spanning goed op en zet je aan tot nadenken, en dat is een compliment waard. Het einde doet je zeker even op je hoofd krabben en zorgt ervoor dat je met een enigszins 'leeg' gevoel blijft zitten als de film zijn aftiteling laat zien. Juist een einde waarbij je even twee keer over moet peinzen, toont aan dat het een goede film is.


Label: Paradiso Home Entertainment Releasedatum: mei 2009
Kijkwijzer:
Waardering film: - Waardering extra's: n.v.t.

Kijk voor meer films en dvd's in Film, Tv & Radio.