[LMS] Basisregels voor 2010 bekend

Jorn (existenz)
De ACO heeft de klassenstructuur en basisreglementen voor de 24 uur van Le Mans voor de komende twee jaar bekend gemaakt.

Zoals al eerder bekend gemaakt was, zal de LMP1-klasse langzamer gemaakt worden door de motorcapaciteit verder te beperken. Benzineaangedreven auto's zullen maximaal een 3.4 liter motor mogen hebben, in plaats van de huidige 6 liter. De diesels mogen ook maximaal een 3.4 liter gaan gebruiken in plaats van een 5.5 nu. De benzineauto's met een turbo moeten terug van 4 liter naar 2 liter. Ook de limieten voor de downforce zullen verlaagd worden.

Daarnaast zullen de LMP2-auto's gaan rijden met GT2-motoren of meer productiegeoriënteerde motoren. Daarnaast zullen enkele standaardonderdelen geïntroduceerd worden. Het gebruik van telemetrie zal verboden worden.

De ACO staat open om gebruik te gaan maken van de laatste generatie van de FIA GT1-reglementen. Dit zou betekenen dat dit jaar de Chevrolet Corvette C.6R's en de Aston Martin DBR9's voor het laatst mee zouden doen.

De GT2-reglementen zullen ook het FIA GT-kampioenschap gaan volgen en er zullen nieuwe GT2-auto's geïntroduceerd worden naast de bestaande auto's, zoals de Ferrari 430 en de Porsche 911 RSR. Er zullen maatregelen getroffen worden om de twee types auto's binnen de GT2 gelijkwaardig te laten strijden.