[LMS] Gemengde reacties op nieuwe pitsregels

Jorn (existenz)
De nieuwe pitsregels die de ACO heeft ingevoerd, om het wisselen van de banden langerzamer te laten gaan, zorgen voor verwarring bij de teams.

Volgens de regel zouden er maar drie mensen de banden mogen vervangen. Eén persoon met de wheelgun en twee helpers zouden de banden moeten vervangen. Maar de teams lijken meerdere interpretaties van de regel te hebben.

Er staat namelijk nergens dat een tweede team klaar mag staan om de tweede band te verwisselen, wanneer het eerste team de eerste band heeft gewisseld. Er mogen echter steeds maar drie personen actief zijn in de pitsbox.

Hughes de Chaunac, CEO van de ORECA groep, vindt de nieuwe regels geen probleem: "Wij zijn gewend zo te werken. Voor nieuwe teams zal het echter moeilijker zijn. Ook is de regel op meerdere manieren te interpreteren. Wij gebruiken zes personen, steeds twee bij twee, twee voor achter, twee voor linksvoor en twee voor rechtsvoor. Hierdoor duurt het wisselen slechts 22 seconde in plaats van de gebruikelijke 28 tot 30 seconde."

Ook Risi Competizione-tecnisch directeur Rick Mayer heeft zijn eigen interpretatie: "Wij hebben drie wheelguns, maar er is er maar één actief in de box. Volgens een marshal mocht dit gisteren niet, maar daar hebben we flink over gediscusseerd. En er zal nog flink gediscusseerd gaan worden. Om de vier uur worden de marshals gewisseld en met zes marshals per auto, maakt dat 330 marshals in de pits. En ze hebben allemaal weer hun eigen interpretatie van de regels. We zullen dus met elke marshal in discussie gaan om ze uit te leggen hoe wij werken. En dat gaan we elke vier uur doen, want anders wordt het een chaos."