FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 7 maart 2009

Webber nog niet tevreden met RB5

De Red Bull RB5 maakte aan een maand geleden een veelbelovend debuut op de circuits, maar Mark Webber vindt toch dat dat de Formule 1-auto snelheid te kort komt nu. Daarom wil de Australiër voor zijn thuisrace verbetering zien.

"We hebben nog wat meer snelheid nodig. De auto voelde deze week niet aan zoals eerder dit jaar, toen ik nog wel erg blij met de auto was. We moeten optimaal gebruik maken van elke run om zoveel mogelijk over de auto te leren," aldus Webber in de Canberra Times.

Honda bedankt haar Formule 1-fans

Het merk Honda is met de komst van BrawnGP verdwenen uit de Formule 1, maar het Japanse merk wil de fans die de afgelopen jaren het team gesteund hebben nog wel bedanken. Op de website van Honda staat een boodschap aan de wereld.

Er staat de volgende tekst te lezen: "We willen een groot 'dank je wel' zeggen voor jullie steun in de prachtige jaren van het Honda Racing F1 Team. We willen jullie een welgemeend vaarwel wensen. We zullen altijd mooie herinneringen hebben aan de podiumplaatsen en natuurlijk de overwinning van Jenson Button in Hongarije, in 2006. Dank jullie wel voor het meebeleven van deze herinneringen, op de tribune of thuis."

[WB] Groves wint 1.500 meter

Kristina Groves heeft in Salt Lake City de 1.500 meter bij de dames gewonnen. De Canadese kwam in de Verenigde Staten tot een tijd van 1:54.08. Ook pakte ze de wereldbeker op deze afstand.

Groves kwam in de laatste rit in actie tegen de Daniela Anschütz die niet voor de zege leek te gaan. De Canadese won met ruime afstand van de Duitse. Tweede werd de Japanse Maki Tabata in 1:54.79 voor Brittany Schussler in 1:54.91.

Beste Nederlandse was Elma de Vries op plaats acht met een nieuw persoonlijk record van 1:55.94. Laurine van Riessen eindigde een plek lager met een PR van 1:56.06. Ireen Wüst werd elfde, net voor Marrit Leenstra. Lisette van der Geest eindigde in een nieuw PR van 1:58.36 als zestiende.

In het eindklassement op de 1.500 meter eindigde Groves als eerste met 526 punten. Tweede werd Anschütz met 355 punten voor Christine Nesbitt met 335 punten. Beste Nederlandse was Wüst met 230 punten.

Uitslag 1.500 meter dames

#SchaatssterLandTijd
1Kristina GrovesCanada1:54,08
2Maki TabataJapan1:54,79
3Brittany SchüsslerCanada1:54,91
4Shannon RempelCanada1:55,51
5Daniela AnschützDuitsland1:55,59
8Elma de VriesNederland1:55,94
9Laurine van RiessenNederland1:56,06
11Ireen WüstNederland1:56,74
12Marrit LeenstraNederland1:57,18
16Lisette van der GeestNederland1:58,36

Eindstand in het klassement

#SchaatssterLandPunten
1Kristina GrovesCanada526
2Daniela AnschützDuitsland355
3Christine NesbittCanada335
4Brittany SchüsslerCanada328
5Shannon RempelCanada253
6Ireen WüstNederland230

700 sollicitaties voor vacature conciërge

Dat de Amerikaanse economie behoorlijk in het slop zit wordt wel bewezen door het enorme aantal sollicitaties dat volgde op een vrijgekomen vacature op een middelbare school in de Amerikaanse staat Ohio. Bijna 700 mensen solliciteerden op de functie van conciërge op de Edison Junior High School.

De vergoeding voor deze baan bedraagt een niet bijster hoog salaris van 15 tot 16 dollar per uur. Volgens de directeur van de school solliciteerden er vooral veel recent ontslagen mensen met veelal "hartverscheurende verhalen" over de dagelijkse gevolgen van de kredietcrisis.

De 49-jarige Donna Croston hoopt de gelukkige te worden, hoewel ze beseft dat ze maar weinig kans maakt. Ze solliciteerde nadat ze ontslagen werd omdat de twee fabrieken waar ze werkzaam was noodgedwongen moesten sluiten.

Sato niet naar Red Bull

Takuma Sato zal niet voor Red Bull Racing of Scuderia Toro Rosso uit gaan komen dit jaar. De Japanner was met beide Formule 1-teams in onderhandeling om de rol van derde rijder op zich te nemen, maar dit is uiteindelijk op niets uitgelopen.

Sato was eerder samen met Sébastien Bourdais in een strijd verwikkeld om het laatste stoeltje bij Toro Rosso. De voorkeur ging uiteindelijk uit naar de Fransman die vorig jaar ook al voor dat team reed.

Sato kwam de laatste jaren in de Formule 1 uit voor Super Aguri dat vorig jaar failliet ging. Hij had zijn zinnen dan ook gezet op een plaats bij Red Bull. "Helaas, ik word niet de nieuwe reserve van de Red Bull-teams," aldus een teleurgestelde Japanner op zijn website.

"Ik vind het erg spijtig dat het niet is gelukt, maar wie weet wat me nog te wachten staat. Zoals iedereen weet, geef ik nooit op. Ik laat in de toekomst vast nog wel eens van me horen," aldus Sato die hoopvol over de toekomst blijft.

[WB] Davis wint ook 1.000m. in WR

Shani Davis heeft in Salt Lake City de 1.000 meter gewonnen. Net als gisteren op de 1.500 meter deed de Amerikaan dat in een wereldrecord.

Al vroeg in de wedstrijd verbeterde Trevor Marsicano het wereldrecord tot 1.06,88. Hij is daarmee de eerste schaatser onder de 1.07. Daar kwam niemand meer bij in de buurt, tot Davis in de laatste rit. Hij kwam tot een formidabele 1.06,42.

Op de vierde plaats was Stefan Groothuis de beste Nederlander. Hij reed met 1.07,52 een persoonlijk record.

Uitslag 1.000 meter:

#NaamLandTijd
1Shani DavisVerenigde Staten1.06,42
2Trevor MarsicanoVerenigde Staten1.06,88
3Denny MorrisonCanada1.07,11
4Stefan GroothuisNederland1.07,52
5Jevgeni LalenkovRusland1.07,97
8Jan BosNederland1.08,16
13Simon KuipersNederland1.08,52
15Sjoerd de VriesNederland1.08,61
16Mark TuitertNederland1.08,67

Eindstand Wereldbeker:

#NaamLandPunten
1Shani DavisVerenigde Staten840
2Denny MorrisonCanada705
3Stefan GroothuisNederland590
4Simon KuipersNederland434
5Hyuk LeeZuid – Korea370
7Mark TuitertNederland286

Uitslag Real Madrid - Atlético de Madrid

Aan de zegereeks van Real Madrid is een eind gekomen. In het eigen stadion wisten de Madrilenen niet te winnen tegen de stadsgenoten van Atlético. De twee ploegen deelden de punten na beide eenmaal te scoren.

De eerste kans van het duel kwam op naam van Arjen Robben. Diego Forlán verspeelde de bal slordig, en de Nederlander trok naar binnen. Zijn schot werd echter gekraakt door Leo Franco. Naar mate het eerste bedrijf vorderde kwamen er alsmaar meer kansen. Atlético was vooral gevaarlijk via dode spelsituaties, al viel de 0-1 uit een counter. Op links kon Sergio Agüero snel ontsnappen terwijl de thuisclub traag omschakelde. Inmiddels was Diego Forlán voor de goal, en oog in oog met Iker Casillas rondde hij af.

Na de thee begonnen de bezoekers erg sterk, maar Forlán en Agüero kregen het niet voor elkaar de marge te verdubbelen. In plaats daarvan schoot Klaas Jan Huntelaar zijn ploeg langszij. In buitenspelpositie ontving hij de bal van invaller Gonzalo Higuaín en maakte gelijk. Een minuut later trof Forlán de paal, nadat de Koninklijke defensie weer eens een steekje liet vallen. Naar het einde toe kreeg Atlético legio kansen alsnog de punten binnen te slepen, maar de kansen werden keer op keer niet verzilverd, onder meer door een uitstekend keepende Casillas.

Het gelijke spel betekent dat de laatste keer dat Atlético el Derbi Madrileño won op het seizoen 1999/2000 blijft staan. Door de puntendeling blijven de twee ploegen staan op hun posities. Real blijft tweede, maar levert terrein in op FC Barcelona, terwijl Atlético de vijfde plaats bezet. Zij kunnen morgen echter ingehaald worden door Valencia, Málaga en Deportivo.


Real Madrid CF - Club Atlético de Madrid 1-1
38' Diego Forlán 0-1
57' Klaas Jan Huntelaar 1-1

Stadion: Estadio Santiago Bernabéu, Madrid
Toeschouwers: 80.000
Arbiter: Fernández Borbalán
Gele kaart: Míchel Salgado, Fernando Gago (Real Madrid), Paulo Assunção (Atlético de Madrid)

Opstellingen:

Real Madrid CF: Casillas; Lass, Ramos, Cannavaro, Heinze (Salgado/55); Gago; Robben, Guti (Higuaín/55), Marcelo; Raúl (Van der Vaart/84), Huntelaar.

Club Atlético de Madrid: Leo Franco; Heitinga (Perea/79), Pablo, Ujfalusi, Antonio López; Camacho (Maniche/68), Paulo Assunção; Maxi Rodríguez (Sinama-Pongolle/60), Simão; Agüero, Forlán.

Titel 'gelekte' trailer van de makers van Pure is bekend

Split/Second is de naam van de onbekende game waarvan een week of drie terug een trailer uitlekte. Disney en Black Rock Studio komen met een racer van formaat als we de beelden moeten geloven. Actie - instortende bruggen, spuitend water, een vlammenzee en asfalt dat aan stukken gaat - is zeker één van de toverwoorden. Als onderstaande screenshots je aanspreken en je wilt dit zien in bewegend HD-geweld kijk dan wat Gametrailers.com laat zien. Absoluut een aanrader voor raceliefhebbers! Split/Second moet uitkomen op PlayStation 3, Xbox 360 en op de PC. Wanneer dit gaat gebeuren is niet bekend.





Uitslag De Graafschap - Heracles Almelo

Om 19.45 uur begon de wedstrijd tussen De Graafschap en Heracles Almelo. Hieronder vind je de uitslag.

De Graafschap - Heracles Almelo 1-0
54' De Jong 1-0

Toeschouwers: 12.000
Scheidsrechter: Vink
Stadion: De Vijverberg
Gele kaart: De Jong (De Graafschap), Douglas, Fledderus (Heracles Almelo)

Opstellingen

De Graafschap: Heijblok, Nalbantoglu, Hese (Drost/74), Volmer, J.Buijs, Schuurman, Meijer, Wuytens, v.d.Ouweland, De Ridder (Jungschläger/85), De Jong (Oost/82)

Heracles Almelo: Pieckenhagen, Boakye, Maertens, Pacuszka (Dost/64), Looms, Quansah, v.d.Bergh (Overtoom/53), Fledderus, Douglas, Schulmeister, Everton

Uitslag sc Heerenveen - FC Groningen

Om kwart voor zeven begon de competitiewedstrijd tussen sc Heerenveen en FC Groningen. Hieronder vind je de uitslag.

sc Heerenveen - FC Groningen 2-1
59’ Grindheim 1-0
68’ Holla 1-1
90+3’ V. Elm 2-1

Toeschouwers: 26.100
Scheidsrechter: Wegereef
Stadion: Abe Lenstra Stadion, Heerenveen
Gele kaart: Dingsdag, Jong-a-Pin, Bak Nielsen (sc Heerenveen)
Rode kaart: 25. Meerdink (2x geel) 75. Garcia (2x geel) (FC Groningen) 89. Jans (trainer Groningen)

Opstellingen

sc Heerenveen: Vonk, Breuer, Bak Nielsen, Dingsdag, Jong-a-Pin (Sibon/81), Grindheim, Svec (B.Kalou/56), Pranjic (Smárason/14), Ingelsten, V.Elm, Paulo Henrique

FC Groningen: Luciano, Hiariej ( Svejdík/ 46), Sankoh, Granqvist,Stenman, Meerdink, Holla, Lovre,Levchenko, Berg, García

[WB] Wang wint, wederom val Gerritsen

Beixing Wang heeft de 500 meter gewonnen bij de wereldbekerwedstrijden in Salt Lake City. De Chinese was met 37,25 Jenny Wolf weer eens de baas. Wolf verprutste een goede tijd door een aantal misslagen. Ze eindigde in 37,39 nog wel als tweede.

Margot Boer reed een dik persoonlijk record met 37,68. Thijsje Oenema reed een tijd van 38,23 en dat was ook goed voor een nieuw persoonlijk record. Marianne Timmer was met 38,28 iets langzamer. Annette Gerritsen kwam ten val in haar rit tegen Wolf.

Overigens was Wolf al zeker van de wereldbeker op de 500 meter.



Uitslag 500 meter:
#schaatserLandTijd
1Beixing WangChina37,25
2Jenny WolfDuitsland37,39
3Jing YuChina37,62
4Margot BoerNederland37,66
4Tomomi OkazakiJapan37,66
8Thijsje OenemaNederland38,23
9Marianne TimmerNederland38,27

Eindstand Wereldbeker 500 meter:

#schaatserLandPunten
1Jenny WolfDuitsland1.205
2Margot BoerNederland642
3Sang-hwa LeeZuid-Korea635
4Annette GerritsenNederland630
5Jing YuChina605
6Sayuri OsugaJapan517
15Marianne TimmerNederland238

FOK! zoekt nieuwsposttalent

Heb je een goede taalbeheersing en lijkt het je leuk om mee te werken aan een site die iedere maand door bijna één miljoen unieke gebruikers gelezen wordt? Dan zijn wij op zoek naar jou! Wij zoeken namelijk nieuwsposters om de FOK!frontpage iedere dag van het meest opmerkelijke en ook serieuze nieuws te voorzien.

Vind je het leuk om iets met journalistiek te doen of vind je het gewoon leuk om nieuwsberichten onder de aandacht te brengen? Ben jij een echte teamplayer en vind je het leuk om met je collega's te overleggen? Kan je daarnaast ook goed met feedback en kritiek omgaan? Dan bieden wij een groot platform waarop je stukken gelezen worden. En je maakt ook nog eens deel uit van een gezellige groep crewleden die bestaat uit 250 mannen en vrouwen. Het enige wat wij je niet kunnen bieden is geld, je werkt dus mee op vrijwillige basis. Natuurlijk ben jij je ervan bewust dat vrijwilligheid geen vrijblijvendheid betekent.

We zoeken mensen voor alle tijdstippen van de dag. Het maakt niet uit of je bijvoorbeeld alleen in de ochtend of avond nieuws kunt posten, al heeft de ochtend de voorkeur. Verder weet je dat FOK! groot is geworden met opmerkelijke en showbizznieuwtjes, maar ook het normale harde nieuws staat op de frontpage. Kortom: lijkt het je leuk om nieuwsposter op FOK! te worden?

Stuur dan zo snel mogelijk een mailtje naar frontpage@fok.nl. Vermeld in het mailtje je username, een korte beschrijving van jezelf, in welke categorie(ën) je nieuws wilt plaatsen, de uren van de dag dat je (over het algemeen) beschikbaar bent en het aantal berichten dat je op weekbasis denkt te kunnen plaatsen (bedenk dat de berichten over het algemeen herschreven moeten worden).

'Kabinet, stop mensen bang te maken'

Het kabinet moet stoppen mensen bang te maken. Dat zei D66-leider Alexander Pechtold vandaag in zijn toespraak op het partijcongres in Rotterdam. Als voorbeeld noemde hij CDA-fractieleider Pieter van Geel die eerder op de dag zei dat als er niets gebeurt de staatsschuld volgend jaar oploopt met 100 miljoen euro per dag.

Volgens Pechtold heeft het kabinet te lang gewacht met maatregelen om de recessie het hoofd te bieden. Op Prinsjesdag deed het kabinet alsof de dijken de aanzwellende orkaan wel zouden weerstaan en presenteerde het een "surrealistische begroting", zei Pechtold.

Het kabinet moet stoppen mensen bang te maken met WW-duur, AOW-leeftijd, heffingskorting en het opwerpen van taboes over bijvoorbeeld de hypotheekrenteaftrek, vindt hij. "Laat partijen zeggen wat ze wel willen."

Is er bang van.  (foto: ANP)

Nederland stunt tegen de Dominicaanse Republiek

Nederland heeft in zijn eerste wedstrijd op de World Baseball Classic voor een grote stunt gezorgd. Het versloeg de Domicaanse Republiek met 3-2.

De ploeg van bondscoach Rod Delmonico scoorde de punten meteen in de eerste inning. Hierdoor werd er meteen een 3-0 voorsprong genomen. De Dominicaanse Republiek kwam in de vierde inning terug tot 3-1 na een homerun in het rechterveld van Miguel Tejada. In de vijfde inning kwam het nog terug tot 3-2.

Daarna werd er in het Hiram Bithorn Stadion in Puerto Rico niet meer gescoord waardoor Nederland de zege pakte. Panama en Puerto Rico spelen later tegen elkaar in poule D.

Citroën roept 30.000 auto's terug

Citroën roept bezitters van het autotype C3 op hun voertuig naar de garage te brengen om de voorvering na te laten kijken. De voorveren kunnen namelijk afbreken. Het gaat om ongeveer 30.000 auto's in Nederland. Dat heeft de Nederlandse importeur van het automerk vandaag in het VARA-consumentenprogramma gezegd.

Kassa had eind februari in het programma aangetoond dat de voorveren konden afbreken door metaalmoeheid. Citroën zei toen in een reactie dat het nog geen klachten had ontvangen, maar dat automobilisten die hun gebroken veer op eigen kosten hadden laten vervangen, alsnog hun geld terug konden krijgen. Van een terugbrengactie wilde de importeur toen nog niets weten.

Dode door lawine in Italiaanse Alpen

In de Italiaanse Alpen is vandaag een bergwandelaar omgekomen door een lawine. Twee mannen raakten gewond toen ze werden overrompeld door de sneeuwmassa. Een vierde man verkeert in shocktoestand, deelden reddingsdiensten mee.

De vier bevonden zich in de noordelijke provincie Vicenza op de Monte Pasubio, op 2000 meter hoogte. De bergwandelaars in de leeftijd van veertig tot zestig jaar komen allemaal uit Noord-Italië. Reddingswerkers hebben het viertal met helikopters uit het gebied gehaald.

Ruim 25.000 bezoekers voor beroepenevenement

Ruim 25.000 vmbo- en mbo-leerlingen en werkzoekenden hebben donderdag, vrijdag en vandaag in Ahoy in Rotterdam de vijfde editie van de beroepenmarkt Skills Masters bezocht. Dat zijn ongeveer evenveel bezoekers als vorig jaar. Dat heeft de organisatie vandaag bekendgemaakt.

De bezoekers van de beroepenmarkt konden onder meer een kijkje nemen bij zestig werkgevers die vacatures in de aanbieding hadden. Ook konden belangstellenden zelf aan de slag of kijken naar demonstraties van vakmanschap en wedstrijden. Zo werd onder meer op mbo-niveau gestreden om titels als beste verpleegkundige, hoefsmid of ict'er. De winnaars gaan in september Nederland vertegenwoordigen tijdens de wereldkampioenschappen WorldSkills in Canada. Voor het vmbo waren er de Skills Talents. Deze vakwedstrijden in teamverband werden gewonnen door leerlingen uit Leiden. Zij versloegen in de finale de vmbo-teams uit Groningen, IJsselland en Rotterdam.

Lövkvist wint Eroica Toscana

Thomas Lövkvist is de winnaar geworden van de Eroica Toscana.

De wedstrijd over 190 kilometer, waarvan zestig over onverharde wegen, wordt gezien als een goede voorbereiding op de Ronde van Vlaanderen en Parijs - Roubaix. De winnaar van vorig jaar, Fabian Cancellara en de wereldkampioen Alessandro Ballan verschenen niet aan de start. De Zweed Lövkvist klopte in de wedstrijd de Duitser Fabian Wegmann en de Zwitser Martin Elmiger. Martijn Maaskant was op de 22e plaats de beste Nederlander.

Menchov neemt de leiding in Murcia

Dennis Menchov heeft de leiding genomen in de Ronde van Murcia. Een derde plaats in de vierde etappe was daarvoor voldoende.

De vierde etappe, een rit over ruim 156 kilometer met start en finish in Alhama de Murcia, werd gewonnen door Rubén Plaza. Hij bezet de tweede plaats in het klassement. Pieter Weening, ploeggenoot van Menchov, staat derde. Zondag is de laatste etappe.

Menchov neemt in het klassement de leiding over de Tsjech Frantisek Rabon. Die moest vandaag op de voorlaatste beklimming lossen na vanwege sleurwerk van zes Rabo’s op kop van het peloton. Plaza won uiteindelijk de sprint na de afdaling van de laatste berg.

"Denis maakte het prachtig af, maar het was vooral een geweldige teamprestatie," vond ploegleider Adri van Houwelingen. "We leven hier in een euforie die alleen kapot kan gaan als we het zondag nog weggeven, maar ik ben niet bang voor de slotetappe. De ploeg rijdt geweldig en we hebben hier deze week zoveel respect afgedwongen, dat veel concurrenten nog wel twee keer nadenken voor ze ons onder druk gaan zetten."

CSKA wint Russische Supercup

CSKA, de winnaar van het bekertoernooi in Rusland, heeft ook de Supercup gewonnen. Landskampioen Rubin Kazan werd na verlenging verslagen.

Vlak voor rust kwam CSKA op voorsprong via Semberas, maar na een uur spelen maakte Sharonov gelijk voor de landskampioen. Die stand stond ook na negentig minuten op het bord, waardoor een verlenging noodzakelijk was.

Halverwege die verlening zorgde Necid voor de winnende treffer voor CSKA, dat onlangs Aston Villa uitschakelde in de UEFA Cup.

[EK] Omstreden Chambers loopt Europees record

Op het Europees kampioenschap atletiek in Turijn heeft de Britse sprinter Dwain Chambers in de halve finale van de 60 meter het Europees record verbeterd.

Chambers, die in 2003 werd gepakt op doping en sinds 2006 weer terug is in de atletieksport, liep in de halve eindstrijd naar een tijd van 6,42 seconden.

Chambers mag overigens voor Groot-Brittannië vanwege zijn verleden niet op de Olympische Spelen uitkomen, maar kan op EK's en WK's niet geweerd worden.

"Dit land is gek!"

Staatssecretaris De Vries van Defensie baalt flink van de zeldzame varensoorten die zijn ontdekt op het parkeerterrein van legerkamp Soesterberg. Door de vondst mogen 155 vrachtwagens van Defensie niet worden verplaatst.

"Als Defensie kunnen wij een goede bijdrage leveren aan natuur en milieu, maar het moet niet te gek worden"
, reageert De Vries op zijn weblog. "Het verplaatsen van de vrachtwagens blijkt een overtreding van de Flora- en faunawet te zijn en heeft bestuurlijke en mogelijk strafrechtelijke gevolgen, zo laat de Dienst Regelingen van het Ministerie van Landbouw ons weten."

Defensie wil de vrachtwagens verkopen. Maar de blaasvaren, de steenbreekvaren  en de tongvaren verhinderen dat. "U begrijpt dat ik over dit onderwerp eens een kopje koffie met mijn collega van Landbouw, minister Verburg, ga drinken. Zij zal dit ook van de zotte vinden verwacht ik."

Hij heeft nog meer gespreksonderwerpen; Op de Vlasakkers bij de Bernhardkazerne in Amersfoort zou namelijk een beschermde zandhagedis zijn gezien. Daardoor komen de Open Dagen van de Landmacht mogelijk in gevaar.

"Wilders is een charlatan"

Geert Wilders is een "charlatan", "een politieke kwakzalver" die naar Engeland wilde afreizen om daar "haatdragende meningen te uiten terwijl hij dat van anderen niet accepteert". Dat zei Femke Halsema op het partijcongres van GroenLinks.

Ook op het partijcongres van D66 waren kritische geluiden over de PVV-voorman te horen. Pro-Europa lijsttrekker Sophie in ’t Veld stelde daar dat Wilders zich op Europees gebied waarschijnlijk zal gaan aansluiten bij Vlaams Belang. In ’t Veld had de lachers op de hand toen zij verwees naar Wilders’ verontwaardiging toen hij Engeland niet binnen gelaten werd. "De PVV is groot voorstander van vrij verkeer van personen binnen de Europese Unie."

Halsema was duidelijk feller dan In ’t Veld en beschuldigde Wilders impliciet zelfs van racisme: "Hij verzwijgt dat hij […] kasten introduceert waarbij iedereen die een kleurtje heeft of een hoofddoekje draagt, rechteloos is." Halsema schroomde verder in haar toespraak niet om PVV-Kamerleden "ultrarechts" te noemen. Ook beweerde Halsema dat Wilders jonge moslims door de knieën wil laten schieten en dat hij vindt dat "andersdenkenden zonder enige vorm van proces mogen worden opgesloten".

In de laatste peiling van Maurice de Hond staat GroenLinks op 11 zetels. De PVV kan volgens De Hond momenteel rekenen op 27 zetels. Daarmee zou de PVV de grootste politieke partij van Nederland zijn.

[EK] Hak mist finale 800 meter

Yvonne Hak is er vanmiddag, bij het Europees kampioenschap atletiek in Turijn, niet in geslaagd om de finale op de 800 meter te bereiken. In haar halve finale eindigde de Nederlandse in een tijd van 2:07.14 als zesde terwijl alleen de eerste drie doorgingen.

Martijn Nuijens werd bij het hoogspringen uitgeschakeld. Hij kwam in de kwalificaties tot een hoogte van 2,17 meter en dat was niet goed genoeg voor een plek in de eindstrijd.

Nederland uitgeschakeld in Davis Cup

Nederland is in de eerste ronde van de wereldgroep in de strijd om de Daviscup uitgeschakeld. De ploeg van captain Jan Siemerink verloor vandaag in het duel met Argentinië de derde en beslissende wedstrijd.

In het dubbelspel gingen Jesse Huta Galung en Rogier Wassen in iets meer dan twee uur en met de setstanden 6-4, 7-5 en 6-3 onderuit tegen Lucas Arnold Ker en Martin Vassallo Argüello. Gisteren gingen de twee enkelspelen ook al verloren.

De twee resterende partijen morgen in het enkelspel zijn niet meer van belang.

Marokkanen dulden geen naakte neger in rookhok

In het anders zo rustige Rotterdam is onrust ontstaan over een naaktschilderij. Het betreft hier een schilderij van een naakte zwarte man, dat hangt in cultureel centrum in Rotterdam-Zuid. De overwegend Marokkaanse bezoekers willen nu dat het schilderij wordt verwijderd, aldus de maker van het doek, schilderes Mirjam Visker uit Spijkenisse.

Volgens de kunstenares zijn er tal van klachten binnengekomen over het doek. Het grote schilderij van de neger hangt in de rokersruimte van het gebouw. Over de zestien andere schilderijen van de expositie, waarop vrouwen met blote borsten staan, heeft Visker echter geen klachten ontvangen.

Het fel bekritiseerde schilderij is onderdeel van een expositie die maandag zal worden geopend. De kunstenares vindt het sneu dat de allochtone bezoekers, waarvan het gros bestaat uit Marokkaanse mannen, zo intolerant zijn. Ze peinst er dan ook niet over haar schilderij uit de collectie te verwijderen, aangezien de beheerder van het pand vooraf al zijn goedkeuring had gegeven.

 

Schilderij van Mirjam Visker
Het omstreden schilderij van Mirjam Visker
 
Met dank aan piano_'s hilarische KLB-topic

 

China wil vliegtuigen maken

China wil gaan concurreren met het Amerikaanse Boeing en het Europese Airbus. Over acht jaar moet het eerste grote Chinese passagiersvliegtuig klaar zijn.

De jumbojet C919 moet 190 zitplaatsen krijgen. De eerste 9 staat voor 'voor altijd' in China. De 19 staat voor de 190 zitplaatsen. De Chinese regering wil samenwerken met het buitenland om het toestel te produceren.

De luchtvaart in China groeit sterk. In de komende twintig jaar zijn meer dan 3000 nieuwe vliegtuigen nodig om de reislustige Chinezen te vervoeren.

Chelsea naar halve finale FA Cup

Chelsea heeft de halve finales van de FA Cup bereikt. De ploeg van trainer Guus Hiddink won vanmiddag met 2-0 van Coventry City. Didier Drogba en oud-PSV'er Alex maakten de doelpunten.

Met Hiddink als interim-trainer op de bank won Chelsea drie duels in de Premier League. Bovendien werd in de achtste finales van de Champions League Juventus met 1-0 verslagen.

Ashley Cole stond vandaag gewoon in de basis. De linksback van Chelsea werd in de nacht van woensdag op donderdag in dronken toestand aangehouden door de politie. Hiddink nam disciplinaire maatregelen tegen Cole, maar hij mocht vanmiddag wel gewoon spelen.

Ter Horst: niet weer een blanke man als politiechef

Minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken heeft een stokje gestoken voor de benoeming van een nieuwe korpschef in Zuid-Holland. De PvdA-politica heeft moeite met de benoeming van opnieuw een autochtone man op een hoge positie bij de politie. De installatie van Teun Visscher, die dinsdag zou plaatsvinden in een schouwburg in Dordrecht, is dan ook afgeblazen.

Ter Horst wil dat uiteindelijk de helft van de functies bij de politietop wordt vervuld door vrouwen en allochtonen. Voor de baan in Zuid-Holland kwamen echter maar twee vrouwen opdraven, waarvan er één niet geschikt bleek en de ander verhinderd was. Eerder werd in Noord-Holland wel een vrouwelijke korpschef benoemd, maar dat is een zeer omstreden benoeming. De politiekorpsen hebben grote moeite met de houding van Ter Horst. Zij zien zich gedwongen de kwalificatieëisen steeds omlaag te schroeven om maar genoeg vrouwelijke en allochtone kandidaten te krijgen terwijl er op zich genoeg geschikte kandidaten zijn.

Met dank aan Pleestation voor de submit.

Brandweer beroofd tijdens redden hond

In Smolenice, Slowakije, rukte de brandweer massaal uit om een hond uit de put te halen. Dit vonden duistere lieden wel een goede aanleiding om hun slag te slaan. Zij slaagden er dan ook in om de onbewaakte brandweerauto leeg te halen.

In bovengenoemde stad, vijftig kilometer boven de hoofdstad Bratislava, ging het duo met onder andere gereedschap en een uitrusting voor spuitgasten aan de haal. Dankzij ooggetuigen wist de politie het tweetal in de kraag te vatten. Bij een van de boeven thuis stuitte de politie op de volledige buit.

Kaarten Pinkpop vliegen eruit

De kaartjes voor Pinkpop vliegen over de toonbank. De 15.000 kaartjes voor zaterdag waren al binnen een half uur zo goed als uitverkocht. Op Pinkpop-zaterdag staat onder andere Bruce Springsteen op het programma.

De kaarten gingen om 10:00 uur vanochtend in de verkoop. Ook de weekendkaarten gaan hard. Weekendkaarten zijn niet alleen via internet verkrijgbaar, maar ook bij postkantoren, GWK’s en andere Ticketmaster-voorverkooppunten. Er zijn geruchten dat ze om negen uur al over de toonbank gingen, terwijl dat niet de bedoeling was.

Op het FOK!forum wordt gemeld dat er nog altijd rijen staan bij verkooppunten.

Met dank aan ThePatriot voor de submit

[EK] Licht en Eefting missen finale 1500 m

Bij het Europees kampioenschap atletiek in Turijn zijn Dennis Licht en Bas Eefting er niet in geslaagd de finale te bereiken van de 1.500 meter.

Licht kwam nog het dichtste bij een plaats in de eindstrijd. De 24-jarige Nederlander eindigde in zijn serie als zevende. De eerste drie van beide series en de drie tijdsnelste verliezers kwalificeerden zich voor de eindstrijd. Zijn tijd van 3.42,18, net boven zijn persoonlijk record, was een plek te kort om als derde verliezer alsnog naar de eindstrijd te mogen.

Eefting hield het tempo in de tweede race ruim vijf ronden vol, maar stortte toen helemaal in. Uiteindelijk eindigde hij in 3.54,62 als tiende.

UFO vliegt uit wormgat?

Op Live Leak is een fimpje te zien van een UFO die uit een wormgat komt. Dat beweert de plaatser van het filmpje in ieder geval.

 

 

In werkelijkheid gaat het hier niet om een UFO, maar om een raket met zijn uitlaatgassen achter zich die oplichten in de zon. De raket werd gelanceerd bij de kust van Californië en maakt waarschijnlijk deel uit van het  testprogramma van het Amerikaanse raketschild.

Blom stuurt KNVB boze brief over verzorger Roda

Arbiter Kevin Blom heeft de KNVB een brief gestuurd over ongewenst gedrag van Norbert Keulen, de verzorger van Roda JC.

Afgelopen donderdag, na afloop van het bekerduel tussen Roda JC en FC Volendam, zou Keulen de kleedkamer in zijn gekomen en hebben gezegd dat hij zou zijn uitgelachen door vierde official Rutger Bekerbrede.

"Hij was boos op de vierde man en deed nogal denigrerend, omdat die hem zou hebben uitgelachen. Hetgeen onzin was. Hij heeft alleen gescholden, niet gedreigd of beledigd, maar hoort daar gewoon niet te komen. Ik maak hier melding van bij de KNVB," aldus Blom tegenover De Telegraaf.

Volgens de technisch directeur van Roda JC, Martin van Geel, is het anders gegaan. "Volgens onze mensen heeft de vierde man, een jongen van 23 of 24 jaar, zich provocerend, uitdagend, lacherig en meesmuilend naar hem toe gedragen."

Nadat Blom dreigde Van Keulen naar de tribune te sturen, besloot de verzorger om de situatie na afloop van het duel uit te leggen. Maar omdat Blom de bewaking riep, kreeg hij die kans niet.

Post Mortem

Nou proost, meid! Op jou. Ad fundum dan maar, hè! Ha, je kent me toch. Alles of niets. Zo onmatig. Jij niet. Jij bent van de principes. Gelijk heb je. Als het aan jou lag, zaten we nu aan de zelf gebrouwen vlierbessenwijn. Kan ik absoluut in meegaan, omdat jij het bent, maar zelf zoek ik dat niet. Net als die bananenbloemen, die je zo virtuoos kokkerelde voor mij. Heerlijk, daar ga ik niets aan afdoen, maar niet mijn stijl. Ik zal nooit de markten afstruinen op zoek naar bananenbloemen. Maar dat weet jij wel. Jij kent mij beter dan wie ook, ondanks dat we zo verschillend zijn.

[WB] Aubet wint, wereldbeker Riesch

De Franse skiester Sandrine Aubert heeft vanmiddag in het Duitse Ofterschwang de wereldbekerwedstrijd op de slalom op haar naam geschreven. De Zweedse Frida Hansdotter en de Oostenrijkse Nicole Hosp eindigden als tweede en derde.

Maria Riesch eindigde als vijfde en wist zich daarmee te verzekeren van de de wereldbeker op de slalom. De Duitse profiteerde van het uitvallen van concurrente Lindsey Vonn. Vonn was in de eerste manche nog de snelste, maar maakte in de tweede een fout.

In de strijd om de algemene wereldbeker gaat de Amerikaanse overigens nog wel aan de leiding.

India wil symbool voor roepie

India wil net als de euro (€) en de dollar ($) een echt valutasymbool voor de Indiase roepie. Daarvoor roept het land een ontwerpwedstrijd uit.

Het nieuwe symbool moet recht doen aan de Indiase cultuur en geschiedenis van het land. Het symbool mag op allerlei Indiase talen worden gebaseerd, zelfs op het Engels dat ook een veel gesproken taal in India is.

De jury van de Indiase centrale bank zal het winnende symbool uitkiezen. Wie de voorronden doorkomt krijgt 25.000 roepie, de winnaar 250.000 roepie. Dat is respectievelijk 386 en 3863 euro, wat vorstelijke bedragen zijn in het vooralsnog arme land.

Indiase bankbiljetten

Kamerleden weten wat ze fout doen

Tweede Kamerleden laten zich teveel leiden door wat er in de media speelt en zijn te weinig bezig zelf punten te agenderen. Middels een enquête zijn de Kamerleden zelf tot dat inzicht gekomen.

De ondervraagde Kamerleden gaven aan dat ze minder vragen zouden moeten stellen over zaken die op dat moment toevallig in de media spelen. Ook willen Kamerleden graag losser van de regering werken. Ze zeggen zich gegijzeld te voelen door de regeringsbureaucratie waardoor ze veel tijd kwijt zijn aan het bespreken van regeringsstandpunten.

De uitkomsten van de enquête zijn te lezen in het rapport Parlementaire Zelfreflectie dat volgende week dinsdag openbaar gemaakt wordt. De Tweede Kamer ging in 2007 akkoord met een motie waarin stond dat Kamerleden zelf zorg dienen te dragen voor het goed functioneren van het parlement. Het rapport is een eerste stap in dat proces.

Het rapport zal nog uitgebreid besproken en geavalueerd worden. In mei zullen de slotconclusies worden gepresenteerd.  

Recherche vindt verdwenen doeken meesters

De nationale recherche heeft acht verdwenen kostbare werken van meesters uit de zeventiende en negentiende eeuw teruggevonden bij doorzoekingen in het Limburgse Valkenburg en Walem.

Volgens het landelijk parket van het Openbaar Ministerie (OM) verdwenen de doeken al in 1987. Het gaat om werken van onder anderen Willem van de Velde, David Teniers en Camille Pissarro.

In 1987 verdwenen in totaal negen schilderijen uit de bekende galerie van Robert Noortman in Maastricht. Noortman Master Painings is een internationaal bekende kunsthandel die is gespecialiseerd in Nederlandse meesters en Franse impressionistische schilderijen.

De politie hield in verband met de vondsten drie verdachten aan op verdenking van heling van de schilderijen en witwassen van geld. Het gaat om een 45-jarige Duitser die in Dubai woont, zijn 62-jarige moeder uit België en nog een 66-jarige man uit Walem.

De nationale recherche kreeg ruim een maand geleden informatie dat de gevonden schilderijen werden aangeboden. De tip kwam van privédetective Ben Zuidema, bevestigt een woordvoerder van het landelijk parket. De verdachten bleken volgens hem de werken te willen verkopen aan de verzekeringsmaatschappij, die aan de gedupeerde Noortman destijds 5 miljoen gulden heeft uitgekeerd.

De inmiddels twee jaar geleden overleden Noortman zat zelf achter de verdwijning van negen kostbare schilderijen uit zijn galerie, aldus Zuidema.

Terug gevonden kunstwerk  (foto: ANP)

[WB] Kröll wint tweede afdaling in Kvitfjell

Klaus Kröll heeft vanmiddag zijn eerste wereldbekerwedstrijd op de afdaling gewonnen. In het Noorse Kvitfjell was de Oostenrijkse skiër met 1:32.12 de snelste.

Met nog een wedstrijd voor de boeg maakt de Oostenrijker nog steeds kans op de eindzege in de wereldbeker. Michael Walchhofer, die vandaag tweede werd, gaat nog steeds aan de leiding. Hij heeft een voorsprong van 75 punten op Kröll.

Ontsnapping Belgische boeven dankzij patat

Twee criminelen hebben op simpele wijze weten te ontsnappen bij onze zuiderburen. Omdat bewakers de keukendeur hadden opengelaten, wisten de boeven eenvoudig het pand te verlaten. Omdat het donderdag frietdag is in de gevangenis in Namen, had men de deur opengezet. Zo is het eenvoudiger om de patat naar de gevangenen te brengen.

Omdat er een bouwbeurs was in Brussel, was er van de tien cipiers nog maar een aanwezig. Het was voor de boeven dan ook een fluitje van een cent om die ene bewaker te overmeesteren en zijn sleutel te pakken. 

De twee boeven, die allebei nog een behoorlijke poos moesten brommen, openden met de sleutelbos de dichte deuren en liepen hun vrijheid tegemoet. Het duo is nog altijd voortvluchtig.

Uitslagen Jupiler League speelronde 29

Dit weekend werd in de Jupiler League de 29e speelronde afgewerkt. Hieronder vind je alle uitslagen, de vernieuwde stand, de topscorers en het programma voor aankomende week.

Na vier wedstrijden zonder winst heeft koploper VVV-Venlo weer eens de drie punten overgehouden aan een wedstrijd. BV Veendam werd simpel verslagen: 1-2. Achtervolgers RKC Waalwijk(1-0) en Cambuur Leeuwarden(1-0) wonnen eveneens. De supporters maakten zich al zorgen, want VVV stond vier weken geleden op een schier ononverbrugbare achterstand. Omdat viermaal niet werd gewonnen bood het achtervolger RKC de kans het gat tot zeven punten te verkleinen.

In het hoge noorden herstelde VVV echter de hiërarchie. Keisuke Honda en Soufiane Dadda stelden voor de thee de zege al veilig: 0-2. De aansluitingstreffer van Veendam, Lip scoorde, kwam te laat waardoor het bij 1-2 bleef. Voor Veendam was het alweer de zesde nederlaag op rij. RKC Waalwijk moest dus winnen om de achterstand op zeven punten te houden. En dat deden de Waalwijkers. Binnen twintig minuten werd de eindstand al bereikt, nadat Anton Jongsma raak mikte: 1-0. Cambuur Leeuwarden, nummer drie, had het lang heel moeilijk met RBC. Maar tien minuten voor tijd buitte de ploeg van trainer Stanley Menzo de rode kaart van de Roosendalers pas uit: 2-1.

FC Den Bosch haalde op bezoek bij FC Eindhoven flink uit. Het werd 1-7 voor de bezoekers. Barakat en Van Weert waren allebei tweemaal trefzeker.

Uitslagen:

ThuisUitUitslag
Fortuna SittardFC Dordrecht0-0
RKC WaalwijkFC Zwolle1-0
TOP OssExcelsior3-1
Go Ahead EaglesTelstar2-2
FC OmniworldMVV1-2
FC EindhovenFC Den Bosch1-7
AGOVV ApeldoornFC Emmen1-1
SC Cambuur-LeeuwardenRBC Roosendaal2-1
HaarlemHelmond Sport1-3
BV VeendamVVV-Venlo1-2

Stand:
#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1VVV-Venlo2919466168 - 33
2RKC Waalwijk29131515449 - 25
3SC Cambuur-Leeuwarden2915685153 - 41
4Excelsior29121164745 - 30
5MVV29111174443 - 32
6Helmond Sport29111084344 - 38
7FC Zwolle29127104345 - 43
8Haarlem29134124336 - 41
9Go Ahead Eagles29101274229 - 32
10FC Den Bosch29118104152 - 37
11TOP Oss29116123939 - 45
12AGOVV Apeldoorn29105143544 - 54
13RBC Roosendaal2997133433 - 36
14Telstar29810113437 - 44
15Fortuna Sittard2988133230 - 45
16FC Dordrecht29710123131 - 33
17FC Emmen2987143135 - 54
18FC Eindhoven29612113047 - 64
19BV Veendam2978142635 - 51
20FC Omniworld2965182332 - 49

Topscorers:
#NaamClubDoelpunten
1CalabroVVV-Venlo21
2KoçFC Eindhoven18
=PletTelstar18
4ArsRBC Roosendaal13
=HöcherHelmond Sport13
=Keisuke HondaVVV-Venlo13
=ThiebautMVV13
8BokilaAGOVV Apeldoorn11
=Ter HeideSC Cambuur-Leeuwarden11
10StroeveFC Emmen10

Programma:
DatumThuisUit
vr 13/3FC Den BoschGo Ahead Eagles
vr 13/3TelstarSC Cambuur-Leeuwarden
vr 13/3RBC RoosendaalTOP Oss
vr 13/3FC DordrechtExcelsior
vr 13/3FC EindhovenRKC Waalwijk
vr 13/3AGOVV ApeldoornFortuna Sittard
vr 13/3VVV-VenloHelmond Sport
vr 13/3FC ZwolleFC Omniworld
vr 13/3MVVHaarlem
za 14/3FC EmmenBV Veendam

Ferguson vreest leven zonder voetbal

Al sinds 1986 staat Sir Alex Ferguson aan het roer bij Manchester United. De Schot bezorgde de club in die periode talloze successen en lijkt dit seizoen op weg naar een unieke vijfklapper. De 67-jarige Ferguson is echter bang voor het moment dat hij zal stoppen.

"Toen ik de zestig naderde, besloot ik te stoppen. Mijn familie praatte me om. Nu vrees ik met grote vrezen voor mijn pensioen. Ik loop al zo lang mee dat ik me afvraag of mijn systeem dat wel aan kan", aldus een openhartige Ferguson in The Sun.

Wanneer hij er precies mee ophoudt, weet de Schot nog niet. "Er zijn drie zaken waardoor ik zou kunnen stoppen. Mijn gezondheid dient in orde te zijn, ik moet er nog plezier in hebben en natuurlijk moet ik een uitdaging hebben. Elke zomer stel ik mezelf deze vragen. Natuurlijk weet ik dat ik in de strafschoppenserie van mijn loopbaan zit."

Met Manchester United won Ferguson dit seizoen al de Wereldbeker voor clubteams en de Carling Cup. In de Premier League hebben The Mancunians een ruime voorsprong op de concurrentie, terwijl de ploeg ook nog actief is in de Champions League en de FA Cup.

Kruys: "Een gemiste kans"

Het 0-0 gelijkspel tegen Fortuna Sittard betekende voor FC Dordrecht gisteren de achtste wedstrijd op rij zonder nederlaag. Door de remise zijn de Schapenkoppen echter wel uitgeschakeld in de strijd om de vijfde periode.

Trainer Gert Kruys was na afloop dan ook teleurgesteld met de brilstand. Zijn ploeg speelde de gehele tweede helft tegen tien man, maar kon dit numerieke overwicht niet omzetten in doelpunten. "Een gemiste kans", zei Kruys tegen de aanwezige media. "We hebben het vandaag niet kunnen maken. Fortuna heeft zich goed verweerd en wij zijn er eigenlijk niet in geslaagd meer dan twee echte kansen te creëren. Dit was een grote tegenvaller."

Didulica:"Pech voor de één, geluk voor de ander"

Door de spectaculaire ontwikkeling van doelman Sergio Romero bij AZ, was Joey Didulica een beetje in de vergeethoek geraakt. Nu de Argentijn zichzelf echter heeft uitgeschakeld met een gebroken middenhandsbeentje, moet de Australische Kroaat het seizoen in Alkmaar tot een goed einde zien te brengen.

"Ik voel mee met die jongen. Jammer dat hij het seizoen niet af kan maken. Maar de pech voor de één is het geluk voor de ander", zei Didulica over het incident met Romero tegenover De Telegraaf.

Last van plankenkoorts heeft de goalie niet. "Ik ben er klaar voor", aldus een strijdbare Didulica. "Vanaf het moment dat ik het hoorde heb ik niet te veel vragen gesteld, maar ben ik me meteen gaan focussen op NEC. We willen zo snel mogelijk naar het kampioenschap toe en daarom zijn de komende duels belangrijk om de punten zeker te stellen. Het onheil dat Romero overkomt, overkwam mij een paar jaar geleden", denkt de doelman terug aan zijn eigen hoofdblessure, die hem zo'n anderhalf jaar aan de kant hield. "Je moet geduld tonen tot je moment komt."

"Anderhalf jaar is heel lang. Een week duurt ook lang, in die zin dat er altijd wat kan gebeuren. Sterker, het kan in een moment helemaal omslaan. 'Overnight', wat je in dit geval zelfs letterlijk kunt nemen, is het perspectief voor mij veranderd. Maar we hebben hier een heel goed systeem. Iedereen weet wat hij moet doen, die organisatie is een deel van ons succes."

Booy nieuwe technisch directeur FC Utrecht

Hij gaf het gisteravond al min of meer toe, maar de kogel is nu definitief door de kerk: Foeke Booy is per 1 juli de nieuwe technisch directeur van FC Utrecht.

Booy is momenteel nog actief als trainer bij Sparta, waar hij het seizoen wel gewoon afmaakt. De Rotterdamse club maakte de overstap vandaag bekend op het digitale thuis van de club.

Sparta ontvangt van FC Utrecht een afkoopsom omdat Booy een contract heeft tot medio 2010. Hij heeft in Utrecht een verbintenis voor, vooralsnog, vijf jaar.

Booy is één van de eerste grote 'aankopen' van clubeigenaar Frans van Seumeren. Nadat hij afgelopen december trainer Willem van Hanegem zag vertrekken lijkt het erop dat de duikboot, zoals Van Hanegem hem noemde, zijn stempel op de club aan het drukken is.

Bananen pijpen voor week presidentschap

Op de universiteit van Oxford is opschudding ontstaan rondom de verkiezing van de zogenoemde weekpresident van de eerstejaars studenten. In een decadente bar op het terrein van de universiteit aten twee 18-jarige presidentskandidates een banaan van tussen de benen van twee daartoe bereid gevonden heren. Dit onder luide aanmoediging van enkele honderden aanwezige toeschouwers.

De bananen werden zo vastgehouden dat het eten ervan leek op het verrichten van orale seks. De dames moesten situps doen waarbij ze telkens als ze rechtop zaten een hap van de vrucht konden nemen. De aanwezige toeschouwers kregen het dringende advies hun stem uit te brengen op de kandidate die het eerst haar banaan op had.

De vice-voorzitter van Oxfords studentenvereniging voor vrouwen, Rachel Cummings (!), heeft laten weten dat ze niet blij is met het gebeurde. Ze is bang dat dergelijke initiatieven eventuele toekomstige kandidaten zullen afschrikken.

De weekpresident van de eerstejaars is verantwoordelijk voor het organiseren van drankevenementen voor de nieuwe eerstejaars studenten in hun eerste week op de universiteit.

Rechtbank: 'Tienermeisjes mogen best neuken'

Een opmerkelijke uitspraak van de rechtbank van Leeuwarden gisteren. Zowel de rechter als de officier van Justitie is van mening dat de minimumleeftijd om in ons land de liefde te mogen bedrijven veel te hoog is.

In Nederland moet je minimaal zestien jaar zijn wil je met iemand het bed in mogen duiken. De rechtbank vindt deze leeftijd veel te hoog. Jongeren worden namelijk steeds eerder seksueel actief, dus de politiek zou de minimumleeftijd moeten verlagen, zo vinden de rechter en de officier.

De opmerkelijke uitspraak werd gisteren gedaan in een ontuchtzaak. Een 26-jarige man uit Dokkum moest namelijk voorkomen. Hij had een relatie met een veertienjarig meisje. In deze relatie werd het tienermeisje geregeld bruut genomen.

De rechter en de officier van Justitie wilden de man geen straf opleggen. In hun ogen was er daadwerkelijk sprake van verliefdheid tussen de twee, en stemde het meisje volledig met de seks in. Zowel de rechter als de officier vroeg zich dan ook af of de rechtbank zich wel zou moeten bemoeien met het seksleven van een tienermeisje.

 

Tienermeisjes
Leuker kunnen ze het niet maken, wel makkelijker...

 

CIA vroeg Gloria Estefan spion te worden

De Cubaans-Amerikaanse zangeres Gloria Estefan is jaren geleden gevraagd door de Amerikaanse inlichtingendienst CIA om spion te worden. Voor haar zangcarrière werkte ze nog als tolk voor de douane op de luchthaven van Miami. Estefan: "Ze beseften dat ik geen argwaan zou wekken. De CIA benaderde me en stelde me een training voor in hun hoofdkwartier in Atlanta."

Het was Estefans moeder die haar overhaalde de baan niet te nemen, omdat het teveel stress zou veroorzaken. De zangeres grapte dat haar muziekcarrière de perfecte dekmantel zou zijn voor een spion. Eerder deze week zei Gloria Estefan (51), die meer dan 90 miljoen platen verkocht, dat haar aanstaande tournee door Zuid-Amerika haar laatste wordt.

Het leven van een spion gaat echter niet over rozen

Herdenkingsdienst vliegramp begonnen

Nabestaanden van de slachtoffers en overlevenden van de crash van de Boeing 737 van Turkish Airlines wonen vanmiddag de herdenking op Schiphol-Oost bij. De ramp van tien dagen geleden bij Schiphol kostte negen inzittenden het leven, vijf Turken en vier Amerikanen.

In totaal zijn ruim honderd nabestaanden en passagiers bij de besloten bijeenkomst in de hangar van Jet Support. Verder zijn er nog ruim zeshonderd andere belangstellenden.

Koningin Beatrix heeft een kamerheer gestuurd. Onder de overige aanwezigen zijn de Turkse ambassadeur en zijn vrouw, Pieter van Vollenhoven, de Amerikaanse zaakgelastigde, burgemeesters en hulpverleners. Van het kabinet zijn onder anderen de ministers Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) en Ernst Hirsch Ballin (Justitie) bij de herdenking.

Na de herdenking in de hangar is er een plechtigheid op de plaats waar het vliegtuig neerkwam.

Herdenkingsdienst vliegramp begonnen  (foto: ANP)

Veel belangstelling voor Vierdaagse

Tijdens de eerste inschrijfperiode voor de Nijmeegse Vierdaagse hebben zich bijna 28.000 wandelaars ingeschreven. De belangstelling voor het wandelfestijn is daarmee onverminderd groot, stelde de organisatie vandaag.

Wandelaars die zich de afgelopen maand aanmeldden, hebben gegarandeerd een startbewijs. De tweede inschrijfperiode begint maandag. Aan de Vierdaagse mogen maximaal 45.000 wandelaars meedoen. Als er in de tweede periode te veel inschrijvingen zijn, volgt er loting. De inschrijving verloopt dit jaar voor het eerst vrijwel helemaal via internet.

Planetenjager Kepler gelanceerd

Op NASA's Cape Canaveral is gisteren succesvol de Kepler gelanceerd. De Kepler is de eerste Amerikaanse ruimtetelescoop die de komende drie jaar op zoek gaat naar aarde-achtige planeten. De satelliet zal ook in die tijd ongeveer honderdduizend sterren in kaart brengen. De Kepler is vernoemd naar de Duitse astronoom Johannes Kepler (1571-1630).


Wetenschappers zijn specifiek op zoek naar aarde-achtige planeten, omdat ze ervan uitgaan dat alleen daar leven mogelijk is. Het gaat dan om gesteenteplaneten die rond Zon-achtige sterren wentelen in een warme zone waar er vloeibaar water op het oppervlak kan zijn. Vloeibaar water geldt als essentieel voor het ontstaan van leven.

William Borucki van NASA: "Als we ontdekken dat de meeste sterren door aarde-achtige planeten zijn omgeven, kan dit op veelvuldige condities voor leven wijzen. Vinden we slechts weinig of geen aarde-achtige planeten, dan wijst dit er integendeel om dat wij mogelijk alleen zijn." Wel zijn er sinds 1995 ongeveer 350 exoplaneten gevonden, planeten die aanwezig zijn in andere zonnestelsels. Hier zaten echter geen aarde-achtige planeten bij.

358/2 dagen in Kingdom Hearts: 358/2 Days trailer

Er wordt de laatste tijd redelijk wat gediscussieerd over Square-Enix, mede omdat ze veel remakes en ports hebben gelanceerd op de Nintendo DS. Met onder andere Kingdom Hearts: 358/2 Days zal Square-Enix daar verandering in moeten brengen. Vandaag is er een nieuwe trailer uitgebracht.

Kingdom Hearts: 358/2 Days vertelt verhaal van Roxas en zijn tijd in The Organization. Het spel speelt zich af in de tijd tussen Chains of Memories en Kingdom Hearts II en bevat onder andere multi-player met maximaal vier spelers.

[Special] De 'Hel van het Zuiden'

Afgelopen weekend is met de Belgische semi-klassieker de Omloop het Nieuwsblad het klassieke voorjaar van deze wielerjaargang in gang geschoten. Voor FOK!sport de hoogste tijd om de meest in het oog springende koersen van deze lente onder de loep te nemen. We trappen vandaag af met een potentiële toprace: de Montepaschi Strade Bianche.

De moeizame, ietwat oneerlijke worsteling met de elementen: dat is cyclisme pur sang. Afgepeigerde coureurs met pijnlijke grimassen en holle, lijdende ogen, als gevolg van het onmenselijk zware werk dat ze moeten verzetten. Dan is koers pas echte koers. Liefst nog ingekleurd met enkel zwarte en witte tinten, zodat het doet herinneren aan lang vervlogen tijden: toen de coureurs bijna mythische proporties aannamen. Wielerfanatici kunnen vandaag hun hart ophalen, want dergelijke ingrediënten zijn aanwezig in Toscane; tijdens de Montepaschi Strade Bianche.

Vroeger was alles beter. Deze nostalgische hang naar het verleden is in geen enkele sport zo sterk aanwezig als in de wielersport. Allerminst vreemd als je bedenkt dat de wielersport haar faam voor een groot deel te danken heeft aan de overgedragen verhalen rondom de belangrijkste wielermonumenten. Vertellingen waarin heroïek en bovenal een bijna bovenmenselijke bereidheid tot afzien en lijden de boventoon voeren. Vooral de verhalen en schare koersbeelden uit de eerste decennia van de vorige eeuw spreken bij vele volgers tot de verbeelding. Noeste arbeiders die zich op simpele tweewielers en met een reserveband om de hals geknoopt, via onverharde paden, naar de meet zwoegen. Voer voor de echte liefhebbers.

Voor een stel wielerverliefde cycloamateurs uit Toscane waren de beelden uit een rijk wielerverleden echter niet bevredigend genoeg. Nee, zij wilden ook echt beleven wat hun helden destijds ervaarden. Hoe was het om, zonder hulp van de voortschrijdende techniek, over onverharde wegen te stoempen. De wielertoeristen wilden lijfelijk het lijden en afzien beleven van Gino Bartali, de Toscannaccio, en diens eeuwige rivaal, Fausto Coppi; il Campionissmo. Vandaar dat Giancarlo Brocchi, een 54-jarige arts uit Gaiole in Chianti, in 1997 het idee opvatte om l'Eroica (Italiaans voor heroïsch) in het leven te roepen: een pittige race over de befaamde strade bianchi (onverharde grindpaden) van Toscane. Om oude tijden te doen herleven en de kampioenen van weleer te eren. Uiteraard wél op een antieke bicicletta (een vintage fiets, uit de periode 1915-1930) en getooid in oude wielerkledij, want dat deden de kampioenen waar de liefhebbers zich aan wilden spiegelen immers ook.

L'Eroica, die elk jaar oktober in Gaiole in Chianti wordt georganiseerd, is dan ook een koers voor en van de echte wielerfreaks. En niet zonder succes, want het aantal inschrijvingen liep elk jaar gestaag op. De stap terug in de tijd werd niet alleen in Italië, maar ook in het buitenland goed ontvangen. Dat was inmiddels ook Angelo Zomegnan, sportdirecteur van RCS (dat onder meer de Giro organiseert), niet ontgaan. Hij besloot er in 2007 dan ook een profwedstrijd van te maken. "Wielrennen heeft iets nieuws nodig en de renners een motivatie. Deze race is uniek en speciaal", aldus de grote baas. Onder de noemer Monte Paschi Eroica moest het wielergilde van Gaiole in Chianti naar Siena, waar de streep is getrokken op de Piazza del Campo, het bekende plein waar normaliter mannen te paard strijden om de eer van de stad tijdens Il Palio. Daarbij moesten 180, veelal heuvelachtige, kilometers worden verteerd en ruim 55 kilometer aan sterrati (gravelwegen). De eerste editie voor profrenners was een prooi voor de sterke Rus Alexandre Kolobnev, terwijl vorig jaar oktober het Zwitserse oermens Fabian Cancellara de 'gravelkoers' op zijn naam bracht.

Daarmee heeft de nieuwbakken koers dus al twee krachtige renners op de erelijst staan. Niet echt opvallend, want de wedstrijd is - volgens de volgers - een zeer smaakvolle en goed gemixte wielercocktail: Het bevat namelijk de stevige kuitenbijters die we kennen uit La Doyenne (Luik-Bastenaken-Luik) en Vlaanderens Mooiste (Ronde van Vlaanderen), het bezit de onverharde stroken die eigen zijn aan de Hel van het Noorden (Parijs-Roubaix) en uiteraard de typische panorama's die La Primavera (Milaan-San Remo) jaarlijks opfleuren. Het wielergilde krijgt namelijk tijdens de route door het fabelachtig mooie Toscaanse landschap, dat opgefleurd wordt door talrijke olijfboomgaarden en wijnhuizen, niet enkel te maken met de eerdergenoemde strade bianchi, maar ook met oplopende stijgingspercentages. Zo schommelt de laatste kilometer constant rond de tien procent. Kortom, een ware helletocht.

De Montepaschi Strade Bianche, zoals de koers sinds deze wielerjaargang voluit heet, wordt door de Italianen dan ook wel liefkozend de Hel van het Zuiden genoemd. Het is echter de vraag of de Italiaanse 'klassieker' de vergelijking met de Franse helletocht kan doorstaan. Volgens de Nederlandse coureur Martijn Maaskant gaat die vlieger in ieder geval (nog) niet op. "Ik snap het wel dat de mensen deze koers graag als een tegenhanger zien, maar over de kasseien knallen is toch echt wat anders", aldus de Zuidlander. "Ik vind de Eroica eerder een leuke aparte wedstrijd. De zones waar gravel ligt, zijn wel stukken lastiger dan de kasseistroken, maar als je zorgt dat je goed van voren meerijdt, is het best te doen. Zeker wanneer het heeft geregend: dan is er weinig stof en zit je, ondanks dat je wel afziet, gewoon te genieten." Daarnaast spreekt de leeftijd niet in het voordeel van het potentiële wielermonument, zoals Magnus Backstedt vorig jaar liet optekenen: "Leuke koers, maar onvergelijkbaar met de heroïek van de Hel (Parijs-Roubaix, red)."

Voormallig wielrenner Andrea Tafi, winnaar van onder meer Parijs-Roubaix en de Ronde van Vlaanderen, deelt de mening van zijn oud-collega's. Al heeft hij wél goede hoop dat de Montepaschi Strade Bianche op termijn kan uitgroeien tot een belangrijke voorjaarsklassieker. "Alleen moet het parkoers dan nog wat verzwaard worden en de race moet minimaal 250 kilometer lang zijn, in plaats van 181 kilometer", weet de geboren Toscaan, die tegenwoordig wijn- en olijfboer is, en uitbater van een agriturismo (vakantieverblijf) in Lamporecchio. "Het haalt het nu nog niet bij de zwaartes van de pavés van Parijs-Roubaix, maar ook voor de strade bianche hebben de renners kracht, doorzettingsvermogen en moed nodig. Het is vooral een mentale kwestie. Heb je grinta? Kun je knokken of niet?"

De organisatie heeft de woorden van de voormalige tempobeul in ieder geval al deels ter harte genomen, want in vergelijking met de voorgaande twee edities is het traject iets langer en zwaarder gemaakt. Zo moet er nu 190 kilometer worden overbrugd en is er één extra gravelstrook in het parkoers opgenomen; daardoor moet er ruim 57 kilometer gravel worden verteerd. Bovendien verhuisde de race, ten koste van Milano-Torino, op de wielerkalender van het najaar naar het voorjaar.

De eerste stappen richting een heuse (voorjaars)klassieker lijken dus gemaakt, eens zien of de belofte in de toekomst daadwerkelijk kan worden ingelost. Een heroïsch spektakelstuk vandaag, op de oude trainingsomloop van Gino Bartali, zou de 'jongeling' in ieder geval al een stuk volwassener maken.

Samenzweringen in The Conduit trailer

Hoewel sommigen de hoop opgegeven lijken te hebben, brengt Nintendo dit jaar enkele grote titels naar de Nintendo Wii. Eerder vandaag konden jullie kijken naar de debuuttrailer van Boom Blox Dash Party. Nu hebben we een trailer van The Conduit, een game die volgens velen de beste Wii-game is die op de E3 van vorig jaar geshowd werd. The Conduit is een First Person Shooter die gebruik maakt van de mogelijkheden van de Nintendo Wii en moet deze zomer gaan verschijnen.

KNVB baalt van actie FC Twente

Er bestaat een kans dat het uitstel van de wedstrijd tussen FC Twente en PSV een vervelend staartje voor de ploeg uit Enschede gaat krijgen. Dit liet een woordvoerster van de KNVB, Renske Bruinsma, zaterdag weten.

"De KNVB is hier niet blij mee. We hebben niet voor niets met veel moeite een competitieprogramma in elkaar gedraaid," liet Bruinsma in een reactie weten. "Elke club moet over een speelklaar veld beschikken. De verslagen van de betrokken partijen gaan maandag naar de aanklager, die daarna de zaak afhandelt."

Het duel tussen FC Twente en PSV zou zaterdagavond gespeeld moeten worden. In de Grolsch Veste ligt echter geen grasmat, waardoor het duel nu naar zondagmiddag is verplaatst. Na afloop van de bekerwedstrijd tegen De Graafschap wilden De Tukkers de huidige grasmat vervangen. Het slechte weer zorgde er gisteren echter voor dat de werkzaamheden achter op schema kwamen te liggen.

Ook PSV was absoluut niet te spreken over het voorval. Algemeen directeur Jan Reker stuurde zelfs een brief naar de KNVB om zijn beklag te doen.

Gamen de goedkoopste hobby?




Een aantal jaren geleden ben ik begonnen aan de studie sterrenkunde. Voor diegenen die daar niet bekend mee zijn, het is natuurkunde, maar dan wat breder en minder nuttig. Net als met de meeste bètastudies is onderzoek bij sterrenkunde belangrijk. Hoe groter en opvallender je conclusies, hoe beter je onderzoek gedocumenteerd moet zijn en door derden gecontroleerd moet kunnen worden. Conclusies moeten uiteraard ook aansluiten bij het onderzoek dat je gedaan hebt. Nu las ik laatst een persbericht waarin de conclusies stonden van een onderzoek uitgevoerd door de Power Unlimited en N-Gamer. De conclusie dat games de goedkoopste hobby is klinkt leuk, maar het was een schoolvoorbeeld van verkeerde conclusie bij onderzoek.

Jacobs: "Voortbestaan Feyenoord niet in gevaar"

Feyenoord beleeft in financieel opzicht zware tijden. De Rotterdammers moesten de afgelopen week zelfs geld lenen om de salarissen van de spelers te kunnen blijven betalen. Een mogelijk einde van de Stadionclub is echter totaal niet aan de orde, zo betoogt financieel directeur Onno Jacobs.

"Het is niet zo dat Feyenoord in zijn voortbestaan wordt bedreigd", zegt Jacobs in het Algemeen Dagblad. De cijfers liegen er echter niet om. "Harde, zorgelijke cijfers. En dat is heel vervelend, vooral ook omdat we de schuld de afgelopen jaren juist zo aanzienlijk omlaag hadden gebracht. Mede dankzij lucratieve transferinkomsten. Juist op dat terrein zijn we dit seizoen natuurlijk ook achtergebleven. We hadden gedacht Jonathan de Guzman te kunnen verkopen, maar op hem is uiteindelijk nooit een concreet bod uitgebracht. Zoiets doet zich voelen bij een club die geen vet op de botten heeft."

De begroting zal komend seizoen derhalve naar beneden moeten. "Klopt, we moeten simpelweg een kleinere broek aan", aldus de financieel directeur. "Voorafgaand aan dit seizoen hadden we ingezet op een omzet van 45 miljoen euro, maar deze hebben we tijdens het jaar bij moeten stellen tot ongeveer 42 miljoen. Komend seizoen zullen we richting de 40 miljoen gaan, verwacht ik. De kans is groot dat we geen Europees voetbal halen en dat scheelt al zo'n twee miljoen euro aan inkomsten."

'Leg homo-emancipatie niet op'

Een aantal medewerkers van Nederlandse christelijke ontwikkelingsorganisaties vindt dat homorechten veel te hoog op de agenda van het kabinet staan. Zeker waar het gaat om ontwikkelingssamenwerking. De critici zijn van mening dat Nederland zijn visie niet moet opleggen aan landen die homoseksualiteit verbieden.

Lottie van Zwol woonde en werkte jarenlang als ontwikkelingsmedewerker in Afrika. Ook zij is van mening dat aanvaarding van homoseksualiteit teveel wordt opgedrongen. "Het lijkt wel alsof het departement de aanvaarding van homoseksualiteit predikt zoals christenen het Evangelie." Volgens haar druist de homo-emancipatie lijnrecht in tegen de Afrikaanse cultuur. Daarnaast vraagt ze zich openlijk af "hoe minister Koenders voor Ontwikkelingssamenwerking zich kan beroepen op zijn democratische inborst en tegelijkertijd zijn wil probeert op te leggen aan de 95 procent van de Ugandese bevolking die tegen het normaliseren van onnatuurlijk seksueel gedrag is?"
   
Volgens Boris Dittrich van D66 is het beleid niet gericht op de export van het homohuwelijk. "Als we spreken over homo-emancipatie in Afrika gaat het over het recht van homo’s om niet zomaar gearresteerd te kunnen worden, in een cel te belanden of te worden gemarteld." Verder stelt hij dat de de opkomst van de islam in Afrikaanse landen in dit geval niet bepaald helpt. "Dit heeft negatieve gevolgen voor de positie van homo’s, al is de situatie voor homo’s in strengchristelijke landen niet veel beter. Maar informeel is er dan veel mogelijk."

Van Zwol blijft van mening dat landen als Uganda het volste recht hebben om homo’s te discrimineren.  Zij vindt het ongewenst "de Afrikaanse cultuur naar eigen hand te zetten, met veronachtzaming van de heersende opvattingen en gevoeligheden van mensen ter plekke."

In Uganda is homoseksualiteit strafbaar. Op geslachtsgemeenschap met iemand van hetzelfde geslacht staat een levenslange gevangenisstraf.

Record banenverlies VS

Opnieuw is de werkgelegenheid in de VS fors afgenomen. In februari nam de werkgelegenheid af met 651.000 banen. De werkloosheid steeg tot 8,1 procent van de beroepsbevolking. Dat is het hoogste niveau in ruim 25 jaar. Het Amerikaanse ministerie van Arbeid heeft deze cijfers vrijdag bekendgemaakt.

Sinds het begin van de recessie in de VS in december 2007, zijn er in de Amerikaanse economie in totaal 4,4 miljoen banen geschrapt. Meer dan de helft daarvan verdween in de afgelopen vier maanden.

President Obama belooft actie tegen het banenverlies. Zo moet zijn stimuleringsplan van 785 miljard dollar bijna vier miljoen banen op gaan leveren. Minister van Arbeid Hilda Solis: "We zullen alles doen wat nodig is om de destructieve cyclus van banenverlies te breken."

Toch lijkt de vaart in het schrappen van Amerikaanse banen enigszins af te nemen. Amerikaanse bedrijven hebben in februari het ontslag aangekondigd van 186.350 werknemers, 23 procent minder dan een maand eerder. "De daling geeft ons de hoop dat de piek in februari is bereikt en dat het aantal ontslagen nu zal afnemen of op zijn minst zich zal stabiliseren", stelde onderzoeker John Challenger. Volgens hem is de kans wel groot dat ook de rest van het jaar elke maand zeker 100.000 banen verloren zullen gaan. 

Banen'groei' VS afgelopen 24 maanden (x1000)

Eerste nederlaag voor David in 17 maanden

Squashster Nicol David heeft voor het eerst in bijna zeventien maanden weer eens een officiële squashwedstrijd verloren.

De 25-jarige Maleisische, die sinds januari 2006 vrijwel onbedreigd de mondiale ranglijst aanvoert, moest in de finale van de CIMB KL Open 2009 haar meerdere erkennen in Natalie Grainger. Het werd 11-8, 10-12, 11-7, 5-11, 11-6 in het voordeel van de nummer vier van de wereld. Het was Grainger’s eerste overwinning op ’s werelds beste squashspeelster sinds 2003.

Voor David kwam er met de nederlaag in eigen land een einde aan een ‘winning streak’ van maar liefst 56 partijen op de Women’s International Squash Players Association (WISPA) World Tour. Op 24 oktober 2007 verloor de drievoudig wereldkampioene voor het laatst. Destijds was de Nieuw-Zeelandse Shelley Kitchen in vijf games te sterk voor de Aziatische superster die in Nederland traint onder leiding van de voormalige Australische topspeelster Liz Irving. Sindsdien won de Maleisische speelster twaalf opeenvolgende proftoernooien. Ook in competitiewedstrijden, landenteams evenementen en demonstratiepartijen verloor David al die tijd niet.

De Amerikaanse Grainger bleef door haar verrassende zege tijdens het met ruim veertigduizend euro gedoteerde proftoernooi in de Maleisische hoofdstad in 2009 nog ongeslagen. In januari en februari won ze al twee toernooien in de Verenigde Staten, waardoor haar winst:verlies ratio dit jaar op 12:0 uitkomt. Door de overwinning neemt de 31-jarige squashster volgende maand ook de tweede plaats over op de mondiale ranglijst van onze landgenote Natalie Grinham. De 30-jarige Nederlandse maakte in Maleisië haar rentree op de squashbaan na een afwezigheid van 3,5 maand. Grinham werd in januari geveld door kinkhoest. Echt succesvol was de comeback van de speelster van Hemubo / Squash Almere niet. De nummer twee van de plaatsingslijst strandde enigszins verwacht reeds in de kwartfinales van het WISPA Gold kampioenschap. De Engelse Laura Lengthorn-Massaro (7) was met 6-11, 9-11, 6-11 te sterk voor de voormalige Australische.

Killzone 2 nog steeds op de eerste plaats in de Dutch Charts


De Dutch Charts van week 10 zijn bekend gemaakt. Killzone 2 stond vorige week al op de eerste plaats in de Dutch Charts, en staat deze week nog steeds op de eerste plaats.

Halo Wars doet het ook niet slecht, maar niet goed genoeg om boven Wii Fit te staan. Direct onder Halo Wars staat het langverwachte Empire: Total War.

Verder is RACE Pro uit de lijst verdwenen en ook Street Fighter IV staat er nog maar één keer in op de negende plaats voor de Xbox 360. Warhammer 40.000: Dawn of War II is ook uit de lijst verdwenen.

1 KILLZONE 2 (PS3) SONY
2 WII FIT (Wii) NINTENDO
3 HALO WARS (XBOX 360) MICROSOFT
4 EMPIRE TOTAL WAR (PC) SEGA
5 MARIO KART (Wii) NINTENDO
6 MARIO & SONIC AT THE OLYMPIC GAMES (Wii) SEGA
7 PROFESSOR LAYTON (DS) NINTENDO
8 BRAIN TRAINING (DS) NINTENDO
9 STREET FIGHTER 4 (XBOX 360) CAPCOM
10 FAMILY SKI & SNOWBOARD (Wii) ATARI

Wii - 4
DS - 2
Xbox 360 - 2
PC - 1
PS3 - 1

Klik HIER om de complete lijst te bekijken.

Batistuta debuteert in poloteam

Velen kennen Gabriel Batistuta waarschijnlijk nog als de langharige spits die jarenlang garant stond voor doelpunten in de Serie A. De inmiddels 40-jarige Argentijn heeft zich na zijn profcarrière echter helemaal toegelegd op de polosport.

Hij debuteerde vorige week voor het professionele team Loro Piana in een oefenduel tegen Chapelco. Loro Piana won met 9-8 en met twee goals liet Batistuta zien dat hij het scoren nog niet verleerd is.

Ondanks zijn twee treffers was de Argentijn zelfkritisch tegenover de krant Clarin. "Het was een ramp. Ik weet dat ik nog veel moet leren en dat plezier voorop staat, maar ik blijf een winnaar", aldus Batistuta. "Ik ben boos, want ik speelde slecht."

Peggle komt naar Xbox Live Arcade

Iedereen die de Orange Box heeft gekocht voor de PC is er wel mee bekend: Peggle. Bij de Orange Box zat namelijk een speciale versie van het extreem verslavende spelletje van PopCap. Veel mensen hebben al uren zitten staren naar de te blije eenhoorn en zijn veel te vrolijke vrienden terwijl ze bezig waren om hun balletje zo te schieten dat deze door de levels heenkaatst en alle rode vlakjes en bolletjes laat verdwijnen. Ik geef toe, dit is niet de beste beschrijving, dus als je het graag wat beter wilt weten kun je hier de demo van Peggle downloaden of hier de speciale Orange Box versie (deze is nu gewoon gratis te downloaden als je een Steam-account hebt).

Aan het lijstje mensen die verslaafd zijn aan Peggle kunnen we binnenkort een hele nieuwe groep gamers toevoegen, Peggle komt namelijk naar de Xbox Live Arcade. En wel op twee verschillende manieren.

Allereerst is daar de gewone download, deze zal 800 Microsoft punten kosten (wat neerkomt op ongeveer € 9,50) en komt waarschijnlijk nog ergens deze maand uit. Het beste wat de Xbox-versie van Peggle met zich meebrengt is waarschijnlijk de 4-speler multiplayer-optie, dan wordt het namelijk makkelijk om toch verslaafd te zijn maar ook je sociale leven nog enigszins op peil te houden.

Als tweede optie komt Peggle in de winkels te liggen als PopCap Arcade Volume 2. Naast Peggle staan ook Heavy Weapon en Feeding Frenzy 2 op het glimmende schijfje. Deze zou vanaf 31 maart voor $ 19,99 over de toonbank moeten gaan, een prijs in Euro's is nog niet bekend.


Uit elkaar spattende torens in Boom Blox Dash Party trailer

In 2008 lanceerde Electronic Arts in samenwerking met Steven Spielberg de game Boom Blox. De game verkocht niet bijzonder goed maar werd erg gewaardeerd door veel gamers. Een poosje terug werd aangekondigd dat het vervolg in de maak is en vandaag hebben we de debuuttrailer van de opvolger: Boom Blox Dash Party.

De game zal meer dan 400 levels bevatten, waaronder levels onder water en in de ruimte. Bovendien kent Boom Blox Dash Party wederom een multiplayeroptie. Wanneer Boom Blox Dash Party precies verschijnt is niet bekend.

[EK] Zilver voor Sedoc

Gregory Sedoc is er gisteravond niet in geslaagd om zijn Europese titel op de 60 meter horden te prolongeren. Bij het EK indoor in Turijn eindigde de Nederlander als tweede achter de Fransman Ladji Doucouré, die met 7,55 overigens wel dezelfde tijd achter zijn naam kreeg.

In de finale ging Sedoc niet vlekkeloos over de eerste horde en de fractie die hij daar verloor, kostte hem uiteindelijk het goud. "Hoe is het mogelijk. Dezelfde tijd en tweede. Dit was echt zo close," aldus Sedoc na afloop van de finale.

De Rus Jevgeni Borisov, die na zijn 7,45 eerder dit seizoen als kanshebber voor goud gold, werd vanwege het onreglementair passeren van een horde in de halve eindstrijd gediskwalificeerd. Die straf werd later teruggedraaid en hij eindigde in de finale uiteindelijk als vijfde.

'Monogamie voorkomt baarmoederhalskanker'

Meisjes en vrouwen die er een christelijke levensstijl op nahouden hebben geen baat bij de inenting tegen baarmoederhalskanker. "Meisjes die een monogaam huwelijk aangaan en vóór hun huwelijk daar ook naar leven, hebben de hpv-vaccinatie niet nodig." Dat zegt Wolter Oosterhuis van de Erasmus MC/Daniel den Hoed.

Volgens Oosterhuis is de vaccinatie bedoeld voor vrouwen met een losbandige seksuele moraal die bovendien niet elke vijf jaar een uitstrijkje laten doen. "Waarom moet je een hele bevolking onderwerpen aan een vaccinatie, omdat een kleine groep vrouwen met risicovol gedrag vertikt mee te doen aan het bevolkingsonderzoek? Baarmoederhalskanker is een vermijdbare kanker."

Eerder meldde Floor van Leeuwen, onderzoekster bij het Nederlands Kanker Instituut, al ongeveer hetzelfde. "Juist de risicogroepen, zoals vrouwen met een promiscue gedrag en prostituees, komen niet opdagen." Van Leeuwen vroeg zich ook af of de kosten van de vaccinatie wel opwegen tegen de baten ervan.

Doe ook mee de speciale monogamie-poll!

Yelle nieuwe Uri, Hayashi The Mask

De twaalfjarige Yelle werd gisteren benoemd tot de nieuwe Uri Geller. In het SBS6-programma zocht de lepelbuiger naar een nieuwe mentalist als opvolger. Yelle versloeg vampier Vincent en de geheimzinnige Mask. Ruim 2,2 miljoen Nederlanders zagen de uitslag op tv.

In de show, die in tien landen een groot succes is, mogen goochelaars hun mindfucks uitvoeren. Yelle deed dat met natuurkundige trucjes, Vincent at bloedzuigers en The Mask deed gevaarlijk uitziende stunts met hamers en zwaarden. Uiteindelijk bleek Hayashi The Mask te zijn. Hayashi werd in het eerste seizoen tweede en is bekend van zijn komkommeracts met Patty Brard. Hij werd nu weer tweede. Yelle zei erg blij te zijn met de titel.



The Mask probeert Patty te vermoorden.

Amy Winehouse aangeklaagd voor mishandeling

Amy Winehouse is pas vijf dagen terug van een lange vakantie in de Caraïben en heeft nu alweer een rechtszaak boven haar hoofd hangen. De Britse zangeres is donderdag aangeklaagd wegens mishandeling van een fan op een benefietconcert in september. Dat meldde de BBC gisteren.

Winehouse werd donderdag ontboden op het politiebureau waar ze werd ondervraagd en officieel in staat van beschuldiging gesteld. Volgens een politiewoordvoerder zal de 25-jarige ster op 17 maart voor de rechter moeten verschijnen.


Amy Winehouse aangeklaagd voor mishandeling  (foto: DAG)

Boeing wist van problemen hoogtemeters

De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing heeft eerder meldingen ontvangen van falende hoogtemeters aan boord van 737-toestellen. Dat bleek gisteren uit een memo van het bedrijf aan afnemers, waarop BNR Nieuwsradio de hand wist te leggen.

Het bericht van Boeing is gedateerd op 11 februari 2009 en maakt gewag van "meerdere meldingen over een foutieve werking van de radiohoogtemeter.” Daarbij gaven hoogtemeters negatieve standen aan terwijl het vliegtuig zich boven de 2500 voet bevond.

Een haperende hoogtemeter leidde vermoedelijk tot de crash van een Boeing 737-800 van Turkish Airlines vorige week op Schiphol. Het ongeluk kostte negen van de 134 inzittenden het leven. Boeing riep zijn klanten naar aanleiding van de crash op tot waakzaamheid.


Boeing wist van problemen hoogtemeters  (foto: DAG)

Ruzie Munsterman en Ten Cate bijgelegd

Morgen, tijdens de competitiewedstrijd tussen FC Twente en PSV, zal de skybox van Koninklijke Ten Cate normaal open zijn.

Het veld in de Grolsch Veste heeft het de afgelopen weken zwaar te verduren gekregen door het slechte weer en door het hoge aantal wedstrijden dat er afgewerkt moest worden. Dit leidde ertoe dat de voorzitter van FC Twente, Joop Munsterman, zich liet ontvallen dat "alles beter is dan kunstgras".

Topman Loek ten Cate, leverancier van het kunstgrasveld van rivaal Heracles Almelo, was daar allerminst over te spreken en zette de samenwerking met FC Twente stop.

Inmiddels hebben beide partijen het geschil echter bijgelegd.

Albert Heijn waarschuwt voor melamine in zoutje

Albert Heijn roept consumenten op het zoutje Oriëntaalse mix van Euroshopper niet te eten. De zoutjes bevatten een licht verhoogde concentratie melamine, liet de supermarktketen vandaag weten in een dagbladadvertentie.

Er bestaat een kleine kans dat consumenten ziek worden door het eten van de zoutjes. De Oriëntaalse mix wordt daarom uit de schappen gehaald. Mensen die het product gekocht hebben, kunnen naar de winkel gaan en het aankoopbedrag terugkrijgen.

De stof melamine kwam recentelijk in het nieuws, toen in China kinderen stierven na het drinken van met melamine besmette melk.

Stanley Kubrick: 10 jaar dood, maar niet vergeten

Het is vandaag tien jaar geleden dat regisseur Stanley Kubrick op 70-jarige leeftijd overleed. De maker van films als 2001: A Space Odyssey, Full Metal Jacket en A Clockwork Orange stierf op 7 maart 1999 in zijn slaap aan een hartstilstand.

Een decennium later heeft het oeuvre van de man die bekend stond om zijn perfectionisme en oog voor detail echter nog niets aan kracht ingeboet. Veel van zijn films prijken jaren na dato nog steeds hoog in toplijstjes van critici en fans.

In de BFI Soutbank Gallery in Londen wordt de tiende sterfdag van Kubrick gevierd met een expositie over Aryan Papers, een film over het getto van Warschau die de regisseur wel voorbereidde, maar nooit realiseerde. De tentoonstelling toont onder meer foto's en tekeningen die al gemaakt waren voor de productie. Kubrick had de Nederlandse actrice Johanna ter Steege al uitverkoren voor de hoofdrol in het oorlogsdrama.

"Het bijzondere aan Kubrick was dat hij alle aspecten van het film maken volledig onder controle hield", legt filmkenner Hans Beerekamp uit. "Hij werkte relatief weinig op emotie, gevoel of intuïtie, maar hij wist heel rationeel wat hij deed als hij aan het draaien was." Bovendien is de wijdheid aan genres die Kubrick ter hand nam legendarisch. Onder de dertien speelfilms die hij maakte, bevonden zich een sf-verhaal, een oorlogsfilm, een historisch epos, een horrorthriller en een relatiedrama.

"En eigenlijk worden ze bijna allemaal gezien als mijlpalen", vertelt Beerekamp. "Full Metal Jacket is niet alleen een sterke oorlogsfilm, maar óók een film die iets vertelt over de conventies van het oorlogsgenre." De titels zijn ook geen van alle echt verouderd. "Behalve misschien volgens sommigen 2001: A Space Odyssey. Maar die film is weer zo tijdloos en onconventioneel dat het bijna een genre apart te noemen is."

'ING-bonussen te moeilijk tegen te houden'

De 300 miljoen euro die het noodlijdende ING over 2008 aan bonussen aan zijn personeel uitkeerde waren te moeilijk tegen te houden. Er zouden allerlei ingewikkelde procedures voor nodig zijn geweest. Ook moeten de bonussen voorkomen dat werknemers de bank verlaten. Dit zei bestuursvoorzitter Jan Hommen gisterenavond in het televisieprogramma Nova.

Hommen zei op het punt te hebben gestaan de bonussen niet uit te keren, maar dat hij dat uiteindelijk wel gedaan heeft omdat er al afspraken over waren gemaakt. Dat minister Bos dat besluit beroerd noemde neemt Hommen voor kennisgeving aan.

ING leed in 2008 een verlies van 729 miljoen euro. De bank kreeg twee keer een miljardeninjectie om te voorkomen dat de bank zou omvallen.

Lekker speuren met Carice in Heavy Rain?

Heavy Rain wordt door dezelfde mensen ontwikkeld als Fahrenheit. Een nogal opmerkelijke titel die indruk maakte vanwege de originele vormen van interactie en een spannende verhaallijn, waar je door middel van je eigen acties invloed op had. Heavy Rain blijkt deze trend voort te zetten, maar weet op elk gebied de lat flink hoger te leggen.

Actrice Carice van Houten leent haar stem aan de PS3-exclusive game. Dat zei Van Houten gisteravond in een interview met RTL Boulevard. Om welk personage het gaat is nog niet bekend, al is het waarschijnlijk dat ze de stem van vrouwelijke detective Madision, één van de hoofdpersonages op zich neemt.



Carice van Houten

"Engelaar is niet meer dezelfde"

De onrust binnen Schalke 04 blijft aanhouden. Trainer Fred Rutten is echter niet de enige Nederlander die forse kritiek te verwerken krijgt. Orlando Engelaar heeft tot dusverre ook nog niet weten te overtuigen in dienst van de Duitse ploeg.

De Duitse ploeg werd uitgeschakeld in het Duitse bekertoernooi door de Tweede Bundesliga-ploeg FSV Mainz 05. Dit zorgde ervoor dat aanvoerder Marcelo Bordon in het openbaar toegaf dat er minder kwaliteit in de ploeg zit dan in de afgelopen jaren.

Technisch directeur Andreas Müller voegde daar nog aan toe dat hij van mening was dat de gedane aankopen tot nu toe niet hebben weten te overtuigen. Vooral Engelaar bleek niet de gehoopte versterking. "Orlando Engelaar heeft weinig zelfvertrouwen. Hij is op dit moment niet meer de speler die we destijds kochten", aldus Müller.

Gall: "We straalden machteloosheid uit"

Door de 1-2 nederlaag tegen VVV-Venlo verloor BV Veendam gisteren voor de zesde keer op rij. Na afloop van het duel was Veendam-trainer Joop Gall dan ook ontevreden.

"We wilden deze wedstrijd vooral gebruiken om vertrouwen te krijgen voor de langere termijn", aldus Gall na afloop van het duel tegenover de aanwezige pers. "Ik vond de beginfase cruciaal. Wij startten als team heel goed, hadden aardige aanvallen en we hadden in mijn ogen een penalty moeten krijgen. Gersom Klok werd gewoon voorover geduwd."

"Als je in die fase de goal had gemaakt dan weet je niet hoe kwetsbaar VVV is. In plaats daarvan kwamen we op een achterstand. Dat voelde toen als een mokerslag. Daarna straalden we machteloosheid uit. VVV maakt dan de tweede goal, wederom een 'slaapmoment' van onze kant. Cijntje liet Soufiane Dadda voor zich komen en toen was het over en sluiten."

"In de tweede helft hebben we nog getracht – mede door wissels en opportunistisch spel- een aansluitingstreffer te maken Maar ook toen waren wij machteloos. Daarentegen had Barry Ditewig ook niets te doen. De 2-1 valt dan wel, maar dat is meer voor de statistieken. Er was nog te weinig tijd om een goed gevoel aan de wedstrijd over te houden."

Dissels breekt middenvoetsbeentje

Voor Sparta Rotterdam-aanvaller Charles Dissels is het huidige voetbalseizoen voorbij. RTV Rijnmond meldt dat Dissels in de wedstrijd tegen Willem II (0-1) zijn middenvoetsbeentje heeft gebroken.

Dissels viel in de 66ste minuut van het duel met de Tilbrugers in. Kort daarna kwam hij ongelukkig in botsing met een tegenstander. Nader onderzoek heeft uitgewezen dat de Amsterdammer een breuk in zijn rechtervoet heeft opgelopen.

De blessure komt voor Dissels op een bijzonder vervelend moment. De aanvaller werd de afgelopen weken geplaagd door knieproblemen en was daar pas net van hersteld.

Davis stoot Kramer van troon

Met zijn wereldrecord gisteren op de 1.500 meter bij de wereldbekerfinale in Salt Lake City heeft Shani Davis Sven Kramer van de nummer één positie van de Adelskalender gestoten.

De Amerikaan verbeterde daarnaast ook zijn beste prestatie ooit op de 500 meter (34,78). Om vandaag de nummer een plek terug te pakken van de Amerikaan moet Kramer 6.01,11 rijden op de 5.000 meter, een wereldrecord. De mondiale toptijd staat nu op 6.03,32.

Eilts na 104 dagen alweer weg bij Rostock

Dieter Eilts mag alweer zijn biezen pakken bij Hansa Rostock. De voormalig middenvelder werd na de 3-2 competitienederlaag tegen FC Sankt Pauli ontslagen door de club uit het noordoosten van Duitsland.

Eilts vertrok eind november als bondscoach van Jong Duitsland, waarna hij Frank Pagelsdorf opvolgde bij Rostock. De voormalig international van Duitsland kreeg als opdracht de club van de degradatiezorgen af te helpen, maar hierin slagen deed Eilts niet.

Slechts één zege boekte de trainer in zijn periode bij Rostock. De tegenvallende resultaten hebben ervoor gezorgd dat Rostock is afgegleden naar de voorlaatste plaats in de Tweede Bundesliga.

Drenthe weer in selectie Real Madrid

Royston Drenthe maakt dit weekend deel uit van de selectie van Real Madrid, dat vandaag de derby tegen Atlético Madrid speelt. De linkspoot speelde eind januari tegen Deportivo La Coruña zijn laatste wedstrijd voor de Koninklijke.

Tijdens het duel met de Galiciërs werd Drenthe uitgefloten door de aanhang van Real. De voormalig Feyenoorder gaf er vervolgens de voorkeur aan een paar weken aan de kant te blijven, omdat hij niet met de druk kon omgaan.

Coach Juande Ramos nam Drenthe uit zelfbescherming even niet meer op in zijn selectie, maar heeft hem nu weer bij de groep gehaald. Ook Rafael van der Vaart en Klaas Jan Huntelaar zijn van de partij. Wesley Sneijder zit een schorsing uit.

Geen pinda maar ruggenwervel in M&M

J. Paulette Potts uit Atlanta, Amerika, zal niet gauw M&M's meer kopen nadat zij in plaats van een pinda een stukje ruggengraat aantrof in haar zakje. Volgens eigen zeggen vond ze het stuk bot in een blauwe M&M, nadat ze de chocola eromheen had verwijderd. Ze verklaart: "Die M&M kreeg ik echt niet kapot gebeten. Ik verwijderde de chocola, en trof dit beentje aan."

Ze bracht het bot naar een hoogleraar biologie. Deze trok de conclusie dat het afkomstig was van een klein zoogdier: "Het is een ruggenwervel van hoger in de wervelkolom. Het dier lag wellicht al een tijd te ontbinden, want er zit geen vlees meer aan." De reden dat hij zo zeker van zijn zaak is, is omdat de wervel hol is. Er zouden zenuwen door gelopen hebben, aldus professor Larry Blumer. 

Mars, het bedrijf dat de M&M's produceert, reageert op Foxnews.com met de verklaring: "Onze kwaliteit heeft de hoogste prioriteit. We onderzoeken de zaak. We evalueren het product. We zitten midden in het evaluatieproces, dus kunnen op dit moment nog geen conclusies trekken." Hij wijst er op dat alle producten worden geontroleerd in een serie strikte processen. 

Voor een foto van het stuk bot kijk je hier.  

 
de vrouw zal niet zo happy zijn geweest
Met dank aan Daouf voor de submit.

E-book: Mark Erwin Vos - You Are Maffia, But I Like You

De tijd van gedrukte boeken komt langzaam aan wat onder druk te staan. Toch is het echte succes van e-books nog altijd niet daar. FOK! krijgt zo nu en dan wel de beschikking over een e-book, in dit geval een digitale versie van You Are Maffia, But I Like You van schrijver Mark Erwin Vos. Het is even wennen om niet gewoon een 'boek' in handen te hebben, maar met een laptop op schoot te moeten lezen, maar we gaan er met een open mind in.

’s Zondags gaat ze naar de kerk (2)

“Meiden! Wakker worden, we moeten naar de kerk, we zijn al laat! Opschieten!” Even was ik weer ingedommeld, maar nu word ik wreed gewekt door mijn moeders stem onderaan de zoldertrap. Kut. “Dat halen we toch niet meer!” brul ik terug en ik draai me meteen weer om. Voetstappen op de trap. De deur zwaait open. Mijn zus zit al op de rand van haar bed: “Ik ben er al uit, mam.”  Mijn moeder kijkt naar mij. “Kom, opschieten, we halen het best nog wel.” Ze doet het rolgordijn omhoog en zet het raam wagenwijd open. “Wat een lucht hangt hier zeg!” lacht ze. “Nou, kom op, opstaan jij!” “Jaahaaa,” brom ik chagrijnig, “en mag dat raam weer dicht? Het is hier steenkoud.”

Flashgame: Kijk niet om!

Het is nog geen zondag, maar hier is toch wat zondagsnieuws. De onderstaande flashgame hanteert een simpele grafische stijl, en de gameplay is van een simpele aard. Het is een overdreven moeilijke en perfectionistische platformer zoals je ze vroeger veel kon vinden. De game gaat over de oude Griekse mythe van Orpheus die zijn geliefde uit Hades wilde halen (Kratos is er wel eens op bezoek geweest) en dat ook kon doen: mits hij niet achterom zou kijken. Dit is uitgewerkt naar een simpele gameplaymechaniek die je in het tweede deel van deze game duidelijk zult zien. Verder is het natuurlijk altijd leuk als het einde van een game je toch een beetje verrast. Klik hier om de game te proberen.



Net 5 verneukt einde film twee keer

Net 5, de vrouwenzender van SBS die 10 jaar bestaat, heeft kijkers vrijdagnacht tot waanzin gedreven, Tijdens de ontknoping van de bovennatuurlijke thriller The Devil's Advocate werd de film afgebroken en begon er een soap.

De ontknoping is juist bij The Devil's Advocate van essentieel belang om de lange film te begrijpen. Na een kwartier soap werd de film echter weer ingestart en begon de film met Keanu Reeves en Al Pacino weer. Wel tien minuten voor het punt waar Net 5 eerder de film afbrak. De kijkers die dit stuk opnieuw keken in de hoop het einde te zien werden ten tweede male verrast. Op precies hetzelfde stuk werd de film wéér afgekapt en begon wederom de soap. Voor wie nu het einde wil weten kan hier klikken.

Of klaag mee in Klaagbaak! Of kijk hieronder het eind alsnog!





Steam weekenddeal: World of Goo voor 5 euro

World of Goo, de puzzelaar die hoog eindigde op veel GOTY lijstjes van gamers, is als weekenddeal op Steam dit weekend slechts 5 euro. De game werd geprezen om zijn simpliciteit, complexiteit, grafischiteit en nog andere -teit woorden waar ik nu niet op kan komen. De game is van 20 naar 5 euro gegaan en dit is een goede reden om de game eindelijk aan te schaffen als je dit nog niet gedaan had, maar wel interesse had, zoals ik. Klik hier om naar de gamepagina te gaan. In de game moet je bouwen met balletjes Goo, maar de demo kan het waarschijnlijker beter uitleggen dan ik.

De lineaire (J)RPG

Wat is een JRPG? Tegenstanders van het genre zullen zeggen dat het een matig genre is, waar de verhalen altijd cliché zijn en de gameplay overdreven veel grinden is. Zoals de meeste MMO's dus. Nu heeft een slimme developer een game gemaakt waarin dit concept te kijk staat. In de game moet je naar links en naar rechts lopen. Klik hier om een poging te wagen.

Je moet dus een lineair verhaal lezen, waar je scrollt door je personage te verplaatsen. Maar verplaatsen kost health points dus moet je soms terug. Zo zal je uiteindelijk redelijk wat levellen voordat je het einde haalt. Lees pas verder als je de game gespeeld hebt. Gedaan? Mooi. Sommige zeggen dat het interessant is om te zien dat je de meest efficiënte manier zoekt om te grinden voordat je verder kan spelen, zodat je zeker door kan. Anderen merken op dat het interessant is dat je je focust op een van de twee delen, dus dat je het verhaal waarschijnlijk niet helemaal goed meekrijgt. Wat denken jullie? Is dit toepasselijk op RPG's?

ME ingezet tegen haatchristenen

Bij de herdenking van de slachtoffers van het Turkse vliegtuig dat vorige week bij Schiphol neerstortte, zal de Mobiele Eenheid (ME) aanwezig zijn. Dit om te voorkomen dat leden van de extremistische Westboro Baptist Church de orde kunnen verstoren. De leden van de kerk in kwestie zien de vliegtuigcrash als straf van God voor de Nederlandse houding ten opzichte van homoseksualiteit.  

De Westboro Baptist Church liet al eerder weten plannen te hebben om bij de herdenking aanwezig te zijn met spandoeken en posters. De Koninklijke Marechaussee en de politie Kennemerland willen geen enkel risico nemen en hebben een noodverordening ingesteld. Leden van de Westboro Baptist Church verstoorden al eerder herdenkingen en begrafenissen.

De Amerikaanse radicale christenen zijn bekend geworden door hun demonstraties waarbij ze borden ronddragen met teksten als "God hates fags", "Thank God for AIDS" en "Fags doom nations". Ze zagen eerder straffen van God in gesneuvelde Amerikaanse soldaten en in de aanslagen van 11 september 2001. Ook toen zou homoseksualiteit de reden van Gods toorn geweest zijn.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.