Uitslag Real Madrid - Atlético de Madrid

Aan de zegereeks van Real Madrid is een eind gekomen. In het eigen stadion wisten de Madrilenen niet te winnen tegen de stadsgenoten van Atlético. De twee ploegen deelden de punten na beide eenmaal te scoren.

De eerste kans van het duel kwam op naam van Arjen Robben. Diego Forlán verspeelde de bal slordig, en de Nederlander trok naar binnen. Zijn schot werd echter gekraakt door Leo Franco. Naar mate het eerste bedrijf vorderde kwamen er alsmaar meer kansen. Atlético was vooral gevaarlijk via dode spelsituaties, al viel de 0-1 uit een counter. Op links kon Sergio Agüero snel ontsnappen terwijl de thuisclub traag omschakelde. Inmiddels was Diego Forlán voor de goal, en oog in oog met Iker Casillas rondde hij af.

Na de thee begonnen de bezoekers erg sterk, maar Forlán en Agüero kregen het niet voor elkaar de marge te verdubbelen. In plaats daarvan schoot Klaas Jan Huntelaar zijn ploeg langszij. In buitenspelpositie ontving hij de bal van invaller Gonzalo Higuaín en maakte gelijk. Een minuut later trof Forlán de paal, nadat de Koninklijke defensie weer eens een steekje liet vallen. Naar het einde toe kreeg Atlético legio kansen alsnog de punten binnen te slepen, maar de kansen werden keer op keer niet verzilverd, onder meer door een uitstekend keepende Casillas.

Het gelijke spel betekent dat de laatste keer dat Atlético el Derbi Madrileño won op het seizoen 1999/2000 blijft staan. Door de puntendeling blijven de twee ploegen staan op hun posities. Real blijft tweede, maar levert terrein in op FC Barcelona, terwijl Atlético de vijfde plaats bezet. Zij kunnen morgen echter ingehaald worden door Valencia, Málaga en Deportivo.


Real Madrid CF - Club Atlético de Madrid 1-1
38' Diego Forlán 0-1
57' Klaas Jan Huntelaar 1-1

Stadion: Estadio Santiago Bernabéu, Madrid
Toeschouwers: 80.000
Arbiter: Fernández Borbalán
Gele kaart: Míchel Salgado, Fernando Gago (Real Madrid), Paulo Assunção (Atlético de Madrid)

Opstellingen:

Real Madrid CF: Casillas; Lass, Ramos, Cannavaro, Heinze (Salgado/55); Gago; Robben, Guti (Higuaín/55), Marcelo; Raúl (Van der Vaart/84), Huntelaar.

Club Atlético de Madrid: Leo Franco; Heitinga (Perea/79), Pablo, Ujfalusi, Antonio López; Camacho (Maniche/68), Paulo Assunção; Maxi Rodríguez (Sinama-Pongolle/60), Simão; Agüero, Forlán.

Submitter:  Bron: FOK!sport