Menchov neemt de leiding in Murcia

Stefan (sportfreak)
Dennis Menchov heeft de leiding genomen in de Ronde van Murcia. Een derde plaats in de vierde etappe was daarvoor voldoende.

De vierde etappe, een rit over ruim 156 kilometer met start en finish in Alhama de Murcia, werd gewonnen door Rubén Plaza. Hij bezet de tweede plaats in het klassement. Pieter Weening, ploeggenoot van Menchov, staat derde. Zondag is de laatste etappe.

Menchov neemt in het klassement de leiding over de Tsjech Frantisek Rabon. Die moest vandaag op de voorlaatste beklimming lossen na vanwege sleurwerk van zes Rabo’s op kop van het peloton. Plaza won uiteindelijk de sprint na de afdaling van de laatste berg.

"Denis maakte het prachtig af, maar het was vooral een geweldige teamprestatie," vond ploegleider Adri van Houwelingen. "We leven hier in een euforie die alleen kapot kan gaan als we het zondag nog weggeven, maar ik ben niet bang voor de slotetappe. De ploeg rijdt geweldig en we hebben hier deze week zoveel respect afgedwongen, dat veel concurrenten nog wel twee keer nadenken voor ze ons onder druk gaan zetten."