Peggle komt naar Xbox Live Arcade

Iedereen die de Orange Box heeft gekocht voor de PC is er wel mee bekend: Peggle. Bij de Orange Box zat namelijk een speciale versie van het extreem verslavende spelletje van PopCap. Veel mensen hebben al uren zitten staren naar de te blije eenhoorn en zijn veel te vrolijke vrienden terwijl ze bezig waren om hun balletje zo te schieten dat deze door de levels heenkaatst en alle rode vlakjes en bolletjes laat verdwijnen. Ik geef toe, dit is niet de beste beschrijving, dus als je het graag wat beter wilt weten kun je hier de demo van Peggle downloaden of hier de speciale Orange Box versie (deze is nu gewoon gratis te downloaden als je een Steam-account hebt).

Aan het lijstje mensen die verslaafd zijn aan Peggle kunnen we binnenkort een hele nieuwe groep gamers toevoegen, Peggle komt namelijk naar de Xbox Live Arcade. En wel op twee verschillende manieren.

Allereerst is daar de gewone download, deze zal 800 Microsoft punten kosten (wat neerkomt op ongeveer € 9,50) en komt waarschijnlijk nog ergens deze maand uit. Het beste wat de Xbox-versie van Peggle met zich meebrengt is waarschijnlijk de 4-speler multiplayer-optie, dan wordt het namelijk makkelijk om toch verslaafd te zijn maar ook je sociale leven nog enigszins op peil te houden.

Als tweede optie komt Peggle in de winkels te liggen als PopCap Arcade Volume 2. Naast Peggle staan ook Heavy Weapon en Feeding Frenzy 2 op het glimmende schijfje. Deze zou vanaf 31 maart voor $ 19,99 over de toonbank moeten gaan, een prijs in Euro's is nog niet bekend.